' gördügünüz kadar deger vermek'

perimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
2.603
25
108
karsınızda ki insana ' gördügünüz kadar deger vermek' bazı seyleri kavramasına yardımcı olur mu???......fikirlerinizi paylasırsanız cok sevinirim ..şimdiden tesekkürler...

YOK BE TATLIM hıc bı etkısı olmuyo ben denedım :d denemıs bırı olarak tabı karsındakınede baglı bıraz bu daha cok senden soğuyo ıstemıyo bıkıyo ole yapmak yerıne onun verdıqı degerın ıkı katı fazlasını verdım havalarda ucurdum resmen onuu baktım oda aynı selerı bana yapıyo karsndakı zaten sana az deger verıyosa bıkmıstır sıkılmıstır fln fıstan bence onaa coook asırı bı ılgı ver sev yaptıqı kucuk selerı qormezden qel duzelme yoksa salla cope

YOK BE TATLIM hıc bı etkısı olmuyo ben denedım :d denemıs bırı olarak tabı karsındakınede baglı bıraz bu daha cok senden soğuyo ıstemıyo bıkıyo ole yapmak yerıne onun verdıqı degerın ıkı katı fazlasını verdım havalarda ucurdum resmen onuu baktım oda aynı selerı bana yapıyo karsndakı zaten sana az deger verıyosa bıkmıstır sıkılmıstır fln fıstan bence onaa coook asırı bı ılgı ver sev yaptıqı kucuk selerı qormezden qel duzelme yoksa salla cope

hmm anladım tatlım ..yani bence de kişiden kişiye degişiyor bu durum heralde

bu arada sen baya şanslıymıssın ozaman ..verdigin degerin fazlasını almıssın ne güzel

Son düzenleme:
aynen olee cok zor oldu ama sonunda degdı dıye dusunuyorum qozumun ıcınden ayrımıyo qozunu mutluyz nazar deqmz ıns darısı senın basınaa sevqı emek ıster unutma

cook sagol tatlım amin inşallah ..Allah sizinde mutlulugunuzu daim etsin ...

dün akşam uyumadan once aradım iyi geceler sevgilim demek için BANA ,İŞİM VAR İŞİM DİYE BAĞIRDI BENI NEDEN ARAMADIN dediğimde boyle bırsey soyledı bana . bende bugun o benı aradıgın işim var işim dıye bağırdım ve kapattım bir kaç saat sonrada BEN ARADIM DEDIMKI BENI OYLE OLUR OLMAZ SAATLERDE ARAMA İŞLERİM SENDEN DAHA ONEMLI İŞİM VAR DEDİM . bana sert tepki verdi. sankı haklıymıs gibi

oo sende tam asırı tepki vermişsin :82:

NAPIYIM hak etti artık değer gördüğüm kadar değer vericem bundan sonra boyle yetr yaaa. üzülmekten yıpranmaktan bıktım

NAPIYIM hak etti artık değer gördüğüm kadar değer vericem bundan sonra boyle yetr yaaa. üzülmekten yıpranmaktan bıktım

tabiki haklısın ..böyle davranıstan anlıyosa tabiki sende öyle davrancan yapcak bişey yok

tabiki haklısın ..böyle davranıstan anlıyosa tabiki sende öyle davrancan yapcak bişey yok

ben aslında boyle davranmaktan anlayacak mı bılmıyorum cunku bu zamana kadar hiç denemedim. küsemk huyum değildir boyle seyler hele asla yapamam . ilk defa yapabılirsen eğer devam edıcem . bakalım neler olucak

ben aslında boyle davranmaktan anlayacak mı bılmıyorum cunku bu zamana kadar hiç denemedim. küsemk huyum değildir boyle seyler hele asla yapamam . ilk defa yapabılirsen eğer devam edıcem . bakalım neler olucak

ee denemekte fayda var yine de.. umarım faydası olur canım ..ee seni üzmeside biyere kadar degerini anlasın

ee denemekte fayda var yine de.. umarım faydası olur canım ..ee seni üzmeside biyere kadar degerini anlasın

fikirlerini ve tecrübelerini paylasmak isteyen yok mu???

perimle sayende yakında ilişki uzmanı olup çıkacam

şaka bir yana güzel sorular soruyorsun =) ben de bir süredir ilişkiler hakkında bir kaç kitap okuduğum için özümseme adına soruların da iyi oluyor. beyin fırtınası yapmış oluyorum =P

soruya gelecek olursak:

karsınızda ki insana ' gördügünüz kadar deger vermek' bazı seyleri kavramasına yardımcı olur mu???......fikirlerinizi paylasırsanız cok sevinirim ..şimdiden tesekkürler...

