• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görgüsüz İnsanlar!

Tamam da şimdi siz çok zenginsiniz diyelim evinize temizliğe gelen bayana kendi zenginliğinizi öve öve anlatır mısınız? Buna benzetiyorum bu karşılaştırmalar gençlerin arasını da olumsuz etkiliyor
Yahu ne alakasi var ayni sey mi bunlar?
Biri zaten sehrin en iyi anadolu lisesine gidiyormus, kendi basarisindan da emin olsa kadinin dediklerini kendini kucumseme olarak gormez bile. Hadi gordu diyelim bunu bu kadar dert etmez gelip buraya konu acmaz. Guler gecer.
Sizin dediginiz nerde gecerli olur biliyor musunuz, kiza sorsaydi sen okiyor musun o da deseydi ki kazanamadim. Kadin karsisina gecip aa benim kizim da fen lisesi kazandi diye ballandira ballandira anlatsaydi o zaman sizin orneginiz dogruydu ve kadin gorgusuzdu.
Ama ortada iki basarili (!) kiz var karsilikli sohbet ediliyor ve bi tanesi alınıyor. Bariz kiskanclik var.

Ee sen de şehrin en iyi Anadolu lisesi demişsin,şimdi sen de mi övünüyorsun ? Ne desin kadın,kızı fen lisesine gidiyorsa fen lisesine gidiyor diyecek herhalde.Arkadaşlarımdan derece yapan oldu kaç tane,başarılarını birlikte kutladık,onlar da görgüsüz o zaman sana göre.

Şehrin en iyi Anadolu lisesine gittiğinizi de siz bize söylediniz ama:))))bir de mesela benim eşim de çok yüksek bir puan almış üniversite sınavında ama memleketinde okumak zorunda olduğu için en iyi üniversiteye gidebileceği halde memlekettekine gitmiş. Bu mantığa göre en fazla diye bir şey yok. Aynı şekilde ben üniversiteye gittiğimde en yüksek puanla ikinci arasında 17 puan fark vardı.

Evet aynen oyle, somut bi sey yok anlatim tarziyla insanlari manupule etti millet gaza geldi yorumlar yorumlar :KK45:
Ben konu sahibinin tarzini cozdum artik, butun konulari bu havada.
Karsilikli sohbet etmişler, benim aklima boyle bi sey gelmezdi mesela ama kompleks işte. Hemen moral bozmuş.

Ben pek farkında değildim. Liseye gidiyormuş ergenlik çağından olabilir. :))

Hayır bu tam olarak görgüsüZlüktür benim sırf annesinin hırsı yüzünden gen lisesi kazanıp okuyamayan psikolojik sorunları çıkan bi öğrencim vardı okulu bıraktı sonunda. Benim annem asla böyle konuşmazdı kimseyi kıskandırmaya çalışmazdı o bayan da ne niyetle anlatır ve karşısındakini küçümser ki

Sizin durum farklıdır belki buna bir şey diyemem. Bu konu tamamen kıskançlıktan, kompleksten açılmış gibi duruyor. Yazarken ben de iyi liseye gidiyorum demiş mesela. Övgü beklerken karşı taraf onu kızdırmış. Belki de o da buna alışmıştır. Tam puan 500 olan bir sınavda 490 almak hafife alınır şey değildir bana göre. Arkadaş bunu da eleştirmiş. Ailelerin de hatası yok demiyorum elbette var. Kıyas yapmayı, hava atmayı çok seviyorlar maalesef. Kendimiz de kimseyi çekemiyoruz.

