Görücüler geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablayla cinsellik konuşma olayı beni de şaşırttı. Çadırda nasıl olduğu ile alakalı detaylandırılması ne bileyim tuhaf. Sorduğun soruya gelecek olursam, her ilişkinin dinamiği farklıdır. Buradaki insanların kültürel çevresi, yetiştiği ortam, ailesi vs sizden çok farklı olabilir aranılan kriterler bu yönde değişebilir. Bana açılan konu da aşırı saçma geldi ve sizin sanki ilk kez bir erkek görüyormuş gibi tavırlarınıza anlam veremedim. Ha şunu da söyleyeyim evlilikte cinsellik elbette önemli fakat bunun önüne geçebilecek bir çok şey var. Size saygı duyması, sınırlarını bilmesi, her zaman sizi öncelik gözetmesi vs uzar gider. 30 yaşında bu kafada olmak bilemedim.

Biz kapalı ve muhafazakar bir kültürdeyiz. Arka planda ne olduğunu bilmiyorum. İlk önce yengem söyledi sonra kız kardeşi ile görüştük. Damat adayı benimle iletişime geçmedi belki bu sorunun net cevabını önümüzdeki günlerde öğrenebilirim.

Yazdıklarımın kapalı ve muhafazakar bir kültürde olmakla alakası yok ki

Koca Kayseri’deki kadın erkek herkes yengeler aracılığı ile evleniyor olamaz yani mümkün mü böyle bir şey.

Neyse sizi birbirinize şartlar gereği uygun görmüşler , oğlanın yaşıda var( bu kültüre göre) beklentinizi yüksek tutmamaya çalışın yine de hayal kırıklığına uğramanızı istemem.

Ben de çok garipsemedim.en yakınlarımız bunlar.ben de konuşmak isterdim yani.iletişime geçmeyeli kaç gün oldu? Ee sen gördüm deyince ben de oturup konuştunuz sandım.
Aslında çok kişi yakınlarıyla bu konuları konuşuyor. Kadınlar kulübünde de kız kardeşinin, ablasının, kuzenlerinin, arkadaşlarının özel hayatlarından bahsedenleri sıklıkla görüyorum. Bizim buralarda da kadınlar arası muhabbetlerde cinsellik konuşulur, herkes birbirinden fikir alır. Öğrenmek istediklerini sorar ve herkes de yardımcı olur. Bazıları zannediyor ki hepimiz aynı şartlar ve aynı bilgi düzeyindeyiz. Herkesin yaşam ve yetişme şartları çok farklı.

Dün akşam tanıştık işte. Haftaya ilk buluşmamız olacak.

Aslında çok kişi yakınlarıyla bu konuları konuşuyor. Kadınlar kulübünde de kız kardeşinin, ablasının, kuzenlerinin, arkadaşlarının özel hayatlarından bahsedenleri sıklıkla görüyorum. Bizim buralarda da kadınlar arası muhabbetlerde cinsellik konuşulur, herkes birbirinden fikir alır. Öğrenmek istediklerini sorar ve herkes de yardımcı olur. Bazıları zannediyor ki hepimiz aynı şartlar ve aynı bilgi düzeyindeyiz. Herkesin yaşam ve yetişme şartları çok farklı.

Dün akşam tanıştık işte. Haftaya ilk buluşmamız olacak.
Peki telefon ile iletişim var mı bu arada konuşmalar nasıl

Koca Kayseri’deki kadın erkek herkes yengeler aracılığı ile evleniyor olamaz yani mümkün mü böyle bir şey.

Neyse sizi birbirinize şartlar gereği uygun görmüşler , oğlanın yaşıda var( bu kültüre göre) beklentinizi yüksek tutmamaya çalışın yine de hayal kırıklığına uğramanızı istemem.
Tabi ki Kayseri'de herkes görücü usulü evlenmiyor. Ama bilin ki en az yarısı görücü usulü. Ben de isterdim flört ederek, sevgili olarak, uzun süreçte birbirimizi tanıyarak evlenmeyi ama olmuyor işte. Nedenleri biraz da bana bağlı ama benim gerçekliğim de bu. Beklentim normal bir evlilik yapmak. İsterseniz alttaki konuma bakabilirsiniz.

Görücü usulü, eş adayı nasıl anlaşılır?

