Görmediğim şehri yıllardır nasıl sever insan

Evet 2003te bıraktım Tarsus’u okul için gittim kıbrısa ve orda evlendim ama ozamanlar daha güzeldi Tarsus son yıllarda bakıyorumda gittikçe daha kötü oluyor üzülüyorum
Şimdi babam rahatsızlandığı için tarsustayım bir iki haftaya dönecem kıbrısa

Muğla'nın en güzel ilçelerinden birinde doğup büyüyen ben, senelerce vızıldadım Artvin/Borçka diye..

İlgim, alakam, bağım, bağlantım sıfır kere sıfır.

Çok şükür Borçka'ya defalarca gitme, yaylalarında gezme, Maçaheline çıkma şansım oldu. Hayat şartları nedeniyle şimdi uzağında olsam da ben de öncelik Borçka olmak üzere Artvin'in her yerinde çok çok mutlu yaşardım.

Yalnız değilsiniz demeye geldim, inşallah bir gün gidip keyfini sürersiniz.

Ruh ikizim. Ben daha gidemedim ama her gece rüyalarımda artvin.

Ruh ikizim. Ben daha gidemedim ama her gece rüyalarımda artvin.
Artvin'in sahil ilçelerinden biri olan Hopa'da bir üst geçitte Behçet Kemal Çağlar'ın bir sözü var, "Hopa'yı gördüğüm ilk dönemeçten sapalı, anladım bendeki ruh ezelden Hopalı". Bizim durum da böyle gibi biraz, görmeden vurulmuşuz :)

Kesinlikle gidin görün, ayak izim olmayan ilçesi yok Artvin'in, hiçbir yerini diğerinin önüne koyamam. Bir il komple muhteşem bir hırçınlıkta, akıl almaz bir vahşi güzellikte olabilir mi? Oluyormuş.

Kardesim borcka li çocukla konusuyor babamin haberi varmi vermez belki dedim
Aldığım cevap "" sen rahat ol babam askerliğini borçka da yapmis ya yıllardır anlatıp duruyor beni mi vermicek dedi .. hakli kaleyi içerden fethetmek bu olsa gerek ... bende hep merak ederim borkcayi ama gitmek daha nasip olmadi :)
En kısa sürede hayırlı vesilelerle gidin inşallah. Minicik çarşısında turlayın, etrafını saran dağları seyredin keyifle.. Üstelik Cankurtaran tüneli de açıldı geçenlerde, artık eskisinden daha da kolay ulaşım.

Artvin'in sahil ilçelerinden biri olan Hopa'da bir üst geçitte Behçet Kemal Çağlar'ın bir sözü var, "Hopa'yı gördüğüm ilk dönemeçten sapalı, anladım bendeki ruh ezelden Hopalı". Bizim durum da böyle gibi biraz, görmeden vurulmuşuz :)

Kesinlikle gidin görün, ayak izim olmayan ilçesi yok Artvin'in, hiçbir yerini diğerinin önüne koyamam. Bir il komple muhteşem bir hırçınlıkta, akıl almaz bir vahşi güzellikte olabilir mi? Oluyormuş.

En kısa sürede hayırlı vesilelerle gidin inşallah. Minicik çarşısında turlayın, etrafını saran dağları seyredin keyifle.. Üstelik Cankurtaran tüneli de açıldı geçenlerde, artık eskisinden daha da kolay ulaşım.

Ayyyy.... inanmazsiniz ama mesajinizi okurken tüylerim diken diken oldu...
Beni kimse tutamazzz

Ben de Artvin,Mardın ,ve Kars istiyordum. Artvin'e gittim hem de gençlik kampıyla, o kadar çok sevdim ki orayı anlatamam. Dağların arasında bir gençlik kampı, altmış tane genç insan, dağın tepesine çıkarken üstünüze inen sis, bir adım ötenizi görmemeniz, yemyeşil dağlar, çiçekli ovalar, o güzelim Şavşat evleri, naif insanları, Kazım' un memleketi güzel Hopa ve insanları, teneke tavuklar, ateş bası gitar dinletileri, ve o güzelim Artvin Horonu:) . Şimdi bile yüzüm gülerek anımsıyorum herşeyi. Tek dumurluk şeyi ise, Artvın merkezin otogarı:) Artvin in ilçeleri çok güzel.

