GÖREVİMİ YAPMAK MI SEVDİĞİMLE EVLENMEK Mİ?

Eylulzumra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
27
-2
1
23
Selamün aleyküm, başlıktan anlayacağınız üzere bir ikilemde kalmış bulunmaktayım . Herkesin düşüncelerine o kadar ihtiyacım var ki çünkü ben işin içinden çıkamıyorum. Ama lütfen anlattığım konularda beni yargılamayın çünkü herkese basit gelebilir ama empati kurmanızı rica ediyorum. Kınadığım birçok şeyi yaşadığım andan beri kimseyi kınamamam gerektiğini çok iyi anladım. Konuya gelecek olursak; doğu Anadolu'nun bir köyünde yaşıyorum ve 22 yaşındayım bundan dört yıl önce aynı köyde kaldığım ve şu an aşktan çok duruşundan sevgi ve saygısından çok etkilendiğim bir adamla tanıştım. Üniversiteye hazırlandığım sene hayatıma girdi ve bana eğitim konusunda manen çok destek oldu, hep beni desteklendirdi. İlahiyat fakültesi istiyordum ve kazandım bir yıl üniversiteye gittim ama gerek pandemi gerek maddi durumum gerekse ondan dolayı bırakmak zorunda kaldım üzüldüm mü hem de çok... Ağladığım günler hâlâ gözümün önünde. Ama bana soracak olursanız şu an iyi ki o üniversiteye gitmedim çünkü kazandığım yer bana uygun değildi eğer din alanında okuyacaksam bunu hakkıyla yapacaktım o kadar şükrediyorum ki Allah'a.. çünkü şer sandığım her şeyde bir hayır çıktı ve ben önlisans islami ilimlere kaydımi yaptım. Aynj zamanda okul okurken Kur'an kursu öğreticiliği yaptım ve inanın maneviyatım o kadar gelişti ki her gün şükrettim . Şu an elhamdülillah okulum bitti ben kurs öğretmeni olarak devam ediyorum, sevdiğimin ailesi beni istemeye geldi ama babam vermedi kızım görev yapıyor dedi. Bizim buraları bilen bilir gerçekten evliysen çok zor görev yapman. Bana soracak olursanız bence insan eşine, ailesine faydalı olmalı ve benim evleneceğim insan da bilgiye gelişime o kadar açık ki onunla kitaplar okuyacağımıza kendimizi geliştirmemize çok inanıyor ve bana bu konuda çok destek oluyor ben sizin fikirlerinizi merak ediyorum sizce ne yapmalıyım?

bana eğitim konusunda manen çok destek oldu, hep beni desteklendirdi.

ondan dolayı bırakmak zorunda kaldım

benim evleneceğim insan da bilgiye gelişime o kadar açık ki
Üç cümle de birbiriyle çelişiyor. Okumana çok destek oldu ama onun yüzünden okula devam edemedin. Bence hic mantıklı düşünmüyorsun çünkü adam seni manipüle ediyor.
Biraz uzaktan bakmaya calis, gerçekten bu adam sandığın kadar iyi mi diye. Bazen hayatımızdaki insanlar bizi sevgiye boğar,ama uzun zaman geçtikten sonra geriye dönüp baktığında aslında aşık değil toksik olduğunu fark edersin

Sevdiğinz gerçekten dediğiniz kadar iyiyse görevinize engel olmaz. Zaten anladığım kadarıyla fahrisiniz yani net devamlılığı olan bir iş değil kadrolu biri geldiği anda işiniz biter. Kaldı ki zibilyon tane atama bekleyen ilahiyatçı var.Bu iş dolaysyla hayır denmesi bana saçma geldi.

Sizin oraları bilmiyorum neden çok zor bu mesleği olanın evliliği sürdürmesi?
Meslek de polislik,bekcilik falan olsa hak vereceğim:)
Kadınların olduğu ortamda dua okuyacak , kadınlara ders verecek alt tarafı. Doğu'da da olsa Ortadoğu'da da olsa bunda yanlış olan ne var ki?

Meslek de polislik,bekcilik falan olsa hak vereceğim:)
Kadınların olduğu ortamda dua okuyacak , kadınlara ders verecek alt tarafı. Doğu'da da olsa Ortadoğu'da da olsa bunda yanlış olan ne var ki?
Polisler,bekçiler de evleniyor.

Benim kocam haftanın üç,dört günü gece dahi eve gelmiyor,gayet evliyiz.

Polisler,bekçiler de evleniyor.

Benim kocam haftanın üç,dört günü gece dahi eve gelmiyor,gayet evliyiz.
Tabii ki evleniyor , ama konu sahibi demiş ya doğuda evlenince görev yapılmaz diye. Hani erkekli bir ortam olsa, mesaisi uygunsuz olsa, gece eve gelmediği günler olsa hak verebilirim, belki evliyken çalışamaz,uygun olmaz diye. Ama gündüz gözüyle,sadece kadınlarla buluşup dua öğreteceği,dua okuyacağı bir iş için bunca şey...
İlginç

