• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü, eş adayı nasıl anlaşılır?

Sevgililik dönemi yaşamadan kısa bir süre içinde evlenmeyin ve size tavsiyem evleneceğiniz kişiyle de kendiniz tanışın. Bu yaşa geldim evlenmem gerekir diye kendinizi şartlandırmayın aşkın da evliliğin de yaşı olmaz, ani kararlar vermeyin yanlış seçim yapmanızı istemem
Kendim tanışayım istiyorum ama olmuyor, kurslara falan gittim... Evlenmek için evlenmeyeceğim, bunu anladım.

Çevremde bekliyorlar, yaşım geldi, daha karşıma çıkmaz diye içinize sinmeyen bir evlilik yapmayın lütfen. Kaliteli bir erkek olmadıkça evlilik inanın hiçbir şey değil. Bugün siz evlenin diye bekleyenler yarın sıkıntılı bir herifle aynı evde kaldığınızda size yardım etmezler size destek çıkmazlar. Benim annem iç Anadolu'nun en adı çıkmış şehrinde yıllar yıllar önce 32-33 yaşında iken evlenmiş. Asla geç diye bir şey yoktur. Kötü erkek vardır. Kötü evlilik vardır. Kendinizi mecbur hissetmeyin.

Çevremde bekliyorlar, yaşım geldi, daha karşıma çıkmaz diye içinize sinmeyen bir evlilik yapmayın lütfen. Kaliteli bir erkek olmadıkça evlilik inanın hiçbir şey değil. Bugün siz evlenin diye bekleyenler yarın sıkıntılı bir herifle aynı evde kaldığınızda size yardım etmezler size destek çıkmazlar. Benim annem iç Anadolu'nun en adı çıkmış şehrinde yıllar yıllar önce 32-33 yaşında iken evlenmiş. Asla geç diye bir şey yoktur. Kötü erkek vardır. Kötü evlilik vardır. Kendinizi mecbur hissetmeyin.
Yazdıklarınızı dikkate alacağım, sağ olun.

Evlenmek için evlenmeyeceğim
E tabiki de öyle yapmayın aileyle belirli bir yıl yaşarsınız ama çekişmeli boşanma davaları öyle hemen sonuçlanmıyor bir de aileden laf işitirsiniz bu da üzer ama elin oğlundan laf işitmek işte bu asıl insanın zoruna gider. Birini tanımak en az bir yıl sürer ki onda da düzenli olarak zaman geçirmişseniz. Akışına bırakın

İnşallah içim ısınır, hayırlısı için Allah'a dua ediyorum. Ben de şakınım ama boşanmış, çocuklu biri de bana talip oldu. Kabul etmedim ama bir ay kendime gelemedim. Zaten öz güvensizdim, iyice kötü oldum.
Takmayın boş verin hadsizin tekiymiş cahil cesareti yaptığı maalesef çevremizde hadsiz kendini bilmez çok insan oluyor sadece siz değil birçok bekar saçma sapan durumlara maruz kalabiliyor

Soru sormaktan ziyade gözlem yaparak tanımaya çalışın. Mesela ben eşimle ilk buluşmamızda yemeğe başlarken ilk önce benim içeceğimi açmıştı o nezaketi çok hoşuma gitmişti hâlâ da bana karşı kibardir düşüncelidir. Başka bir yerde yanımıza gelen kediyi sevip beslemişti hayvan sevgisiyle benden yine bir artı puan almıştı. Sevgiliyken yolda yürürken önümde bozuk kaldırım taşı olsa beni uyarirdi basma diye. Yani insanın nezaketi ince düşüncesi bu tür detaylarda anlaşilir bence. Yalnız aranızda hiç duygusal bağ yokken abartılı hareketleri varsa işte sensiz yaşayamam vs. ona kanmayın sorgulayin. Çünkü ilk başta hoşlanma olabilir ama o bağ zamanla oluşur. Hiç erkek arkadaşınız olmadığı için bu konuda özellikle uyarmak istedim.

Görüşme soru-cevap olarak değil sohbet olarak ilerlesin bence. Evlilikte muhabbet çok önemli. Çekim zaten anlaşilmayacak bir şey değil onu siz hisseder anlarsınız. Siz uyum var mı ona dikkat edin. Oturup sıkılmadan konuşabiliyor musunuz, yanında kendinizi rahat hissedebiliyor musunuz, söylediklerinizde art niyet arıyor mu, ya da hemen alınıyor mu bunlara dikkat edin. Bir de hoşunuza gitmeyen bir şey olduğunda ki muhakkak olacaktır, bunu belirtin ve tavrına bakın. Hemen kızıp üste çıkmaya mi çalişiyor, sizi manipüle etmeye çalışıyor mu, bir hatası oldugunda telafi ediyor mu, gönül almayi biliyor mu... Biraz daha zaman gectikçe de özellikle tartışma sırasındaki tavırlarına dikkat edin. Saygıyı bozmadan tartışabileceğiniz bir adamla evlenin.

