Görücü usulü evlenenler mutlu musunuz ?

Görücü usulü evlenenler mutlu musunuz ?

ben kocamla görücü usulü evlendim ama ilk tanıştığımızdan beri aramızda farklı bi iletişim oldu çokta mutluyum onunla 4. senedeyiz bi bebeğimiz olucak Allahın izniyle....
tek tavsiye kiminle evlenirsen evlen ister görücü usulü ister kendin bul sadece kaynana kayınpeder yanında yaşama ayrı olun mutlu olursun her türlü....

ben kocamla görücü usulü evlendim ama ilk tanıştığımızdan beri aramızda farklı bi iletişim oldu çokta mutluyum onunla 4. senedeyiz bi bebeğimiz olucak Allahın izniyle....
tek tavsiye kiminle evlenirsen evlen ister görücü usulü ister kendin bul sadece kaynana kayınpeder yanında yaşama ayrı olun mutlu olursun her türlü....

ne mutlu sana bnde zoraki evlendim ama aşimle hiç problemim yok innsan yaşamayı bilecek muma çevirir o kocayı

ne mutlu sana bnde zoraki evlendim ama aşimle hiç problemim yok innsan yaşamayı bilecek muma çevirir o kocayı

çok şükür kocamla sıkıntım yok benim ama kaynanamla yaşıyoruz tek sıkıntım o benim inşallah bigün ondan da ayrılırsak çok daha fazla mutlu olucam

Nişanlıyım ben görücü usulu sayılırmı bilmiorumda nişanlım bana asıktı bense asla dıyordum. Aileler duyunca cok sevdikleri için nişanlımıı olsun istediler. nasipmiş oldu. Ama çok Şükür Rabbime ki birbirimize nasip olduk cok sevıyorum cokk mutluyum :)

eşimleee çokkk mutluyumm gelçi bizim ki hem ilk göüşte aşk hemde görücü üsulü krışıkkk ama mutluyuz 2 senelik evliyimm kocişimidee çok seviyorumm:16::16::16::16::16::16::54::54::54:

walla ben nısanlıyım ama bız unıversıtede anlastık.. gorucuusulu evlenmeyı ben dusunemıyorum cunku ben fazla tıtızım ve tanımadıgım bırını bırseylerını huyunu suyunu anlamadan guvenemem.. ama arastırmalara gorede gorucu usulu evlenenler anlasarak evlenenlerden daha mutluymus...

:nazar:BENDE GORUCU USULU EVLENDIM COK AMA COK MUTLUYUM.DUNYALAR TATLISI BIR OGLUMUZDA VAR:nazar:

Nişanlıyım ben görücü usulu sayılırmı bilmiorumda nişanlım bana asıktı bense asla dıyordum. Aileler duyunca cok sevdikleri için nişanlımıı olsun istediler. nasipmiş oldu. Ama çok Şükür Rabbime ki birbirimize nasip olduk cok sevıyorum cokk mutluyum :)

benim de ailem istemiyorum dedim zorla ikna ettiler beni nişanlandık 8 ay falan cektirdim ona gene de vazgeçmedi sonra kendime hayatı zehir etmeye değmaz dedim onu tanımaya karar verdim ve iyi ki bu kararı vermişim şimdi çok mutluyuz allh herkese böyle güzel evlilikler yapmayı nasip etsin

asla istemeyip sonradan nasıl sevdin gerçekten aşk oluyomu sonradan . mutluluklar şimdiden

benim de ailem istemiyorum dedim zorla ikna ettiler beni nişanlandık 8 ay falan cektirdim ona gene de vazgeçmedi sonra kendime hayatı zehir etmeye değmaz dedim onu tanımaya karar verdim ve iyi ki bu kararı vermişim şimdi çok mutluyuz allh herkese böyle güzel evlilikler yapmayı nasip etsin

Öncelikle Allah bozmasın mutluluğunuzu katlanarak artsın sevginiz.. Çok merak ettim bekarım ben bu şekilde sevenleri görünce umut oluyor bana da, nasıl şans verdin nasıl oldu evlenince mi ısındın anlatır mısın :) açtığın konulara da göz attım biraz zorluklar yaşadın mı nasıl oldu yol göstermek adına benim gibiler için...