Merhaba. O kadar sinirliyim ki. Bugün annemle birlikte kuaföre gittik. Saçlarımızı kestirecektik. Gittik sıramızı bekliyoruz. Yanımızda da bizim gibi sıra bekleyen bir kadın ve benim yaşlarımda olduğu anlaşılan bir genç kız var. Annemle bu kadın sohbet etmeye başladılar. Biz şu anda yazlıktayız. Kışın başka bir şehirde yaşıyoruz. Öğrendik ki o teyze ve kızı da bizimle aynı şehirde yaşıyormuş. Öyle öyle sohbet ilerledi. Kızla yaşıt olduğumu öğrendim. Bu arada bu teyze bana sordu,hangi liseye gidiyorsun diye. Ben şehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum. Söyledim okulumun adını. İkisi de burun kıvırdı,anadolu liseleri de lise mi dercesine. Teyze övüne övüne,benim kızım fen lisesine gidiyor dedi. Ben hiçbir şey demedim,ne güzel,ne mutlu size dedim yalnızca. Kadın devam etti yok kızı okul birinciliğini birkaç puanla kaçırmış da,yok öğretmenlerin bile eksiğini yakalayan bir öğrenciymiş de,yok cerrah olacakmış da. Daha sonra bana alanımın ne olduğunu sordular. Eşit ağırlık olduğunu ve iç mimarlık istediğimi söyledim. Yine aynı edayla burunlarını kıvırdılar. Kız oradan atılmasın mı, ama canım Edebiyatı herkes yapar diye. Ve en can alıcı nokta ise şuydu. Kadın yine konuşmaya,kızına methiyeler düzmeye devam etti. Şöyle dedi: Kızım lise tercihlerinde Galatasaray Lisesi'ni tutturdu ama gitmek istemedi. Çünkü orası sözel ağırlıklı bir okul dedi.
Yahu insaf be teyze o kızın gittiği fen lisesini biliyorum ben,en fazla 480-490'lar ile öğrenci alıyor. O puanla Galatasaray Lisesi'ne mi girilir? Uyduracak bari mantıklı bir yalan uydursun. Çok sinirlendim. İnsanlar böyle kendilerini aşırı abartılı bir şekilde övmekle ne elde ediyorlar anlamıyorum!
Hastayım ösym’nin sınavları üzerinden sidik yarışı yapan tiplere.

Ya ben konu sahibinin hiç inanmıyorum artık 18 mi 20 mi sürekli değişiyor bu yaşlarda olduğuna. Aklı başında bir troll bence. Gerçekten açılan konular vesaire ağzım açık kalıyor her seferinde. Bana da herkes bana düşman gibi gelirdi ergenken ama bu başka bir boyut. Konu konuyu açmayıversin madem. Sosyal fobim var tarzında konularınız var herkesle konuşuyorsunuz çatır çatır. Ben şu kadar konuşamıyorum valla helal olsun. Hıhı der geçerdim herhalde.

Merhaba. O kadar sinirliyim ki. Bugün annemle birlikte kuaföre gittik. Saçlarımızı kestirecektik. Gittik sıramızı bekliyoruz. Yanımızda da bizim gibi sıra bekleyen bir kadın ve benim yaşlarımda olduğu anlaşılan bir genç kız var. Annemle bu kadın sohbet etmeye başladılar. Biz şu anda yazlıktayız. Kışın başka bir şehirde yaşıyoruz. Öğrendik ki o teyze ve kızı da bizimle aynı şehirde yaşıyormuş. Öyle öyle sohbet ilerledi. Kızla yaşıt olduğumu öğrendim. Bu arada bu teyze bana sordu,hangi liseye gidiyorsun diye. Ben şehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum. Söyledim okulumun adını. İkisi de burun kıvırdı,anadolu liseleri de lise mi dercesine. Teyze övüne övüne,benim kızım fen lisesine gidiyor dedi. Ben hiçbir şey demedim,ne güzel,ne mutlu size dedim yalnızca. Kadın devam etti yok kızı okul birinciliğini birkaç puanla kaçırmış da,yok öğretmenlerin bile eksiğini yakalayan bir öğrenciymiş de,yok cerrah olacakmış da. Daha sonra bana alanımın ne olduğunu sordular. Eşit ağırlık olduğunu ve iç mimarlık istediğimi söyledim. Yine aynı edayla burunlarını kıvırdılar. Kız oradan atılmasın mı, ama canım Edebiyatı herkes yapar diye. Ve en can alıcı nokta ise şuydu. Kadın yine konuşmaya,kızına methiyeler düzmeye devam etti. Şöyle dedi: Kızım lise tercihlerinde Galatasaray Lisesi'ni tutturdu ama gitmek istemedi. Çünkü orası sözel ağırlıklı bir okul dedi.
Yahu insaf be teyze o kızın gittiği fen lisesini biliyorum ben,en fazla 480-490'lar ile öğrenci alıyor. O puanla Galatasaray Lisesi'ne mi girilir? Uyduracak bari mantıklı bir yalan uydursun. Çok sinirlendim. İnsanlar böyle kendilerini aşırı abartılı bir şekilde övmekle ne elde ediyorlar anlamıyorum!
Aman, boşver canım ya! Sen kendini bildikten sonra. Bak ben sana söyleyeyim, onlar anca sallıyordur..
Sana bir anımı anlatayım. Bir aile dostumuzun benden yaşça büyük bir kızı vardı. Özel kolejde okuyordu o. Ben ortaokuldayken bir keresinde İngilizce kitaplarıma bakıp "Hıı, biz ortaokulda lise İngilizcesini bitirmiştik.." demişti bana burnu havada bir şekilde. O yaşta öyle içime oturmuştu ki. Sonra ne oldu söyleyeyim. O kız Tıp kazanacağım diye ölüyordu. Nitekim birkaç sene üniversite sınavına girdi ve kazanamadı. En sonunda oldukça alakasız bir bölüm tutturdu ve şu an hayal edip havasını attığından(!) çok uzak bir hayat yaşıyor. Ben ise iki yıl önce üniversite sınavına girdim. Özel sebeplerden dolayı puanım iyi olmasına, güzel üniversiteler ve bölümler tutturabilmeme rağmen tercih yapmadım. Şu an Amerika'da üniversite okumaya hazırlanıyorum.
Uzun lafın kısası ağzı olan konuşur, sen icraata bak. O tipler yüzünden de hiç moralini bozma.

