Görsellik Neden Bu Kadar Önemli (Dışlanmışlık Hissi)

+1
Ben de tek tük vakalar haricinde hiç öyle ay ne çirkin, tipe bak, bununla kim evlenir, kim bunun yanında uyanmak ister? diyebileceğim bir kadın görmedim. Bakımsız, pis tipler gördüm, dolmuşta otobüste vs denk geliyor mutlaka ama özellikle girdiğim ortamlarda ben de aynı sizin gibi, "çok çirkin" dediğim bir kadın görmedim. Bakın çok iğrenç, tipsiz bulduğum çok sayıda erkek oldu ama kadın hiç olmadı. Gerçekten de çirkin kadın yok galiba, olsa olsa bakımsız ya da yanlış makyaj/kıyafet seçimi yapan kadın var.

Bende kimseyi cirkin olarak gormem herkesin kendine ozgu bi guzelligi varmis gibi gelir bana ama sanirim herkes boyke dusunmuyor birde ben cok komplekse kapildim sanirim

Merhaba,
Öncelikle başka ciddi bi sorununuz olmadığına sevindim,
Özgüveni sağlayan bilgi birikimidir farkındalıktır

Güzellik göreceli ve geçici ama beyin ve kültür baki
Kendinizi hazır evdeyken çeşitli konularda eğitip daha donanımlı hale getirirseniz bi erkekle konuşacaklarınız da çoğalır ayrıca her nerenizden memnun değilseniz zamanla düzelttirirsiniz gerçekten ihtiyaç olduğunu düşünürseniz
Tüm söylediklerim masal gibi geliyorsa da açın evlilik programlarına gelen adaylara bakın sponsorsuz giyinenler gayet günlük saçı başı orta halli hangisi güzel ??ama hepsinin özgüveni tavan ki ekrana çıkmışlar
Memurluk için sınavlara hazırlanırken madem aileniz babanız biraz baskıcı bir baba dışarı çok rahat çıkamıyor ortamlara çok rahat katılamıyorsanız siz de internetten birkaç siteye üye olup (kaliteli olanları seçip) erkeklerle bu şekilde muhabbet edin ki neler konuşabiliyorsunuz neleriniz eksik neleriniz fazla birçoğuyla foto dahi göstermeden konuşabilirsiniz
Çok güven veren aklınıza yatan olursa sohbeti sararsa dışarda herkesin içinde (yalnız güvenli değil)arkadaş veya flört şeklinde görüşebilirsiniz
Her erkek sanıyor musunuz ki makyaj içinde trend giyinen hatun istiyor ?hayır...
Siz kendiniz olun üstünüz ayakkabınız dişleriniz saçınız bedeniniz temiz elleriniz ayaklarınız bakımlı ve yüzünüzdeki gereksiz tüyleriniz kaş vs alınmış olduktan sonra güleryüzle iyi niyetle yaklaştıktan sonra yanında süs bebeği aramayan gerçek bir hayat yoldaşı arayan her erkek sizi beğenir
Ben de uzun yazdım ama böyle birşeyi yani günümüzde dayatılan modaya uygun giyin 36 beden ol makyaj yap normlarından farklı doğal yaşayan bir kızın bunları kafaya takmasına şahsım adına tahammül edemem..
Asıl siz makbulsünüz inanın bana..

Konu guzellikle alakali degil. Ama ciddi anlamda ilk anda cok iticisiniz. Hamile bir kadinin bence de abarti olan konusuyla dalga geciyorsun. Konusuna yorum birakirsiniz tabii ki ozgursunuz. Ama kendi konunuza girisi onun dalgasi uzerinden yapisiniz asiri itici. Gercek hayatta da ilk anlarda yanlis notalardan caliyor olabilirsiniz.

Allah Allah ben de öyle güzel, dikkat çeken biri değilim ama hiç dışlanmışlık hissetmedim. Sizin için görsellik önemli diye böyle olduğuna inanıyorsunuz bence.

Güzel kız popüler olur olayının en fazla lise yıllarıyla sınırlı kaldığına inanıyorum. Etrafa yansıttığınız enerji asıl önemli.

Bi diş fırçalamak, bi yüz yıkamak nasıl para gerektirir? Eğer düzenli yüzünüzü yıkayıp duş alıp dişlerinizi de fırçalıyorsanız güzelsinizdir.

Oncelikle uzun uzadiya detayli yazip kendinizi yordugunuz icin tesekkur ederim

Soyle bi durun var babamda kisitlayicilik var ama belki konularda maksat karismis olmak icin karismis olsun yoksa erkeklerle selam alip vermeme karisan biri degil (sonradan maksat karismak olsun diye karisirsa bilemem)

Egitim konusuna gelince onceden okur arastirir kendimi gelistirirdim toplum icinde gayet iyi konysabilirdim

Ama son donemlerde kendimi baya bi saldim kitap okumaya bayiliyorum ama artim gunde anca 10 -20 sayfa okuyaniliyirum

Dis gorunuse gelince kendi istegimle makyaj yapmam utusuz elim ayagim ustum basim duzgun olmadan cikmam asla

Yuzumde gereksiz tuy sirunuk fazlasiyka var ama o konudada dikkat gosteririm yani kuafore giderim

Hele ilk defa katilacagim bi ortamda ilk intiba onemli diye cok dikkat gosteririm

Yani ozensiz kiliksiz cikmam insan icine

Bu arada yanlis anlamayin internet gorusmelerine sicak bakmiyorum eskiden takilirdim iyi seviyeli duzgun konusmalar falan olurdu sirf muhabbet icin ama simdi sanal alemin civisi cikmis durumda sıkılzak iki satir muhabbet etmek icin konusacak kikse bulamayiz sanal alemde yoksa konusurun yani ne olacak

Bu arada onceden bu tarz toplum icinfe konusma erkeklerden cekinme gibi bir durumum yoktu zamanla eve tıkılıp kaldim asosyallestikcsle böyle oldum

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Her insan ilk defa karşılaştığı insana temkinli yaklaşır bu durum size soğuk gelebilir. Hemen 40 yıllık arkadaş gibi sıcak davranmalarını beklemeyin. Fazla kafaya takmışsınız gibi geldi bana...