Tabi ki Kayseri'de herkes görücü usulü evlenmiyor. Ama bilin ki en az yarısı görücü usulü. Ben de isterdim flört ederek, sevgili olarak, uzun süreçte birbirimizi tanıyarak evlenmeyi ama olmuyor işte. Nedenleri biraz da bana bağlı ama benim gerçekliğim de bu. Beklentim normal bir evlilik yapmak.
Bence siz bunu da bir flört süreci olarak düşünün sadece tanışmanıza vesile oldular diye bakın sizi tanıştıran arkadaşınız da olabilirdi, sevgili olmanızın önünde bir engel yok

Yazdıklarımın kapalı ve muhafazakar bir kültürde olmakla alakası yok ki

Kayseri'de yaşıyorum. Gerçekten Aycan'ın dediği gibi değil. Aycan'ın dediğine bakarsak Kayseri'de 40 yıl öncesinin aşiret kurallarına göre yaşıyoruz sanır millet. :KK53:
Görücü usulü artık şöyle oluyor burada. Birileri aracı oluyor, deniyor ki şunun kızı var senin oğluna uyar gibi. Sonra işte fotoğraf gönderiliyor beğenilirse numaralar veriliyor. Bende öyle olmuştu en azından, birkaç gün konuştuk yazıştık. Sonra yemeğe çıktık, birbirimizi canlı görmüş olduk. Sonra da onun çeşitli beklentileri bana uymayınca medeni medeni veda ettik. :KK53:
Çocukla buluşmaya gittiğimi babam biliyordu, dümdüz ortalama bir Türk babası yani. Çocuk da gelirken bana gül falan almış. Gayet ilk buluşma gibiydi.
Daha bismillah demeden sülalesi ile eve doluşmadılar. Benim tanıdıklardan da evlenenler oldu bu yöntemle. Ben meraktan, biraz da boşlukta hissettiğim için görüşmeyi kabul ettim. Ha bir daha etmem orası ayrı.

Kayseri'de yaşıyorum. Gerçekten Aycan'ın dediği gibi değil. Aycan'ın dediğine bakarsak Kayseri'de 40 yıl öncesinin aşiret kurallarına göre yaşıyoruz sanır millet. :KK53:
Aynı benim anlattığım gibi yazmışsın işte. Ne aşireti yaa?
Görücü geldiler ve söz vermedik, nişan yapmadık. Görüşmek için bekliyoruz. Dahası ne Allah aşkına?

Aynı benim anlattığım gibi yazmışsın işte. Ne aşireti yaa?
Sen diyorsun ki Kayseri'nin yarısı teyze yenge tanışmasıyla dan diye eve görücü geliyor. Ben de diyorum ki öyle değil. Benim bir tarafım bayağı yerlisi, onlarda bile böylesi kalmadı. Sadece tanıştırıp çekiliyor aracılar. Sendeki gibi cümbür cemaat buyuran yok ki.

Sen diyorsun ki Kayseri'nin yarısı teyze yenge tanışmasıyla dan diye eve görücü geliyor. Ben de diyorum ki öyle değil. Benim bir tarafım bayağı yerlisi, onlarda bile böylesi kalmadı. Sadece tanıştırıp çekiliyor aracılar. Sendeki gibi cümbür cemaat buyuran yok ki.
Cümbür cemaatı nerden çıkardın, aday, adayın annesi, babası, büyük amcası ve kız kardeşi geldiler. bizden de ben, annem, babam, ablam, dayım ve yengem. İşte tanıştık ve herkes çekildi.

Cümbür cemaatı nerden çıkardın, aday, adayın annesi, babası, büyük amcası ve kız kardeşi geldiler. bizden de ben, annem, babam, ablam, dayım ve yengem. İşte tanıştık ve herkes çekildi.
Bu cumbur cemaat degilse gercekten cumbur cemaatinizi merak ettim.
Adamin buyuk amcası niye geliyor? Sizin dayinizin yengenizin ne isi var?

Tamam işte ben de onu diyorum. İlk etaptan aileden birileri gelmiyor bizde. Merkezde gördüklerim böyle oldu. Baş başa görüşmek bana göre daha etkili ilk etapta. Çünkü aile içinde zaten hiçbir şey anlayamazsın. Yazışırken baktım, iki lafı bir araya getiriyor mu diye. Sonra görüşmeyi kabul ettim. Sonra baş başa oturunca inciler dökülüyor Aycan. Adam kışları annemle babam bizde kalabilir deyince ooo teşekkürler deyip çekildim mesela. :KK53: Şimdi şu adamın anası babası kardeşi beni niye görsün olmayacak iş için?

Bu cumbur cemaat degilse gercekten cumbur cemaatinizi merak ettim.
Adamin buyuk amcası niye geliyor? Sizin dayinizin yengenizin ne isi var?
Olabilecek minimum sayı bu. Yengem aracılık ettiği için bizimleydi. Ailenin en büyüğü yani adayın amcası da saygıdan getirilir. Gelenleri tartışmaya açmak çok komik olur. Gelenin başımızın üstünde yeri var.