Gelgelelim Mardin'e daimi askım bu kent, Mezopotamya'ya , o kadim topraklara bakan bu güzel şehir. Etnik ve dini olarak farklılıkları bir arada barındırması, dehşet güzel taş işçiliği ile göz kamaştıran tarihi yapılar, daracık sokaklar, Süryani kilisesi, Süryani şarabı, o daracık sokaklar koşuşturan rengarenk saçlı çocuklar, renkli kıyafetleri ile salınan kadınlar... Henüz gitmedim ama gideceğim.

Ve Kars ... Kışın ayrı yazın ayrı güzel, burası da etnik ve dini olarak çok karışık bir yer. Alman'ından, Rus'una , Azeri'sinden Türk'üne, Kürt'üne , Kırgızına , Terekemesine , Alevi'sinden Sunnisine, oradan Ortodokslara ve Malakanlılara bir çok kültüre ev sahipliği yapmış ve yapıyor olan güzelim şehir. Rus mimarisinin güzel örneklerini bulabileceğiniz, geniş caddeleri, Ani harabeleri ile nam salmış o güzelim şehir. Bu da henüz gitmediğim ama gideceğim bir şehir.

Ne konu oldu bu ama yüzüme bir gülümseme yerleştirdi.

Devletin gençlik kampları var ben bunlardan biri ile gittim yıllar önce aynı şey mi artık bilmiyorum ama http://genclikkamplari.gsb.gov.tr/Modul/BasvuruSartlari.aspx

Zaten yöre olarak benzersiniz . Dizilerde filmlerde görüp etkilenmiş olabilirsiniz .
Ayrıca Mardin çok ilgi çekici biryer .

Yakınmışsınız zaten gidin görün mardini. Memleketin çoğu yerine ayak basmak nasip oldu, en güzel ve en garip şeyler hissettiren iki şehir mardin ve hataydır. Güzel şehir mardin, sokakta türkçe kürtçe arapça konuşan entarileriyle sallana salllana giden amcalarıyla, daracık sokaklarında oynayan sümüklü çocuklarıyla :) tarihiyle mimarisiyle el sanatlarıyla sahifen de güzel şehirdir. Eski mardinden bahsediyorum tabi, yeni mardin normal bi şehir işte.

Bir de artuklu üniversitesinin telesekreter müziği efsane ya, hala ara ara numarayı çevirir dinler geri kapatırım :D

Bende hep Bursayi merak ederdim bursaya gelin geldim sanki enerji beni çekti :)))
Bir seyi cok istersen oluyormuş kardeşim esmer ben sarışın kardeşime hep kara kara diye takılıp kizdirirdim tabi esimin soyismini kara olduğunu öğrenene kadar artik nasil beddua ettiyse tuttu kara lara gelin geldim şimdi o kara kara diye takılıyor

Kızlar merhaba 24 yaşındayım aslen antepliyim hemen hemen 17 yıldır bir Mardin sevdası var içimde bir kere dahi görmemiş bilmediğim bir şehir nasıl bu kadar sevecen olabilir bir geçmişim falan da yok ama öyle bir hal aldı ki tayinim çıksa oraya gideceğim rüyalarımda görüyorum ayrı bir sevgisi var sizce bu ne olabilir
Ah güzeldir Mardin bu arada ben bağlara inanırım ama Mardin de yaşadım görev yerimdi ben de derinden bağlıyım oraya geçen bilim kurgu izliyordum buna benzer şeyler vardı geçmiş yaşam beyin frekansı vs

Back
X