Tabii ki evleniyor , ama konu sahibi demiş ya doğuda evlenince görev yapılmaz diye. Hani erkekli bir ortam olsa, mesaisi uygunsuz olsa, gece eve gelmediği günler olsa hak verebilirim, belki evliyken çalışamaz,uygun olmaz diye. Ama gündüz gözüyle,sadece kadınlarla buluşup dua öğreteceği,dua okuyacağı bir iş için bunca şey...
İlginç
Bir açıklama yapılsa çözeceğiz de belki de bilmediğimiz bir nokta vardır meslek icabı…

Selamün aleyküm, başlıktan anlayacağınız üzere bir ikilemde kalmış bulunmaktayım . Herkesin düşüncelerine o kadar ihtiyacım var ki çünkü ben işin içinden çıkamıyorum. Ama lütfen anlattığım konularda beni yargılamayın çünkü herkese basit gelebilir ama empati kurmanızı rica ediyorum. Kınadığım birçok şeyi yaşadığım andan beri kimseyi kınamamam gerektiğini çok iyi anladım. Konuya gelecek olursak; doğu Anadolu'nun bir köyünde yaşıyorum ve 22 yaşındayım bundan dört yıl önce aynı köyde kaldığım ve şu an aşktan çok duruşundan sevgi ve saygısından çok etkilendiğim bir adamla tanıştım. Üniversiteye hazırlandığım sene hayatıma girdi ve bana eğitim konusunda manen çok destek oldu, hep beni desteklendirdi. İlahiyat fakültesi istiyordum ve kazandım bir yıl üniversiteye gittim ama gerek pandemi gerek maddi durumum gerekse ondan dolayı bırakmak zorunda kaldım üzüldüm mü hem de çok... Ağladığım günler hâlâ gözümün önünde. Ama bana soracak olursanız şu an iyi ki o üniversiteye gitmedim çünkü kazandığım yer bana uygun değildi eğer din alanında okuyacaksam bunu hakkıyla yapacaktım o kadar şükrediyorum ki Allah'a.. çünkü şer sandığım her şeyde bir hayır çıktı ve ben önlisans islami ilimlere kaydımi yaptım. Aynj zamanda okul okurken Kur'an kursu öğreticiliği yaptım ve inanın maneviyatım o kadar gelişti ki her gün şükrettim . Şu an elhamdülillah okulum bitti ben kurs öğretmeni olarak devam ediyorum, sevdiğimin ailesi beni istemeye geldi ama babam vermedi kızım görev yapıyor dedi. Bizim buraları bilen bilir gerçekten evliysen çok zor görev yapman. Bana soracak olursanız bence insan eşine, ailesine faydalı olmalı ve benim evleneceğim insan da bilgiye gelişime o kadar açık ki onunla kitaplar okuyacağımıza kendimizi geliştirmemize çok inanıyor ve bana bu konuda çok destek oluyor ben sizin fikirlerinizi merak ediyorum sizce ne yapmalıyım?
Evlenince niye görev yapılmıyo? Ya din görevi ya evlilik rahibelikte yürümez. Üniversite okumayışını bir güzellemişsin zaten bari bir mesleğin olsun bırakma. evlilik için yaşın zaten küçük daha.

Evleneceğiniz zaman niye çalışamayacaksınız ki? Kur'an kursu kadınlara yönelik oluyor. Eşin olacak insan çalışmana izin vermeyecek biri mi? Bence bu durumu güzelleme seni manipüle ediyor belliki.
Dine göre kötü bir iş yapmıyorsunki?
Ayrıca baban sana sormadan niye hayır diyor? Seninde fikrini alması gerekmez mi?

şu an aşktan çok duruşundan sevgi ve saygısından çok etkilendiğim bir adamla tanıştım.
Ailesini tanımıyorsan bu kadar net konuşma bence evlendikten sonra gerçek yüzler ortaya çıkıyor. İyi tanı evlenmek için acele etme.

hadi şimdi evlenmediniz
2 sene sonra
3 sene
5 sene sonra evlenmeyecek misiniz?

babanız "daha küçük" dese tamam -ki küçüksünüz zaten
ama çalışıyor demek ne demek? babanız bi süre çalışsın hele hevesini alsın gibi mi düşünüyor? çünkü anlattığınız ortama göre illa evleneceksiniz gibi duruyor

+
bu adam sizi geçindirecek gelire sahip mi? düğün yapacak ortamı var mı? evlenseniz nerede yaşayacaksınız?

benim etrafımda çok kuran kursu hocası çok vaize var, (yurtdışında yaşıyorum şu anda tr'de de çok var) bu insanların çoğu geçici görevli (siz de fahri görev yapıyorsunuz sanırım) üstelik çoğu da hafız. buna rağmen dışarıda başka işlere bakıyorlar. çünkü kadrolu hoca olup maaşlı çalışmıyorsanız normal bir aile geçimi sağlamak ve sosyal hayatın içinde bir insan olabilmek için bu gerekli. yani ben de açıkçası böle düşünüyorum. siz kuran öğreteceksiniz hanımlara ders anlatacaksınız ama hayata dair bilginiz görgünüz deneyiminiz 0...bu çok tehlikeli bir durum benim gözümde. not: erkeklerin de bana kalırsa maaşla imamlık yapmaması bu işi yapıyors Allah rızası için yapması, namaz kıldırdı diye para almaması, dışarıda normal maaşlı işlerde çalışması lazım benim dini inanç sistemim böyle ama hadi onlar kadrolu çalışıyor en azından.

Back
X