GÖREVİMİ YAPMAK MI SEVDİĞİMLE EVLENMEK Mİ?

Hayır sadece düşüncelerinizin haklılığından dolayı birçoğuna cevap veremiyorum. Biraz da evlenirsem ikna ederim bir düşüncem var ama bu imkansız gözüküyor
Ay ayy öyle kocayi ikna ederim soyle yaparım amman sakin onca kişi baban hakli demis biride çıkıp pembis hayallerine sahip çık dememiş kardeşim .

Karsinizdaki aile "hayir biz gelinimjzin, kadinimizin calismasina izin vermeyizzz" diyen bir aile olsa tamam da, şu an calismanizi kimse sorun etmiyorken evlenicne neden calisamiyorsunuz??? Cok sacma degil mi? Ve bu kadar saçma seyleri siz dunden kabulleniyorsujuz, siz haric herkes hayatinizda soz sahibi, boyle yasanir mi? Ayrica evleneceginiz kisinin de calismaniza itirazi var mi velirtmemissiniz, konunuzu okuyunca daha cok siz olmasi gereken buymus ve bunu kabullenmis durumdasiniz gibi anlasiliyor. Hicbisey anlamadim valla. Cok tuhaf. Calismak istiyorsaniz calisin , sundugunuz iki alternatif birbirine engel degil. Bir kadinin calismasinin dogru olmadigina inanıyorsanız neden bekarken calisiyorsunuz?
Yorumlarda yazmış çalışmasını istemeyen eş adayı ve ailesi.

Selamün aleyküm, başlıktan anlayacağınız üzere bir ikilemde kalmış bulunmaktayım . Herkesin düşüncelerine o kadar ihtiyacım var ki çünkü ben işin içinden çıkamıyorum. Ama lütfen anlattığım konularda beni yargılamayın çünkü herkese basit gelebilir ama empati kurmanızı rica ediyorum. Kınadığım birçok şeyi yaşadığım andan beri kimseyi kınamamam gerektiğini çok iyi anladım. Konuya gelecek olursak; doğu Anadolu'nun bir köyünde yaşıyorum ve 22 yaşındayım bundan dört yıl önce aynı köyde kaldığım ve şu an aşktan çok duruşundan sevgi ve saygısından çok etkilendiğim bir adamla tanıştım. Üniversiteye hazırlandığım sene hayatıma girdi ve bana eğitim konusunda manen çok destek oldu, hep beni desteklendirdi. İlahiyat fakültesi istiyordum ve kazandım bir yıl üniversiteye gittim ama gerek pandemi gerek maddi durumum gerekse ondan dolayı bırakmak zorunda kaldım üzüldüm mü hem de çok... Ağladığım günler hâlâ gözümün önünde. Ama bana soracak olursanız şu an iyi ki o üniversiteye gitmedim çünkü kazandığım yer bana uygun değildi eğer din alanında okuyacaksam bunu hakkıyla yapacaktım o kadar şükrediyorum ki Allah'a.. çünkü şer sandığım her şeyde bir hayır çıktı ve ben önlisans islami ilimlere kaydımi yaptım. Aynj zamanda okul okurken Kur'an kursu öğreticiliği yaptım ve inanın maneviyatım o kadar gelişti ki her gün şükrettim . Şu an elhamdülillah okulum bitti ben kurs öğretmeni olarak devam ediyorum, sevdiğimin ailesi beni istemeye geldi ama babam vermedi kızım görev yapıyor dedi. Bizim buraları bilen bilir gerçekten evliysen çok zor görev yapman. Bana soracak olursanız bence insan eşine, ailesine faydalı olmalı ve benim evleneceğim insan da bilgiye gelişime o kadar açık ki onunla kitaplar okuyacağımıza kendimizi geliştirmemize çok inanıyor ve bana bu konuda çok destek oluyor ben sizin fikirlerinizi merak ediyorum sizce ne yapmalıyım?
Okadar karışık yazmışsınızki ben ne iş yaptığınızı bile anlamadım.
Babanızın görev yapiyor evlenemez dediği meslek ne?

Aynen zaten kursta çocuklarla hep bu konuyu konuşuyorduk.

Oturup konuşmanıza gerek yok.
Tavrımız duruşumuzla örnek oluruz gençlere.
Özellikle de öğretici konumundaki kişiler hayattaki duruşlarıyla etkilerler onları.
Kaldı ki hep konuşmasanız bile söylemlerinize yansır düşünceniz, farkına bile varmazsınız.
Tıpkı şimdi buraya yazdığınız güzellemelerin satır aralarını gayet rahatlıkla okuyan üyeler gibi çocuklar da o söylemlerde verilen mesajı çok kolaylıkla alırlar.
Bu nedenle kız çocuklarının hayatındaki bu figürlerin özellikle bilinçli olmaları gerektiğini düşünüyorum.
Umarım bunu en kısa zamanda idrak edebilirsiniz.

