Gonalf ile aşılama

Lara6363737373737373

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2019
133
22
98
26
Merhaba kızlar
Ben bu ay aşılama olucaktım femara ile.5 gün 2.5 mg günde 2 defa.Fakat her ay doğal döngüde olduğu gibi 1 yumurtam sona kaldı ve kendiliğinden çatladı.1 yumurta olduğu için aşılama istemedim.Benim amh yüksek yumurta biraz fazla,yaşım da 27. Pcos belirtileri vardı fakat adetim düzenli
Doktor ilerideki adetde bana gonal F kullanmamı söyledi.Gonal f kullanıp çok yumurtası çıkan oldumu?

Aşılama zamanı ilk Gonal f her gün 75 vurulmuştum 8-10 yumurta oluştu aşılamam iptal olmuştu Pcos görünüm var âdetlerim düzenli

Merhaba canım benimde 2. Aşılamam olacak ilkinde 5 gün sabah akşam femara + gonal f 50 doz oldum o zaman 2 yumurtam olmuştu tutmadı. Şimdi 2. Tedavideyim bu sefer sadece gonal f 75 doz oluyorum bugün 6. Günüm yarında iğne yapıp cumartesi kontrole gideceğim. Bugün doktor baktığında 3 yumurta güzel büyüyor arkadan bi tane küçük gelende var demişti bakalım hayırlısı ama tek yumurta yeterli aslında 3 ten sonra yumurta gelişince doktor aşılamayı iptal ediyor zaten çoğul gebelik riski olduğu için. Bir de bende de pcos görünümü var regl düzenli

Merhaba ben 3 aydır klomen kullandım 2 sinde asilama olmadi kenxiliginden catladi 3. De asilama yaptirdim suan 13. Gunumdeyim ve saatte 1 2 bazen bu kadar sık bazende 3 4 saate bir bazende bu kadar seyren sancilarim oluyor rahim kasılması yasıyorum sanki adet sancisi gibi 10 15 sn fln sürüyo geri gidiyo onun dışında bil belirtim yok. Belki konunuz dahilinde degildir ama konuyla ilgilenen olursa bu durumu yasayip gebe olan varmi. Yarin kan vermeye gidicem ama niye bilmiyorum cok umutsuzum sanki hamile olsaydim bunu hissederdim gibi geliyor ve ben hicbirsey hissetmmeyince cok karamsar oldum

Kızlar bende kullanıyorum 5 gündür gonalf ama aşılama falan değil doğal yoldan Gebelik için. İlk defa kullandım yarın da kontrolüm var nasıl sonuç alicam bilmiyorum. Bu iğneler hakkında hiç fikrim de yok. Bide ovitrella aldırdı yarın bakıp ona göre vurucaz sanırım

Merhaba. Sizin peki kendiliğinden her ay yumurta oluşup çatlıyormuydu? Birde kaç aydır deniyordunuz hamile kalmayı?
Benim doktorum her ay düzenli yumurtlamam olmama rağmen yine bana femara+estrofem ve gonal-f yazmıştı. Garip gelmişti bana da

Gonal-f iğnesi nasıl zorlanıyor musunuz vurarken? Acıyor mu?

Merhaba doktorum o konuda bişey söylemedi bana ama ben ovulasyon testi kullanıyorum her ay yumurtlama görüyorum bide ekstra ağrılarım ve akıntımdan anlıyorum..

15 aydır gebelik istiyorum 10.ayimizda kimyasal gebelik oldu baska gebelik olmadı.. bence özeldeki Doktorlar bu şekilde ilerliyor hormon hapları ve igneleriyle.. ben temmuz ayindada gitmiştim o zaman letu vermişti sadece onu kullandım femarayla aynı o da.. ama işe yaramadı kendiliğinden çatladı ama tutmadı. Bu ay da süreci hizlandiralim dedi olmazsa rahim filmi dedi..

Gonalfı eşime vurduruyorum ben yapamam dedim zor değil aslında ama yapamam inceden bir sızısı oluyor hissediyosun o kadar ağrısı yok.

Hmm demek süreci hızlandırmak için evet çok yumurta geliştirmesi için... ama bende ters tepki verdi nedense, ilaçları içtikten sonra 14mm yumurtam küçülerek 12 mm oldu, iğne yazdı vurdurmadım 4 gün sonra baktı hiçbir yumurtam kalmamıştı. Halbuki önceki aylarda 20mm veya 21mm yumurtalarım büyüyordu çatlıyordu. Bu ay hiçbir yumurtam oluşmadı boşa gitti şimdi tereddüt ediyorum yeniden o doktorla devam etmeye.

Hadi ya femara mi ters tepki yaptı? Böyle küçülme ihtimali olurmuymus bunu hiç araştırdınız mi? Belkide ilk değilsindir.. Acaba iğneyi vursaydiniz daha mı iyi olurdu sonucta anında müdahale edilip catlardi belki diye düşünüyorum..

Sizin kaçıncı denemeniz bu doktorla ve ne zamandır bebek istiyosunuz ?

