Görsellik Neden Bu Kadar Önemli (Dışlanmışlık Hissi)

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhaba arkadaslar antrelere yigilip kalmadim ama bende sabahtandir agliyorum

İşin şakası bi tarafa hakkaten oturmus halime agliyorun sabahtandir

Konuyu biraz uzatabilirim ama nolursunuz kusura bakmayin az sabir gosterip okuyun cunku dusuncelerinize ihtiyacim var ve paykasacak kimsem yok

Sorun ne diyecek olursaniz sanirim devamlı surette güzel olmadigimdan dolayi dışlanmışlık hissi yaşiyorum

Aslinda çirkin degilim cok sukur ama sanirim guzelde degilim birde makyaj sanatıyla guzellesmis biriyle yan yana gelince annesi gibi bi hava olusturuyorum

Son zamanlardada güzel olmadigimdan dolayı karsı cinslerimle yada hem cinsimle ilk defa bi ortamda karsilastigim zaman sanki karsımdaki insan uzak mesefeli duruyormus gibi hissediyorum (belkide ben cok fazla kafaya taktigim icin oyle hissediyorum artik)

Aslinda sonradan ayni ortamda kaldıkca görüştükce sevildigimi fark ediyorun hatta çok soguk insanların bile sonradan sevdiklerini hissettirdikleri oluyor

Ama ilk adımda sanki herkesten bi uzaklik goruyorum o yuzden ilk defa bir yere katılacak olsam kac gun oncesinde bi telaş sıkıntı sarıyor

Hatta şöyle bi örnek vermek istiyorum bazen iş ortaminda falan ilgi alaka gösteren (hatta fazlasiyla gösteren) erkekler oluyor oyleki arkadaslardan bu kisi senden hoşlaniyor diyenler bile oluyor

Ama gel gelelim açılanıda olmuyor birgün çıkıpta ben senden hoşlanıyorum diyen olmadi (tabi nerden çıkarıyorsun hoslandigini diye dusunenlerinizde olabilir ama bazen bi cumle bi hareket ne bileyim yani biseyler karsi taraftan farkli bi ekektrik oldugunu hissediyor insan) cunku yasim kucuk degil arkadasca yaklasanida abi gibi yaklasanida az cok anlayabildigimi dusunuyorum

Ama kimsede açılmayinca acaba karsimdaki insan gorsel olarak beni yanına yakıştıramıyor mu ondan mi açılmak istemiyorlar diye düşünüyorum diye dusunmeye basladim

Birgün bi ortamda bi arkadasla konusurken uzaktan bi arkadas izliyomus sonradan farkettim bi ara(benimle alakalı degil) guzellikten laf acilmisti

Sonra gelip bana dediki güzelmisin degilmisin bisey diyemem ama acayip tatlı bi gülüşün var demisti

Bu tarz seyleri duymuslugum var sonradan sıcak oldugumu soyleyenler sevdiklerini soyeeyenler olmustur ama iste diyorum ya ilk etapta sırf güzel olmadığım icin girdigim ortamlarda sıcaklik falan goremiyorum

Mesela bi kac zaman icin bi ortama girdim bi kac kisi haric bi yakinlik goremedim ne yazık ki

Zaten maddi durumumdan dolayı oyle görsel olarak kiyafettir bakimdir bu gibi seylerde vasatın altındayim maalesef

Bende gorunus olarak kendime ozen gostermek isterim ama inanin yok ayda elime geceni kisisel bakimama nede ustume basima yetmez

Valla hayattan nefret eder oldum sosyallesmeyi bırakın mahalle kapısından 1 saat ilerledikten sonra hersey para istiyor

Istiyorum ki kapilari kapatayim ne gelen olsun ne giden zaten bi suredir boyleydim gecen bi adim atayim belki birseyler degisir diye dusundum bin pisman oldum

Ne yapacagimi sasirdim guzel olmayanlar direk olsun mu onlarin toplum icinde yer etmeye hakki yok mu

Not:Calis doyenler olacaktir valla ben cok istiyirumda o durumda cok sıkıntılı birde ona anlatmaya halik yok sadece bilin diye soyleyeyim istedim

Düzenleme :konuyu okuyunca calisiyormusum gibi bi izkenim verdim calismiyorum yillar once calismisligim vardi bide bir yil falan once kisa donemli bi calismam oldu o zamanlari kast etmistim

Fazla takmışsınız güzellik konusunu. Kimsenın dışladığı yokmuş. Başta mesafeli olsada ınsanlar sızınle arkadaş olup, sızı sevıyorlarmış ve bunda dert edinilecek bir durum göremedim ben belki güzellikyen değilde duruşunuzdan, enerjinizden fılandır.
Flört konusuna gelince yine güzellikle alakalı olduğunu sanmıyorum. Çokta güzel olmayan kadınların yanında gayet yakışıklı erkekler bile gördüm, görüyorum.

