Görevini yerine getirmeyen personel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Personel görevini yerine getirmiyor değil, ekstra görevi yerine getirmek istemiyor. Yapmak zorunda değil size de uymuyorsa tazminatını verip çıkarabilirsiniz. O da bu seçeneği sunmuş. Çok da makul bir yol, işçi işverenin her dediğini yapmak zorunda değil ki. Bir de zaten yapmanız gerekenleri lütuf gibi anlatmayın rica ediyorum. İnsanlara saygısız davranmamak, hakkını vermek zaten yapılması gerekenler.

Çıksam toplu param olur elimde kafasında gibi geldi bana biraz.
Mesai yemeğinden kasıt sadece makarna ise neyse de, mesai bulaşığı, makarna yanı salatası,içecek ayranı falan diye mevzu uzayacak diye set çekmiş de olabilir.
Ben her türlü direkt bu çıkışı gereksiz ve alakasız bulurum.
Mesai olan yerlerde mesai yemeğini makarna olur, kahvaltı türü olur mutfak personeli hazırlar tabi ki.
Küçük bir yer burası da, yemeğe temizliğe vs tek ablanın bakmasından daha normal ne var?
teşekkürler yorumunuz için

İş kanununa göre mesai ücretinde kaldığı her bir saat 1,5 saat ödeme yapiliyor.
Yani kişinin saatlik ücreti 20 liraysa kaldığı mesaide bir saati 30 lira oluyor.
Siz de ona uygun bir rakam belirlersiniz.
Asgarinin %30 fazlasını alıyorsa maaşı 5525 lira sanırım.
Yani Günlük 185 tl
Günde 8 saat çalışıyorsa da saatligi 23 lira.
Yani yapacağı her ekstra mesai saati için alması gereken para 34 lira... Siz düz hesap (ne kadar emek harcayacaksa) 50-70 deseniz bence yerinde olacaktır. Zaten ayda bir-iki diyorsunuz, iş yerinde gözle görülür bir zararı olmayacaktır, bir top a4 parası:)

Ekleme; yemeğe mesai ücreti odeyelim yazmışsın, ben onu 'nasil ücret odeyelim' diye soru sandım on dakka hesap yaptım😅😅😇
:) çok tatlısınız teşekkür ederim emeğinize.

Merhaba bu kadar çabuk tazminatımı verin çıkayım dediyse muhtemelen çıkmayı kafaya koymuştur ve bahane arıyordur. Ayrıca öğlen yemeği fazla yaptırın akşam da yiyin neden extra yemek istiyorsunuz ki
aa onu da çalışma arkadaşlarımız istemiyor hem öğle hem akşam aynı yemek yemeyelim diyorlar onlar da haklı , yani olan bana oldu sıkıştım kaldım, yapacağız bakalım bişiler hayırlısı :)

Mesai saatinde yapılacak iş için ek mesai ücreti çok saçma değil mi ya?
Kabul ettirmek açısından doğru öneri gibi görünse de, ne alaka yani?
E yarın 2 değil 4 çay getirirse de ya da 2 personel daha işe alınırsa da yine mesai ücreti mi verilecek?
yani ama sonuçta onun ihtiyacı olmasa çalışmaz benim de yeni bir personele uyum için zaman ve karakter açısından korkularım var mevcut düzeni sağlamak adına esneyebiliriz bu konuda sanki.

Personel görevini yerine getirmiyor değil, ekstra görevi yerine getirmek istemiyor. Yapmak zorunda değil size de uymuyorsa tazminatını verip çıkarabilirsiniz. O da bu seçeneği sunmuş. Çok da makul bir yol, işçi işverenin her dediğini yapmak zorunda değil ki. Bir de zaten yapmanız gerekenleri lütuf gibi anlatmayın rica ediyorum. İnsanlara saygısız davranmamak, hakkını vermek zaten yapılması gerekenler.
lütuf için değil , mobbing yapan suratsız biri değilim onu anlatmaya çalışıyorum, insanlığın gerekliliğidir yaptıklarım, haşa kimseye lutfetmem , herkes bir damladan yaratıldı sonrası kara toprak, bilincindeyim. yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben nasıl yapmak zorunda olmadığını anlamadım. 10 kişilik yerde öğle yemeğine, çaya, temizliğe, akşam yemeğine 4 ayrı eleman mı çalışacak? Michelin star restaurantından aşçı mı geliyor? Ofiste yardımcı eleman tanımının içinde mesai saatinde hepsini yapmalı. Görevini yapmıyorsa da kusurlu taraf kendisidir.

Ben nasıl yapmak zorunda olmadığını anlamadım. 10 kişilik yerde öğle yemeğine, çaya, temizliğe, akşam yemeğine 4 ayrı eleman mı çalışacak? Michelin star restaurantından aşçı mı geliyor? Ofiste yardımcı eleman tanımının içinde mesai saatinde hepsini yapmalı. Görevini yapmıyorsa da kusurlu taraf kendisidir.
Yorumunuz için teşekkürler, bu kadar keskin değilim onu da anlayabiliyorum, ya daha fazlası olursa diye korkuyor olabilir, ama aslında öyle bir şey yok yaklaşık 1 saat konuştuk anlattım ona ama esnemiyor, acaba gitmek istiyor da bahane mi arıyor diyeceğim ben işimden memnunum ama ek iş yapmam diyor.. bakalım hayırlısı. nasipten öte yol yok.

işten çıkmayı düşünüyordu bence , bu işi bahanesi olmuş
yasal olarak hakları bilemiyorum
yani bu ihtimali düşünenler olmuş ama bana memnun olduğunu ek iş yapmak zorunda bırakılırsa çıkışının verilmesini istediğini söyledi. Sanıyorum böyle bir durum yok. teşekkürler yorumunuz için.

aa onu da çalışma arkadaşlarımız istemiyor hem öğle hem akşam aynı yemek yemeyelim diyorlar onlar da haklı , yani olan bana oldu sıkıştım kaldım, yapacağız bakalım bişiler hayırlısı :)
Yani sürekli mesaiye kalıyorsanız amenna ama arada bir kalınan mesai için yesinler bir zahmet. Valla deseniz ki yemek paranızı vereyim, emin olun hepsi öğlen kalan yemeği yer yada aç bekler.

