Görücü usulu evlilik.

Ben sevgi ve aşk yoksa evlilikte olmasın diyenlerdenim. Ne bileyim sorumluluklar yukleniyorsun yeni bir ailede adapte olma gerekiyor bir sürü yan etkisi var bari sensin diyorum.
Yasin da sanki ufak daha gorucu için fln neden erkenden böyle bir karar aldı vardın ki. Belki iş yerindearkdas ortamında yada gittiğin bir gezide aşık olacaksın ki?
İcimde kalır gideyim diyorsan git ama ilk girdiğimde bir heyecan yada hoşlanma olmazsa salla gitsin daha çok gencsin

Gor

Goruslerinizin bir coguna kariliyirum.
evlilik gonul isidir.
Ama iste evlenmek yuva kurmak hayatimda birisi olsun istegi baya ust seviyelere ciktiginda buna engel olamadim. Yoksa cok kisiyi bende reddettim. Istedigim bir koca bulup evde oturayim degil. Sevecegim sevilecegim bir hayat arkadasi.
Ama ne diyim haklisiniz bi cok cumlenizde bende celiskide kaldim.

Ben seni anlıyorum,ben de çoçukları severim,çoğu arkadaşım evli ,çoluklu çoçuklu.
Ama evlilik,kapılar kapanınca başlıyor işte.
Hele doğru insan değilse,iki kişilik yalnızlık başlıyor en kötüsü bu.
Biz kadınlar,sevilmek için gelmişiz dünyaya..Bizi çok sevsin,el üstünde tutsun yeri gelsin babamız gibi şevkat göstersin yeri gelsin evladı gibi merhamet etsin.
O boşluğu hep sevgiyle doldursun isteriz.Bizi sevmeyi bilsin yeter deriz.

Eğer bu yoksa,o boşluklar dolmuyorsa çoçuğun da olsa olmuyor canım.Hep yarım,hep eksik kalıyorsun.Çevrendeki mutlu çiftlere bakıp,eksiği arıyorsun
Bir adam oluyor ,eşin oluyor aynı yatağa giriyorsun ama sen ne istersin sen ne beklersin bilmiyor bile.
Adı oldu hayat arkadaşlığı..

Demek istediğim o ki,eşin olsun mutlaka.
Ama gönlünü bilen bir eşin olsun.İyi ki olmuş dediğin bir eşin olsun,en çirkin en bakımsız halinde bile seni sevebilen bir adam olsun.
O yüzden acele etme,doğru adamı bulmadan o yola hiç girme derim.

Iste o etkilenme cok onemli. Gorusme olacak artik ondan sonra duruma bakacagim. Benide geriyor bu isler ama yine dustum bi yola. Hayirlisi bakalim.
Etkilenmiosan hiiiic devam etme insan tiksinio bide mesaj atio sen eve gidince Napion ? Diye sanki sevgilin :) basima cok geldi bana da cok koca bulmaya calistiklari icin ama ekilendiysen o napion mesaji karninda kelebekler ucurtuyo resmen :) oda basima geldi :) sonucu sorma sorma bacim sorma ... Hayirlisi ise olsun insalh

Iste gorucu usulu gorusmelerimi ozetlemissiniz. Bilmiyorum kafam cok karisik.

Bence sizin görücü usulü işi biraz zor. Belliki daha önce ilişkileriniz olmuş, görücü usulü iki tarafta hiç ilişki yaşamamış ya da ilişki yaşamışsa tutar. diğer türlü zor.

Ben sevgi ve aşk yoksa evlilikte olmasın diyenlerdenim. Ne bileyim sorumluluklar yukleniyorsun yeni bir ailede adapte olma gerekiyor bir sürü yan etkisi var bari sensin diyorum.
Yasin da sanki ufak daha gorucu için fln neden erkenden böyle bir karar aldı vardın ki. Belki iş yerindearkdas ortamında yada gittiğin bir gezide aşık olacaksın ki?
İcimde kalır gideyim diyorsan git ama ilk girdiğimde bir heyecan yada hoşlanma olmazsa salla gitsin daha çok gencsin
Yok zaten etkilenme olmazsa uzatmadan kalkarim acaba olurmu diye gram beklemem.
Bakalim yarin belli olacak hersey bi goruseyimde.
Gorucu usulune olur dememin sebebi Evlenmek istemekten hep bunlar baska bir derdim yok. Birisi tarafindan sevilme istegi sanirim. Tabi adam gibi birisitarafindan.

