D
dreamangel
Ziyaretçi
- Konu Sahibi dreamangel
-
Bu iyi bir haber.. Minik yavru örselenmemiş olacak.. Dilerim konu, bir daha bu şekilde dile gelmez..
"Önyargı" sözcüğünü biraz detaylandırmak da fayda var.. Elbette sizi tanımıyorum. Bu belki de okuduğum ilk mesajınız.. Hayvanseverlerin olası tepkilerini gözönünde bulundurarak, yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek ve kendinizi daha iyi ifade edecek şekilde bir mesaj yazabilir, talihsiz sözcükleri (burada: satmak / cinsiyet) kullanmayabilirdiniz. Kızlar, bir derdim var ne yapayım? da olabilirdi başlık mesela..
Yazdıklarınızı objektif olarak okuyabilirseniz, neden tepki verdiğimi de anlarsınız ki "haklısınız" diyerek zaten anladığınızı da ifade etmişsiniz..
Cinsiyet & veteriner ikilemine gelince.. bu bebelerin bamyaları gözle görünür zaten.. Ucunda da bir parça tüycük olur.. O nedenle ben cevap hakkımı "veterineri defterden silerdim" diyerek kullanmak isterim..
Bebeğe maşallah bu arada..
Sizinle birlikte geçecek olan bütün yıllarının fotoğrafları için ayrı bir başlık açarsınız artık umarım..
Not: Kendi adıma, ailemde bir Retriever (labrador) olduğu için, karakter yapısını çok iyi tanıyorum.. Bu ayrılığı, inanın bana atlatamazdı. Genelde olan bitene karışmak, tepkilerimi gün ışığına sermek gibi bir adetim yoktur. Ama konu Retriever olunca tutamam kendimi.
ama daha minicik ve yaşayacağımız güzel bir ömrümüz olur inşallah
gundi kaydirigubbakcemile3
adını bile kendi beğendi..
çişini ortalığa yaptığı bi gün -eğitimi de kolay oldu,zeka küpü maşallah paşam- biz çişimizi banyoya gazeteye yapıyoruz,ne gundi hayvansın yaa dedikten sonra epey bi havladı delikafadulden kızdı sandım :) bir günde mamasını tabağına koyarken yine gundili bir söz söyledim..anladım ki o adını benden önce koymuş :ecrin_bebek:
tını olarak hoşuma gitse de gundi genelde kıro hanzo anlamında kullanılıyor...hayırlısı ne diyeyim :1closedeyes:
gundi, kıro hanzo anlamında kullanılmıyor, kürtçede köylü demek, bilmeni istedim...
terrier cinsi bi köpegimiz vardi babam kardesime almisti daha sonra babaannem her türlü canliyi sevdigi icin o istedi o bizden daha iyi bakacagi icin..ve aldi o köpek ki nasil birseyi anlamam bir insandan daha sadik daha güvenilir...rahmetli babaannem onu banyoda küfete koyar suyunu ayarlar öyle banyo yaptirirdi sonra sac kurutma makinasiyla kuruturdu halamlar cok kiziyordu bu duruma evin icinde ordan oraya dolasigi icin namaz kilindigi icin ama babaannem hic biramakdi..birtanede kedisi vardi kediyi ölecekken bulmus acliktan ölecek bi vaziyeteydi biberonla besledi...ikisininde yemegini ayri ayri hazirliyordu ama saziye kedimiz hastalandi halamlarda babaannem evde yokken baska birine verdiler..köpegi icin babaannem savasti dyebilirim..cok yasliydi yürümeye zorlaniyordu hatta onu asagiya indirdigin bi zaman elinden kacmis arkasndan giderken düsmüs eli yüzü hep morarmisti ama o köpege kizmasinlar diye ben birisi geldi ona bakmaya inerken merdivenden düstüm demisti..babaannemin elinde bi sislik vardi ve o köpek emiyordu hep onu babaannem ben iyi olayim diye chachu elimi emiyor diyordu..birgun babaanem kalp krizi gecrdi hastaneye yatti chachu sabaha kadar resmen agladi...ama halamlar babaanem chachuya bakarken yoruldu diye o eve cikmadan baska birien verdiler ve babaannem resmen yikildi..agladi ondan haber bekledi hani insan cocugunu evlatlik verir ya ama haber almasi hep engellenir öyle yaptilar chachu iyi dediler sadece..birgün kaza yapmis köpegimiz babaanneme bunu diyemedik sonra öldügünü duyunca dizlerini dövdü nasil yaptiniz bunu diye agladi...ben o üsümesin diye minderinin altina tuglalar isitiyordum ona gözüm gibi bakiyordum ne yaptiniz dedi sadece...
cinsi,cinsiyeti ne olursa olsun cok sevdi onu.hatta kendinden cok sey verdi konustu onunla ama kaybetti..sokak köpegi görse yarali onu alip beslerdi.yolda görse eve aldirmiyorlardi hergün bi bahane cikarip buldugu köpegin yanina gidip beslerdi..yani sevmek cok önemli istemekten cok sevmek..
dreamangel maşallah güzel bebişine,çok tatlı
Ayrılmamanıza çok sevindim,çünkü hayvanların sahiplerinden ayrıldığını duyunca resmen içim acıyor.
Benim de bir kedim var.Onu evde uzun süre yalnız bırakmak bile istemiyorum,normal geliş saatimden biraz geç kalsam bile kapıda kız yurdu müdiresi gibi bekliyor buluyorumklava:.
Gerçekten çok sevindim,umarım beraber uzun,mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirirsiniza.s.
biliyorum asıl kurtceden geldiğini ama bizim dilimizde böyle yer edinmiş..
biz köylüye köylü diyoruz nasılsa kaydirigubbakcemile2
İsimden dolayı konu sapmasında gelin tatlı yavrunun fotolarını izlemeye devam edelim :ecrin_bebek:
Kıyamam ben sizin babaannenize.. Cümleler -di li geçmişle bitiyor, sanırım rahmetli oldu.. Huzur içinde yatsın.. Chachu ile kavuşmuştur belki de.. Yanıldıysam da bağışlayın, lütfen.. ne güzel bir ilişki kurmuşlar Chachu ile.. O meleğe de selam olsun buradan, gökyüzüne...
Köpeklerle ilgili inanılmaz sadakat hikayeleri var.. Sahiplerine bir şey olduğunda dünyaları değişiyor adeta..
Sizinkinin yanında çok minik bir örnek olacak farkındayım, sadece paylaşmak istedim:
Daha dün akşam.. Mutfak tezgahına yaslandım.. Başım ağrıyor.. Sağ elimin baş ve işaret parmağını burun kemiğime dayadım öyle duruyorum.. Daha elimi koymamla Bulut'umun üzerime atlaması bir oldu.. Elimi yüzüme götürmeyeyim, ağlıyorum sanıyor ve hemen gözyaşlarımı yalamak istiyor..
Bunlar candan öte.. Ne diyeyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?