Geçmiş olsun öncelikle. 300 kullandığımda benimde ikinci denemem kimyasal olmuştu. Herkes 300 vermiyor neresiydi acaba tedavi olduğunuz yer? İlaç dozuna doktor bilir diye hiç müdahale etmek istemedim ama belki de önemlidir, kafam karıştı. Umarım bilen biri çıkar da aydınlatır bizi.Canım benım ılk tedavımde 75mg
Ikıncısınde 150mg
Üçüncüde 300mg kullanıldı
Hepsı farklı doktordu.
Benımde kafamda soru ısaretlerı var aslında doz neden yuksek dıye
Transfernolurken bır bayanla konusmustum benden kucuk bırısı ona da 300 doz verılmıs. Doktorumuz da aynı.
Yumırta sorunum yok benim şükür. Ama doz yuksek verıldı. Sonuncu tedavim gecen ay sonuclandı malesef kımyasal oldu.
Adana başkent hst. zaten tedavımı erteleyecektı cok yumurta toplandıgı ııcn. Ben taze embrıyo istemiştim ısrarla. Ohss rıskım vardıGeçmiş olsun öncelikle. 300 kullandığımda benimde ikinci denemem kimyasal olmuştu. Herkes 300 vermiyor neresiydi acaba tedavi olduğunuz yer? İlaç dozuna doktor bilir diye hiç müdahale etmek istemedim ama belki de önemlidir, kafam karıştı. Umarım bilen biri çıkar da aydınlatır bizi.
Anladım canım çok geçmiş olsun. Bu yaşta ben bile 300’le çok kötü olmuştum. Dünyam şaşmıştı. Ben de İstanbul’da Emsey’de olmuştum, orası da herkese 300 veriyor, yaşına bakmıyor hiç. Doktor değilim ama her yaşa, herkese aynı dozun verilmesini doğru bulmuyorum ben.Adana başkent hst. zaten tedavımı erteleyecektı cok yumurta toplandıgı ııcn. Ben taze embrıyo istemiştim ısrarla. Ohss rıskım vardı
Baska hastalarla kendini kiyaslama ben 29 yasindayim ve iki defa 225 gonal f + 75 merional ile denedim. İkiside pozitif oldu Dusuk doza benim vucudum cevap vermedi normalde bana baslanacak olan doz 100-150 idi. Ama vucut ilaclara direndi. Her hasta kendine ozeldir. Okadar cok hormon varki birbirini etkileyen asla kimsenin durumu bir digerine benzemez. Kisiye ozel tedavilerdir bunlar lutfen bu sekilde dusun. Bende cok gordum 50-75 doz ilac kullanani demekki onun bunyesi o sekilde dedim ustunde durmadim. Ayrica onemli olan az dozla yumurta elde etmek degil yumurta elde etmek. Bunun icin gereken ne ise yapiyoruz az veya cok.Merhaba, Şuan üçünü tüp bebek tedavime başladım. 225 ml gonalf 75 ml merional kullanıyorum. Yaşım 38 önceki iki tedavimde 7şer yumurta toplandı. İlk tedavimde 300 ml gonalf kullanmıştım, ikinci de 225 ml. İki tedavimde de embriyolarımın transfer sonucu negatif oldu. İçimde de hep bi şüphe kaldı ilaç dozu yüksek mi ondan mı yumurtalar kalitesiz oluyor diye. Şimdi yine doktorum 225 ml verdi. Vardır bi bildiği diye düşünmüştüm ama dün aynı doktorda tedavi olan benden iki yaş büyük birine 150 ml gonalf verdiğini öğrendim, ona önemli olan düşük doz ilaçla kaliteli yumurta elde etmek demişler, kafam çok karıştı. Bilgisi olan var ya da böyle dozlarla pozitif alan var mı? Bu konuda fazla bilgim yok, doktoruyla bu konu hakkında daha önce konuşanlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
Anladım canım pozitif olmasına sevindim ama kişiye özel nasıl belirleyebilir ki? Öncesinde düşük doz denemedi, vücudumun vereceği tepkiyi bilmiyor. Benim merak ettiğim dozun yükselmesi kaliteyi düşürüyor mu? Sonuçta ihtiyacım olan iyi bi yumurta, kaliteli bi embriyo, sağlıklı bir bebek. Geçen tedavimde 7 tane kalitesiz embriyom oldu, 2 tane kaliteli embriyom olmasını tercih ederdim. Bunları yeniden başlamadan konuşsam iyiymiş, kafama takılmazmış sonradan, doktorun işine karışmak istememiştim ama ilk fırsatta konuşucam.Baska hastalarla kendini kiyaslama ben 29 yasindayim ve iki defa 225 gonal f + 75 merional ile denedim. İkiside pozitif oldu Dusuk doza benim vucudum cevap vermedi normalde bana baslanacak olan doz 100-150 idi. Ama vucut ilaclara direndi. Her hasta kendine ozeldir. Okadar cok hormon varki birbirini etkileyen asla kimsenin durumu bir digerine benzemez. Kisiye ozel tedavilerdir bunlar lutfen bu sekilde dusun. Bende cok gordum 50-75 doz ilac kullanani demekki onun bunyesi o sekilde dedim ustunde durmadim. Ayrica onemli olan az dozla yumurta elde etmek degil yumurta elde etmek. Bunun icin gereken ne ise yapiyoruz az veya cok.