Çok teşekkürler, beni o kadar iyi anlamışsınız ki. Yazdıklarınızı dikkate alıcam. Kendime olan inancım arttı.
Güzel kardeşim, toplumun çoğunluğu ortalamadır. Zekaya gelince oda çok nadir bulunan birşey değil. Mühim olan akıl ve o aklı nasıl kullandığındır. Hem zeka hem akıl varsa tabi ki hepsinden güzel.
Her şeyi bilemeyebiliriz. Başkalarının tecrübelerinden çok uzakta olabiliriz.
Anlamaya ve değiştirmeye dair bir çabanız varsa kıymetli olan budur.

Hakikaten buraya yazmak işinize yarayabilir. Ve her türlü yoruma hazırlıklı olun. Olumsuz veya tuhaf olanlardan da alabileceğiniz bir bilgi vardır mutlaka. Alacağınızı alın ve gerisini umursamayın.
Kendinize veya muhatabınıza - olumsuz anlamda- 'evet ben küçüğüm' demeyin.

Karşınızdaki insanı ve ailesini iyi tartın. Bazı nahoş detaylar bütüne bakarak yok sayılmayacak kadar sıkıntılıdır. İlk tecrübeniz diye evlenmek zorunda değilsiniz. Ve hangi aşamada olursanız olun hayır deyip geri adım atabilmelisiniz. Bunun eksikliği gerçekten insanı fena eder. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Dilerim gönlünüze göre iyi bir eş bulursunuz.

Olabilecek minimum sayı bu. Yengem aracılık ettiği için bizimleydi. Ailenin en büyüğü yani adayın amcası da saygıdan getirilir. Gelenleri tartışmaya açmak çok komik olur. Gelenin başımızın üstünde yeri var.
Yani bana sacma geldi acikcasi. Daha iste bu da bizim oglan diye tanistirmaya gelirken sulalecek gelinmesi. Amcanin gelmesiyle sayginin ne alakasi var?

"Bu iki genc tanissin, belki anlasirlar" diye yapilan bir tanisma söz kesme ortamına dönmüş. Yani sizin tarafin kulturu budur, bir sey diyemem ama gereksiz kalabalik ve resmi.

Görücü tanismasina giderken de bu kadar kalabalik, komple ailece tanisilmasini da cok duymadim.

Hakikaten buraya yazmak işinize yarayabilir. Ve her türlü yoruma hazırlıklı olun. Olumsuz veya tuhaf olanlardan da alabileceğiniz bir bilgi vardır mutlaka. Alacağınızı alın ve gerisini umursamayın.
Kendinize veya muhatabınıza - olumsuz anlamda- 'evet ben küçüğüm' demeyin.

Karşınızdaki insanı ve ailesini iyi tartın. Bazı nahoş detaylar bütüne bakarak yok sayılmayacak kadar sıkıntılıdır. İlk tecrübeniz diye evlenmek zorunda değilsiniz. Ve hangi aşamada olursanız olun hayır deyip geri adım atabilmelisiniz. Bunun eksikliği gerçekten insanı fena eder. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Olabilecek her türlü yoruma hazırım, herkesten bir şeyler öğreniyorum. Ufkum açılıyor.

Ben sizden tam anlamıyla kaderci havası aldım.Dikkat ettim de kim ne yorum yaparsa yörenizdeki durumlara göre kabullenip,savunmaya geçerek cevap veriyorsunuz.Hiç mi kendi fikriniz,içinde bulunduğunuz ortamdan farklı bir hayata bakışınız oluşmadı.Yanlis anlamayın,kırmak istemiyorum.Aksine biraz garipsedim,bu kadar savunmacı olmanıza.Bu yanlış deniyor hayır normal diyorsunuz.
Çadır a çocuk emanet etmek kısmına kimse dikkat etmedi mi?Bir bana mı garip geldi.Ayni çadırda cinsellik için arada komşuya çocuk emanet ediliyor yazmışsınız.Kac tane Yörük çocuğu vakası duydum bu sene boğulan, tecavüze uğrayan,kaçırılan bence dikkat edin.Bu kadar normal de anlatmayın şunu.Benim sinir ucuma dokundu,komşu çadıra fik fik için çocuk bırakmak.

@Strghnk

Dışarı çıkmak istiyorum, o yüzden konu açtım. Kadere razı olmayayım diye eş adayı nasıl anlaşılırın derdindeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X