görme engelli abladan yediğim azar:)

Engelli diyince aklima yasadigim bi durum geldi, yine kotu oldum.
Gecen yaz istanbulda eyupteydik galiba.
Inisli cikisla cakur cukur yollar vardi ve cok cok kalabalikti. Insanlari solluyup ilerlemeye calisirken yanlislikla gorme engelli bi amcaya carptim. Ben tabi ne oldgunu anlamadim pardon diycektimki amca bana " önune baksana lan deyyuz' dedi. Biraz savruldu o an farkettim kor oldugunu. Sonra yoluna devam etti. "Amca iyimisin ozur dilerim gormedim' demek icin niyetlendim ama geri donus mumkun degildi abimler ilerlemisti zaten. Igne atsan bulamazdin o kalabalikta. Istanbul bilmedgim bi sehir. Abimler önden koyulmus gidiyordu sonra onlari kaybederim diye korktum. Amca oyle diyip gitti bende arkama bakip bakip ilerledim yoluma, aklim o amcada kaldi. Sokagin sonuna kadar devam etti bu bakmalar, cok kotu hissettim kendimi. Hatta yari yolda " olmadi bu, geri donuyum ve ozur diliyim amcadan' dedim. Ama baya ilerlemistik. Icimde kaldi :KK61:

Burdan sesleniyorum o amcaya.
siyah takim ceketli kisa boylu ince amca; ozur dilerim senden, nolue kusuruma bakmao_O

Engelli diyince aklima yasadigim bi durum geldi, yine kotu oldum.
Gecen yaz istanbulda eyupteydik galiba.
Inisli cikisla cakur cukur yollar vardi ve cok cok kalabalikti. Insanlari solluyup ilerlemeye calisirken yanlislikla gorme engelli bi amcaya carptim. Ben tabi ne oldgunu anlamadim pardon diycektimki amca bana " önune baksana lan deyyuz' dedi. Biraz savruldu o an farkettim kor oldugunu. Sonra yoluna devam etti. "Amca iyimisin ozur dilerim gormedim' demek icin niyetlendim ama geri donus mumkun degildi abimler ilerlemisti zaten. Igne atsan bulamazdin o kalabalikta. Istanbul bilmedgim bi sehir. Abimler önden koyulmus gidiyordu sonra onlari kaybederim diye korktum. Amca oyle diyip gitti bende arkama bakip bakip ilerledim yoluma, aklim o amcada kaldi. Sokagin sonuna kadar devam etti bu bakmalar, cok kotu hissettim kendimi. Hatta yari yolda " olmadi bu, geri donuyum ve ozur diliyim amcadan' dedim. Ama baya ilerlemistik. Icimde kaldi :KK61:

Burdan sesleniyorum o amcaya.
siyah takim ceketli kisa boylu ince amca; ozur dilerim senden, nolue kusuruma bakmao_O
Ulaşır inşallah kendisine bu yazın:))

Terbiyesizin, atarlının birine denk gelmişsin. Bu kadar. Bunun engelle ilgisi yok, insanlık meselesi. Ben olsam o bağırmaya sert bir tepki verirdim. Ne gidip bir daha ille götüreyim diyeyim... En tahammül edemediğim şeylerden biridir birinin bana sesini yükseltmesi. Engelli mengelli diye bunlar normal karşılanmamalı. Herkes haddini bilecek.

Ha sizde gördüğüm bir hata da var, kadının koluna girmek. Kimsenin koluna izinsiz girilmemeli öyle. Engelli diye buna tahammül etmek zorunda değil. Ben o kadının yerinde olsam buna kızardım, "bir dakika, noluyoruz" filan derdim.

Ilkokuldayiz, hayat bilgisi dersinde o gun taze taze engellilere ve yaslilara yardim etmemiz gerekrigiyle ilgili uzun bir ders gormustuk. Neyse eve donerken yasli bir amca gordum. Kaldirimda yuruyordu ama karsiya da gecmek istiyor fakat gecemiyor bir hali vardi. Gittim yanina "amca yardim edeyim mi, karsiya gecireyim istersen, evine kadar da goturebilirim" ben boyle iyilik perisi misali dort donerken amca beni bi azarladi :KK70: "eeeh senle mi ugrsicam" diye... O an 40 dk lik hayat bilgisi dersinde ogrenemedigim hayat dersini 5 dk'da aldim.

