D
dreamangel
Ziyaretçi
- Konu Sahibi dreamangel
-
nasıl yapsam bilemedim
açacağım bu topic kurallara uygun değilse kusura bakmayın
ama en güvendiğim siteye ilan vermek istedim
eve geldiğinde kız sandığım(aldığım petshoptanda öyle demişlerdi gerçi :)) ama büyüdükçe pipisi olduğunu fark ettiğim canım dostumu satmak zorundayım
ailemin yanına taşınmak zorunda kalıcam ve annem kesinlikle köpek istemiyor evde
golden retriver 3 aylık 15.12.2008 doğumlu
parazit aşıları yapılmış
mümkünse egeden,ama ona gerçekten bakabilecek bir aile arıyorum...
vereceğim kişinin ona kötü davranacağını düşünmekten günlerdir uyuyamıyorum
lütfen gerçekten bakabilecekseniz,bir hevesle alıp sokağa atmayacaksanız bana ulaşın...
Keşke hiç almasaydın bi hayvan alırken bunları düşünmek gerek bence bi anlık hevese aldanıp onlarca para döküp sonra hayvanları terkediyorlar bide onu düşünsenize size ne kadar alışmıştır ne kadar ağlıcak sizden ayrıldığı için ben çok sinirleniyorum kabullenemiyorum hamileyim kedimi köpeğimi vermek zorundayım öğrenciyim okulum bitti ailemin yanına gidicem hayvan istemiyor tüyleri dökülüyor annem istemiyor günde 100lerce bu lafları duyuyorum ama bunun önüne geçemiyoruz maalesef umarım bebeğin şansı bol olur hiç ayrılmayacak birine gider
Daha öncelerde bu tür bir örnek yaşandı burda aynı sizin yazdıklarınızı yamıştım sonra beni saygısız ilan ettiler. Hatta kimileri kendilerine demediğimi bırakmadığımı söyledi.
Bu başlığıda görünce düşüncelerimi yazmayıp susmuştum ama yazınızı görünce içim rahatladı demek bir tek ben değilmişim böyle düşünena.s.
Keşke hiç almasaydın bi hayvan alırken bunları düşünmek gerek bence bi anlık hevese aldanıp onlarca para döküp sonra hayvanları terkediyorlar bide onu düşünsenize size ne kadar alışmıştır ne kadar ağlıcak sizden ayrıldığı için ben çok sinirleniyorum kabullenemiyorum hamileyim kedimi köpeğimi vermek zorundayım öğrenciyim okulum bitti ailemin yanına gidicem hayvan istemiyor tüyleri dökülüyor annem istemiyor günde 100lerce bu lafları duyuyorum ama bunun önüne geçemiyoruz maalesef umarım bebeğin şansı bol olur hiç ayrılmayacak birine gider
Merak ediyorum ben düşüncemi bu şekilde belirttiğimde beni saygısızlıkla suçlayanlar şimdi neden susuyorlar kendi arkadaşları olduğu için mi.
Konuya gelince olan olmuş keşke hiç almasaymışsınız, bari tamamen emin olacağınız bir yere verinde yavrucak devamlı el değiştirmesin.
Daha öncelerde bu tür bir örnek yaşandı burda aynı sizin yazdıklarınızı yamıştım sonra beni saygısız ilan ettiler. Hatta kimileri kendilerine demediğimi bırakmadığımı söyledi.
Bu başlığıda görünce düşüncelerimi yazmayıp susmuştum ama yazınızı görünce içim rahatladı demek bir tek ben değilmişim böyle düşünena.s.
Nevbahar maalesef ben dayanamıorum içimde tutamıyorum çok sinirleniyorum böyle vakalara benimde canımdan çok sevdiğim bir kedim var ona bişey olacak diye ödüm patlıyor ve bazı insanlar onları hiç düşünmeden satabiliyor ayrılabiliyor can dostlarından.Mücadele bile etmediklerine inanıyorum çünkü ben çok savaştım düşüncelerimiz birmiş beni mutlu ettin.Şeniz
Kız sanarak almanız bile benim için yeterli.. Öyle belli ki geçici bir hevesle alınmış olduğu.. Bu balık değil ki; köpek.. Cinsiyetinin ne olduğunu anlamak için ilk doğduğunda bile bakmak yeterli..
Belli ki; cinsiyetini fark edebilme yetiniz bile yokmuş alırken..
Gelelim cinsine.. Retriever (golden ve labrador) en hassas kişilikteki köpeklerdir. Bırakın terk edilmeyi, uzun bir süre yalnız bırakılmaya bile tahamülleri yoktur. Öğrencisiniz, okul, eğlence vs.. O bebeğin yalnız zamanları da çoktur düşündüğüm kadarıyla..
Sorular sormalıydınız kendinize..
1- Ben köpek besleyebilecek bir yapıda mıyım?
2- Ona yeterli zamanı ayırabilir miyim?
3- Benim koşullarıma en uygun olan köpek cinsi nedir?
4- Hayat koşullarım bir köpeğin bakımını (manevi ve maddi) üstlenecek yeterlikte mi?
Bir Retriever, terk edilmenin psikolojisini hayatı boyunca atamaz. Bunu unutmayın. İnsanlarla olan güven zincirini bozmak, size ait bir sorumluluk olacaktır.
Geçici mekanlar, geçici hevesler, gündemden inmeyen para merakı.. İşte insan.
Allah, hayvanları böyle insanlardan uzak tutsun. Amin.
Bebeğe, fazla büyümeden sorumlu bir sahip, size de iyi uykular (!) dilerim..
Nevbahar sen canını sıkma, seni saygısızlıkla suçlayanlar kim bilmiyorum ama, insan önce dönüp bir kendine bakmalı.Ayrıca düşünülmeden alınmış, sonrada satılmak istenilen yavrunun hakkını aramak saygısızlık değildir bence.Sana bu konuda "saygısız" sıfatını yakıştıranlar asıl saygızlık yapanlardır...
Birşey daha eklicem konuya ilişkin; Neden satacaksın? İyi bakılacağına emin olduktan sonra ücretsiz vermez misin?
Gerçi bunu dediğim her insan şöyle der hep " BUGÜN KÖPEĞİ ALMAK İÇİN PARA ÖDEMEYEN, YARIN ÖBÜR GÜN MASRAFLARINI HİÇ KARŞILAYAMAZ"
Sanırım siz de bu köpeği alırken para ödemişsiniz, ama....Şimdi veriyorsun, pardon satıyorsunuz.Ya ben hem sinirleniyorum hem üzülüyorum böyle konulara.klava:
cinsiyet olayına gelince veteriner dişi bu derse siz neye inanırdınız?
Veterinere değil kendi bilgime inanırım sengözlerimebaksanab
Kendi adıma kızdığım konu; SATMA fikrindi.
Çok şükür anneni ikna edebilmişsin ki isteyen insan bunu gayet tabi becerebilir...
Sevindim adınıza...inşallah kararınız son kararınız olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?