Görgüsüzlük mü ettim 😔

Eşlerinizle nasıl ilişkileriniz var ben anlamıyorum. Mesela ben eşime bunu desem bana neden böyle düşündün der. (Çünkü bence erkeklerde olayları analiz etme becerisi yok) Ben de burda yazdıklarını derim geçen yaptığı salçadan vs vermediğini, hep tek taraflı olunca değer verilmediğini düşündüğümü falan. Sonra eşim de haklısın hayatım o zaman bu yağı ve ördeği vermeyelim der. Ben de bunları biz yiyelim derim vermem yani.
Ne biliyim eşler böyle konuşmuyor mu acayip olan biz miyiz :KK70:
Türk insanı pasif agresiftir. Konuşmak yerine laf sokmayı, tavır almayı, garip anlaşılamayan tepkiler vermeyi seçer.

İyi akşamlar herkese. Gece gece huzurumu bozdum içim içimi yiyor . Konuyu anlatayım hemen annemler ekmek pişirdi. Akrabamıza birşeyler göndermişler. Ekmekleri de koymuş annemde hazır gelen var diye. Eşim işe arabayla gitti. Dönüşte köye uğrayıp aldı. Neyse annem kv me defalarca yapma (!) Dememe rağmen asla beni dinlemezler zaten, 7 lt zeytin yağı birde ördek koymuş. Eşim, bunları anneme verdi annen bırakayım dedi, bende hayır dedim götürme senin ailen teşekkür etmeyi bilmiyor istemiyorum vermeni dedim 😭😭😭 tabii şok oldu ama söyledim falan diyince tamam bu seferlik ver dedim. Yaptığım ayıptı sonradan eşime karşı çok mahcup oldum ama ailesi iyilikten hiç anlamıyor ki kızlar 😭😭😭 annem hep onlara hediye verir gerçekten her zaman gittiğimizde. Yada bize her kargo gönderdiğin de mutlaka onlarada küçük büyük bir hediye koyar. Ama onlar bana teşekkür ediyor babası mesela babamı arayıp teşekkür ederiz zahmet olmuş demiyor bile. Hemde gerçekten ilk değil. Geçen aylarda kv dem 40 kilo salça yaptı herkese konu komşu dair dağıttı mesela benim anneme vermedi. Salça sonuçta vermesin ama annem kendi kurduğu zeytinden konserveden dahi gönderir ona. Çok sinirim bozuldu, hele bu salça olayından sonra. Bir şey desem annem x in (eşim) hatrına sen karışma diyor. Şimdide ben görgüsüz oldum. Eşim ne düşündü Allah bilir. Oysaki ben yağında falan değilim ki sadece tek taraflı olması teşekkür edilmemesi çok kaba. Sabah annemi de arayıp kavga edicem en büyük suç onda zaten. Neden yaranmaya çalışıyor hep aynı şeyi yapıyor bilmiyorum
Konudan çıkardığım sonuç = Anneniz çok iyi kalpli bir insan.

benim ailem köyde hayvancılık ile uğraşıyorlar . sürekli köyden süt yoğurt tereyağı salça ve her türlü sebze gelir peynir filan ve bana gönderdiğinden başka kaynanama da yollar 2,5 yıllık evliyim. her 3 4 ayda bir yollar sürekli kaynanam da el işlerinde çok becerikli anneme bişey örür yollar kardeşimin çeyizine örür yollar yüz yüze görüşmelerinde hediye alır anneme bu düşünce yapısı ile alakalı ve kaynanam anneme hediye alacağı zaman bana seçtirir zevkini en iyi sen bilirsin diye bunlar naif düşünceler