Son düzenleme:
biz de görücü usülü evlendik. yarım saatte karar verdik iki hafta sonra nişanlandık birkaç ay sonra da evlendik. çok şükür mutluyum. eşimi çok seviyorum. bu işler nasib kısmet biraz da kimi evliliğinde mutlulukla kimi de mutsuzluk ve sorunlarla imtihan ediliyor.

Benimkide goruxu usulu oldu ben gelceklerini bile umursamiyordum sonra geldiler gorduk flan 2haftaya isteme oldu
arkasindan 2hafta gecti nisan oldu hicbisi hissetmiyordum esime karsi geziyprduk konusuorduk ama ask heyecani yoktu evlilik hevesi vardi sadece nisandan 3ay icinde evlendik hic ummadigim zorluklar ceksemds su anda cok cok mutluyum esim beni benden cok seviyor bende onu cok seviyorum o benim sansim oldu iyiki onla evlenmisim tekrar sorsalar gorucumu askmi die ben gorucu derim
gercekten en.buyk sansim esim oldu
Simdi mutlu huzurvsaglk dolu bi yuvaniz var bu ayin 26sinda 2senemiz bitcek inslh

Konunun üstünden baya geçmiş ama başka bir konuya da yazmak hoş olmaz :) Öncelikle Allah mutluluğunuzu daim etsin.
25 yaşındayım.
Ben çok çabuk karar verip nasıl evleniyorsunuz gerçekten çok şaşırıyorum. Ben çok kararsız bir insanım. Korkuyorum ya anlaşamazsak sonra diye. Çok körü körüne sevdiğim insan olmadı hayatımda sadece hoşlandım ve ailem onaylamayınca direk soğudum. Şuan da biriyle görüşüyorum beni seviyor fakat ben daha yeni olduğumuz için çok da aşırı sevmiyorum. Hoşlanıyorum onunla vakit geçirmek güzel. O hep evlilik hayalleri kuruyor ve anladığım kadarıyla iligili ve anlayışlı biri. Sizce evlendikten sonra mutsuz olur muyum?

Ewet konunu ustunden bayagi gecmis ama okuyunca etkilendim sn. Konu sahibi ayni seyleri yasamisiz bende istemeyerek nisanlandm ailem esimi cok sevdi o yuzden biraz baski kurdular bizde nisanlandik tabi konustuk onceden ben istemeye istemeye evet dedim
7-8 ay bos gecti arardi konusmazdim nasilsin iyimisin drdi iyiym derdim halini hatirini sormazim bile evlenmek yoktu aklimin ucunda biraz oyalanir bana katlanamaz nisani bozar yoluna bakar diye dusunuyordum ama hic oyle olmadi beni hic sıkmadi zorlamadi konusmak istemezdim saygi duyardi . Bende birgun yatagimda uzanmis ilk defa onu dusundum neden birakmiyor gitmiyor ne kadar sabirli baskasi olsa katlanmazdi bu hallere diye . Acaba tanisammi biraz diye gecirdim icimden ben boyle kendi kendime dusunuyordumki aradi beni o an hic soguk davranmadim konustum onunla kendi kendine akti kelimelr cumleler Allah bizi birbirimize yazmis ya olcak iste ne kadar dirensemde

Vee bir hafta icinde sanki aylardir gorusuyormusuz birbirimizi cok iyi taniyormusuz gibi olduk sanki ayri duramiyor beraber vakit gecirmek icin can atiyorduk ben birden evlilik hayalleri kurmaya basladim tabi o zaten dunden razi

Evlendik sükür 2010 temmuz bes sene oldu iki cocugumuz var arada birbirimizi yeriz ama hic ciddi ciddi ayrilmayi dusunmedik

Biraz uzadi sizi sıktıysam kusura bakmayin evlilik hikayemi hatirlamayi seviyorum aslinda oyle anlatmam ama konuyu gorunce dayanamadim neyse

Allah herkese mutku huzurlu sadakat be saygi iceren evlilikler nasib etsin on yargili olmayin karsinizdakini tanimaya calisin herzaman ...

