Taşınıyoruz, araba kredisi ödüyoruz. Eşimle evlenirken herşeyimizi kendimiz aldık. Ama sadece ihtiyacımız olanları. Yani öyle burdaki ev resimleri gibi evim olmadı. En ucuz yatak odası, spor bi koltuk takımı, diğerleri de bekarlık eşyalarımız. Şimdi yeni eve taşınıyoruz diye birkaç eşya alıyorum. Bulaşık makinesi vb gibi. Bu arada kira kendi evimiz değil. Ayrıca depozito, taşınma, eşya falan tam karşılıyoruz bütçeyi. Bir de yakıt paramızı ayırdık.Burda yakıt paralarını sene başında peşin alıyorlar. 1000 tl ayırdık.Gelelim asıl meseleye, eşimin abisi fabrikada çalışıyor. 1500 kadar maaş alıyor. evlendiğimizden beri çok sabit işi olmadı. Hatta evlenirken eşinin ailesi şimdiki parayla 20 000tllik eşya ve altın istemişler. Ben onlardan 1,5 sene sonra evlendim. Eşimin babası hala abisinin düğün borçlarını ödüyordu. Bu yüzden hiçbirşey istemedim.Gelinlik falan da giymedim. Düğünde yapmadık.Altında istemedim. Hatta nikahta babası ve ablası 2 bilezik taktılar. Nikahtan 1 ay sonra abisi taşındıklarını ve borç paraya ihtiyaçları olduklarını söyledi. 2 bilezik 250 tl tuttu ve üzerine 500 de kredi çekip verdik. Tabii ki borç olarak değil.O zamandan bu zamana aralarda ufak çaplı desteklerde bulunduk.Ama bizim de eşya ve araba kredilerimiz var.Neyse eşimin abisinin son zamanlarda eşiyle problamleri olmuş. Ayrılık düzeyine gelmişler. 2 aydır ne zaman arasa, yada arasak içki içiyor vaziyette bulduk abisini. Hatta ben de eşime sordum her akşam içecek parayı nerden buluyor diye. Biliyorum ki her akşam içecek bütçe yok.Ve korktuğum başıma geldi.Akşam telefon çaldı. Kredi kartı borcunu ve kirayı ödemek için para kalmamış, krediye başvurmuş banka vermemiş. Siz benim için 1000 kredi çekin ben öderim diyor.Eşim de çok kararsız kaldı. 1000 tl birşey deil. 12 ayda yaklaşık 100 tl ye geliyor ödemesi. Ama ben bulaşık makinesi alacaktım o paraya.6 yıldır bekliyordum.Bir yanım bulaşık makinesiz yaşadın 1 yıl daha yaşa diyor. Bir yanım hayır gönderme diyor. Çünkü onların bulaşık makinesi de var, benden fazla eşyasıda var. Üstelik içkiye harcandı bu para.Bu yüzden zor duruma düşüldü diyor. Hastalık,eğitim falan olsa 1 dakika düşünmem ama zoruma gidiyor bu şekilde. Ha bu arada öderim dedi ama eşim ben ayda 100 tl gönder abi kredi ödemesi diyemem dedi.Ve ödeyemediği zaman mutlaka olacaktır ve biz ödemek zorunda kalırız dedi.Eşim bana bıraktı kararı. Çünkü durumumuz ortada. Yakıta ayırdığımız 1000 tl yi mi göndersek, 1000 tl kredi mi çeksek tabii bu durumda bulaşık makinam içki şişelerinde balık oluyor yada ne desek.offff