İyi akşamlar herkese. Gece gece huzurumu bozdum içim içimi yiyor . Konuyu anlatayım hemen annemler ekmek pişirdi. Akrabamıza birşeyler göndermişler. Ekmekleri de koymuş annemde hazır gelen var diye. Eşim işe arabayla gitti. Dönüşte köye uğrayıp aldı. Neyse annem kv me defalarca yapma (!) Dememe rağmen asla beni dinlemezler zaten, 7 lt zeytin yağı birde ördek koymuş. Eşim, bunları anneme verdi annen bırakayım dedi, bende hayır dedim götürme senin ailen teşekkür etmeyi bilmiyor istemiyorum vermeni dedim 😭😭😭 tabii şok oldu ama söyledim falan diyince tamam bu seferlik ver dedim. Yaptığım ayıptı sonradan eşime karşı çok mahcup oldum ama ailesi iyilikten hiç anlamıyor ki kızlar 😭😭😭 annem hep onlara hediye verir gerçekten her zaman gittiğimizde. Yada bize her kargo gönderdiğin de mutlaka onlarada küçük büyük bir hediye koyar. Ama onlar bana teşekkür ediyor babası mesela babamı arayıp teşekkür ederiz zahmet olmuş demiyor bile. Hemde gerçekten ilk değil. Geçen aylarda kv dem 40 kilo salça yaptı herkese konu komşu dair dağıttı mesela benim anneme vermedi. Salça sonuçta vermesin ama annem kendi kurduğu zeytinden konserveden dahi gönderir ona. Çok sinirim bozuldu, hele bu salça olayından sonra. Bir şey desem annem x in (eşim) hatrına sen karışma diyor. Şimdide ben görgüsüz oldum. Eşim ne düşündü Allah bilir. Oysaki ben yağında falan değilim ki sadece tek taraflı olması teşekkür edilmemesi çok kaba. Sabah annemi de arayıp kavga edicem en büyük suç onda zaten. Neden yaranmaya çalışıyor hep aynı şeyi yapıyor bilmiyorum
Mal annenizin, gönül annenizin..
İster verir, ister vermez..
Demek ki anneniz paylaştıkça mutlu oluyor ve karşılıksız vermeyi seviyor ve teşekkür beklemiyor..
Bu onun tercihi neden saygı duymuyorsunuz?
Karşılık beklenen şey hediye olmaz zaten..
Ne kadar ayıp yaptığınız..

Eşiniz iyi susmuş gerçekten..

annenizizn yağı kayınvalidene vermiyorki sadece , damadınada veriyor onunda gönlünü hoş tutmuş oluyor. kızıma iyi bakıyor , kızımın yeri yuvası iyi diyor. ondan veriyor. demmekki kayınvalidenden veya eşinden çok memenun, oda onları memenun ediyor. eşim sana kötü davranda kayınvaliden kötü davransa yinede veririmi acaba

Teşekkür etmek güzel ve önemli bir şey ya, kv tarafınız ayıp ediyor cidden ama eşinizle durumu konuşup belirtin, haberi olsun. Sonra böyle ani çıkışlar yapmamış olursunuz. Anladığıma göre eşiniz normal davranmış zaten, nedenini falan sormuş, haber verdiği için götürmüş zaten.

Eşlerinizle nasıl ilişkileriniz var ben anlamıyorum. Mesela ben eşime bunu desem bana neden böyle düşündün der. (Çünkü bence erkeklerde olayları analiz etme becerisi yok) Ben de burda yazdıklarını derim geçen yaptığı salçadan vs vermediğini, hep tek taraflı olunca değer verilmediğini düşündüğümü falan. Sonra eşim de haklısın hayatım o zaman bu yağı ve ördeği vermeyelim der. Ben de bunları biz yiyelim derim vermem yani.
Ne biliyim eşler böyle konuşmuyor mu acayip olan biz miyiz :KK70:
😁bu acaiplik ise, bizde boyle acaipiz.Yalniz degilsiniz.

Çok ayıp etmişsiniz. Herşey karşılıklı olmaz. Karışma hakkınız da yok. Veren anneniz, alan kayinvalideniz. Rahatsız olsa anneniz vermezdi. Size zaten karışmak düşmez.

Ay bi de o lafınızın üstüne eşiniz yine de götürmüş şaşırdım
Ben olsam çöpe atar yine götürmezdim büyük ihtimalle
Al ördeeeni şok bir tarafına benim ailem muhtaç değil derdim sahsen:kızgın:

Back
X