Bu söylediklerimin bazıları ilk buluşmadan itibaren fark edebileceğiniz şeyler, bazıları ise zaman isteyen şeyler. Acele etmeden tanımaya çalışın.

Ne istediğimi bildiğimi sanıyorum, adayın benim beklentilerimle örtüşüp örtüşmediğini nasıl anlarım diye sizlere soruyorum. Ayrıca okul hayatım da olsa, çalışıyor da olsam danışmak, konuşmak iyidir.

Elbette. Yakışıklılık gelip geçer huy önemli. Hemen ilk oturuşta tanımanız mümkün değil. Ama fiziksel olarak beğenirseniz, bir ilgi uyanırsa içinizde, konuşması davranışları genel olarak hoşunuza giderse, az eveli başka bir üyenin yazdığı gibi ilerleyen buluşmalarda ayrıntılara dikkat etmeye başlarsınız.

Soru sormaktan ziyade gözlem yaparak tanımaya çalışın. Mesela ben eşimle ilk buluşmamızda yemeğe başlarken ilk önce benim içeceğimi açmıştı o nezaketi çok hoşuma gitmişti hâlâ da bana karşı kibardir düşüncelidir. Başka bir yerde yanımıza gelen kediyi sevip beslemişti hayvan sevgisiyle benden yine bir artı puan almıştı. Sevgiliyken yolda yürürken önümde bozuk kaldırım taşı olsa beni uyarirdi basma diye. Yani insanın nezaketi ince düşüncesi bu tür detaylarda anlaşilir bence. Yalnız aranızda hiç duygusal bağ yokken abartılı hareketleri varsa işte sensiz yaşayamam vs. ona kanmayın sorgulayin. Çünkü ilk başta hoşlanma olabilir ama o bağ zamanla oluşur. Hiç erkek arkadaşınız olmadığı için bu konuda özellikle uyarmak istedim.

Görüşme soru-cevap olarak değil sohbet olarak ilerlesin bence. Evlilikte muhabbet çok önemli. Çekim zaten anlaşilmayacak bir şey değil onu siz hisseder anlarsınız. Siz uyum var mı ona dikkat edin. Oturup sıkılmadan konuşabiliyor musunuz, yanında kendinizi rahat hissedebiliyor musunuz, söylediklerinizde art niyet arıyor mu, ya da hemen alınıyor mu bunlara dikkat edin. Bir de hoşunuza gitmeyen bir şey olduğunda ki muhakkak olacaktır, bunu belirtin ve tavrına bakın. Hemen kızıp üste çıkmaya mi çalişiyor, sizi manipüle etmeye çalışıyor mu, bir hatası oldugunda telafi ediyor mu, gönül almayi biliyor mu... Biraz daha zaman gectikçe de özellikle tartışma sırasındaki tavırlarına dikkat edin. Saygıyı bozmadan tartışabileceğiniz bir adamla evlenin.

Bu söylediklerimin bazıları ilk buluşmadan itibaren fark edebileceğiniz şeyler, bazıları ise zaman isteyen şeyler. Acele etmeden tanımaya çalışın.
Evet, bu yazdıklarınıza dikkat edeceğim. Zihnimde bir şeyler olgunlaşıyor. Çok sağ olun. 🤗

Sevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Yorum yapanlara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bence 30 yaş çok genç diğer konuna da yazmıştım. Hiç öyle yaşlandım evde kaldım artık görücü usulü arkadaşım olur öyle evlenirim diye düşünme. Bulunduğum yer muhafazakar bir ilçe demiştin.

Fakat bazı şeyler senin elinde. Ben 29 yaşındayım severek bir süre tanıyıp evlenmekten yanayım. Benim de çevremde çok olumsuz örnekler var evliliğe dair. Kkde okuduklarım da beni çok korkutuyor ama bu bizim doğru seçim yapmamıza, mantıklı karar vermemize bağlı.

Adı üstünde bdv yani buraya derdi olan yazıyor. Eşinden yana mutlu olup güzel bir evlilik yaşayıp bdv bölümünde konu açanı göremezsin zaten. Ona baktığında kalbinin ritmi, enerjin değişmeli , birbirinize bir şeyler katabilmelisiniz.

Sağlıklı olan ilişki böyledir. En başta saygı, güven, sevgi,ilgi, anlayış bunlar çok önemli. Birlikte dışarda yemek yiyin, gezin, farklı aktiviteler yapın. Beklentilerinizi konuşun. Kimse kimseyi yüzde yüz tanıyamaz aynı eve girmediğin sürece.

