Göndermeli mi göndermemeli mi?

newera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
1
96
43
Ordu
Taşınıyoruz, araba kredisi ödüyoruz. Eşimle evlenirken herşeyimizi kendimiz aldık. Ama sadece ihtiyacımız olanları. Yani öyle burdaki ev resimleri gibi evim olmadı. En ucuz yatak odası, spor bi koltuk takımı, diğerleri de bekarlık eşyalarımız. Şimdi yeni eve taşınıyoruz diye birkaç eşya alıyorum. Bulaşık makinesi vb gibi. Bu arada kira kendi evimiz değil. Ayrıca depozito, taşınma, eşya falan tam karşılıyoruz bütçeyi. Bir de yakıt paramızı ayırdık.Burda yakıt paralarını sene başında peşin alıyorlar. 1000 tl ayırdık.Gelelim asıl meseleye, eşimin abisi fabrikada çalışıyor. 1500 kadar maaş alıyor. evlendiğimizden beri çok sabit işi olmadı. Hatta evlenirken eşinin ailesi şimdiki parayla 20 000tllik eşya ve altın istemişler. Ben onlardan 1,5 sene sonra evlendim. Eşimin babası hala abisinin düğün borçlarını ödüyordu. Bu yüzden hiçbirşey istemedim.Gelinlik falan da giymedim. Düğünde yapmadık.Altında istemedim. Hatta nikahta babası ve ablası 2 bilezik taktılar. Nikahtan 1 ay sonra abisi taşındıklarını ve borç paraya ihtiyaçları olduklarını söyledi. 2 bilezik 250 tl tuttu ve üzerine 500 de kredi çekip verdik. Tabii ki borç olarak değil.O zamandan bu zamana aralarda ufak çaplı desteklerde bulunduk.Ama bizim de eşya ve araba kredilerimiz var.Neyse eşimin abisinin son zamanlarda eşiyle problamleri olmuş. Ayrılık düzeyine gelmişler. 2 aydır ne zaman arasa, yada arasak içki içiyor vaziyette bulduk abisini. Hatta ben de eşime sordum her akşam içecek parayı nerden buluyor diye. Biliyorum ki her akşam içecek bütçe yok.Ve korktuğum başıma geldi.Akşam telefon çaldı. Kredi kartı borcunu ve kirayı ödemek için para kalmamış, krediye başvurmuş banka vermemiş. Siz benim için 1000 kredi çekin ben öderim diyor.Eşim de çok kararsız kaldı. 1000 tl birşey deil. 12 ayda yaklaşık 100 tl ye geliyor ödemesi. Ama ben bulaşık makinesi alacaktım o paraya.6 yıldır bekliyordum.Bir yanım bulaşık makinesiz yaşadın 1 yıl daha yaşa diyor. Bir yanım hayır gönderme diyor. Çünkü onların bulaşık makinesi de var, benden fazla eşyasıda var. Üstelik içkiye harcandı bu para.Bu yüzden zor duruma düşüldü diyor. Hastalık,eğitim falan olsa 1 dakika düşünmem ama zoruma gidiyor bu şekilde. Ha bu arada öderim dedi ama eşim ben ayda 100 tl gönder abi kredi ödemesi diyemem dedi.Ve ödeyemediği zaman mutlaka olacaktır ve biz ödemek zorunda kalırız dedi.Eşim bana bıraktı kararı. Çünkü durumumuz ortada. Yakıta ayırdığımız 1000 tl yi mi göndersek, 1000 tl kredi mi çeksek tabii bu durumda bulaşık makinam içki şişelerinde balık oluyor yada ne desek.offff

Ne münasebet canım.
Eşinin sorumlu oldugu tek aile sen ve (varsa cocuklarınız)
Çolugunun cocugunun rızkını vermek de ne demek.
Bulasık makinesi lazımsa bulasık makinesi alın.
Adamın içkisinin parasını vermek zorunda degilsiniz.
o 1000 tl muhakkak içkiye gider :delphin:

ben evli değilim belki de bekara karı boşamak kolaydır sözünün etkisiyle konuşacağım ama

siz o evlenince ortaya çıkan maddi zorluklar yüzünden istediğiniz gibi ne düğününüz ne de gelinliğiniz olmuş

bunu geçtim zaten hep destekte bulunmuşsunuz

üstelik bu adam parayı da içkiye yatırmış

sizin bi bulaşık makineniz yokken onların maşallah her tür eşyası da var anlışılan.

hep fedakarlık yapmışsınız ama açıkçası bu kredi borç falan da olmaz, ödemez falan, siz de isteyemezsiniz.

şartlar böyleyken hiç kendinizi zora sokmayn ve mümkünse yardımcı da olmayın.

