- 14 Ağustos 2018
- 344
- 502
- 103
- 40
İsminizi vermenize gerek yok. Sadece sorunlu yerin adresini verin yeter. Polislere de soylersinizBabam uyusun dağılmazlarsa arayacağım.
Ben ismim verilir diye sabrettim bugüne dek
Beyaz eşya koymuşlar oraya toruna çeyizmiş.Terası kullanmayın diyeceksiniz
Atıyorum orada spor yapacağız kışlıkları koyacağız gibi bir gerekçe ile boşalttırın kapı kilidini değiştirin
Tüm sorun çözülür
Bu teras ortak alan mı? Yoksa oturdukları kata mı ait kısım mı?Tabi, zaten bahçeye kendileri bize sormadan domates biber patlıcan ekmişler.
Biz geçen ay babamla konuştuk ne güzel kasa kasa çiçek alacaktık rengarenk ekecektik.
Sebze bahçesi değil ki burası, yazlık bahçesi gibi
Yazılı değil, sözlü kurallar iletildi.Ben davetinize katılamayacağım.
Sadece şunu sormak istedim; üst katınızı siz kiraya verdiyseniz kuralları ilettiniz mi? Terasta mangal yapılamayacağına dair yazılı bir kural var mı? Eğer yoksa bence teraslarında mangal da yapabilirler. İnsanlar zaten evlere tıkılmış, bırakın biraz keyif alsınlar.
Hayır, teras ortak alan.Bu teras ortak alan mı? Yoksa oturdukları kata mı ait kısım mı?
Beyaz eşya koymuşlar oraya toruna çeyizmiş.
Kimseye zararı yok burda diyorlar. Ee 2 oda parası zam yaparız kiraya dedim, güldüler
Bu çevrede kimse terasta mangal yapmaz. Balkona çamaşır asmaz. Görgüsüzlüktür.Öncelikle bir kaç katlı eviniz ve içindede kiracı varsa müstakil ev olmuyor . Yani ortak kullanılan yaşam alanı yada bina diyin .
teras var diyorsunuz , orda gayet güzel mangal yapılır neden baca olmasına gerek duyulsun ki. Ayrıca kiracılar diye bu kadar hor görmeye yada baskı içinde yaşatmaya hakkınız yok . Evcil hayvanlar genelde sese karşı çok hassas olurlar , bence bu olayı abartıyorsunuz . İnsanların kalbini boşboşuna kırmayın .
O zaman şikayet edemezsiniz. Çünkü teras be balkonlarda bildiğim kadarıyla mangal yapılıyor yasak falan değil. Çünkü özel mülkiyet alanına giriyor bu alanlar yani kimse karışamaz. Eğer site gibi bir yer olsaydı orada bile eğer uyulması gereken kurallar içerisinde mangal ile ilgili ibare olmayınca yine bir şey olmuyor. Yasak olan sitelerde bu mangal olayı maddesi varsa yönetime şikayet ediliyor.Yazılı değil, sözlü kurallar iletildi.
Mangal için bahçede alan var, barbekü var.
3 kat aşa inmek yerine, 1 kat yukarı çıkıp terasa çörekleniyorlar.
Bence çıkmalılar çoktan, ama ev benim değil babamın.
Ha yani mülkiyet kavramı budur, böyle de öğretilir değil mi?Tamam kullanmazsanız zararı yok da şimdi size lazım
Alın 3 5 büyük koli Kitaplar deyin giysi deyin çeyiz aldım deyin
Lazım deyin ki onlara lazımsa size daha lazımdır boş kavanoz koymaya dahi yer lazım
Kapının kilidini de değiştirin beyaz eşyalar da isterlerse kalsın, bir şey olmaz torun evlenirken çalarlar kapınızı açarsınız terası alır gider
Mangal nerde yapılır ozaman ? Ormanda mı ? Yazılı kurallar mı ? İnsanlara görgüdüz demek sizin için çok basit bir kelime sanırım... apartmanlarda mangal yapmak hem tehlikeli hemde diğer komşuları rahatsız ettiği için yasak onu biliyorum ama kendi terasında yapmayacaksın da nerde yapacaksın ozaman ??Bu çevrede kimse terasta mangal yapmaz. Balkona çamaşır asmaz. Görgüsüzlüktür.
hor görme nerden çıktı ayrıca? Köylerinde diledikleri gibi davranabilirler. Burada bizim kurallarımız var.
Babam yalnız yaşıyor. Onun hoşuna gidiyor üst katta birilerinin olması.Kontrat süreleri dolunca çıkmalarını isteyebilirsiniz. Üst boş kalmasın neden istiyorsunuz ihtiyacınız yoksa? Ev soğuk olmasın diye falan mı anlayamadım.
Mangalın alanı bahçemizde var. Bacalı macalı. Terasta olmaz bu çevrede. Bahçede barbekü var. Orada yapabilirsin denildi.Mangal nerde yapılır ozaman ? Ormanda mı ? Yazılı kurallar mı ? İnsanlara görgüdüz demek sizin için çok basit bir kelime sanırım... apartmanlarda mangal yapmak hem tehlikeli hemde diğer komşuları rahatsız ettiği için yasak onu biliyorum ama kendi terasında yapmayacaksın da nerde yapacaksın ozaman ??
Ayy benim eski ev sahibim de ne zaman kapı çarpsa hemen dibimizde biterdi 'carpmayin şu kapıları hızlı hizli,evde şizofren var her seste rahatsız oluyor' diye.Terasın kapısını bir hızlı kapatıyorlar ki sormayın, az önce çıktım uyardım. Evcil hayvanımız var, her güm sesinde kalkıp titriyor.
Hangi çevre yada hangi şehir ? Hiç bir yerde böyle bir kural duymadım ...Mangalın alanı bahçemizde var. Bacalı macalı. Terasta olmaz bu çevrede. Bahçede barbekü var. Orada yapabilirsin denildi.
Bahçedeki barbekünün bacası 30metre yukarı çıkmıyor heralde? O da bir iki metreden sonra dağılıyordur çevreye. Ne farkı kaldı?Yazılı değil, sözlü kurallar iletildi.
Mangal için bahçede alan var, barbekü var.
3 kat aşa inmek yerine, 1 kat yukarı çıkıp terasa çörekleniyorlar.
Bence çıkmalılar çoktan, ama ev benim değil babamın.
Yasaktan ne anlarlar sana şöyle özetleyeyim; amca çiftçi, arabası var ehliyeti yok. Polisten kaçıyor durmadan. Yaşlı ve cahil bir çift. Terasta mangal yakmayın dedik, gidip kanuni haklarını araştıracak değil. Biz sonsuza dek bu evde mangal yakamazsın demedik. Lütfen terasta değil, bahçede yapın dedik.O zaman şikayet edemezsiniz. Çünkü teras be balkonlarda bildiğim kadarıyla mangal yapılıyor yasak falan değil. Çünkü özel mülkiyet alanına giriyor bu alanlar yani kimse karışamaz. Eğer site gibi bir yer olsaydı orada bile eğer uyulması gereken kurallar içerisinde mangal ile ilgili ibare olmayınca yine bir şey olmuyor. Yasak olan sitelerde bu mangal olayı maddesi varsa yönetime şikayet ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?