Ben 2 yıl sevgili 6 ay nişanlı kaldım eski eşimle. Öyle kafeden kafeye, sahile, avmye parka, restorana gitmekle bir erkeği tanımak çok zor. Bazıları yıllarca evli kalmasına rağmen eşinin farklı bir huyunu sonradan keşfediyor mesela.

Çok sevip evlenmesine rağmen evliliğinde sorunlar yaşayan da var, hele ki görücü usulü evlilikte tam bir sevgi bağı oluşmadan evlenilirse iyice her sorunda tartışmada her şey gözüne batabilir diye düşünüyorum. Evlilik biraz da şans işi. Açıkçası evlilikten korkuyorum. Nasip, kısmet bu işler. Hakkında hayırlısı olsun.

Tanışıp zamana bırakırsınız. Aynı evde aynı hayatı yaşamadan insanı çok çok iyi tanımak çok mümkün gelmiyor bana.

Sizin istekleriniz ve ailesinin istekleri zıt olduğunda verdiği tepki önemli. Burada çok abartılı isteklerden bahsetmiyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Elbette. Yakışıklılık gelip geçer huy önemli. Hemen ilk oturuşta tanımanız mümkün değil. Ama fiziksel olarak beğenirseniz, bir ilgi uyanırsa içinizde, konuşması davranışları genel olarak hoşunuza giderse, az eveli başka bir üyenin yazdığı gibi ilerleyen buluşmalarda ayrıntılara dikkat etmeye başlarsınız.
Evet, fizik görünüşü ve genel hoşlanma hali önemli. Tabii ki, onun için de benim fiziğim önemli. Biraz özgüvensizdim bu konuda . Burda açtığım konu sonrası kendimi iyi hissediyorum.

En başta saygı, güven, sevgi,ilgi, anlayış bunlar çok önemli. Birlikte dışarda yemek yiyin, gezin, farklı aktiviteler yapın. Beklentilerinizi konuşun. Kimse kimseyi yüzde yüz tanıyamaz aynı eve girmediğin sürece.

Ben 2 yıl sevgili 6 ay nişanlı kaldım eski eşimle. Öyle kafeden kafeye, sahile, avmye parka, restorana gitmekle bir erkeği tanımak çok zor. Bazıları yıllarca evli kalmasına rağmen eşinin farklı bir huyunu sonradan keşfediyor mesela.
Uzun zaman birlikte olup da tanıyamama durumunu anlayamıyorum. Galiba gerçek tanıma aynı evde olunca oluyor.

Sizin istekleriniz ve ailesinin istekleri zıt olduğunda verdiği tepki önemli. Burada çok abartılı isteklerden bahsetmiyorum.
Ailesini de tanımak gerekiyor, bizim buralarda aile ilişkileri çok sıkıdır ve herkes yakını olduğu evliliğin her şeyini bilir. Kadın da erkek de her şeyi kendi ailesiyle paylaşır. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Uzun zaman birlikte olup da tanıyamama durumunu anlayamıyorum. Galiba gerçek tanıma aynı evde olunca oluyor.
Örneğin adam kendini temiz , titizim diye anlatıyordur ama aynı eve giriyorsun bir bakıyorsun çorabın teki koltukta diğeri halı üstünde dağınık falan. İyice gözlemlemek gerek, soru sormak da yetmiyor. Bazı küçük detaylar bize sinyal verir aslında o an biz fark etmesek de. Biraz uyanık olmak lazım. Erkek mükemmel bir oyuncu olmadığı sürece tanımak mümkün bir yere kadar.

Ailesini de tanımak gerekiyor, bizim buralarda aile ilişkileri çok sıkıdır ve herkes yakını olduğu evliliğin her şeyini bilir. Kadın da erkek de her şeyi kendi ailesiyle paylaşır. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Benim eşimin ailesi komple şehir dışında. Üstelik Kösen çok farklı bir insan. Bu yüzden aile ilişkileri aklıma gelmedi. Ama eşim sınır cizmese kp şehir dışından karışırdı her şeye.

Benim eşimin ailesi komple şehir dışında. Üstelik Kösen çok farklı bir insan. Bu yüzden aile ilişkileri aklıma gelmedi. Ama eşim sınır cizmese kp şehir dışından karışırdı her şeye.
Bizde özellikle kadınlar kendi aralarında çok şey paylaşırlar, yeni evlilerin de her şeyini çok merak ederler 🤦‍♀️🤣🤣. Örneğin abla-kız kardeş arasında hiç sır yoktur, sınır yoktur. Damat da kendi ailesine sorun-sıkıntı ne varsa anlatır. Çoğu zaman öneriler, yönlendirmeler olumludur, evliliği iyileştirir. 🤷‍♀️🤷‍♀️😐😐

Back
X