(fazla sert üşünüyorsam kusura bakmayın ama bazen bu şekilde ifade etmek daha etkili olabiliyor)

Sendeki sabıra hayret ettim kardeş değil bela ben çoktan isyan bayrağı çekerdim

Bu kredi kesinlikle borç olmaz. Buna eminim. Ben de eşim de isteyemeyiz. Çok sessiz bir insandır abisi. Eminim telefonda eşime bunu söylemek için bile günlerce düşünmüştür. Yüzsüz biri olsa zaten hiç vermek aklımdan bile geçmezdi.Duygularımız ve mantığımız arasında kaldık aslında. Eşiyle sorunları yüzünden kısa bir süreliğine içkiye yöneldi sanırım. Ama belki ramazandan sonrada içer. off hiç bilmiyorum. Dün akşama kadar eşimle saatlerce internette bulaşık makinelerine ve yeni evimize ufak süslere bakıyorduk, heyecanlı heyecanlı planlar yapıp, dekore ediyorduk hayalimizde. Ama şimdi suçlu hissediyoruz artık. Az önce ütü masalarına bakıyordum internette, eşimle birbirimize baktık, aklımızdan aynı şey geçti.Sonuçta eşiminde abisi ne kadar yanlış yapsada kanı, canı elbette onun maddi sorunu eşimide üzecek. Biz birşeyler alırken, onun 3-5 kuruş için zora düşmesi canımızı sıkıyor.Bir an gönderelim gitsin diyorum sanki daha huzurlu olcakamışım gibi, ama sonra sebep her ne olursa olsun parasını içkiye harcadığı ve bunun kişisel bir zayıflık olduğu aklıma geliyor ve vazgeçiyorum.Çok karasız kaldım.

vermeye devam edersiniz o da istemeye devam edecektir
alışmış artık
bir yerde dur demek zorundasınız
evet ilk kez istiyor ve çok zor durumda olsaydı 1 yıl daha bulaşık makinası olmadan yaşayabilirdim
ama sorun bulaşık makinası değil
eşinizin abisinin arsızlığı

Aslında tam olarak arsızlık diyemem ki. Hani burda okuduğum olaylar gibi değil. Bir de o borç olarak istedi. Banka kredi çıkmadı, siz çekin ben öderim dedi. Buralarda okuyoruz ya zorla para aileler, para için kavga edenler... Öyle değil işte. Keşke arsız olsaydı karar vermek çok kolay olurdu. Bazen diyorum hayat vurmuş zaten. Doğrudüzgün işi yok, eş problemli, ama bazen de diyorum ki o da okusaymış.Gençlik döneminde aylak aylak gezip durmuş. offf iki insan var içimde savaşıyorlar birbirleriyle.

canım tamam para için kavga etmiyor olabilirsiniz, zorla da istemiyor olabilir ancak bu yolu kendisi seçmiş. neden eşi ile arasını düzeltmeye, düzenli bir işe girmeye çalışmıyor da parayı içkiye yatırıyor. demek isteyince bir yerlerden bulabiliyormuş. gençliği bomboş geçmiş diyorsun, insanlar ne zorluklarla iş bulup evlerini geçindirmeye çalışıyorlar. sanırsam hazıra konmaya alışmış. hadi içki içmese, bazı şeyler için çabalasa tamam dicem ama o da yok. kararı sen vereceksin elbet ama o 1000 lirayı verdikten sonra bu adam düzelecek mi, hayatını düzene sokacak mı bunu da düşünmek gerek...

Bir insan kardeşine maddi manevi yardım eder. Ama sizin kaynınız biraz hazıra alışmış galiba. Siz her şeyinizi kendiniz hallediyorsunuz. Ayağınızı yorganınıza göre uzatıyorsunuz. Ama o arkamda kardeşim var ailem var diye düşüncesizce hareket ediyor sanırım. Verirsiniz, sizden alamasa gider babasından ister ama nereye kadar. İçki az para mı? 1500 TL maaş alan ve kirada oturan bir insan için içki çok lüks...

Son düzenleme:
Haklısınız biliyorum. Suçluyorum içten içe abisini. Biz de biliyoruz para harcamasını, yemesini içmesini ama dur demek gerekiyor zaman zaman. Sonuçta yaş olarak da büyük daha fazla sorumluluk sahibi olması gerekiyor.

nasıl alıştırırsanız öyle gider herkes kendi yağıyla kavrulmasını bilecek bilmiyorsa evlenmeyecek işte o kadar :umursamaz:siz fazlaca fedakarlık yapmışsınız ama elinize hiç bişey geçmemiş bi gelinliği bile giyememişsiniz çok üzüldüm ama lütfen kendinizi bu kadar üzmeyin birazda bencil olmak lazım

yememis yedirmis icmemis icirmis giymemis giydirmissinz resmen bu nasil sey
gücünüze gitmesi cok cok dogal
koskoca adam birakin ne hali varsa görsün
bogulurken sizide dibe cekmesine izin vermeyin
konusun esinizle bundan sonra hic bisey yapmak istemediginizi söyleyin
hayatta bu gibi durumlarda bencil olmak lazim