Yani şöyle oldu -- döngümün 8.gününde gittiğimde 14 mm yumurtam vardı, henüz hiçbir ilaç almamışken. Çünkü takviyeler kürler falan yapmıştım geçen ayda ondandı belki. Eğer normal büyüseydi 12-13.günler arası çatlama olabilirdi. Sonra femara ile estrofem içtim 4 gün. Döngümün 12.gününde doktor ultrasonda baktığında, iki tane 12mm yumurta vardı. "İstediğimiz kadar büyümemiş yumurtalar" dedi. Halbuki 14mm lik nereye gitti onu anlayamadım. İşte o gün iğneler yazdı 4 günlük. Ben vurdurmak istemedim tereddüt ettim. 4 gün sonra ultrasonda baktığında yumurta daha da küçülüp 8mm olmuştu.
Acaba iğneleri vursaydım nasıl olurdu bilemiyorum... belki de büyürlerdi ama içime sinmedi nedense vurdurmak.

Bizim 1 yıl doldu denemelerde. 2024 mayısta da 21 haftalıkken kızımı kaybetmiştim. Bu doktorla ilk kez denedik ilaç tedavisini, daha doğrusu deneyemedik işte :)

Artık ben de yorulduğumu hissediyorum, acaba direk ilaçları da denesem diyorum. Ama bu forumda herşey yolundayken 15. veya 16. aylarda hamile kalanları da çok gördüm. Biraz beklesemmi diye de düşünüyorum. Yaşım da 36 ama

Merhaba sürecimi anlatacağım bir tavsiye vermek istiyorum. Doktorun yazdigi seyleri kullanin yani danismaya gidip neden
doktorun dedigini yapsaydiniz keske zaten danismak icin gidiyorsunuz. Bazen yukurtalar buyumeyip geri kuculebiliyor sizde bu durum olusmus. Surecimi yeni yorumda anlatacagim.

Herkesin sureci farkli olabilir ama paylasmak istiyorum isine yarayan biri olabilir.
Yas:34
2 erken gebelik kaybi kalp atis oncesinde.
Bir de PCOS ve bu kaynakli enflamasyon vardi bende.
Doktorum rahmi hazirlamak icin PRP yapti oncelikle. HSG ile tikali bir tupum acildi.
- letrozole adetimin 2-6. Gunlerinde kullandim
-(kontrole gittigimde) 16,15,15mm 3 yumurta vardi gonal-f verdi 75 doz 3 gun sonrasi tekrar kontrol.
-2. Kontrolde 2 yukurtam kalmisti biri elenmis. Bir hücre yenileyici igne yapti yine
Kan alindi ve sonucunda ayni aksam catlatma ignesi ovitrelle yaptim, ertesi gun de asilamayi yaptik. Esimin spermleri normal. Simdi 14 gun sonrasi testte bakacagiz dualarınızı beklerim. Fitilli progrstrone ve deltakortil de devam et denildi bana. Allah’im hepinizi muradina erdirsin.
Bu sefer tutmazsa sanirim tup bebek deneyebiliriz PCOSlu hastalarda yumurta iyi gelistirilirse sanirim guzel cevap verdigini tedavinin okudum.

Umarım pozitif olur sonucunuz

Ama en azından olur yani gebelik sonuçta bir gebeliğin olmuş banada kimyasalin olmuş demekki gebelik oluyor dediler ama ben pek onu dikkate almıyorum.. keşke doktoruna sorsaydin büyüyen yumurtam ne oldu diye ben ilk kez duyuyorum bu şekilde .. ben letuyu kullandığım ay banada iğne yapmadı 8.gun iki yumurtan var birinden daha umutluyum demişti 14mm lik yumurtam vardı sağlıklı çatlamasını bekledi istediğim boyutta da değiller iğne içinde uygun olmaz birçok yumurtan var küçük küçük demişti o yüzden iğne yapmamıştı. Bu ay ise kendi iğneyle kontrollü büyüttü işte.. ben doktorumdan şuan için memnunum sizin doktora güveniniz yoksa onunla ilerlemeyin tabiki..

Bende size katılıyorum çoğunlukla bir yılı geçtikten sonra gebelik tutan çok kişi var... Ama erken tedavi önemli bence.. nasipte erkenden olacaksa da zaten ilaçlar iğneler bahane olur.. her şekilde olur.. ama nasipte yoksa yine vaktinde olacaktır diye düşünüyorum... Ben 13 ay bekledim olmayınca özele gittim şuan doktorumla ilerliyorum böylede devam ederim olana kadar herhalde

İnşallah güzel sonuçlar alırsınız bende bu ay GONAL F ile ilerledim yarın kontrolüm var ovitrella vurucak ya da vurucam.. bakalım inşallah rabbim dualarımızı kabul eder yüzümüz güler

Evet sorduğumda inkar etti "öyle dememişimdir" dedi Çok övülen bir doktordu ama değiştireceğim galiba.

Sizin şuan güncel durum nasıl peki?

Çok doğru, nasipte olanı yaşıyoruz hep. Eğer ilaçlarla olacağı varsa zaten ona doğru yöneliyoruz öyle oluyor. Ben galiba daha fazla dayanamayacağım, misafirlerimi ağırladıktan sonra Ekim-Kasım ayı gibi tedaviye tekrardan başlayacağım. Sizinki de umarım başarılı olur

Evet sorduğumda inkar etti "öyle dememişimdir" dedi Çok övülen bir doktordu ama değiştireceğim galiba.

Sizin şuan güncel durum nasıl peki?
Bugünde kalan dozumu vurup Pts çatlatma ignemi vurucam öyle söyledi.. ve ilişki günleri verdi bakalım nasıl olur bu aydan fayda görür müyüm bilemiyorum yaşayıp gorucem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…