Fahri olarak çalışıyorum yeni mezun oldum şu an kpss ve dhbt için hazırlanıyorum.
Babam çocuğu tanıyor. Aile mesleğimi yapmamı istemediği için, zor olacağını düşündüklerini ve beni düşündüklerini (!) söylüyor.
Evet çok rahat bir meslek ve çalışma saatleri de esnek.
Okuduğum yorumlarda ve çevremden de onaylayan kimse yok galiba herkesin dediği gibi ben aileyi ve kişiyi çok güzelliyorum..
Ney zor olacakmış ya?
Kişi sizin üniversite okumanıza da engel olmuş.
Okuyacağız bölümde yine ilahiyat.
Ortam değiştirip, farklı şeyler gormenizden korkmuş.
Şimdi atanirsaniz başka şehre gitme ihtimaliniz var.
Adam sizi asla düşünmüyor. Kuran kursu öğreticiligini bile çalisma olarak istemeyecek kadar dar görüşlü. Sizin herhangi bir söz hakkına sahip olamayacağınızı bir evlilik hayal ediyor. Sizi destekleyeceği falan yok yani, evden çıkamayacağiniz bir hayat sizi bekliyor. Çıkarsanız de eş ailesi olur bu maksimum.

Babanızı dinleyin, çevre dediğiniz de adamın ailesi sadece. Yoksa babanızda buna dahil olur hemen evlenmenizi isterdi.

Son düzenleme:
Sevgili iken aklınıza yatmayan hiçbir durum evlenince ya da çocuk yapınca düzelmiyor. Bilakis bu olumsuz durumu evlenince 10'la falan çarpılmış bir şekilde katlanarak büyüyor. Yaşınız çok genç fazla iyi niyetli ve nahifsiniz. Sizi çok üzer yıpratırlar. Sevgiliniz sizden kaç yaş büyük?
4

Kesinlikle babanı ve çevreni dinlemelisin. Herkes bir konuda ağız birliği yapıp aynı şeyi söylüyorsa orada durup düşünmen gereken bir şey var demektir. Bir kadının çalışması çok çok önemli bu devirde inan. Kaldı ki çalışma koşulların da iyi, dini anlamda da problem olacak bir ortam değil. Evlendikten sonra ikna etme durumu ise maalesef ki sadece hayal. Bence durup ciddi ciddi düşünmen gerekiyor. Aslında zaten baban da evliliğe onay vermediğini belirtmiş. Şu an siz erkek arkadaşınla ona rağmen görüşmeye devam mı ediyorsunuz, bu kısmı anlamadım

Öncelikle yaşınız çok küçük , biraz mesleğinizi yapın sonra hem evlilik hem iş sorumluluğunu alıp öyle evlenin. Yorumunuz da belrtmişsinşz bizim burda hem iş hem ev sorumluluğu zor gibilerinden. Büyük ihtimalle aileler geniş ve iç içe sizden gelin hizmeti vs beklenecek.babanız bundan dolayı vermemiş olabilir ki haklı. İlahiyatı neden bıraktınız anlamadım ama devlette vsde ataması çok olan bir bölüm (malum) . Şu an sevdiğiniz kişi mi engel oldu ?

DDe

Konu şu: Yaşadığım yer özellikle yaşadığım köyün çoğu insanı evlenen kadının çalışmaycağı kanaatindeler. Bunun sebebi ayiplamak değil, o sorumlulukla her ikisini nasıl yürütebilir düşüncesindeler. Ama bölgemizde bunu normal karşılayan elbette ki var ama gelin görün ki her insan bir değil ve kişi kimi seveceğini bilemiyor. Burdan da yargılanacam biliyorum ama bilen bilir bu böyle

beraber kitap okuyabileceğiniz sizin eğitimize önem veren adam çalışmanızı normal karşılamıyor he mi
ayrıca konu komşuya ne

bence konu sahibi bu adamla evlensin ve çalısmasın. Bazı insanlar kendi parasını kazanmayı, mesleğini haketmiyor. Evlenince kocam çalısmamı istemiyor cevabını duyan birini normalde hadi ordan bye bye demesi gerekirken, burda konu açıyorsa bence de çalısmasın. Bir de sinir oldugum 1. sınıftan okulu bırakmayı aşırı hayırlı güzel birşeymiş gibi yazmışsınız. Üniversite terk olmanın nesi güzel?

bence konu sahibi bu adamla evlensin ve çalısmasın. Bazı insanlar kendi parasını kazanmayı, mesleğini haketmiyor. Evlenince kocam çalısmamı istemiyor cevabını duyan birini normalde hadi ordan bye bye demesi gerekirken, burda konu açıyorsa bence de çalısmasın. Bir de sinir oldugum 1. sınıftan okulu bırakmayı aşırı hayırlı güzel birşeymiş gibi yazmışsınız. Üniversite terk olmanın nesi güzel?
22 yaşında kız, oldukça muhafazakar ve kapalı bir toplumda yaşıyor, akşam ezanından önce evde olmamasının imkanı yok, bişey görmemiş, gözünü açıp ilk gördüğü erkek aha da bu ataerkil 🐂. Çok temiz bakıyor, bu herif zaten dışarı gidip bi şey görmesin gözü açılmadan kapaklayayım peşinde, evlenince kpss falan da çalıştırmayacak ama kız çalışmaya ikna ederim hayalleri kuruyor o kadar saf. İyi ki yazdı da az açtık gözünün çayırını.

