• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görücü usulü ilk buluşma

Olumsuz olunca olmadı beğenmedik diyemez şimdi kimse,ayıp olmasın diye demiyolar. Sanırım
Ben de sizin gibi düşünüyordum ayıp olur diye ama söylüyorlar.Hatta birisini duydum biz olumsuz düşünüyoruz siz nasibinizi başka yerde arayın bizde nasibimizi başka yerde arayalım diye bu tarz birşey

Güzellik ile alakası kesinlikle yok, adamı güldürecrksin, onun şakalarına güleceksin, ev mev, para konuşmayacaksın, ortak nokta hacı bakkaldan alışveriş yapmak ise onu konuşacaksın. Zaman çok değişti artık. Benim tüm sülalem görücü usulü evlenmiş, eskisiyle bugünkü anlayış çok farklı.
Aynen bu dediğiniz.adamlar bu kızla ömür geçermi diye bakıyor olaya.arkadaş gibi olabileceği,kafa bi kız arıyorlar daha çok sanki.bende ciddiyim biraz.hah olayı çözdük:))

Erkekler senin gibi iyi aile kızlarıyla evlenmek isterler ama nedense beğenmezler buluşmalarda. Kuzenim nerdeyse on kızla görüştürüldü hepsi eğitimli güzel kızlar ama gitti kendisinden yaşça büyük dövmeli, piercingli bir kız buldu geldi. Halam yerlere attı kendisini halamın bulduğu kızlar her anlamda daha üstün ama bu neşeli, komik, sıfır ego, rahat bir kız. Böyle kadınla hangi namus hangi güzellik yarışabilir? Lafta ben aile kızıyla evlenirim diyordu ama halama rağmen nişan nikah oldu, düğün de bu yaz. Demem o ki erkekler çok değişti, babam annemi görmemiş bile görücü usulu, görmeden uygun demiş,öğretmen ve aile kızı diye. görüşme uyduruktan olmuş. Şimdi bunu akıl almıyor değil mi?

benim de dövmem ve piercingim var ne demeye çalışıyorsun sen terbiyeni takın?
dövmesi olan kızlar namussuz mu oluyor yani senin küçük beynine göre?

O ihtimali düşündüm eğer öyleyse üzülürüm gerçekten
Siz mutlu mutlu gulumseyerekmi kalkalim dediniz yoksa somurtarak yuzune bakmadanmi Hersey bunda gizli. Ama bi erkek begendiyse hoslandysa vazgecmemeli tam aradigim kiz deyip yollara dusmeli kisacasi o sizin kaderiniz degilmis illaki kaderinizdeki sizi bulyo birakmuo pesinizi

Arkadaşlar iyi akşamlar..arkadaş akraba veya tanıdıklar vasıtasıyla kısaca görücü usulü tanıştırıldığım kişiler oldu.Olumlu geçeceğini düşünerek gittim çoğu zaman.Ancak neden bilmiyorum hep ilk görüşme olarak kaldı.devamında görüştüğüm kişi olumlu veya olumsuz dönüş yapmadı.öyle kaldı ..Yani olumsuz dahi olsa görüşme sonrası düşünce herneyse söylenmesi daha iyi değilmi ?mesela en son tanışma olayında oturup konuştuk bir kahve içtik.eğitim durumumuz yaş iş durumu herşey uyumluydu beğendim oda beğendi diye düşündüm.gayet güZel konuştuk.tabi normal konular tanışmaya yönelik.iki saate yakın zaman geçmişti ben kalkmayı teklif ettim hesabı ödedi ve kalktık.aniden kalkalım diyince bozuldu gibi ama ilk seferlik görüşme için yeterince oturduk diye düşündüm.kalktık gittik velhasılı..sonrası yok hiçbir dönüş olmadı.merak ettiğim şu bu örnekte,beğenilmedim mi yoksa istemiyor izlenimi mi bıraktım onu anlayamadım.çünkü iyi geçmişti oluru vardı benim açımdan.Sizin yorumlarınızı merak ediyorum.bana tavsiyeleriniz neler?sizde paylaşırmısınız tecrübelerinizi hanımlar..
Bozulduğunu sanmıyorum nasipte yokmuş eşim hariç sadece biriyle görüşmüştüm çok olumluydu ikimiz açısındanda ama olmadı o zaman olmayacağı varsa olmuyor ben bir görüşmeyle bana evet diyecek birini istiyordum onlar öyle düşünmüyordu ve eşim için bir görüşme yetti nasip tamamen seni beğenmeyen biride oturup iki saat konuşmaz.

Ben görücü usulü evlendim :) şoyle ki gorustuk konustuk sizin gibi 2 saatte olmadi cok heyecanli oldugumuz icin 10 dk surmedi:KK48: sonra babam bana sordu kararin nedir diye dedim olumlu. Ona da annesi sormus ne dusundun o da olumlu cevap vermis. Sonrasinda araci olan kisiler haber verdiler oldu bitti..

Yani araci olan kisiye sorun bence belki onlarda sizden haber bekliyordur

Ben görücü usulü evlendim :) şoyle ki gorustuk konustuk sizin gibi 2 saatte olmadi cok heyecanli oldugumuz icin 10 dk surmedi:KK48: sonra babam bana sordu kararin nedir diye dedim olumlu. Ona da annesi sormus ne dusundun o da olumlu cevap vermis. Sonrasinda araci olan kisiler haber verdiler oldu bitti..