Embriyolarin kalitesini doz mu belirliyor bunu bilmiyorum bu daha cok yumurta ve sperm kalitesi ile alakali bi durum gbi. İlk olarak tahliller muayene sonucu bi doza karar veriliyor benim amh 3 civari sorun yoktu cikolata kistim vardi 150 civari karar verdik. O ay yumurtalar buyumeyi birakti ilac yetersiz geldi tedaviyi iptal ettik sonraki ay yuksek doza gectik once kistim baskilandi baska hap ve ignelerle sonra tedavi basladi gibi gbi. 2 aylik surecti. Seninde yas faktorunden belki amh degerinden vs riske etmemek adina yuksek dozdan baslamistir. Yas gittikce zaten yumurtalardan cevap almak zorlasiyor. Ki ben bunu daha erken yasta yasadim. Doktorun dozu ayarlamak icin deneme yanilma yapmasina gerek yokki tahliller degerler vajinal muayene zaten gereken dozu ortaya koyuyor. Her hasta bu sekilde belirleniyor bence yani dur bu ay su doz deneyelim olmazsa bidahakine su doza cikariz gbi bi durum daha sacma olmaz mi? benim durumum doktoruda sasirtti istisna hala soyler ilaclara direncimi anlayamadiginiAnladım canım pozitif olmasına sevindim ama kişiye özel nasıl belirleyebilir ki? Öncesinde düşük doz denemedi, vücudumun vereceği tepkiyi bilmiyor. Benim merak ettiğim dozun yükselmesi kaliteyi düşürüyor mu? Sonuçta ihtiyacım olan iyi bi yumurta, kaliteli bi embriyo, sağlıklı bir bebek. Geçen tedavimde 7 tane kalitesiz embriyom oldu, 2 tane kaliteli embriyom olmasını tercih ederdim. Bunları yeniden başlamadan konuşsam iyiymiş, kafama takılmazmış sonradan, doktorun işine karışmak istememiştim ama ilk fırsatta konuşucam.
Merhaba canım. Bende taze transfer oldu oyüzden çok yumurta hedeflenmedi en başta. Ama yinede gonal f 225 dozla başladım. Bence o kişinin hormonların göre ayarlanıyor. 5gün kullandıktan sonra kan tahlili sonucuma göre Gonalf-in yanına menopur da eklendi çünkü yumurtalarım gelişsede kan tahlilinde fsh hormonum gerektiği kadar yükselmemişti. 5günde birlikte kullandım 4yumurtam oldu 4ü de kaliteli. Bizde erkek faktörüydü bende hiç bir sıkıntı yok. Dr oyüzden az yumurta olsun zaten yumurtalarımız kaliteli olucak demişti. 4embriyo da pgt sonucu 2si sağlıksız oldu eşimin spermlerinden dolayı sayımız çok çok az. Diğer 2si de transfer edildi. Yani o doz yüksek değil kafaya takma hormonlara göre drlar ayarlıyor.Anladım canım pozitif olmasına sevindim ama kişiye özel nasıl belirleyebilir ki? Öncesinde düşük doz denemedi, vücudumun vereceği tepkiyi bilmiyor. Benim merak ettiğim dozun yükselmesi kaliteyi düşürüyor mu? Sonuçta ihtiyacım olan iyi bi yumurta, kaliteli bi embriyo, sağlıklı bir bebek. Geçen tedavimde 7 tane kalitesiz embriyom oldu, 2 tane kaliteli embriyom olmasını tercih ederdim. Bunları yeniden başlamadan konuşsam iyiymiş, kafama takılmazmış sonradan, doktorun işine karışmak istememiştim ama ilk fırsatta konuşucam.