ilişkide bir simetri olması gerekir. en basitinden bir konuşmada diyelim ki bir taraf fazla konuşuyor, diğeri dinliyor sadece ya da daha az konuşuyor karşı tarafa göre. bir süre sonra konuşan taraf sıkılmaya, dinleyen taraf da dinlemekten yorulmaya başlar. verimli bir alışveriş olmaz. tabi ki bazı durumlarda bir taraf biraz daha fazla konuşur, anlatacağı şeyler vardır yalnız genele vurduğumuzda simetri için iki tarafın da eşit şekilde konuşmaya katılması gerekir...

bunun gibi ilişkide verilen değer açısından da simetriyi yakalamak ilişkiyi daha sağlıklı hale getirir. böyle olmadığında bir taraf fazla değer verip kendinden fazla fedakarlık yapıyormuş gibi hisseder -genelde bu duyguyu kadın hisseder- bir taraf da karşılık veremeyeceği bu fazla değer ve fedakarlıktan dolayı ezilmeye ve suçluluk duymaya başlar.

orantılı olması açısından verilen alınan dengesi kurulmaya çalışılırsa ilişki açısından daha sağlıklı bir durum olur. yalnız bunu yapmak kolay olmaz. çünkü kadınların toplumda küçüklükten beri öğrendiği ve zihnine yerleşen sevgisini gösterme tarzı ile errkeğin sevgisini gösterme ve alma tarzı değişkenlik gösterir. fazla sevgi dolayısıyla değer göstermek kadın için kendi sevgisini gösterme şekli iken erkek tarafından böyle algılanmaz.

bu konuda erkeğin sevgiyi algılayış tarzını anlamaya çalışmak gerekir. sevgiyi onun istediği tarzda göstermek de denilebilir bu duruma. eğer böyle olmazsa benliğine ulaşmayan bir sevgi ve değer gösterimi yüzünden erkek uzaklaşmaya başlayabilir.

demeye çalıştığım şey kendini tatmin etmek adına narsistçe sevgi göstermemek gerekir. yani kadın erkeğe sevgisini aslında sırf kendi egosunu tatmin edecek şekilde gösterir bazen. onun rahatsız olduğu şeyleri yapması ama bununla sevgi gösterdiğini sanması gibi.

mesela yoğun çalışan bir erkeği sık arayarak onu bunaltması gibi. erkek bu konuşmalarından haliyle sıkılır çünkü kafasını toplaması zorlaşır sonra. oysa kadın bu şekilde erkekle ilgilendiğini ve sevdiğini göstermeye çalışıyor olabilir. bu da erkeğin sevgi olarak algılamadığı duruma bir örnektir. ve haklıdır da çünkü kadın burda aslında erkekten çok kendi egosunu tatmin etmektedir. eğer gerçekten erkeği olduğu gibi seviyorsa onun çalışma şartlarına saygı duyup bu konuda rahatsızlığına rağmen üstelemez...

bunun gibi farklı örnekler de verilebilir. konudaki ana nokta verdiğimiz şeyleri neden verdiğimizin farkına varmak. yani fazla değer veriyoruz ama neden? karşı taraf için mi yoksa kendimiz için mi veriyoruz? çoğu zaman başkasını düşündüğümüzü sanıp kendi egolarımızı tatmin ediyoruz. eğer bunları aşarsak ve erkeğin benliğine ulaşacak onun istediği sevgiyi verebilirsek, ilişkideki alma verme dengesini de kurmuş oluruz...

çok doğru bi tespit bencede..
ya bide ben şöyle değer versek işe yarar mı, böyle yapsak değişir mi daha çok değer vermeye başlar mı gibi çözümleri doğru bulmuyorum..
çünkü eğer seviyosan, karşındaki sana daha az değer verdi diye, sana küstü, trip yaptı diye ona verdiğin değeri azaltman söz konusu olmaz..
buna uğraşırsın belki ama olmaz, seviyosan verdiğin değerde sevgine göre şekillenir, senin sevgine göre; karşındakinin tavırlarına tutumlarına göre değil..
aman ya bu işler karışık işler walla..

bu değer olayını ilişkinin en başında yapmak lazım. bir kere tepenize çıkarttınız mı inmek bilmiyorlar çünkü...

ay ol valla ilişki uzmanı cok güzel olurbize de yararın dokunur en azından ..napalım bu ask mesk işleri cok karısık içinden cıkamıyosun valla bi düşünmeye kalktın mı ..
bu arada zaman ayırıp cevapladıgın için cook ama coook tesekkür ederim ..e bizde senin sayende bişeyleri daha iyi kavrıycaz heralde baksana ..çok cok saol tatlımm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…