Hayır kesinlikle ayıpladıklarından dolayı değil. İkisini bir arada yürütebilmek adına söylüyorlar. Gerçekten bazı durumları yaşamak veya anlamak için oranın yerlisi olmak gerekiyor
Allah aşkına yapmayın ikisini bir arada yürütmek dediğiniz kuran ogreticiligi ve ev işleri mi? Ev işlerini küçümsemek anlamında demiyorum ama atla deve de değil ki. Neden yapamayasiniz? Eşinizle birlikte gayet de yaparsınız. Ev işi dini yönden de mantık yönünden de bakacak olursanız salt kadinin görevi değil ki.
Siz kültür gelenek görenek diyeceksiniz ama körü körüne buna bağlı olmak ne denli doğru? Forumda dini konular yasak oldugu icin çok detaya girmeyeceğim fakat cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gomuluyordu. Ee şimdi bu o zamanın geleneği diye doğru mu? Aradan onca zaman geçmiş yıl 2023 olmuş ve şimdi de diri diri toprağa gömülmek yerine evli kadın çalışmaz, evli kadının çalışmasi uygun olmaz görüşü hakimse ve bu kültür haline gelmişse bu onu doğru mu yapar?
Farkındayım çok uç bir örnek verdim ama ez cumle kültür adı altında olan safsatalar yerine lütfen mantığı ön plana alın.
Siz onca emek vermişsiniz, ki mesleğiniz de zaten inancınız olan islamin kitabını başka kadınlara öğretmek. Yani bir üyenin dediği gibi zaten hayat görüşünüze en ideal mesleklerden biridir diye tahmin ediyorum. Emeğinize yazık değil mi? Gerçekten mutlu olacağınızı düşünüyor musunuz tüm hayatınızı evde gecirerek? Ev hanimligini kucumsemiyorum. Deseniz ki ben çalışmak istemiyorum, evimde olmak istiyorum yine anlarım ama buranın kulturu böyle, sevdiğim adam böyle istiyor derseniz anlayamam. Çünkü elle tutulur hiçbir yani yok. O kültürü oluşturan insanların hiçbirinin derdi Eylulzumra'nın evinin temizliğini yemeğini dört dörtlük yapması değildir. Ağzı olan konuşuyor hesabı illa laf edecek bir şey bulurlar. Gerek maddi gerek manevi anlamda yaptığınız işten mennunsaniz gerçekten aklınız ve vicdanınız kabul ediyor mu sırf elalem için bırakmayı?
Ya elalem dediğiniz kişiler bugün var yarın yok. İnsana yeri geliyor ailesi bile sırtını dönüyorken dış kapının dış mandali olan insanların inanın hiç umrunda degiliz. Ayrıca sevmek demek sevdiğin insanın mutlu olmasına, hayallerine ket vurmak demek değildir.
Yazım belki sert gelmiş olabilir ama niyetim gerçekten kırmak değil. Yaşınız çok küçük, en güzel caginizdasiniz ve pırıl pırıl gençlerin el alem, gelenek kültür adı altında hayatinin direksiyonunu başkalarının eline vermesi çok acı. İnşallah doğru kararı verirsiniz..