Kisiye ozel soyle belirler bi kisi pko hastasidir ona yuksek doz vermezler istemeyecekleri kadar cok yumurya elde ederler cunku. Doktordan duymustum bi hastasinin dozunu belirlerken oyle demisti dozu yukseltirsek cook fazla yumurta olur buda istemeyecegimiz bisey diye. Baska bir kisininde amh kotudur yumurta azdir secenek cok yoktur az olan bir kac yumurtayi elde edebilmek icin doz yukseltilir onlar alinmaya calisilir. Bu arada evet bence embriyo kalitesi genetik bisey anne ve babadan gelen genler ile alakali. Dusuklerde zaten bu sekilde olmuyomu embriyonun genetik bi anomalisi oluyor ve vucut reddediyor onuAnladım canım pozitif olmasına sevindim ama kişiye özel nasıl belirleyebilir ki? Öncesinde düşük doz denemedi, vücudumun vereceği tepkiyi bilmiyor. Benim merak ettiğim dozun yükselmesi kaliteyi düşürüyor mu? Sonuçta ihtiyacım olan iyi bi yumurta, kaliteli bi embriyo, sağlıklı bir bebek. Geçen tedavimde 7 tane kalitesiz embriyom oldu, 2 tane kaliteli embriyom olmasını tercih ederdim. Bunları yeniden başlamadan konuşsam iyiymiş, kafama takılmazmış sonradan, doktorun işine karışmak istememiştim ama ilk fırsatta konuşucam.
Anladım canım umarım dediğin gibi doz kaliteyi etkilemiyordur. İlk hastanemde doktorum öncelikle tüp bebeğe başlamadan önce 6 ay klomen benzeri letu denedi ( bizimki sebepsiz infertilite) hapla bile 3-4 yumurtam oluşuyordu. Bence orda bana 300 ml vererek hata yaptılar, vücudum ilaçlara çok iyi tepki veriyor. Oradaki denememlerim kimyasal oldu başka yere geçtim. Şimdiki doktorum geçmişimle ilgili hiç bilgi istemedi. Sıfırdan kendi başladı. Şimdi aynı yerde ikinciyi toplamda üçüncüyü oluyorum. Bir önceki tedavim çok iyi gitmedi. Embriyolarım beşinci güne gitti ama kalitesi iyi değil diye dondurmadılar, sadece ikisi dondurulabildialet, onlar da kötü kaliteydi, tutmadılar zaten. Bu nedenlerle biraz tedirginim. Ama aslında haklısın çok kötü etkilese dozu düşük de tutabilirdi, sonuçta yoğun bir doktor işini biliyor. Senin dediğin gibi çok etkisi olmayabilir.Embriyolarin kalitesini doz mu belirliyor bunu bilmiyorum bu daha cok yumurta ve sperm kalitesi ile alakali bi durum gbi. İlk olarak tahliller muayene sonucu bi doza karar veriliyor benim amh 3 civari sorun yoktu cikolata kistim vardi 150 civari karar verdik. O ay yumurtalar buyumeyi birakti ilac yetersiz geldi tedaviyi iptal ettik sonraki ay yuksek doza gectik once kistim baskilandi baska hap ve ignelerle sonra tedavi basladi gibi gbi. 2 aylik surecti. Seninde yas faktorunden belki amh degerinden vs riske etmemek adina yuksek dozdan baslamistir. Yas gittikce zaten yumurtalardan cevap almak zorlasiyor. Ki ben bunu daha erken yasta yasadim. Doktorun dozu ayarlamak icin deneme yanilma yapmasina gerek yokki tahliller degerler vajinal muayene zaten gereken dozu ortaya koyuyor. Her hasta bu sekilde belirleniyor bence yani dur bu ay su doz deneyelim olmazsa bidahakine su doza cikariz gbi bi durum daha sacma olmaz mi? benim durumum doktoruda sasirtti istisna hala soyler ilaclara direncimi anlayamadigini
Bencede yoktur bu genetik bir durum cunku. Umarim herseg gonlunce olurAnladım canım umarım dediğin gibi doz kaliteyi etkilemiyordur. İlk hastanemde doktorum öncelikle tüp bebeğe başlamadan önce 6 ay klomen benzeri letu denedi ( bizimki sebepsiz infertilite) hapla bile 3-4 yumurtam oluşuyordu. Bence orda bana 300 ml vererek hata yaptılar, vücudum ilaçlara çok iyi tepki veriyor. Oradaki denememlerim kimyasal oldu başka yere geçtim. Şimdiki doktorum geçmişimle ilgili hiç bilgi istemedi. Sıfırdan kendi başladı. Şimdi aynı yerde ikinciyi toplamda üçüncüyü oluyorum. Bir önceki tedavim çok iyi gitmedi. Embriyolarım beşinci güne gitti ama kalitesi iyi değil diye dondurmadılar, sadece ikisi dondurulabildialet, onlar da kötü kaliteydi, tutmadılar zaten. Bu nedenlerle biraz tedirginim. Ama aslında haklısın çok kötü etkilese dozu düşük de tutabilirdi, sonuçta yoğun bir doktor işini biliyor. Senin dediğin gibi çok etkisi olmayabilir.
