- 24 Şubat 2019
- 627
- 806
- 53
Ben insanların çoğunlukta olduğu bölgede mangal yapılmasına karşıyım, teras da olsa dahi koku, duman insanları rahatsız ediyorsa yapmamaları gerekir, çok yemek istiyorlarsa ızgara yapsınlar çıkıp uyarın insanların şikayette bulunduklarını iletin.Merhaba
İyi akşamlar.
Evimizi kısaca anlatayım; müstakil, üst katımız 3+1 daire yaşlı bir çift kiracımız var.
Onların üstü teras, süs havuzu ve 2 oda var.
Ortak kullanım alanı oldu artık. Torunlarına aldığı çeyizleri oraya istif ediyor.
İzinsiz mangal yakmışlar terasta, baca maca yok ortalık duman, yanık et, karşı apartmanlar kapı pencere kapattı kokudan.
Terasın kapısını bir hızlı kapatıyorlar ki sormayın, az önce çıktım uyardım, babam diyor ne gerek vardı huzursuzluk çıksaydı ne olurdu. Ee kendisi de benim gibi rahatsız oysa. Evcil hayvanımız var, her güm sesinde kalkıp titriyor.
Bu toplanmaları ayda 3-4 kez oluyor.
Pandemi yasak dinleyen insanlar değiller, zaten koruna da geçirdiler.
Yani derstleşmek istedim, gelin hep beraber topa tutalım
Konu mangal değildi ki.Ben insanların çoğunlukta olduğu bölgede mangal yapılmasına karşıyım, teras da olsa dahi koku, duman insanları rahatsız ediyorsa yapmamaları gerekir, çok yemek istiyorlarsa ızgara yapsınlar çıkıp uyarın insanların şikayette bulunduklarını iletin.
Sizin mangal sevip sevmemeniz konumuz değil kiBen başka şehirde kiracıyım. Benim de mangal, barbekü şansım yok. Yine apartmanımın terası var ama, ne diye etrafın rahatsız olacağını bile bile keyif yapayım? Öldüm mü mangalsız? Hayır. Eksiğim de yok.
Oluyor tabi , ama hiç farkında olmadan atlatıyor . Ben yaşlı kiracılarınız icin endişelendiniz sandım , sorryBak okumadan yazmışsın işte
Kovid geçirdiler aşı yok.
Aşı olan hasta olmuyor mu?
Ortak alanda hapşırıp öksüren torundan bulaş olmuyor mu?
Öğren kapanmanın içeriğini yeniden konuşalım
Ya konu onların da sevmesi değil.Sizin mangal sevip sevmemeniz konumuz değil ki
Kİracınız seviyormuş
Bana bahçede duman daha çok yayılır gibi geldi
Onu söylemek istedim
Var.Oluyor tabi , ama hiç farkında olmadan atlatıyor . Ben yaşlı kiracılarınız icin endişelendiniz sandım , sorry. Ama açık alan olduğu icin bulaşma riski çok daha az . Zaten torunlarıymıs yani aynı aileden . Ailenle görüşemezsin diye bir kural yoktur umarım ...
Siz başka yerde kiracıysanız babanızın kiracısı sizi nasıl enterese ediyor. Babanız çözer sizi pek ilgilendiren bir şey görmüyorum. Kiracı ev sahibi olarak onları ilgilendirir. Siz başka yerde oturuyorsanız bu kapanmada sizin babanızda ne işiniz var?Ya konu onların da sevmesi değil.
Konu ses!
Offfff kapı sesi!!!!
Köpeğimib korkup titremesi.
Size bir ara meşhur mangal yerini göstereyim, aydınlanın
Arkadaşınızla sohbet etmiyorsunuzYa konu onların da sevmesi değil.
Konu ses!
Offfff kapı sesi!!!!
Köpeğimib korkup titremesi.
Size bir ara meşhur mangal yerini göstereyim, aydınlanın
Okulum 1 buçuk senedir kapalı, ben 2020 Mart ayında 3 hafta için geldim babama.Siz başka yerde kiracıysanız babanızın kiracısı sizi nasıl enterese ediyor. Babanız çözer sizi pek ilgilendiren bir şey görmüyorum. Kiracı ev sahibi olarak onları ilgilendirir. Siz başka yerde oturuyorsanız bu kapanmada sizin babanızda ne işiniz var?
