Görevini yerine getirmeyen personel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşçinin hayır deme hakkı var tabii. E öyle diyorsa gösterdiğim inisiyatifleri de göstermez sıradan işçi pozisyonunda çalıştırırım. Yok değilim içiniz rahat olsun 🤪
Çok mutlu oldum ,huzur içinde uyuyabilirim :) ama verilen hak geri alınmaz diye düşünüyorum. Ve umarım adaletli işverenleriniz vardır

Ay yok ya ben oyle düşünmüyorum, sonucta ailesinden ozel hayatindan bizim icin calip isimizi goruyor tabi ki ucret karsiliginda ama olsun bi karin doyurmak degil mi bu. Saatlerce beraber calistigimiz insana sen artik karnini doyur bi sekilde denilmez minnosluksa minnosluk benim aklima bu yatiyor
😁 yok yorum size değildi alıntıladığımız kişiye idi. Arkadaş öyle bir yazmış ki sanki 3 öğün yemek yapması gerekiyor gibi.

Ayda 1 2 kere istiyorum demişsiniz ama bunun için yapmam diyeceğini sanmıyorum.ek yemek isteyeceğinize öğlen fazla yapsın onlardan yiyin akşam da.hani aperatif demişsiniz hep makarna yapacak değil ne yapacak orada aperatif. Zaten kadın hem yemek hem temizlik hem çay servisi yaparak kaç kişilik çalışıyor bir de ekstra yemek..dediğim gibi öğlenden kalan ayda 1 2 kereyse yenebilir dışardan söylenebilir o kadar iş yapan insana da asgariden yüzde 30 fazla veriyorum diyerek çok lütuf gibi bahsediyorsunuz

Ayda 1 2 kere istiyorum demişsiniz ama bunun için yapmam diyeceğini sanmıyorum.ek yemek isteyeceğinize öğlen fazla yapsın onlardan yiyin akşam da.hani aperatif demişsiniz hep makarna yapacak değil ne yapacak orada aperatif. Zaten kadın hem yemek hem temizlik hem çay servisi yaparak kaç kişilik çalışıyor bir de ekstra yemek..dediğim gibi öğlenden kalan ayda 1 2 kereyse yenebilir dışardan söylenebilir o kadar iş yapan insana da asgariden yüzde 30 fazla veriyorum diyerek çok lütuf gibi bahsediyorsunuz
Teşekkürler yorumunuz için. Saygı duyuyorum. Amacım lütuf değil detaylari vermekti.

Kadin haklı, sürekli makarna yapmayacak sonucta başka şeyler de beklenecek. Kendine angarya is cikartilmaya çalışmış karşı çıkmış bravo. Asıl diğer çalışanların isteği bana lux geldi. Mesaiye kalma işi sürekli olan bir durum olsa farklı bir çözüm üretmeniz gerekirdi ama ayda en fazla 2 kere olacak bir durum için öğle yemeğinde biraz fazla porsiyon yapılıp onun yenmesi, beğenmeyenin de dışarıdan söylemesi en doğrusu bence.

Kadin haklı, sürekli makarna yapmayacak sonucta başka şeyler de beklenecek. Kendine angarya is cikartilmaya çalışmış karşı çıkmış bravo. Asıl diğer çalışanların isteği bana lux geldi. Mesaiye kalma işi sürekli olan bir durum olsa farklı bir çözüm üretmeniz gerekirdi ama ayda en fazla 2 kere olacak bir durum için öğle yemeğinde biraz fazla porsiyon yapılıp onun yenmesi, beğenmeyenin de dışarıdan söylemesi en doğrusu bence.
Teşekkürler yorumunuz için

Şurada yarım saat geç çıksa deliye dönecek insanlar ne var ki yapsa diyor. Hizmet etmek asla kolay bir iş değil. Ben kadını haklı buldum. Valla eve gelen yardımcı 5 te çıkarım diyor ve asla daha o saate yakın bir şey talep etmedim.
Şahika nerde kaldi diyordum:) teşekkürler yorumun icin kiaaaz 🙂 bakalim bu arz talep meselesi biz ricacı olduk olmazsa yollarımızı ayiracagiz . Nasip hayırlısı