Şahsen aşçınıza hak vermekle birlikte, farklı bir açı sunmak isterim.

Abim şirketinde aşçıya sadece yemek yaptırır, bulaşıkçı ayrıdır, temizlikçi vb hepsi ayrıdır.

"Aşçın ve şoförüne tıpkı satınalmacın gibi muamele etmen lazım. Birine kendi ve personelin mide, bağırsak sistemini, diğerine de canımı ve yeri geldiğinde çocuklarımı emanet ediyorum" der.

Dilerim orta yol bulunur.

Yani sürekli mesaiye kalıyorsanız amenna ama arada bir kalınan mesai için yesinler bir zahmet. Valla deseniz ki yemek paranızı vereyim, emin olun hepsi öğlen kalan yemeği yer yada aç bekler.
güldürdünüz :) doğru malesef herkes paraya sıkışık günümüzde.. hepimiz için aynı..

Şahsen aşçınıza hak vermekle birlikte, farklı bir açı sunmak isterim.

Abim şirketinde aşçıya sadece yemek yaptırır, bulaşıkçı ayrıdır, temizlikçi vb hepsi ayrıdır.

"Aşçın ve şoförüne tıpkı satınalmacın gibi muamele etmen lazım. Birine kendi ve personelin mide, bağırsak sistemini, diğerine de canımı ve yeri geldiğinde çocuklarımı emanet ediyorum" der.

Dilerim orta yol bulunur.
gerçekten çok doğru bir söz :) ama biz ufacık bir şirketiz, bir personel daha alsam inanın boş olucak, mevcut personelimizin bile boş vakitleri oluyor. yoksa tabi ki iki kişilik işi tek kişiye yüklemem ev tipi bulaşık makinemiz sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere çalışıyor, oradan anlayabilirsiniz çok yoğun olmadığını. yorumunuz için teşekkür ederim.

Bana kadin işten çıkmak istiyor ama hem.işsizlik maaşı almak hemde tazminatını almak istiyor gibi geldi..mutfak personeli olarak görev yapıyor ve mesaiye kalmadan, calistigi saatlerde yemek yapacaksa bence siz haklisiniz...avukata sormak en iyisi..
Bu arada kaç yildir çalışıyor?

gerçekten çok doğru bir söz :) ama biz ufacık bir şirketiz, bir personel daha alsam inanın boş olucak, mevcut personelimizin bile boş vakitleri oluyor. yoksa tabi ki iki kişilik işi tek kişiye yüklemem ev tipi bulaşık makinemiz sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere çalışıyor, oradan anlayabilirsiniz çok yoğun olmadığını. yorumunuz için teşekkür ederim.
Anlıyorum. Elbette sizin ölçekteki bir firma için fazla gelebilir.

Yukarıda da yazılmış, siz de teklif edeceğinizi söylemişsiniz. Dilerseniz yapmasını istediğiniz işleri bu vesile ile kalem kalem yazıp altına imza alın. Ücretini de ona göre güncellerseniz. Hayırlısı olsun. ^_^

Konu bana tutarsız geldi
Siz mesaiye kalıyorsunuz bir tabak yemek yapacağı yerine iki tabak makarna hazırla diyorsunuz bunu mu kabul etmiyor ?
Yani bir tabak makarna yapmakla iki tabak makarna yapmak arasında ne fark var ?
Sabah sizin mesaiden kalan bulaşıklar olacak diye yapmak istemiyor olabilir.
Yanlız kadındaki özgüvenin yüzde biri bende olsaydı keşke😂

Nesi haklı çalışanların?
Siz ne minnoşsunuz
Sizi üzerler böyle
Madem mesai ayda 2 3 kere olacak
2 3 kez aynı yemeği yesinler
İstemeyen dışarıdan söylesin

Selamlar hanımlar, sorum hukuksal bir konu , ilgilenmek istemeyenler vakit kaybetmesin diye baştan söyleyeyim , küçük bir aile şirketimiz var , yemekhanede çalışan personelimiz yemek yapıp bulaşık çay kahve işlerine bakıyor, bazen mesaiye kalıyoruz, kaldığımızda ondan pratik sayılabilecek , makarna gibi bir şeyler hazırlamasını rica ettik, yine normal saatinde çıkacak ama çıkmadan önce böyle bir hazırlık yapacak, kendisi bunu kabul etmediğini ve sorun olacaksa tazminatını verip onu işten çıkarabileceğimizi söyledi, biz ona gereken özveriyi sağlıyoruz, aylık ücreti asgari ücretin %30 üstünde, mola saatlerini işine göre belirliyor , kesinlikle şurayı sil şurayı temizle gibi ifadelerde bulunmadık bugüne kadar, ondan istediğimiz nadiren olabilecek bir şey için böyle bir cevap aldık ve ister istemez bu bizi rahatsız etti, farklı bir durum olsa tabi ki tüm hakları ile çıkışı sağlarız ama burada bizim istediğimiz işi yapmadığı için çıkardığımızda ona tazminat ödemek durumunda mıyız?
Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim.
İş tanımının dışında iş istemişsiniz ve o da kabul etmemiş. Haklı sebebiniz yok ki. Haklı olan o. Dürüstmüş de ayrıca. Helal olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X