Bende ayni sekilde gonalf 225 ve merional 75 ml kullandim kontrollerde sol tarafimdaki yumurtaliklarin gelismedigini soyledi hep doktorum sagdakiler cosmus soldakiler yerinde sayiyo demisti ama dozu artirmadi sadece ilac kullanim suremi uzatti yinede olmayinca artik yeterince buyuyenler toplandiMerhaba, Şuan üçünü tüp bebek tedavime başladım. 225 ml gonalf 75 ml merional kullanıyorum. Yaşım 38 önceki iki tedavimde 7şer yumurta toplandı. İlk tedavimde 300 ml gonalf kullanmıştım, ikinci de 225 ml. İki tedavimde de embriyolarımın transfer sonucu negatif oldu. İçimde de hep bi şüphe kaldı ilaç dozu yüksek mi ondan mı yumurtalar kalitesiz oluyor diye. Şimdi yine doktorum 225 ml verdi. Vardır bi bildiği diye düşünmüştüm ama dün aynı doktorda tedavi olan benden iki yaş büyük birine 150 ml gonalf verdiğini öğrendim, ona önemli olan düşük doz ilaçla kaliteli yumurta elde etmek demişler, kafam çok karıştı. Bilgisi olan var ya da böyle dozlarla pozitif alan var mı? Bu konuda fazla bilgim yok, doktoruyla bu konu hakkında daha önce konuşanlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
Embriyolarımın hepsi pgtye gitti, olumlu geldiler ama nasip galiba birazda. Çok teşekkürlerBencede yoktur bu genetik bir durum cunku. Umarim herseg gonlunce olur
Saol canım çok içimi rahatlattın. Doz yüksek değil yazman içime su serpti, bu doz düşük mü yüksek mi araştırmamıştım çünkü fikrim yoktu. Allah razı olsun. Transferin tuttu mu peki umarım olumlu olmuştur.Merhaba canım. Bende taze transfer oldu oyüzden çok yumurta hedeflenmedi en başta. Ama yinede gonal f 225 dozla başladım. Bence o kişinin hormonların göre ayarlanıyor. 5gün kullandıktan sonra kan tahlili sonucuma göre Gonalf-in yanına menopur da eklendi çünkü yumurtalarım gelişsede kan tahlilinde fsh hormonum gerektiği kadar yükselmemişti. 5günde birlikte kullandım 4yumurtam oldu 4ü de kaliteli. Bizde erkek faktörüydü bende hiç bir sıkıntı yok. Dr oyüzden az yumurta olsun zaten yumurtalarımız kaliteli olucak demişti. 4embriyo da pgt sonucu 2si sağlıksız oldu eşimin spermlerinden dolayı sayımız çok çok az. Diğer 2si de transfer edildi. Yani o doz yüksek değil kafaya takma hormonlara göre drlar ayarlıyor.
Transferin 5.günü idrarda pozitifi gördüm sonra kanda pozitifi gördüm. Şuan kese için beklemedeyim canım. İnşallah kısa sürede sen de pozitifi görürsünSaol canım çok içimi rahatlattın. Doz yüksek değil yazman içime su serpti, bu doz düşük mü yüksek mi araştırmamıştım çünkü fikrim yoktu. Allah razı olsun. Transferin tuttu mu peki umarım olumlu olmuştur.
Anladım canım. 225 biraz klasik bi doz gibi galiba. Prospektüsüne baktım 225 maksimum doz görünüyor. Sanırım doktorlar zarar olmayacak maksimum dozu kullanmaya çalışıyorlar en etkin yumurta toplama için. Umarım senin toplanan yumurtaların devamı iyi gelmiştir.Bende ayni sekilde gonalf 225 ve merional 75 ml kullandim kontrollerde sol tarafimdaki yumurtaliklarin gelismedigini soyledi hep doktorum sagdakiler cosmus soldakiler yerinde sayiyo demisti ama dozu artirmadi sadece ilac kullanim suremi uzatti yinede olmayinca artik yeterince buyuyenler toplandi
Transferin 5.günü idrarda pozitifi gördüm sonra kanda pozitifi gördüm. Şuan kese için beklemedeyim canım. İnşallah kısa sürede sen de pozitifi görürsünYani dozun yumurta kalitesiyle hiç bir alakası yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?