Görgüsüz kayınvalidem

pamukhelva11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
28
8
36
36
merhaba, ben yeni evliyim. kayınvalideme tahammül edemiyorum.sürekli kendini ve kızını övüyor.başkalarını aşağılayarak yapıyor bunu.varoş diyor mesela insanlara, bazen çantalarının markasına göre değerlendiriyor.
mesela ben beyaz tenliyim,kendisi çok esmer.bana dedi ki;"bir iki seneye sen de benim gibi olursun,ben bembeyazdım eskiden,güneşte yandım,buralarda güneş çok yakar..." başka bir zaman; "biz senle ikimiz beyazız" diyor.
Çok cahil ve sürekli yalan yanlış konuşuyor.Gerçekten inanıyor söylediklerine ona tahammül edemiyorum.inanmak istediği herşeye kendisini inandırıyor. bana bu durum çok ilginç geliyor.salak bir kadın değil ama herkesi salak yerine koymuş. söylediklerine galiba bütün aileyi inandırmış.kendisi konuşuyor etrafındakiler de evet evet diyor. ben de hayretle izliyorum.
Söylediklerini kale almadığımı bilmesini istiyorum ama saygısızlık yapmadan..bunu nasıl yapabilirim?

Insanlari varos diye nitelendirmesi yada markasina gore insanlara deger bicmesi vs kayinvalidenizin kisilik sorunundan kaynakli bence ama ben sunuda gordum ki siz kayinvalideyi sevmediginiz icin en ufak seyleri dahi gozunuze batiyormus gibi bir izlenim gordum niyeyse

salla ya takılma boyle seylere... bak yenı evlıyım dıyosun durduk yere esınle ve kv aran acılmasın.. bunlar o kadar da buyutulecek seyler degıl... beyazım dıyosa oyledır de gec munakasa etme ya da soyle boyle deme... kendın dıyosun etrafındakılerı de ınandırmıs dıye... sessz kal en güzeli

katılıyorum kv sevılmedığı için basıt seyler göze batıyor bende de oyle izlenim yarattı :)

çanta markası haricinde,bir görgüsüzlüğünü göremedim.güneşin bol olduğu yerde,bronzlaşılır.siz beyaz mı kalmak istiyor sunuz?

çanta markası konusu ise,farklı bir şey.ben de çakmayım diye bağıran şeylere gıcık olurum.yanlış anlaşılmasın,orijinal alacak kadar zengin değilim ama kötü taklit kullanmak yerine markasız şeyler alırım.konu sadece buysa,siz sinir olmak için bahane arıyorsunuz gibime geldi.

Salla gitsin umursama bile he he de geç.Can çıkar huy çıkmaz derler.Eşine bunu yansıtma çünkü kimsenin yapacak hiçbirşeyi yok sadece kırıldım dersin eşine en azından içinden atarsın.Zamanla alışacaksın fakat seni yiyip bitirmesine izin verme kayın validenin bu huyunun.Takma takma takmaaaaa

evet kurulmuş olabilirim.sevmiyorum.sevilcek b
Bu tarz aşağılama olayları tahammül edemediğim şeyler aslında biraz ondan mevzu kayınvalidem olması değil.normalde böyle insanlarla ilişkimi keserim veya cevap veririm ne demek varoş derim mesela sen kimsin derim.ona böyle birşey diyemediğim için dert ettim diye düşünüyorum.

katılıyorum kv sevılmedığı için basıt seyler göze batıyor bende de oyle izlenim yarattı :)
Banada oyle geldi yoksa bi esmerlik beyaz tenlilik konusunda ben olsam acaba sahidende buranin havasi ten rengini degistiriyor mu diye dusunurdum konu sahibi kaynanasinin kiyas yaptigini dusunmus belkide gercskten kiyas yapiyordur ama tabi kendisini sevmedigi icin buda bozulmasina ayri bir neden oluyo

Sorunun özeti kırmızıyla işaretlediğim kelime.
Soruna cevap olarakta, ben senin gibi düşünmüyorum o senin fikrin dersin geçersin.
Yanlış şeyler söylüyorsa da doğruyu anlatamazsın algılayamaz.

Kompleksli insanlar ve evet, zamanında kendileri çok aşağılandıkları için böyle bir savunma mekanizması geliştirmişler. Yani sen vurmadan o sana girişiyor.

Yapılacak bir şey yok. Olgun, ağırbaşlı ve umursamaz olursanız kendi kendilerine susuyorlar.

size göre durumu iyi olmayan insanlara varoş demek görgüsüzlük değil midir? çanta markası için de mesela pierre cardin çanta takanlara ay biz bunlarla denk miyiz diyor.kendisi daha pahalısını aldığı için.

canta muhabbetı hos degıl ama etrafımızda boyle ınsanlar fazlasıyla var hepsını takmaya kalkarsak halımızı dusunemıyorum... beyazlık konusu ıse sıcak bı sehırde yasıyosan dogru dıyodur cunku sıcak ıklımlı yerlerde sureklı bronz bı tenle gezıyosun... konu sahibi arkadasım cok takılma yoksa sonu sadece senı uzer..

size göre durumu iyi olmayan insanlara varoş demek görgüsüzlük değil midir? çanta markası için de mesela pierre cardin çanta takanlara ay biz bunlarla denk miyiz diyor.kendisi daha pahalısını aldığı için.

Bence bu onun sorunu bende kibirli insanlardan haz etmem zaten sevmediginizide kendiniz soyluyorsunuz bence naparsaniz yapin karakterini degistiremezssiniz tek yapabileceginiz sey araya bir cizgi koymak

Canim kendini bilmez hadsiz insanlar heryerde var maalesef bende mesela kibirli insanlara tahammul edemem

beyazlık konusunu ben açmadım zaten her yaz bronzlaşırım kışın açılıyorum.bunu o da biliyor. izmirden geldim sarışın ve göçmeniz biz ailecek. mersine geldim.mersinin güneşi izmirden çok yaktığı için esmer olmuşlar onlar...öyle dedi.

varoş çirkin bir kelime kabul.ben de hiç sevmem.çantalarıyla övünmesinin görgüsüzlük olduğunu,mesajımda kabul etmiştim zaten.
ama siz,ilk mesajınızda,beyaz tenli olmak ve esmer olmak konularına öncelik vermişsiniz.ben bunun görgüsüzlükle alakasını çözemediğim için yazdım.

konu başlığında hepsini belirtmedim.haklısınız beyazlık esmerlik mevzusu görgüsüzlükle alakalı değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…