Görgüsüz Komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi dedi ya , “köyden gelmiş görgüsüzler diye” . Ona bir gönderme yaptım sadece
Köyden gelince görgüsüz olunuyor demek ki!Zira konu sahibi İngiltere kraliyet ailesinden gelip, ağır demir kapı sesinden kurtulamıyor,ne yapılacağını akıl edemiyor.Çözüm belli kiracı nefes bile alırken ses yapmadan almalı.

Konu sahibi, evin terasında mangal yapılmasına takılma kısmı için şunu söylemek istiyorum, bir başka üye yasak var ne mangalı diyene kadar insanları görgüsüzlüğü nedeniyle mangal yapmalarını eleştiriyordunuz o sebeple pandemi nedeniyle birkaç yorum sonrasında eleştirmenizi samimi bulmadım. Çünkü sizin derdiniz kiracılarınız, belli ki haz etmiyorsunuz, pandemi olmasa da bu konuyu açıp bu mangal mevzusuna değinirdiniz.
Sonra, ortak alana kendi beyaz eşyalarını bırakma ve kafalarına göre bahçeye bir şeyler ekmeleri konusunda haklısınız size saygısızlık olmuş.
Bence çözümü açıkça karşınıza alıp tane tane detaylıca konuşmak aksi halde daha sert bir tavır sergilemek

Benim anlayamadığım şey kendisi başka bir yerde ve başka binada yaşarken kapı sesi ve mangal partisi kendini nasıl rahatsız ediyor ? Kendisi de aynı ortamdaysa yani babasındaysa ozaman kapanma olduğunda ne işi var orda . Hani beni zerre kadar ilgilendirmiyor kurallara uyup uymaması, ama mesajlarında özellikle bu yasak ve kapanma olayını dile getirdiği için söylüyorum . Yani biraz manidar bir durum var ortada

Hafta sonu ilk işim görgüsüz görgüsüz terasımda mangal yapmak olucak . Umarım yağmur yagmaz
afiyet olsuuun, kokusunu yollayın bizee ben de hafta sonu karşımızdaki müstakil evde oturanların teras keyfini gözetleyip kıskanayım bari

Ben de anlamadım orasını.Babama giderken icazet mi alacağım diyor?Eşim bir senedir ailesini göremiyor.Çünkü icazet vermiyorlar(!)Sanırım görgülü yerlerde başka oluyor.Hayır bi de şu var.Bence pandemi bahane.Olmasa da yine rahatsız olurdu.Onun derdi mangal.Etraftaki insanlar rahatsız olmuş.E onlar şikayet etseydi o zaman.Köpek kapı sesinden rahatsız oluyormuş.E değiştirin o zaman.Bu kadar insanların tahammülsüzlüğü çok acı ki babası da bence hayatından memnun.Burda işgüzarlik yapan belli.

Kapanma herkes için değil ki ama. Misal ben kapalı kapalı duruyor ve balkondan kapatilmayanlari izliyorum çoğunlukla. Mecburiyet durumunda çıkınca da yanlış bir şey yapıyormuşum hissiyle bir an önce eve dönmeye çalışıyorum.

Ne demek istediğinizi anladım, bende öyle bir yerde oturuyorum, villa tipi bir ev olmasada balkonda birşeyler pişirmek, çamaşır asmak yasak.
Keşke baştan terası ortak kullanım alanı olarak göstermeseydiniz. Bu saatten sonra artık burasını kullanamazsınız demek olmaz. (Geçerli sebeplerinizin olması lazım. Bütün fazlalıkları oraya çıkarabilirsiniz mesela, 'burası için ortak demiştik ama çok doldu, eşyalarım olduğu için mümkünse artık burayı kullanmasaniz daha iyi olur' gibi.)
Bahçede ortak kullanım alanına giriyorsa size sormadan birsey ekip dikebilirler. (İstemiyorsanız bunun icinde bastan konuşmanız gerekirdi)
Evin önünde değilde, arka bahçesi varsa orası daha uygun sebze ekmek için.
Mangal icin bence uyarın, ayda yılda bir kaç kez olsa neyse ama devamlı olması rahatsız edici

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…