Ben seni anlıyorum,ben de çoçukları severim,çoğu arkadaşım evli ,çoluklu çoçuklu.
Ama evlilik,kapılar kapanınca başlıyor işte.
Hele doğru insan değilse,iki kişilik yalnızlık başlıyor en kötüsü bu.
Biz kadınlar,sevilmek için gelmişiz dünyaya..Bizi çok sevsin,el üstünde tutsun yeri gelsin babamız gibi şevkat göstersin yeri gelsin evladı gibi merhamet etsin.
O boşluğu hep sevgiyle doldursun isteriz.Bizi sevmeyi bilsin yeter deriz.

Eğer bu yoksa,o boşluklar dolmuyorsa çoçuğun da olsa olmuyor canım.Hep yarım,hep eksik kalıyorsun.Çevrendeki mutlu çiftlere bakıp,eksiği arıyorsun
Bir adam oluyor ,eşin oluyor aynı yatağa giriyorsun ama sen ne istersin sen ne beklersin bilmiyor bile.
Adı oldu hayat arkadaşlığı..

Demek istediğim o ki,eşin olsun mutlaka.
Ama gönlünü bilen bir eşin olsun.İyi ki olmuş dediğin bir eşin olsun,en çirkin en bakımsız halinde bile seni sevebilen bir adam olsun.
O yüzden acele etme,doğru adamı bulmadan o yola hiç girme derim.
Inanin kelimesi kelimesine katiliyorum sozlerinize. Ama iste bazen baska duygular agir basabiliyor.
artik yarin gittigimde gorecegim durumu. Sonucu yazarim. Cok bi heyacan umut yok ama gidiyorum boyle bir bilinmeze :) hayirlisi ne diyeyim :))

Etkilenmiosan hiiiic devam etme insan tiksinio bide mesaj atio sen eve gidince Napion ? Diye sanki sevgilin :) basima cok geldi bana da cok koca bulmaya calistiklari icin ama ekilendiysen o napion mesaji karninda kelebekler ucurtuyo resmen :) oda basima geldi :) sonucu sorma sorma bacim sorma ... Hayirlisi ise olsun insalh
Ya bende cok yasadim. Bi gorusmeden kacar gibi gittigim bile oldu. Ailecek oturdugum vs saymakla bitmez.
bu sefer yalniz gorusecegim. Bakalim ortaya ne cikacak hayirlisi :))

Anliyorum seni, ben henuz gorucu usulu ile bir gorusme yapma asamasina gelmedim ama gorucu ile isteyen olunca bin kere dusunuyordum. Daha cok korkular sariyor...
Gorucu usulu ile tanisip, sonra kiside kotu bir yonu olmayip ve kendisini zorlamadan evlenen bir arkadasim var ve ilk basta hic bir duygu yoktu, duygular sonra gelistigini soylemisti.. ve simdi gayet mutlu. Acikcasi ben korkarim boyle durumlardan.
Gorucu usulu kotu birsey degil sadece senin bu usulu nasil algiladigina bagli. Kendini rahat hisset, baski altinda hissetme.
Elektrik duruma gelince senin alman onemli ama karsinda ki de o elektrigi almasi lazim.

Esimle bi arkadasim vasitasiyla tanistim..bi nevi gorucu usulu..ama o kadar cok kisiyle tanismistimki bu kezde olmiycak diye o kadar kendimden emin gittimki yanina...bak simdi bebis bekliyoruz..o senin kismetinse sen ne yaparsan yap oluyor..tanis denemekten ne zarar cikarki....belkide oda senin kaderin olacakk

ben görücü usulüne gayet sıcak bakıyorum. kime kalbinin ısınacağını bilemezsin. belki de kısmetin seni böyle bulacak kim bilebilir. ben de bundan üç dört yıl önce biriyle tanıştırılmıştım. iyi bir cocuktu mesleği iyiydi ailesi düzgündü. iki görüşmede kestirip atmıştım aptal kafam. o dönem aklım ayrıldığım insandaydı, kimseleri sevemiyordum. çocuğa sırf bu yüzden ısınamamıştım. oysaki bugün tanışmış olsak belki herşey farklı olabilirdi. demem o ki bir tanımanda fayda var.

Back
X