Şahika nerde kaldi diyordum:) teşekkürler yorumun icin kiaaaz 🙂 bakalim bu arz talep meselesi biz ricacı olduk olmazsa yollarımızı ayiracagiz . Nasip hayırlısı
Fikrimce akşam yemeğini kesin hem kg de almazsınız :D bak işte pratik çözüm önemli jdjdjd

Alt tarafi bi makarna istemissiniz.ucretide fena degil. Insanlar butun gun yuk tasiyip agir iste calisip asgari ucret aliyor. Bu da dogru degil ama turkiye sartlarinda boyle. Molasini istedigi zaman yapiyor, karisani yok maasi fena degil. Aileden goruyorsunuz ya cok hissettirmissiniz bunu. Ben olsam kesinlikle tazminatini alip gidebilirsin derdim.

Alt tarafi bi makarna istemissiniz.ucretide fena degil. Insanlar butun gun yuk tasiyip agir iste calisip asgari ucret aliyor. Bu da dogru degil ama turkiye sartlarinda boyle. Molasini istedigi zaman yapiyor, karisani yok maasi fena degil. Aileden goruyorsunuz ya cok hissettirmissiniz bunu. Ben olsam kesinlikle tazminatini alip gidebilirsin derdim.
Teşekkürler yorumunuz için 🙏

Anlayamadığım için soruyorum. Mutfak görevlisi olarak çalışan bir işçinin mesai saatleri içinde yemek yapmayı reddetmesi haklı fesih sebebi olmaz mı?
Mutfak personelinin görev tanımı öğle yemeği hazırlayıp sunmak, çay kahve hazırlayıp servis etmek ve mutfak düzenini/temizliğini sağlamaktır. Kahvaltı da isteyemezsiniz mesela. O da mesai saati içinde ama ek görev olur. Öğle yemeğini reddederse haklı fesih sebebi ama ekstra yemek yapmayı reddetmesi değil.

Kardeşimin iş yerindeki yemek yapan hanımla ciddi sorunları oldu. Mutfağa girilmiyor, her yer leş gibi, çay bardakları kokuyor diyordu. Şirkete gelen misafirlere çay ikram edemiyorum bin kere de söylesem anlamıyor dedi. Çalışma saatlerini de 10.00-15.00 gibi kendi düzenlemiş çalışan. Öğlen yemeğini yedirip gidiyormuş, sözleşmede normal mesai saatleri yazıyor oysa. Akşam 17.00.
Tüm bunlara rağmen oldukça yüklü bir tazminat ödeyip çıkardılar.
Yani sizin tazminatsız çıkarma gibi bir ihtimaliniz söz konusu bile değil, ki olmasın da o tazminat kişinin hakkı.

ilk işe girerken bunu konuştunuz mu kabul etmiş miydi
belli ki ayrıntılı iş tanımının olduğ bir sözleşme yok
oryantasyon el kitabında böyle ayrıntılı iş tanımı var mı
ya da bir çizelge işe girdiğinde vermiş miydiniz
eğer bunlardan biri varsa siz haklısınız
sonradan çıkan bir istek ise işçi haklı bence

Kardeşimin iş yerindeki yemek yapan hanımla ciddi sorunları oldu. Mutfağa girilmiyor, her yer leş gibi, çay bardakları kokuyor diyordu. Şirkete gelen misafirlere çay ikram edemiyorum bin kere de söylesem anlamıyor dedi. Çalışma saatlerini de 10.00-15.00 gibi kendi düzenlemiş çalışan. Öğlen yemeğini yedirip gidiyormuş, sözleşmede normal mesai saatleri yazıyor oysa. Akşam 17.00.
Tüm bunlara rağmen oldukça yüklü bir tazminat ödeyip çıkardılar.
Yani sizin tazminatsız çıkarma gibi bir ihtimaliniz söz konusu bile değil, ki olmasın da o tazminat kişinin hakkı.
bu bence haksızlık resmen üzüldüm kardeşiniz adına
bazı insanlar aldıkları bu parayı nasıl yiyor anlamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X