Aslında tam olarak arsızlık diyemem ki. Hani burda okuduğum olaylar gibi değil. Bir de o borç olarak istedi. Banka kredi çıkmadı, siz çekin ben öderim dedi. Buralarda okuyoruz ya zorla para aileler, para için kavga edenler... Öyle değil işte. Keşke arsız olsaydı karar vermek çok kolay olurdu. Bazen diyorum hayat vurmuş zaten. Doğrudüzgün işi yok, eş problemli, ama bazen de diyorum ki o da okusaymış.Gençlik döneminde aylak aylak gezip durmuş. offf iki insan var içimde savaşıyorlar birbirleriyle.

Bizimde dururmumuz bu diyerek veremiyeceğinizi anlatın,keşke olsada versek deyin..yapacak bişey yok..
gerçekten sabırlıymışsınız,mutluluklar sizinle olsun :))

Niye bu kadar vicdan yapıyorsunuz ki.
Kimse kimseye güvenerek evlenmiyor sonuçta.
Çok bile yardım etmişsiniz, bütün yükü almışsınız üstünüze.
Hala kendi bulaşık makinenizden, içki parası için, keyif için vazgeçiyorsunuz.
Ne için abinin keyfi için.
Sağlık olur, cidden durumları zor olur, anlarım.
Kendinizden bu kadar gereksiz durumlar için neden ödün vereceksiniz ki.
Al biraz daha iç abi diye mi.
Kendinize yazık ediyorsunuz.

siz zaten bir cok maddi seyden feragat etmişsiniz..ki her yeni evlenen evi için en güzelini ister en güzelini düşünür..gercekten cok sabırlısınız..ama şöyle bişey var ki herkesin sorumlulukları var..eşinizin kardeşide sorumluluklarını bilmeliydi..onun sorumsuzlugunu kendi üstünüze sorumluluk olarak alıp ne ona ne de kendinize iyilik yaparsınız..sonucta sizinde belli bir maddi durumunuz ve bununla doğru orantılı ihtiyaçlarınız var..birde şöyle düşünün o da sizin için kendi hayalinden vazgecip size yardım yaparmıydı...

Canım gönderin bence. 1000 lirfa para değil sonra pişman olursun. Eşinde üzülecek sende ağız tadıyla kullanamayacaksın yeni eşyalarını. Gönderin gitsin. Gün gelir sizin ihtiyacınız olur o gönderir.

Sanırım bende bir gariplik var, bu ne ayol düğün istemedim bilezik istemedim gelinlik istemedim istemedimde istemedim.. ama hep verdimde verdim.... yok yok bende bir gariplik var.. :bbo:

Abi hesap kitap yaptım ama ya sana vereceğim 1000 lira yada kışın yakıt parasını ödeyemeyeceğim...
istersen vereyim ama yakıt parasını nasıl vericem bende başkasından borç istemek zorunda kalırım.kusura bakamazsan yardımcı olamayacağım
desin...
dargınlıkta olmasın..
çünkü öyle tipler para vermezsen darılırlar da...

bende aynı şeyi yaşadım geri vereceğim dediği tarihin üstünden 2 yıl geçti adam altına araba aldı ben tatile gidemedim parasızlıktan....
eşin sana bıraktıysa kararı onuda zor durumda bırakmamak için böyle söyleyebilirsiniz...

Canım gönderin bence. 1000 lirfa para değil sonra pişman olursun. Eşinde üzülecek sende ağız tadıyla kullanamayacaksın yeni eşyalarını. Gönderin gitsin. Gün gelir sizin ihtiyacınız olur o gönderir.

kusura bakmasın içkiyi bıraksın,kredi kartlarını kırsın atsın 1000 değil 10 000 verilsin..ama adam içmeye devam ederken kredi kartlarını çatır çatır harcarken ne parası...

bizde dedik kartları kırarsan,içkiyi bırakırsan bütün borcunu kapatırız dedik asla onları istemeyin bende demişti,biz yine acıdık verdik hala bekliyoruz geri verecek die...kendi düşen ağlamaz arkadaşım 6 sene bulaşık makinesi bekledim diyor ,adam orda keyif yapsın içsin dağıtsın belkide karıya kıza gitsin kadıncağız bulaşığı elide yıkasın niyeymiş...

lafım sana değil haaa benimde başıma geldiği için sinirlendim birden olumunekankayizsmile

çok iyi niyetlisin canım.. sizi de sizin gibi düşünen birileri çıkar inş.. abisine tanıyacağınız son şans olarak belki bu parayı gönderebilirsiniz..

Back
X