Bi diş fırçalamak, bi yüz yıkamak nasıl para gerektirir? Eğer düzenli yüzünüzü yıkayıp duş alıp dişlerinizi de fırçalıyorsanız güzelsinizdir.
Çok sukur yuzumu yikayip disimi fircaliyorum dusumuda aliyorum kiyafetlerimide temiz utulu giyiniyorum

Kas biyik tuylerimde gayet temiz

Daha once bi konu acmistim depresyonla alakali eger yorumu buna itafen yaptiysaniz cok sukur bi nebze olsun toparlandim

Yo yorumu buna ithafen yazmadım öyle bir şey hatırlamıyorum bile. Size dişinizi fırçalamıyorsunuz da demedim. Yani demek istediğim Emin'im yüzünüzü yıkayıp dişinizi fırçalıyorsunuzdur o zaman güzelsinizdir

Evet erkek var, yalan söyleyemem ben de. Bir de yanlış saç rengi var :)

Diksiyonun nasil mesela? Cok mu sessizsin yoksa garip alakasiz seylerden ve gereksiz mi konusuyosun?
Diksiyonumun düzgün oldugunu soylerler samimi olmadigim kimseyle siveyle konusmam ama samimi olduklarimla siveyle konusurum

Konusmaya gelince sessoz degilim bos konuskan biriyim ama durup durduk yerde bos bos konusan biride degilim

Eminim kendine haksızlık ediyorsun. Belki fazla ağır başlısın, insanlar bu sebepten açılamıyor sana.

Bende kimseyi cirkin olarak gormem herkesin kendine ozgu bi guzelligi varmis gibi gelir bana ama sanirim herkes boyke dusunmuyor birde ben cok komplekse kapildim sanirim

Zaman zaman tüm kadınlar özgüven problemi yaşar. Çok normal bir durum. Önemli olan bunun kalıcı hale gelmesine engel olmak. Kendinizi şımartın biraz. Ufacık bir şey bile olsa insanın özen göstermesi kendisiyle barışmasını sağlıyor.

Bu arada elbette herkes aynı şeyi düşünmüyor. Çok fazla insan var ne yazık ki insanları ötekileştiren, aşağılayan, ezen. Sırf görünüşünü geçtim maddi durumu için, doğduğu yer için, yaptığı iş için vs. insanları hor gören milyonlarca insan var. Ama zaten bu tiplerden uzak durmak daha sağlıklı. Katacakları bir şey olmadığı gibi böyle insanların bizi takdir etmesi de çok önemli değil. :)

Bakin onu kesinlikle art niyetle yazmadim beni tanimadiginiz icin yaptigim bi espiriyi kotuye yormus olabilirsiniz

Dunku konuya yorum yaprim elestirimi haksiz buldugumu ama kesinlikle o yorumu icin alay etmedim sadece yorum sahiplerinin sakalasip antreye yigilacak bisey yok dedikleri icin o sekilde esoiri olsun diye giris yaoayim dedim

Guzel olmayan ne? Sisman misiniz? Ben gercekten cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir'a inananlardanim.

Eger vucuduna bakiyor, dislerini fircaliyor, genel olarak temiz duruyorsan bence bunlar en onemli seyler. Sonra sacina basina da ozen gostermen lazim. Kadini gosteren saclaridir.

Cogu insan biri ona sihirli degnekle viracakta bi anda kilo verecek, giyimi, kusami havasi degisecek zanneder. Problemin varsa, duzeltmek icin ugrasacak kisi de sensin.

Calismiyorum, uzun hikaye demissin. Hikayeni merak etmiyorum. Herkesin bi hikayesi var. ama evde silah zoruyla durmuyorsan, bence bahane arama. Biz de bayilmiyoruz her gun saatlerce is yerinde durmaya. Bizim de hikayemiz var. ama sorumluklarimiz da var

Eminim kendine haksızlık ediyorsun. Belki fazla ağır başlısın, insanlar bu sebepten açılamıyor sana.
Acik konisayim cok sukur cıvik yılısık biri degilim ama maalesef ki cok agir baslida degilim yani gulerim konisurum herkesle bazen ne gerek var herkesle muhattap olmaya diyorum ama yinede kendime mani olamiyorum benimle konusan herkesle konusuyorum diyeyim

Evet fiziksel problemim var sihirli bir degneklede duzelmeyecegimin farkindayim

Cok sukur temizlik konusunda sac bas konusunda pis pasakli degilim

Is konusunca gelince daha once bi kac kere konularimda isin ucu oraya dayandigi icin mevzu uzadigi icin oyle yazdim

Silah zoruyla oturmuyorum ama zorla oturuyorum yoksa bu sekilde oturmak beni mutlu degil mutsuz ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…