görgüyü nasıl anlatabilirim bunlara

nisan_18

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2015
55
26
36
öncelikle ben 27 yaşındayım 5 senelik evliyim ve eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz. Yeme içme bir sofrayı misler gibi kuruyorum sofraya oturunca iştahım gidiyor salatayı neredeyse avuçlarıyla yiyecekler. sizce bu rahatsızlıgımı eşime söylesem oda uygun bi dille söylese nasıl olur:rolleyes:

çocuğunuz varmı? gelinimizin aileside bu şekildeydi,haliyle annen baban böyle midemiz kaldırmıyor diyemezdik.Ama yiğenime sürekli gelinimizin yanında sofra adabını tembihlerdik.Bir iki derken anladı sanırım annesi geldiğinde artık kendi uyarıyor,annecim çatal kaşık kullanalım vs diye

Bi sure sonra siz kotu olursunuz. Oyle alismislar. Yapcak bir sey yok. Azicik dayaniverin.

çok zor,nasıl etcen bılmem,bak ben tabakalrı ayırıyorum,ortaya laf atıyorum,artık oluyor kalan zıyan oluyor,falan dıyorum,mutlaka servıs kaşığı ile tabaklaırnıza alın dıyorum,kendı tabkalrından elleri ile yıyorlarsa sen hiç bakma onlara kafanı ey ve ye,çok sınır olduğum bırşey benım

bence bütün aileye yemek adabini ögretemezsin
esinlede konusursan ters tepki alabilirsin

bir seyler yapmadan iyi düsün tasin

bence onları düzeltmeye çalışmak yerine yemek olayını ayırmaya çalışın. çünkü konuyu eşinize açtığınızda ne gibi bir tepki vereceğini bilemezsiniz. sen benim ailemi küçük mü görüyorsun bile diyebilir. ve ondan sonra ailesini size karşı savunmaya geçebilir her konuda. en iyi çözüm yemek olayını ayırmak.

Mutfakta herkesin tabağına yemeğini koy, ayarla öyle getir masaya
Eşini yakınına oturt, ortaya konacak şeyleri 2-3 tabak yap koyarken atıyorum 2 kişilik ayarladım ulaşması kolay olsun diye anne baba bu sizin tabağınız olsun, biz de birlikte yeriz falan de yemek yerken de bakma hiç :KK70:

Zahmetli iş ama salatadır yoğurttur bunları ufak kaselerde verin. Tabaklara da mutfakta koyup getirin hiç değilse içiniz kalkmaz. Sorun ağız şapırtısı falansa söyleyeceksin çare yok

X