Bize sorulmadı. Bir kaç fide vardı ekilmeyi bekleyen, tarlası için sanmıştım. Ekmiş geçtiğimiz haftaOrtak alan kullanımı ile ilgili sınırlar çizememişsiniz. Rahatsızsınız ama onların haberi yok. Bence konuşmanız gerek. Yani bahçeyi size sormadan mı ektiler mesela, belki laf arasında babanız burası da sizin ekilir biçilir demiştir. Derdinizi anlatın bence kullanım alanları ile ilgili
Ama kaçırdığınız bir şey var etsenizde bir şey çıkmaz çünkü böyle bir yasak yok. Sitelerde bunlar belirtilir belirtilmemişse yaparlar şikayet etsende bir şey çıkmaz çünkü yönetmelikte böyle bir kural yoksa karışılmaz. Sizde de mesela böyle yazılı bir kural yok. Ve site ya da apartmanda değil özel mülkiyet alanı kiracı olmaları konuyu değiştirmiyor. Yani şu an apartman olmadığı için özel mülkiyet alanına karışamaz kimseYasaktan ne anlarlar sana şöyle özetleyeyim; amca çiftçi, arabası var ehliyeti yok. Polisten kaçıyor durmadan. Yaşlı ve cahil bir çift. Terasta mangal yakmayın dedik, gidip kanuni haklarını araştıracak değil. Biz sonsuza dek bu evde mangal yakamazsın demedik. Lütfen terasta değil, bahçede yapın dedik.
Görgüsüzlük mü?Bir önceki mesajınızda da terasa çörekleniyorlar yazmışsınız.Ne demek sizin kurallarınız?onlar kiracı ve kirasını verdikleri sürece sosyal yaşam kurallarına göre hareket edebilirler.Üslubunuzu hiç beğenmedim.Küçümsüyorsunuz.Bu çevrede kimse terasta mangal yapmaz. Balkona çamaşır asmaz. Görgüsüzlüktür.
hor görme nerden çıktı ayrıca? Köylerinde diledikleri gibi davranabilirler. Burada bizim kurallarımız var.
Ben teras kapısı için çıktım yukarı, kirasını ödedikleri evin kapıları için değil.Ayy benim eski ev sahibim de ne zaman kapı çarpsa hemen dibimizde biterdi 'carpmayin şu kapıları hızlı hizli,evde şizofren var her seste rahatsız oluyor' diye.
Ev bu, cereyan yapar cam çerçeve vurur. Bundan daha doğal ne olabilir ki?
O evi verdiyseniz artık ev kiracınındir. Böyle zırt pırt kendinizi hatırlatmanın alemi yok.
Bu da okuyanlara kamu spotu olsun; ev sahibinin olduğu binada kiracı olmak pişmanlıktır. Hiç bir artısı olmadığı gibi evi hala kendi evi gören insanların mudahalesiyle huzurun kaçar.
*Kalabalık yapıyorlarsa şikayet et hes uygulamasından. KK'da pek çok kadın var, şikayet ettiği komşusunun evine polis gelen. Hem şikayet etmiyorsunuz, hem burada söyleniyorsunuz.. polis bir kere gitsin, ceza almasalar bile korkarlar, ikinciye daha dikkat ederler
Arkadaşlar yasak var veya yok. Unutun konu bu değil.Ama kaçırdığınız bir şey var etsenizde bir şey çıkmaz çünkü böyle bir yasak yok. Sitelerde bunlar belirtilir belirtilmemişse yaparlar şikayet etsende bir şey çıkmaz çünkü yönetmelikte böyle bir kural yoksa karışılmaz. Sizde de mesela böyle yazılı bir kural yok. Ve site ya da apartmanda değil özel mülkiyet alanı kiracı olmaları konuyu değiştirmiyor. Yani şu an apartman olmadığı için özel mülkiyet alanına karışamaz kimse
Babanız yanlız yaşıyorsa onların ses çıkarmaları yada mangal yapmaları sizi neden rahatsız ediyor ? Bence babanızın bu durumdan rahatsız olması lazım. Dayanılmayacak derecede rahatsız ediciyse zaten haklarını kullanıp kiracısını çıkartabilir. Burda asıl sizin yaptığınız şey görgüsüzlük bence . İcimden söyle dedim hatta , görmemişin topu topu bir kiracısı olmuş onu bir yere sığdıramamış ( gerçi babasının kiracısı )Babam yalnız yaşıyor. Onun hoşuna gidiyor üst katta birilerinin olması.
Aferin.Görgüsüzlük mü?Bir önceki mesajınızda da terasa çörekleniyorlar yazmışsınız.Ne demek sizin kurallarınız?onlar kiracı ve kirasını verdikleri sürece sosyal yaşam kurallarına göre hareket edebilirler.Üslubunuzu hiç beğenmedim.Küçümsüyorsunuz.
