Gonalf 450 kullanıp yumurta gelişimi olmayan var mı ?? Acilll !!

pembepandaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2021
89
14
48
33
Kızlarr günde 50 ünite gonal f 450 kullaniyorum 7 gün kullandım ama gelişim olmamış dedi bugün doktor . Dozuda arttırmadı 1 hafta daha 50 ünite kullanmaya devam et dedi. Başına böyle bir durum gelen var mı ??

50 olduğu için belki tepki vermedi. Genelde yumurta gelişimi olmayınca dozajı artırıyorlar ama bilemedim. Herhangi bir yanlış anlaşılma yok dimi dozaj konusunda

Maalesef ya tekrar tekrar sordum. Aşılama için fazla yumurta oluşmasını istemiyoruz yavaş yavaş etki etsin istiyoruz dedi. Biraz saçma geldi açıkçası. Sonuçta 1 hafta etki etmemiş şimdi nasıl edecekse. Resimde ekledim.

Eklentiler

• IMG_20220224_175653.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 407
Merhaba benim tüp bebek tedavimde gonalf 150 ünite vurmama rağmen gelişmemişti hiç. 2. Kontrolde gelişme olmadığı netleştirip için hafta olmadan tedavim yarıda kesilmişti. Sizinkini nasıl 1 hafta daha aynı dozda devam ettiriyorlar onu pek anlamadım ama vardır elbette doktorunuzun bir bildiği.

O zaman görmüştür yumurta gelişsin diye devam ediyordur. Yani hiç gelişme olmasa artırırdı diye düşünüyorum. Bide sona doğru yeni yumurtalar da çıkıyor. Pkos varsa o yüzden dozajı artırmamış olabilir.

Benim tüp bebek değil aşılama fazla yumurta oluşursa tedaviyi iptal etmek zorunda kaliriz dedi. Çok fazla yumurta var aslında ama hepsi minik minik gelişmemiş.

İleri derece pcos um var. Aslında çok fazla yumurta var. İki yumurtalıktada 19-20 tane saydı ama gelişim yok aynı dozdan devam dedi. Hormonlarda da problem çıkmadı hepsi normal. Şeytan kanıma giriyo 75 ünite yap diyo bazen

Hee yok yok o zaman sakın doktorun dediğinden çıkmayın. Pkosta yumurtalar hep beraber şaha kalkıyor sanki halay çekecek yani bende de var o yüzden diyorum
Bu süreçte beslenmeye ve spora dikkat edin. Özellikle şeker hazır gıdalar margarin vs bu tür zararlı şeylerden uzak durun. Maalesef bunlar da etkiliyor

Bugün doktorda aynı şeyleri söyledi ama gel gelelim insülin direnci tavan ilaç kullaniyorum tutamiyorum ki kendimi Mutfağın önünden geçsem kilo alan cinstenim Yani şaka bir yana ama gerçekten elimden geldiğince dikkat etmeye çalişiyorum. Daha önce klomenle filan gelişmişti yumurtalar. Bu sefer iğnenin etkisi olmayınca bi üzüldüm. Ama üzülmeme gerek yok heralde moralimi bozmadan diyete spora iğneye devam etmeliyim

Bende de pcos var. Bir tedavimde de aşırı büyümüşlerdi ohss oldu mesela o yüzden dokturunuz risk almak istememiş olabilir. Umarım herşey sağlıkla ilerler sizin için

Yok maalesef ben hiçbir tedavimden hamilelik elde edememiştim. Sonra tedavileri bıraktım. Aradan 2 yıl sonra falan kendiliğimden 2 kez hamile kaldım ama maalesef ikisi de düşük oldu. Siz umarım tez zamanda sağlıkla kavuşursunuz.

Maalesef çok önemli ya diyet bende öyle dayanamıyorum ama tüp bebeğe başladığım sıra çok sıkı diyet ve spor yapmıştım. Özellikle bel çevresi göbek bölgesi çok çabuk yağlanıyor oda insülin direncini etkiliyor hemen
Aynen öyle hiç moralini bozma tedavine konsantre olmaya çalış sana ne iyi geliyorsa onlara yönel. Stres de etkiliyor biliyorsun

Çok üzüldüm gerçekten bu süreç insanı çok yıpratıyor. Allah yardımcınız olsun size de bana da isteyen herkese en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin

evet biliyorum öyle yapacağım akupunktur tedavisi bana baya iyi geliyor yine başlayacağım kilo vermeyede yardımcı oluyor. Gerçi çok fazla kilom yok ama yine de takviye takviyedir bu süreçte. Sizin süreciniz ne durumda şu an ? Olumlu sonuçlar alabildiniz mi tedavinizden ?

Bende zayıfım ama maalesef pkos çok inatçı. Hatta doktor da şaşırıyor
Çok şükür tüp bebek tedavisi ile pozitif sonuç aldım ben inşallah sağlıkla gelir dünyaya
Diğer türlü hiç bir iğne ilaç fayda etmedi

Ay hadi inşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin çok sevindim ❤ Darısı tüm isteyenlerin ve benim başıma Zaten benim sonumda tüp bebek gibi görünüyor da yine de rapor için aşılamayla uğraşıyoruz bakalım.

Amin inşallah inşallah Tüpe gerek kalmaz
Bizimde aşılamalar sayesinde baya indirim olmuştu tüp bebekte

ben devlet hastanesinde başladım sizinki özelmiydi?
Benim gittiğim dönem Devlet hastanesinde yoktu aşılama tüp bebek falan.
Aşılamayı özelde yaptırım 3 defa
Tüp bebek için raporu fakülte hastanesinde alıp işlemleri yine özelde yaptırdım
Şuan devlette süreç nasıl oluyor hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…