- 24 Temmuz 2015
- 74
- 53
- 3
- 39
- Konu Sahibi BirGaripRuya
-
İşte bu durumlar "Bizim için, evimiz için" yatıştırmasıyla başlıyor, "Hee ev sadece benim zaten, eşyalar da benim, ver lan otel parasını" çemkirmeleriyle bitiyor ( :
Genel tavrına odaklanın.
Şahsen ben mobilya için 6 saat dolaşamazdım, daralırdım.
Eşiniz de biraz bunalmış.
Vakit varsa biraz ara verin, yoksa kendiniz-veya kayınvalidenizle- halledebilirsiniz halledin veya ikna edin(tatlısı serti size kalmış).
Kendini ezdirme. Haklı da olsa sana sesini yükseltmeye hakkı yok. İnsan gibi konuşup çözüme bagladiginiz oluyor mu hiç yoksa hep böyle mi ?
Koniscaksin canim icinde ne var ne yoksa ortaya dokeceksin isine geliosa dusuncelerini seni onemsiyorsa bi cozume kavusur hem ned3n solemedin hastaneye gittigini bilmeli bence o an solemeliydin. Bence de insan nisnaliyken her isi beraber halletmek istiiyor bu normal bi istek
İyi değil ya, bilemedim. Güzelce kırıldığını belirtmissin. Tepkisi bu olmamalıydı. O yorulduysa sen de yoruldun. Kadınlar bayılıyor sanıyorlar herhalde saatlerce eşya bakmaya. Lutfetmis gibi, sanki sadece senin için alınıyor. Öyle bile olsa hoş değil söylediği. Ben olsam ben de kirilirdim. O kadar naif de olmazdım.İyice işler sarpa sarar da kaybetme korkusu düşerse ancak o zaman konuşur. Konuştuğumuzda çözeriz ama genel anlamda yüksek reaksiyon verir. Öfke kontrolü mü yok bilmiyorum ki, ortada öfkelenecek birşey de yok. Ağzımı açıp kötü konuşan biri de değilim. Kavgacı bi insan değilim, sadece kırıldığımı ifade ederim. Küs de kalmam, konuşurum ama öyle candan samimi olmam tabi..
bende 7 saati mobilya için gezsem sonraki gün gelmezdim ne yalan söyliyim
7 saati sırf mobilyaya ayıracağınıza 3 4 saate mobilyaları hallederdiniz sonraki gün yapıcağınız işide yapardınız
ha nişanlınızın genel tavrında sorun yok bence erkekler odungiller familyasından türediği için bana anormal gelmedi
7 saat gezmesi bile mucize
düğüne az kalmış canınızı sıkıp kafanıza soru işaretleri yakmayın benceAslında gezerken ben çok zorlandım, yoruldum ama ısrarla nişanlım gezmek istedi.
Hatta öğle arası yemekten sonra şöyle bi bakalım dedi diye çıktım şirketten. Ayakkabılarım bile çok müsait değildi.
Aslında 6-7 saat ben çok yoruldum ve bunaldım. Ayaklarıma kara sular indi diyebilirim. Nişanılım ısrarla gezmek istedi, işlerimizin yoğunluğu sebebiyle de çok vaktimiz olmuyor. Bugün halledelim inşallah diye telkin verdi sürekli. Ben de ses çıkarmadım.
Kendim de gidip alabilirim, aslında alınacak şeyi sorun etmiyorum.
Kalp kırmakta üstüne yok ama gönül almayı bilmiyor, ben bunun gibi birikimlerden dolayı endişeliyim aslında.
Sen koltuğa evine nasıl yakışacak. Bizim koltuğumuz romantik yuvamızın biraracı olarak görürken nişanlın sadece oturgaç olarak görüyo.
Erkeklerin büyük kısmı böyle,
Bence tekbaşına git ve neistiyosan onu al.
Sonuçta sen kullanacaksın kv değil.
Konunun sonunu yeni okudum ben.
Her an kavgaya hazır bir nişanlınız varsa kırk kere daha düşünün.
Her durumda kendini haklı görüyorsa muhtemelen hoş sözlerden değil de kendininkinden yüksek çıkan seslerden anlıyordur.
Sakin bir anında başbaşalığınızın kesintiye uğramayacağı bir yerde konuşun bu konuyu, ama mutlaka düğünden önce konuşun.
Ben olsam o konuşmayı kavgacı değil ama net ve sert bir üslupla yapardım.
Ve tekrar kırk kere daha düşünün.
Her şeyde siz ılımlı olamazsınız, sabrınız biter.
Ama gerektiğinde tepki koyarsanız üste çıkamadıkça ya uyumlu bir hale getirir veya ipleri koparır ki ömür boyu alttan almaktan iyidir.
Diğer bir çözüm yolu da terapi, bunun üzerine de konuşabilirsiniz.
Nasıl normal bulunuyor anlamıyor. Sorun düğün alışverişine tek gitmek değil ki. Ortada kalp kırdığı halde gönül almayan, ota moka sesini yükselten, her konuda üste çıkmaya çalışan bir damat adayı var ve bence hiç normal değil. Yanlış anladım konu sahibi, hep böyle dedin değil mi ?
Konumu tekrar okuduğunuz için teşekkür ederim,
Evet aslında endişem bu. Alışverişe filan takılmıyorum. Sürekli haklı ve sürekli yüksek reaksiyon veriyor.
Galiba öfke kontrolü yok, iyiyken çok iyi ama gerilirse ağzından çıkanı da bilmiyor.
Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilir mi? Kafam çok karışık, çok da kırgınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?