Cevap çok tatmin edici oldu . Bence biraz relax olun. İnsanlarda sürekli bir hata bulmak yerine biraz daha bol gönüllü olun. Yoksa sürekli ufak tefek şeylere söylenip mutsuz olursunuz. Bakın bende sizin aksinize sizi düşünüyorumVar.
Evler arası gidip gelme yasak.
Bana ne kiracıdan? Kendi önlemini almıyorsa niye endişe edeyim?
Demek ben konuyu gayet iyi anlamışımSiz başka yerde kiracıysanız babanızın kiracısı sizi nasıl enterese ediyor. Babanız çözer sizi pek ilgilendiren bir şey görmüyorum. Kiracı ev sahibi olarak onları ilgilendirir. Siz başka yerde oturuyorsanız bu kapanmada sizin babanızda ne işiniz var?
Kiracıyım bir yıl dediğiniz gibi bir evde oturdum üst katın terasına bir kez ev sahıbının davetiyle çıktım.Hani o ıkı odadan gecmeden girilen bir terassa bu corona ortamında belki hava alayım dıye cıkarım hepsi bu .Ama şayet ev sahibi olsam da ,nereyı kiraladıysam orda otursunlar ısterım.Biraz kuralcı bir insanım aslında, ben söylerim de kullanmayın burayı diye .Tatsızlık niye çıksın ki sövmüyorum ya uygun bir dille söylüyorum.Ben çok kasmayı sevmiyorum zaten bizim halkın yapısında fazlasıyla var bu hoşgörü,gereksiz buluyorum.Ben rahatsız oluyorsam bilmeli karşımdaki.Annem tam da babanız gibi hoşgörü abidesi ,komşuları da bir acayip.Yazın annemdeyim (corona öncesi) biz geç yatıp geç kalkan bir aileyiz sabah saat 10.30 uyuyoruz kapı çalıyor alacaklı gibi açtım karşı komşusu ıkı kucuk kızı kapıda .Ben saç baş dağanık pijamalarla .İçeri hamle yaptılar buyur bıle etmeden üstelik ya kedi gibi kapı açılınca giriyorlar.Uyuyoruz biz daha dedim. Bu arada ben ve kardeşim ayrı yaşıyoruz o gun hepımız ordayız her yer yatak yani, biliyorlar hem orda olduğumuzu hem geç kalktıgımızı buna ragmen saat 10:30 da kapıya dayanıyorsa cıksın tatsızlık.Merhaba
İyi akşamlar.
Evimizi kısaca anlatayım; müstakil, üst katımız 3+1 daire yaşlı bir çift kiracımız var.
Onların üstü teras, süs havuzu ve 2 oda var.
Ortak kullanım alanı oldu artık. Torunlarına aldığı çeyizleri oraya istif ediyor.
İzinsiz mangal yakmışlar terasta, baca maca yok ortalık duman, yanık et, karşı apartmanlar kapı pencere kapattı kokudan.
Terasın kapısını bir hızlı kapatıyorlar ki sormayın, az önce çıktım uyardım, babam diyor ne gerek vardı huzursuzluk çıksaydı ne olurdu. Ee kendisi de benim gibi rahatsız oysa. Evcil hayvanımız var, her güm sesinde kalkıp titriyor.
Bu toplanmaları ayda 3-4 kez oluyor.
Pandemi yasak dinleyen insanlar değiller, zaten koruna da geçirdiler.
Yani derstleşmek istedim, gelin hep beraber topa tutalım
Hadi tam kapanma yasaklarda torunların gelmesi anormalde normalde gelmelerınden sesten rahatsız olan sizden bu torunlar dedelerine gelirken sizden icazet mi alacak? Kiracı olmaları bir şey değiştirmiyor parasını verdikleri oturdukları sürece ev yaşam alanıOkulum 1 buçuk senedir kapalı, ben 2020 Mart ayında 3 hafta için geldim babama.