Yavrum böyle gün geçmez zaman bitmez bazı şeyleri amaan demeyi öğren zor yoksa herşeyi takma kafana

10-15 sene sonra çocuğuna verdiği süt miktarı ile övünen, doğurduğu canlının pipisi var diye gururlanan kadınlar olacak çevrende. O yüzden bu durumu kabullen ve kafaya takma. Yaşın küçük daha, neler göreceksin bir bilsen. Şimdiden insanları dikkate almamayı öğrenirsen daha az yıpranırsın.
Hakikaten ya sütüyle övünen düzgün kadın kılıklı hanzolara gıcık oluyorum.etraf ukala cahil kadınla kaynıyo bu tipler yüzünden kimseyle muhattap olmamak en iyisi gibi geliyo.normal insan kalmamış

Lüzumsuz... Konunuzun ozeti bu. Kisilerin sozlerini dert edinmeden once hayatinizdaki yerini sorgulamalisiniz.Su an Çin de bisikletten dusen adam kadar ilgilendirmemeli uzmemeli sizi bu sozler.

Bu tipler benim çocukluğumu, gençliğimi yediler. Annem, babam bunlar yüzünden nefes aldırmadı bana. Sonuç: kimin ne olduğu üniversite sınavında ortaya çıktı. Çocuklar dört bir yana dağıldı. Kimsenin süper zeka olmadığı ortaya çıktı. En iyi üniye, bölüme gitsen bile işsiz kalınabileceği fark edildi. Dır dır bitti. Hazin son.

Not: kahrolsun hiç ilgisi alakası olmadığı halde sırf garanti diye çocuğunu zorla tıp okutturup, tahammülsüz suratsız doktor yetiştiren aileler.

Ohoo daha kac yasindasin ? Bu yasta boyle takarsan cok degil uc bes yil sonra kendi golgene kufredersin yapma
"Evet fen liseleri anadolu liselerinden ustun ama ben anadoluyu tercih ettim fen istesem fene giderdim " bunu soyle kendine olsun bitsin
Bukadar ovmus kizini alis boyle insanlara malesef fazlasiyla varlar heryerde karsilasicaksin onlarla

Ben erkek dogurdum diyenide goruceksin,mamayla buyuttugu cocugu icin bikere bile mama vermedim diyende, zorla aldirdigi hatta kendi aldigi cicegi kocisim almis diye yollayanida , kocasini senin kocanla kiyaslayanida , torpille girdigi isyeriyle hava ataninida, yuz satte onlarca seyle duzeltebildigi suratiyla cok guzelim ayyyh diyenide

Malesef hayat eksiklerini baskalarina kendini anlatarak dolduranlarla dolu ama dogruyla ama yalanla

Back
X