Yani araci olan kisiye sorun bence belki onlarda sizden haber bekliyordur
Bizde 10-15 dakika ancak görüşmüşüzdür:)

İnanin biz kem küm ettik siradan tuhaf sorular sorduk :) ama hayatimda almis oldugum en dogru kararmis evet demek. Sukurler olsun:dua:
Teslim olmak önemli:))Bizde sadece sigara meselesini konuştuk şükür çok çok azalttı şuan abimde vardı yanımızda ben abimle o abimle şeklinde konuştuk hatta bana baktığını hiç görmedim diyebilirim :)) ne mutlu size Allah kimsenin yuvasının tadını bozmasın :))

Beğenilmiyorsunuz sanırım. Okadar saat sohbetide hazırlanıp gelmişim tüm günüm mahvoldu bari oturup iki kelam edeyim mantığında vakit dolduruyorlar demekki.

Teslim olmak önemli:))Bizde sadece sigara meselesini konuştuk şükür çok çok azalttı şuan abimde vardı yanımızda ben abimle o abimle şeklinde konuştuk hatta bana baktığını hiç görmedim diyebilirim :)) ne mutlu size Allah kimsenin yuvasının tadını bozmasın :))
Amin :) sizin , benim cumlemizin insallah. Allah herkese dogru kararlar aldirtsin ozellikle de evlilik konusunda

Bence konustugunuz konulari sordugunuz sorulari gozden gecirin. Maddiyattan evden anadan babadan konusup sorular soruyorsaniz bu rahatsiz edebilir. Ilk gorusme tanismadir sadece evlilikten konusulmaz o kisiyi taniyin ne yapmis ne okumus? Nelerden hoslaniyor? Nasil vakit geciriyor ? O da ayni sekilde size sorsun bakalim ortak noktaniz var mi?

Kisisel temizliginize dikkat edin yuze hafif bir makyaj ne klasik ne spor bir kiyafet agir olmayan bir koku bunlar da cok onemli...

Ilk bulusmada Konusulmayacak konular;
Maas para ile alakali her sey
Evlilikle ilgili her sey
Mal mülk ile her sey
Spesifik sorulardan kacinin
Sakiz cıgnemeyin

Oyle bir seydir ki siz belki farkinda degilsinizdir bir sey sorarsiniz o karsinizdaki insani rahatsiz eder.

Bence konustugunuz konulari sordugunuz sorulari gozden gecirin. Maddiyattan evden anadan babadan konusup sorular soruyorsaniz bu rahatsiz edebilir. Ilk gorusme tanismadir sadece evlilikten konusulmaz o kisiyi taniyin ne yapmis ne okumus? Nelerden hoslaniyor? Nasil vakit geciriyor ? O da ayni sekilde size sorsun bakalim ortak noktaniz var mi?

Kisisel temizliginize dikkat edin yuze hafif bir makyaj ne klasik ne spor bir kiyafet agir olmayan bir koku bunlar da cok onemli...

Ilk bulusmada Konusulmayacak konular;
Maas para ile alakali her sey
Evlilikle ilgili her sey
Mal mülk ile her sey
Spesifik sorulardan kacinin
Sakiz cıgnemeyin

Oyle bir seydir ki siz belki farkinda degilsinizdir bir sey sorarsiniz o karsinizdaki insani rahatsiz eder.

şöyle oldu, iş güç okuduğu bölümle alakalı şeyler konuştuk ortak konular ne ise onlardan bahsettik zaten.kendisi sadece evi olduğunu söyledi ben hiç maddiyat konusunda soru sormadım.aileyle alakalı işte kardeşler napıyor baba anne ne iş yapar gibi şeyler konuşuldu.genelde o sordu.dış görünüş anlamında da bir falso olmadığını düşünüyorum .genel anlamda muhabbet sıkıcı değil akıcıydı.belki kendi kafasında belli kriterler vardı ve o kritelere ben uymuyordum.benimde vardı tabi kriterlerim.dört dörtlük uyuyordu diyemem.hani herkes bu görüşmelerde evet işte bu dedimi ben onu merak ediyordum az çok anladım buraya yazdıktan sonra.gerçek bir elektrik olsaydı her türlü devam ederdi bu kesin

Siz mutlu mutlu gulumseyerekmi kalkalim dediniz yoksa somurtarak yuzune bakmadanmi Hersey bunda gizli. Ama bi erkek begendiyse hoslandysa vazgecmemeli tam aradigim kiz deyip yollara dusmeli kisacasi o sizin kaderiniz degilmis illaki kaderinizdeki sizi bulyo birakmuo pesinizi
bilmiyorum ki yok ya öyle somurtarak demedim.yavaş yavaş kalkalım mı dedim.aklımda bidaha görüşrüz diye bir düşünce vardı bunun için kalktım.ilk görüşmede tamam yada devam diyip demeyeceğime karar veremedim ben .

Canım aradan baya uzun zaman geçmiş boşver olumlu olsa dönerdi bi şekilde hem Yaşin suan tam evlilik yaşi artık herkes 30 ki yaşlarda evlenıyor ben 29 evlendim 2 yıllık evliyim kısmet bu işler bazen emin ol ki seninde bi yerde kismetin vardır hem neden görücü usulü calisıyormusun çevren yok mu kendin belki bir ortamda felan tanışırsın biryle hani biri gelip biri var tanışmak istermisin demek sanki böyle çok ıtıcı geliyor kiii bende hiç öyle evlenmek istemedim amaöyle oldu saka gibi büyük konuştum sanırım :halay:ya rahat ol emin ol var bir kismetin seni bekliyen ve sabır gerek

Back
X