Tesekkurler yasli ve aksi amca...
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Terbiyesizin, atarlının birine denk gelmişsin. Bu kadar. Bunun engelle ilgisi yok, insanlık meselesi. Ben olsam o bağırmaya sert bir tepki verirdim. Ne gidip bir daha ille götüreyim diyeyim... En tahammül edemediğim şeylerden biridir birinin bana sesini yükseltmesi. Engelli mengelli diye bunlar normal karşılanmamalı. Herkes haddini bilecek.

Ha sizde gördüğüm bir hata da var, kadının koluna girmek. Kimsenin koluna izinsiz girilmemeli öyle. Engelli diye buna tahammül etmek zorunda değil. Ben o kadının yerinde olsam buna kızardım, "bir dakika, noluyoruz" filan derdim.
Ben de sizin gibi olamam mesela, niye hata olsun ki. Hem ben yardımcı olayım dedim haber verdim yani. Gözleri görmeyen bir bayanı kaldirima nasıl yonlendireceksiniz "sağ yap on adim yürü " falan mi diyecektim. :D
Dediğim gibi sonuçta engelli, ben yine de yardim ettim. Basıp gitmek biraz vicdansizljk olurdu.

Ben de sizin gibi olamam mesela, niye hata olsun ki. Hem ben yardımcı olayım dedim haber verdim yani. Gözleri görmeyen bir bayanı kaldirima nasıl yonlendireceksiniz "sağ yap on adim yürü " falan mi diyecektim. :KK70:
Dediğim gibi sonuçta engelli, ben yine de yardim ettim. Basıp gitmek biraz vicdansizljk olurdu.
"Kolunuza girebilir miyim?" diyeceksiniz. Bu kadar basit.

Ya kadın zaten yardim edecek birini arıyor ne gerek var bunlara. Ki koluna girdigim için degil yolu tam bilmediğim için bağırdı bana. Konunun bunla bi alakası yok zaten

Ben kadının neden bağırdığını şimdi daha iyi anladım. Burada olduğu gibi fazla cüretkar davranmışsınız demek ki. Ne demek ne gerek var, sonuçta bir yabancısınız o kişiye, ne münasebet izinsiz eline koluna gireceksiniz ki... buna kızmak için engele gerek yok. Karşındaki kişiye saygıdır bu. Sen atla kadının koluna, sonra da 'mmm nerdeydi ki burası' de,... Vallahi ilk mesajda kızmıştım, ama şimdi kadına hak verdim. Siz burada konuştukça işin rengi değişti. Siz bence toplum içinde biraz saygı ve mesafeyi korumayı öğrenin. Kusura bakmayın yani.

Ben kadının neden bağırdığını şimdi daha iyi anladım. Burada olduğu gibi fazla cüretkar davranmışsınız demek ki. Ne demek ne gerek var, sonuçta bir yabancısınız o kişiye, ne münasebet izinsiz eline koluna gireceksiniz ki... buna kızmak için engele gerek yok. Karşındaki kişiye saygıdır bu. Sen atla kadının koluna, sonra da 'mmm nerdeydi ki burası' de,... Vallahi ilk mesajda kızmıştım, ama şimdi kadına hak verdim. Siz burada konuştukça işin rengi değişti. Siz bence toplum içinde biraz saygı ve mesafeyi korumayı öğrenin. Kusura bakmayın yani.
Ay seninle tartisamiycam. Mesajlarını okudum da milleti eleştirip kavga etmekten kafani kasiyamamissin çok da guldum . insanlara ders vermeye çalışmadan herkes gibi iyi niyetle yap yorumunu. Seni ciddiye bile almam çünkü sorunlu gibi ona buna laf atıp aklinca ayar verdiğini sanan bi arkadasimizsin boyle mutlu oluyosan ol bakalım sanal sonuçta:) surda iyi niyetle bi iyilik yaptım didik didik edip onda bile kusur buldun helal :D diğer yazdıklarına bakmasam boyle demezdim ama sen herkese boylesin o sebeple seni bu şekilde eleştirmek zorunda kaldim. Üzgünüm seni sevmedim kotu kalpli kişileri genelde sevmem. Yorum da yapmazsan sevinirim (ki yapmayacağını hic sanmıyorum) hakaretler ini okumuycam bile yattım ben iyi geceler saygılı mesafeli avrupalı cool kadın :)

Back
X