Ewet konunu ustunden bayagi gecmis ama okuyunca etkilendim sn. Konu sahibi ayni seyleri yasamisiz bende istemeyerek nisanlandm ailem esimi cok sevdi o yuzden biraz baski kurdular bizde nisanlandik tabi konustuk onceden ben istemeye istemeye evet dedim
7-8 ay bos gecti arardi konusmazdim nasilsin iyimisin drdi iyiym derdim halini hatirini sormazim bile evlenmek yoktu aklimin ucunda biraz oyalanir bana katlanamaz nisani bozar yoluna bakar diye dusunuyordum ama hic oyle olmadi beni hic sıkmadi zorlamadi konusmak istemezdim saygi duyardi . Bende birgun yatagimda uzanmis ilk defa onu dusundum neden birakmiyor gitmiyor ne kadar sabirli baskasi olsa katlanmazdi bu hallere diye . Acaba tanisammi biraz diye gecirdim icimden ben boyle kendi kendime dusunuyordumki aradi beni o an hic soguk davranmadim konustum onunla kendi kendine akti kelimelr cumleler Allah bizi birbirimize yazmis ya olcak iste ne kadar dirensemde

Vee bir hafta icinde sanki aylardir gorusuyormusuz birbirimizi cok iyi taniyormusuz gibi olduk sanki ayri duramiyor beraber vakit gecirmek icin can atiyorduk ben birden evlilik hayalleri kurmaya basladim tabi o zaten dunden razi

Evlendik sükür 2010 temmuz bes sene oldu iki cocugumuz var arada birbirimizi yeriz ama hic ciddi ciddi ayrilmayi dusunmedik

Biraz uzadi sizi sıktıysam kusura bakmayin evlilik hikayemi hatirlamayi seviyorum aslinda oyle anlatmam ama konuyu gorunce dayanamadim neyse

Allah herkese mutku huzurlu sadakat be saygi iceren evlilikler nasib etsin on yargili olmayin karsinizdakini tanimaya calisin herzaman ...

Gerçekten alın yazısı dedikleri bu olsa gerek. Bence sizi bırakmayışından da etkilenmişsiniz. Böyle evlilik hikayelerini duymak çok güzel. Allah mutluluğunuzu daim etsin. :) Ben de ilk başlarda çok hevesli değildim fakat artık sevdiğimden eminim. Umarım biz de böyle mutlu oluruz. :))

Gerçekten alın yazısı dedikleri bu olsa gerek. Bence sizi bırakmayışından da etkilenmişsiniz. Böyle evlilik hikayelerini duymak çok güzel. Alunuzu daim etsin. :) Ben de ilk başlarda çok hevesli değildim fakat artık sevdiğimden eminim. Umarım biz de böyle mutlu oluruz. :))
Allah omur boyu mutluluk versin size de . Gercekten kismetinde o kisi varsa ne yaparsan yap donusu olmuyor .o zamanlae anne babama cok kizmistim. Simdi ise iyiki onlari dinlemisim diyorum bazen.

Görücü usulüne göre bile farklılıklar var.
Kimisi aileleri denk görüp, tanıştırıyor gençleri.
Eğer gençler isterse evleniyorlar.
Kimisinde aileler karar veriyor ve neredeyse 1-2 görmeyle evleniliyor.

Şimdiye kadar gördüğüm görücü usulü sayılabilecek evliliklerin neredeyse tamamı mutlu mesut bir şekilde hayatına devam ediyor.
Severek evlenmekle farkı şu; sevdiğiniz adamla inanılmaz hayaller kurup evlendiğiniz, hiçbir olumsuzluğu görmediğiniz için, evlendikten sonra 100 üstünden değerlendirirsek 80-70 lere düşüyor mutluluğunuz.
Çünkü öyle hayallerdeki gibi ne bir yaşam biçimi ne de bir beyaz atlı prens var, kaldı ki biz de pamuk prenses değiliz.
Ama görücü usulünde zaten bir beklentiyle evlenilmiyor.
Yuvasına baksın, evini bilsin, kumarı aldatması olmasın yeter mantığıyla yola çıkıldığından, adamın ve kadının bütün iyi özellikleri sevgiyi doğuruyor.
Bu da yüzde 0 belki 10 mutluluktayken 70-80 lere fırlıyor.

Hepsi konuya nereden baktığınızla, neyi umut ettiğinizle alakalı.

Back
X