- 31 Aralık 2013
- 1.111
- 576
- 138
- Konu Sahibi Anti Depresan
-
espri yaptığınızı mı düsündünüz?komik mi sizce görme engelli birinden bahsedilirken onun engeliyle alay etmek?ne demek ses cıkarmayın yok sansın????Geldiginde ses cikarmayin yok sansin. Saka bir yana, kirmadan cikaramazsiniz, adam muhabbete geliyor cunku. Muhabbet bozulursa bikar ancak.
kesinlikle katılıyorum resmen sinirlerim bozuldu o yorumu görünceEn bastaki yorum ne kadar gurur kirici. Kimse yok sansin ne ya. Görme engelli diye dalga gecmeye hakkiniz yok.
Geldiginde ses cikarmayin yok sansin. Saka bir yana, kirmadan cikaramazsiniz, adam muhabbete geliyor cunku. Muhabbet bozulursa bikar ancak.
hem görme engelli biri ile dalga geçip ayrıca iki de bir kör kör yazmış hem de linç etmekten bahsetmiş.ne yaman çelişki değil mi?
konu sahibi,aslında haklısınız çünkü orası bir iş yeri ve hem sizin hem müşterilerin dikkatini dağıtması hoş bir durum değil.ama kırmadan dökmeden nasıl söylenir ki? alınabilir çok üzülebilir.bilemiyorum.
Konuyu gorme engelli diye belirterek acmaniza gerek yoktu.Bende insanları kırmak istemiyorum ama şöylede bir durum var yukarıda ki arkadaş belirtmiş hergünümüz sohbet muhabbet kaldıracak gibi olmuyor.
Sabah 9'dan Gece 11'e kadar çalışıyorum.Bazı anlar oluyor ki kimsenin sesini soluğunu duymak istemiyorum.Bu tempo içerisinde sohbet etmeye zamanım gerçekten olmuyor..Tabi ki kişisel olarak saygı duymak gerekir fakat biraz anlayışlıda olunabilir diye düşünüyorum.Çünkü bu abi engelli olmadan öncede böyleymiş esnaf arkadaşlarda öyle söylüyor.Alışmış yani.Ve inanın 3 kişi çalışıyoruz..Abi sürekli çay kurabiye istiyor kaç kerede öğle yemeğini yedik birlikte.Bizde kendi yerimizde yapmıyoruz cafeden söylüyoruz yan tarafımızda.Nişanlım birşey demesede diğer ortak burun kıvırıyor..Bende mahcup duruma düşüyorum..
Karar verdim çocuğu ile görüşeceğim geldiğinde uygun bir dille anlatacağım..Çünkü o getirip götürüyor.Ona bu aralar çok yoğun olacağımızı abiyle çok ilgilenemeyeceğimizi burada sıkıntıya düşebileceği için getirmemesi gerektiğini söyleyeceğim.
Aklımada baska birşey gelmiyor.
O insanlar daha hassas oluyor birde çünkü hep dışlanıyorlar
Konuyu gorme engelli diye belirterek acmaniza gerek yoktu.
Ister gorme engelli olsun ister koturum olsun insanlari bu kadar uzun sure mesgul eden kisi uyarilmalidir.
Zihinsel engelli degil sonucta, engelli olarak bakmayin olaya.
Gorme engeli olmayan birine nasil uyarida bulunacaktiysaniz bu beye de bulunabilirsiniz.
bence bir dernek veya lokal gibi bir yere yönlendirseniz orda vakit geçirir, yada hobi yapılan yerler var oralara yönlendirseniz ama tabi çaktırmadan hadi birlikte gidelim ortam güzel falan filan diyerek, umarım saçmalamamışımdırBenim bir sıkıntım var aslına bakarsanız sıkıntıdan öte mahcubiyetim.
Bir abimiz var görme engelli biz esnafız o da bu çevrede oturuyor.Çok şeker bir insan fakat çok konuşuyor ve hergün aralıksız 4-5 saat dükkana gelip oturuyor.Ha diyeceksiniz ki otursun ne zararı var..Elbette oturmasından şikayetçi değilim fakat.Hiç bir işimi yapamıyorum doğru düzgün kafam çok dağılıyor.Müşterilerimiz geldiğinde çok lafımızı kesiyor ve müşterilere laf atıyor.
Ve dükkanda 3 kişi çalışıyoruz.2 si servise gidiyor ben ilgilenmek durumunda kalıyorum..
Şimdi ben bu insanı kırmak istemiyorum kalk git denilmez..Biz dükkanda öğle yemeği yerdik artık çıkıyoruz çıkmasak akşama kadar oturacak..Hatta abi yeni gitti inanın 11'den beri dükkandaydı.O da lavabo için gitti WC bizde olmadığı için.
Bu şekilde iş yerinde sıkıntı yaşıyoruz ne yapabiliriz de kırmadan uzaklaştırabiliriz.Bunun kolay bir şekli yokmu ?
bağğzı öneriler karşısında ha böyleoluyorum.
konu sahibi sen kibarlığından bir şey kaybetme,belki onu kırmayacak şekilde konuşursan,müşteri açısından sorun olduğunu söylersen sorun ortadan kalkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?