Ayrıca ne ilgisi var şimdi? Babama gelmek kalmak için icazet mi alacağım?
Olayı anlattım, terasta ebecilik oynasalardı onu yazardım. Mangal yaptıkları için mangal yazdım?Arkadaşınızla sohbet etmiyorsunuz
Ergen ergen oflayıp puflamayın boşa yani
Hiç görgülü durmuyor okuyunca
Konunuzun bi kısmı mangalla ilgili
Zaten tek konu sesse torunlarının geldiğine kadar mangalı niye yazdınız sesle ne alakası var?
Çok mühim konu olan sese gelirsek de
Ev içinde ses olur
Ses olması normal gayet
Şikâyet mercii neresiyse orayı bulun şikayet edin kapı çarpıyorlar diye
Yasal hakkınızı kullanın
Bahçede daha atıl bir alana,yan evleri rahatsız etmeyecek şekilde konumlandirildigini tahmin ediyorum.Yani genelde öyle olurBen şunu merak ettim
Bahçedeki barbekünün dumanı mı daha üstte olur yoksa terastaki mangalın mı?
Duman rahatsız edecekse bahçedeki daha çok rahatsız eder gibi geliyor bana
Ama ne barbeküm ne terasım var tam konuya hakim olamıyorum
Yani benimle inatlaşmayı tercih etmeden yorum yazdığınız için teşekkür ederimKiracıyım bir yıl dediğiniz gibi bir evde oturdum üst katın terasına bir kez ev sahıbının davetiyle çıktım.Hani o ıkı odadan gecmeden girilen bir terassa bu corona ortamında belki hava alayım dıye cıkarım hepsi bu .Ama şayet ev sahibi olsam da ,nereyı kiraladıysam orda otursunlar ısterım.Biraz kuralcı bir insanım aslında, ben söylerim de kullanmayın burayı diye .Tatsızlık niye çıksın ki sövmüyorum ya uygun bir dille söylüyorum.Ben çok kasmayı sevmiyorum zaten bizim halkın yapısında fazlasıyla var bu hoşgörü,gereksiz buluyorum.Ben rahatsız oluyorsam bilmeli karşımdaki.Annem tam da babanız gibi hoşgörü abidesi ,komşuları da bir acayip.Yazın annemdeyim (corona öncesi) biz geç yatıp geç kalkan bir aileyiz sabah saat 10.30 uyuyoruz kapı çalıyor alacaklı gibi açtım karşı komşusu ıkı kucuk kızı kapıda .Ben saç baş dağanık pijamalarla .İçeri hamle yaptılar buyur bıle etmeden üstelik ya kedi gibi kapı açılınca giriyorlar.Uyuyoruz biz daha dedim. Bu arada ben ve kardeşim ayrı yaşıyoruz o gun hepımız ordayız her yer yatak yani, biliyorlar hem orda olduğumuzu hem geç kalktıgımızı buna ragmen saat 10:30 da kapıya dayanıyorsa cıksın tatsızlık.
Çok ilginç nasıl oflanır biliyorsunuz ama olaylar arasında mantıklı bağlar kuramıyorsunuzOlayı anlattım, terasta ebecilik oynasalardı onu yazardım. Mangal yaptıkları için mangal yazdım?
Lütfen öğrenin görgülü olarak bu şekil oflanır.
Arkadaş olmayı tercih etmeyeceğim birisin ayrıca.
Bu beni üzerArkadaş olmayı tercih etmeyeceğim birisin ayrıca.
Evdeki gürültüden ben mi bahsettim?Hadi tam kapanma yasaklarda torunların gelmesi anormalde normalde gelmelerınden sesten rahatsız olan sizden bu torunlar dedelerine gelirken sizden icazet mi alacak? Kiracı olmaları bir şey değiştirmiyor parasını verdikleri oturdukları sürece ev yaşam alanı
Hayır yani insanlar kiracı diye biz ne dersek o olur kafasında bir ezikleme var. Halbuki mal sahibi baba yani baba rahatsız değil rahatsız olsa çıkartır seni ne ilgilendirir.Demek ben konuyu gayet iyi anlamışım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?