Görgüsüz kayınvalidem

O zaman muhatap olma

Çok takma da görüşme sıklığını azalt

Gerekirse de makina güvenme bir kıvılcım yeter de geç

cok fazla gorusme etrafindaki rahatsiz olan tek kisi siz degilsinizdir herhalde mutlaka kadina gicik olan coktur bizim toplum super iki yuzlu oldugunda kimse kadinin yuzune karsi birsey demiyordur kesin. Siz bosverin oyle insanlarla dalasmaya gelmez tereyagi gibi uste cikar birde. Fazla muhatap olmayin fazla gorusmeyin mecbur oldugunuzda da fazla sohbet konusu acmayin mumkunse yani size konusacak bahane bulamasin. Siz ona birseyler anlatmaya baslarsaniz oda her konuda fikir beyan etmeye baslar.

Siz o öyle muhabbetler yaparken ne tepki veriyorsunuz? Sessiz kalıp dinliyorsanız sürdürmesi normal, yani başbaşa kalma durumu falan varsa.
Benim kv nin de benzer hareketleri vardı, en yakın arkadaşının, dünyalar masumu görümcesinin hemen arkalarını döndüğünde dedikodularını yapmak vs.gibi ben genelde kibarca "günah işliyosun anne" diye uyardım, haklısın dedi ama huylu huyundan vazgeçer mi? Ama bikeresinde "yapma şunu anne yaa" diye çıkışmıştım. Görümcesinin yaptığı yemeğin ne kadar lezzetsiz..olduğuyla başlamıştı konuya ki kendi yaptığı yemekten aynı gün eşim zehirlendi

belirttiğim gibi yeni evlendim yeni bir şehre taşındığım için bu ortamda kendimi yalnız hissettim.ailem arkadaşlarım da burada değil ondan da biraz hassaslaştım galiba.ailede kayınvalidemden başka konuşan yok,herkes de onu onaylıyor pohpohluyor filan. belli bir süre sonra insan kendini sorguluyor, uzaydan mı geldim ben demeye başladım, bir tek bana mı ters geliyor acaba diye düşünmeye başlamıştım artık.burada yazılanları okuyunca biraz rahatladım.yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Kusura bakmada, bunlar o kadar bos konular ki. Kv'denin milleti varos bulmasi, yada kendini beyaz görmesi hic umrumda olmazdi. Hani desen cok fesat kadin, evliligine karisiyor hep oyun düzen neyse diyecegim. O senin kv'den, arkadasin degil. Yapacagin sey hafta yada iki haftada bir yanina gitmek, güler yüzü göstermek, 2-3 saat oturmak ve gitmek.

Üstelik sana küfür etmiyor birsey etmiyor. Yani zarari yok kadinin. Sakin bunlari esine yansitma. Herkesin kisiliklerine ve kültür seviyesi farklidir. Sende kv'deni böyle kabul et.

yok ben sessiz kalmadım..aman arkasından konuşmayalım dedim veya ne var bunda olabilir herkesin maddi durumu farklıdır filan gibi..veya insanları yargılayan küçümseyen insanların hep konuştuğu başına geliyor dedim başkasından örnek verdim kendi yaptıklarına benzer şeyleri.evet evet diyor haklısın diyor.kendini asla görmüyor inan dün dediğini bugün asla hatırlamaz. bunları da denedim yani

Çok kulak verme o zaman, dinleme. Ben kendi kendime takılıyorum evin içinde o tür durumlarda,iş varsa işe sarıyorum tam konsantre kulağını kabarttıkça daha da rahatsız olursun. Heryerde her durumda kendi kişiliğini konuşturamıyorsun. Mesela beni çalıştığım bir işyerinde buzdolabı diye isimlendirmişler, eşimin söylediğine göre de ailesine göre çok Ankara'da resmi tabakadan tesadüfen oraya gelmiş çok resmi biri gibiyim. Herkesle ilişkinizi istediğiniz düzeyde kuramazsınız. Aksine onların çizgisinde şekillenir. Arkadaşlıklarınızı düşünün mesela :)

küfür fesatlık vs şeyleri eltime yapmış bir çok kişiden duydum eşim de kabul etti o da şahit olmuş.kendisi de ben onu istememiştim ailemize uygun değil gibi şeyleri bana söyledi. benim eşim ona izin vermeyeceği için veya beni onun tanımına göre kendi ailesinden aşağı bir aileden gelmediğim için bana karşı öyle bir tutum yok.buna da çok şükür tabi ki benim açımdan.
boşverecem artık napayım başka çare yok.

ben insanlarla ilişkilerimi çok fazla kendi kalıbıma uydurmaya çalışıyorum galiba bu yorumunuz bende bir farkındalık oluşturdu aslında.teşekkürler.

Ben yaptigi seylerin zaten süper harika oldugunu iddia etmemistim zaten canim. Evet, idare etmek zorundasin. Hi hi deyip gecmek zorundasin, sonucta bu kadini bu yastan sonra degistirmezsin. Üstelik senin annen böyle olsa ve esin tavir alsa, gitmemezlik yapsa hosuna gidermi? Hicbirimiz ailelerimizi secemiyoruz zaten.

Diger yorumunu okudum ve sanirim yalnizliktan bide kv'den yaptigi en kücük seyi büyütüyorsun bide. Bence bir kac kurs'a katil, kendine is bul,.. Kendince sosyal,ortamini bul canim. Yoksa bu gidis ile kv'den tek problemin olmaz, mutsuz olursun.

tavır alıp gitmemezlik yapmıyorum ki..dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum zaten işim var,arkadaşlarım artıyor gün geçtikçe daha az takıyorum artık gitgide.teşekkür ederim yorumunuz için.

sana kötülüğü yoksa kadının ne yaptığı seni ilgilendirmez. bu onun özel hayatı. sırf kaynanan diye nefret edecek yer arama

sana kötülüğü yoksa kadının ne yaptığı seni ilgilendirmez. bu onun özel hayatı. sırf kaynanan diye nefret edecek yer arama
başkalarını hatta benim tanıdığım insanları benim yanımda aşağılayıp dedikodusunu yapınca bu onun özel hayatı olmaz.ben de susarak o insanların hakkına girmiş olduğumu düşünürüm.haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.özel hayatın bir tanımını yaparmısınız bana?özel hayatı çok yanlış anlamışsınız siz bence..

demekki sende ağzını açıp anne yapma böyle diyemiyosun. kimden çekiniyosan artık

demekki sende ağzını açıp anne yapma böyle diyemiyosun. kimden çekiniyosan artık
daha önce cevap verdiğimi onun da umursamadığını yazmıştım gözünüzden kaçtı herhalde.kimden çekiniyorum? siz beni tanıyorsunuz heralde. sırf kayınvalidem diye nefret edecek yer aradığımdan, birilerinden çekindiğimden eminsiniz kaynanam olmasa bu durum beni rahatsız etmeyecekti yani...eminsiniz mesela.ilginç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…