22 yaşında kız, oldukça muhafazakar ve kapalı bir toplumda yaşıyor, akşam ezanından önce evde olmamasının imkanı yok, bişey görmemiş, gözünü açıp ilk gördüğü erkek aha da bu ataerkil 🐂. Çok temiz bakıyor, bu herif zaten dışarı gidip bi şey görmesin gözü açılmadan kapaklayayım peşinde, evlenince kpss falan da çalıştırmayacak ama kız çalışmaya ikna ederim hayalleri kuruyor o kadar saf. İyi ki yazdı da az açtık gözünün çayırını.
beraber kitap okuyacaklar deme öyle.

Genç hanım babanıza kulak verin, güzelce sorun eminim size asıl çekincelerini anlatacaktır, bu adam size Kuran kursu öğretmenliği bile yaptırmıyorsa kesinlikle öyle gözünüzde büyüttüğünüz kadar iyi biri değil, bakın benim ultra dindar tanıdıklarım var, sakallı şalvarlı geziyorlar, karıları çarşaflı, çevrelerinde aktifler, inançlarını hemcinslerine öğretmeye kendilerini adamışlar, bu adamlar evde otur bu işi yapma demiyor karılarına. Bi tanesini gördüm yıllar sonra, kadın gram yaşlanmamış, kocası anasına bile baktırmıyor çünkü. Çünkü bunu karısının görevi olarak görmüyor. Ha benim tercihim bir yaşam tarzı değil ama adamlar kendi içinde tutarlı. Sevgiliniz beyefendi yaşadığı toplumda laf etmesinler, erkekliğine pislik sürülmesin diye çalışmayın istiyor, anasına babasına bakacak, hizmetini edecek, evde yemek yapıp çocuk bakacak biri olun istiyor. Bana yaşadığınız yeri anlatmayın, o yapıyı biliyorum.
Öğrendiği ilmini başkalarına aktarmasına musade etmeyen bu bağnaz adamın onu düşündüğünü sanması da ayrı üzücü.
İlim paylaştıkça çoğalır madem dindar bir adamla birliktesin bunu kendisinin demesi gerekirdi.
Kendine sakladığın ilmin hiç bir faydası yok.
Öğretmeyeceksen neden okudun ?
Amaaan.

Hayır sadece düşüncelerinizin haklılığından dolayı birçoğuna cevap veremiyorum. Biraz da evlenirsem ikna ederim bir düşüncem var ama bu imkansız gözüküyor
Önce köy ortamı vs dediniz sonra herifin istemediğini yazdınız. Buradaki kadınlar sizden büyük anlıyoruz perşembenin gelişini çarşambadan. Lütfen bizi dinleyin.

ben bu çağda buna inanmıyorum ya
herkes evde oturduğu yerde dünyayı da insanları da görüyor
ha gördüğünü okuyamıyor o ayrı mesele
ama zaten o okula devam etse de insanları okuyamayacaktı o vizyon yok çünkü
paşa paşa da evlenecek bu beyle
evinin dişi kuşu olma gibi ulvi bir görevi var çünkü

ben bu çağda buna inanmıyorum ya
herkes evde oturduğu yerde dünyayı da insanları da görüyor
ha gördüğünü okuyamıyor o ayrı mesele
ama zaten o okula devam etse de insanları okuyamayacaktı o vizyon yok çünkü
paşa paşa da evlenecek bu beyle
evinin dişi kuşu olma gibi ulvi bir görevi var çünkü
Sadece görüyor işte. Görmek yetmiyor demek bazen.

Mantıklı ol konu sahibi. Şu an hissettiğin hoslanti, cinsel çekim karışık birşey. Kendi evinin hanımı olmak istiyorsun ama yanlış kişiyle. Kadın istediği işte çalışır ki sizinki en muhafazar bir ailenin bile ayila bayıla isteyeceği bir iş.
O cooook sevdiğin adam çok seviyorsa niye sizin istediklerinizi gonlunuze göre davranmiyor. Çünkü kendine köle istiyor. Tarlada çalışsın, evde çalışsın, eli de para görmesin, benim karşımda da susun istiyor. Sizi de romantik palavraları inandiriyor yok beraber kitap okuyacakmissiniz. Yine okuyun sizin çalışmanız engel değil ki. Eğer sizin oralarda aşılmaz kuralsa babanin da öyle olması lazımdı. Çok gençsin.Atan çalış. Ona göre birini bul.

Back
X