Ayrıca nasıl bir yerde yaşıyorsunuz?Ben bulunduğum şehrin en lüks denilen yerinde yaşıyorum.Daha dün akşam üst komşuda mangaldaydık.Terasları var.Ve nerdeyse etrafımızda her terasta yapılır.Çamaşır da asılır.
Siz derhal konu mesajımı yeniden okuyun.Babanız yanlız yaşıyorsa onların ses çıkarmaları yada mangal yapmaları sizi neden rahatsız ediyor ? Bence babanızın bu durumdan rahatsız olması lazım. Dayanılmayacak derecede rahatsız ediciyse zaten haklarını kullanıp kiracısını çıkartabilir. Burda asıl sizin yaptığınız şey görgüsüzlük bence . İcimden söyle dedim hatta , görmemişin topu topu bir kiracısı olmuş onu bir yere sığdıramamış ( gerçi babasının kiracısı )
Çok hadsiz bir mesaj.Konu benim mangal partim değil.Açıklamasını bile yapmayacağım.Neyin neden olduğunu bilemezsiniz.Evet gerçekten üslupsuzsunuz ve esas görgüsüz sizsiniz.Kiracınıza üzüldüm.Aferin.
Mangal partisi, kapanmada.
Sizin oturduğunuz şehrin en lüx yerinin temsilcisi olmadığınıza eminim.
Herkes her yerde oturabilir.
Doğru bakın burda size hak verdim. Kapanma var mangal yapılır mı ? Asla !! Evine kitle kendini hatta camı pencereyi kapa nefes bile alma ... allah aşkına neyin psikolojisini yaşıyorsunuz ? Zaten insanlar pandemidir , kapanmadır vs zor günler yaşıyorken hayatı insanlar büsbütün hapis etmeye çalışıyorsunuz sanırım ...Aferin.
Mangal partisi, kapanmada.
Sizin oturduğunuz şehrin en lüx yerinin temsilcisi olmadığınıza eminim.
Herkes her yerde oturabilir.
Nihayet yahu.Mangal bu kadar hayati bir ihtiyaç minerde yapacaklar diye sorulmuş ta. Aşağıda barbekü varmış zaten ama olmayadabilirdi...Yani yapmayacaklardı bu durumda,apartman dairelerinde yaşayan milyonlarca insan gibi.Bunlar bir de ortak alanda (kendi balkonlari değil) kafalarına göre takılıyorlar. Her şey ille de yazili olmak zorunda değilki.Resmi dairelerin içinde "yere tukurmeyin" yazmaz ama tukurulmemelidir...Evler dip dibeyse dumanın rahatsız etmesi de çok normal.İste burada görgü kuralları giriyor devreye.
Torunlar yapıyor mangal partisini.Doğru bakın burda size hak verdim. Kapanma var mangal yapılır mı ? Asla !! Evine kitle kendini hatta camı pencereyi kapa nefes bile alma ... allah aşkına neyin psikolojisini yaşıyorsunuz ? Zaten insanlar pandemidir , kapanmadır vs zor günler yaşıyorken hayatı insanlar büsbütün hapis etmeye çalışıyorsunuz sanırım ...
Oldu , lütfedersiniz hemen gidiyorumSiz derhal konu mesajımı yeniden okuyun.
Ve buradan ayrılın
Türkiye’deki kapanmanın tam içeriğini bilmiyorum ama adamlar yaşlı dolayısıyla aşı oldular . Yani sizlik bir durum yok , tabi kapınızı çalıp size bulastırmadıkları süreceTorunlar yapıyor mangal partisini.
Başka evden çıkıp geliyorlar.
Yasak ya hani?!
Ben şunu merak ettimEvler dip dibeyse dumanın rahatsız etmesi de çok norma
Bak okumadan yazmışsın işteTürkiye’deki kapanmanın tam içeriğini bilmiyorum ama adamlar yaşlı dolayısıyla aşı oldular . Yani şişlik bir durum yok , tabi kapınızı çalıp size bulastırmadıkları sürece
Ben başka şehirde kiracıyım. Benim de mangal, barbekü şansım yok. Yine apartmanımın terası var ama, ne diye etrafın rahatsız olacağını bile bile keyif yapayım? Öldüm mü mangalsız? Hayır. Eksiğim de yok.Ben şunu merak ettim
Bahçedeki barbekünün dumanı mı daha üstte olur yoksa terastaki mangalın mı?
Duman rahatsız edecekse bahçedeki daha çok rahatsız eder gibi geliyor bana
Ama ne barbeküm ne terasım var tam konuya hakim olamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?