Şu güzel olmadığını düşünenler hayatta en önemli güzelliğin sağlık olduğunu hastalıkla tanışınca mı anlayacaklar acaba?
Inanin farkindayim herseyin basinin saglik oldugunu sagligin herseyin onunde geldiginj ve olümle savasan insanlarida cok yakından görme imkanim oldu hayatin sagligin ne kadar kiymetli oldugunu biliyirum

Ama gelin gorun ki icinde bulundugum durumda ruh sagligimi etkiliyor

Onceden pek umursamazdim dus gorunusum icin beni sevecekler zaten hic sevmesin diye dusunurdum ama simdi ne zamana kadar boyle devam edecek diye dusunuyorum

Yasiniz kac ? Ergen sikintilari bunlar. Güzellik o kadarda onemli degil.Bi ortama girdiğinizde saçma sapan adamların yılışmalarina maruz kalmak sizi rahatsız etmeyecek mi mesela ? Yada bazı kadınların size tavır almasi ? Cok guzel olsaydiniz bi topluma girdiğinizde mutlaka bunlarla karşılaşırdinız. Eminim şuanki durumunuz bunlara katlanmaktan cok daha iyidir.

belki insanları çekindiren bir duruşun vardır..o dışlanmışlık duygusu belki bir yanılgıdır sen öyle algılıyorsundur ne biliyim mesela ben ofiste çok sıcakkanlı güleryüzlü bir insanım ama serviste dışlandığımı hissediyordum sonra benden çekindiklerini anladım çünkü çok ciddi biniyorum servise o yüzden beni farklı bir kişilikle algılıyolar değilse ben aynı benim..belkide senden hoşlanan kişiler senden çekindiklerinden açılamıyorlar ..biraz ciddi bir duruşun mu var acaba

Ya mesefali olan insanlarin mesafesinden dolayi yaklasimi kendini cok rahat fark ettiriyor inlarada saygim sonsuz ilk defa tanjstiklari bi insanla hos bes olmalarini beklemiyorum zaten

Ama oyle bisey degil iste

Misal ise yeni badladigimda odamda bi erkek arkadas vardi cok konusuyordu sohbet muhabbet yemek zamani gelince yerini tarif etti benim isim var yoksa seninle gelirdim dedi (belkide ben oyke gordum) ama bana yanyana olmayi yakistirmuyir gibi geldi

Cunku basbasayken sohbet muhabbeti iyiyken baskalarinin yaninda daha farkli bu inaan bekar girustugu kimse olmayan biriydi

Evli olsa yada kiz arkadasi oksa yanlis anlasilacagini dusundugu icin oyke davrandigini dusunurdum

Etrafiniza bir bakin sadece guzel insanlar mi evli? Sadece onlarin mi sevgilisi var?
Guzel, cirkin, hasta, saglikli, kel, kıllı, uzun, kisa, obez, zayif vs vs her gorunumden insanlar evleniyor, bu tamamen cevreye yaydiginiz elektirik, kendinize ve cevrenizdekilere bakis açınız, ictenliginizle alakali, biraz da sans sanirim.
Bu arada bakimli olmak icin cok para gerektigine asla katilmiyorum, icinizden geliyorsa ayda 10 tl harcayarak da bakimli olabilirsiniz.

Her insanin kendine has bir aura si vardir, bu aura dan dolayi baskasina cok cirkin görünen benim gözümde fazla güzel görünebilir veya tam tersi.

Bir de, önce sen kendine güzel bak ki, baskasi da seni güzel görsün.

Doğrudur...
Haklısınızdır...

Bende güzel bir kadın değilim. Yani sana öyle geliyor falan demeyin değilim ama yapacak bir şey yok.bazi şeyler nasip kısmet işi.allah aşkına kaç tane güzel kadın var ki. Ama hiç de yalnız kalmadım.bence hayatımızda bir çok şeyi belirleyen hal ve hareketlerimiz. En basitinden gülümseme...
Herkes içten gülümseyen pozitif insanları sever...
Üzülmeyin bunlara.dert de etmeyin açın güzel bir kitap okuyun.evdeyseniz kurslara gidin.Bos kalmamaya çalışın...

Ya ben sokağa çıktığımda ya da bir ortama girdiğimde hiç "şuna bak ne çirkin" diye düşündüğüm bir kadın görmedim ömrü hayatımda daha. Evet gerçekten çok güzel insanlar var ama "çirkin" diyebileceğim biri olmadı hiç. Ama tabi bir insanın bakımlı, temiz olması çok önemli. Bu da çok ekstra bir masraf gerektirmiyor. Anlattıklarınızdan dışlandığınız hissine kapılmadım ben. Belki siz diyorsunuz ya "bütçe ayıramıyorum" diye. Bu nedenle öyle hissediyor olabilirsiniz. Kimi insan ilk önceleri olumsuz bir enerji yayar, ya da mesafelidir ona göre yaklaşırsın. Tanıdıkça o mesafe kapanır zaten. Önemli olan da bu bana göre.

Yok yok kesinlikle ergen degilim hatta soyle bi durum var ergenlik donemlerinde hatta birkac yil oncesine kadar bu kadar onemsemiyordum beni guzelligim icin benim yanimda olan hic olmadin derdim ama artik fazla etkiliyo
Hatta bi erkekle konusurken falan acaba yakinlasmaya mi calisiyor diye cekiniyorum

Önceden hic boyke dusunmezdim daha rahattim kafaya takmaz uzulmezdim

Aslinda bir keresinde bi iki kisi arkamdan oyle yorum yapmis ben baskalarindan duydum soguk duruyormusum diye

Normalde herkese guleryuz gosteririm gittigim yerde kapidan girimce gidecegim yere kadar herkese gunaydin der selam veririm

Yapim geregi konusurum onceden hic cekingen degildim artik cekingenlesmeye basladim eskiden erkeklerle daha rahat konusabilen biriyken simdi karsimdaki insan yanlis nisey dusunur diye erkeklerle konusmaya bile cekiniyorum

Muhtemelen kendinizi güzel ve bakımlı bulmadığınız için çekingen görünüyorsunuz. Dik ve ozguvenli bir duruşunuz olsa insanlar size daha kolay yaklaşabilir.

Neden calisamiyorsunuz?
Bilmiyorum ki belki vardir dediklerinizin alakasi bu konuda pek yorum yapan olmuyor ama bwlkide dediginiz gibidir

Babam izin vermiyor daha dogrusu memuroyet gibi bi beklentisi var yada memuriyete esdeger bisey onun disinda calismama mani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…