• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanışıp hayır dediğim çocuğa geri dönmek istiyorum.

BeniSizDelirttiniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
17
0
86
Manisa
Bundan 2 yıl önce bir arkadaşımın aracılığıyla görücü usulü biriyle görüştüm.Benden 10 yaş büyüktü.Ve ben ilk defa benden yaşça bu kadar büyük biriyle görüşmüştüm.Endişelerim vardı.Arkadaşıma endişelerimden bahsettim ve olumlu olmayabilir dedim.Arkadaşımsa beni ikna etmeye çalışırken daha da endişelendirdi.Benimde bir arkadaşım var oda böyle biriyle evlendi,Çok mutlu mu değil ama olsun parası var gibi cümleler kurup maddiyatından dolayı kabul edilebileceğini söyledi.Bende bu cümleler üzerine kabul edersem çok ayıp olacağını söyledim.Eve döndüğümde aracı olan arkadaşımın kardeşi beni ikna etmek için aradı.Çocuk seni çok beğenmiş evet de dedi ısrar etmeden istersen biraz düşün dedi.Bende tamam düşüneyim ve aileme danışayım dedim.Aileme danıştım,düşündüm.Ve 2gün sonra arkadaşımın yanına gidip evet diyeceğimi söylemek isterken arkadaşım Onu bugün başkasıyla görüştüreceğini söyledi.Üzüldüm ve hayırlısı dedim.Görüştüğü kişiyle olmadı.Bende beni tekrar görüştür demeye utandım.Aracı olan arkadaşıma ortak arkadaşlarım birkaç defa bizi tekrar görüştürmesi ile ilgili konuyu açtıklarında aa olmaz artık o iş deyip konuyu hep kapatmış.Bu arada ben ümidimi kestim başkalarıyla görücü usulü görüşmeye devam ettim.Tabi oda.Çocuk birkaç ay sonra benim uzaktan samimi olmadığım bir arkadaşımla nişanlandı.Fakat uzun sürmedi anlaşamadılar ayrıldılar.Bende bu arada biriyle görüştüm sözlenme aşamasındayken görüştüğüm çocuk ben evliliğe hazır değilim deyip benden ayrıldı.İyi de oldu benimde aklımda hala ilk görüştüğüm çocuk vardı.Oda nişanlısından ayrıldıktan sonra arkadaş ortamında benden bahsedip görüştüklerimin içinde en güzeli oydu demiş.Bende bunu duyunca tekrar ümitlendim. 2yıldır hep aklımdaydı.Şuan bile konuştuklarımız,yüzü,sesi ve gülümsemesi hala aklımda.Yine ortak bir arkadaşım ben sizi tekrar görüştüreyim dedi ve kendisine telefon açıp ikinizde hala evli değilsiniz birbirinize tekrar bir şans verip,görüşün demiş.Oda beni arayacağını söylemiş.Ama aradan aylar geçti.Beni aramadı.Sürekli haberlerini alıyorum.Benimle ilgili annesine en iyisi oydu demiş.Aracı olan arkadaşıma annesi söylemiş.Benim de hala aklımda.Sizce ne yapayım ben onu arayayım mı? Yoksa unutmak için bir yol mu arayayım? Kızlarrr yardım edin lütfen.

keşke en büyük derdin ve sıkıntın bu olsun... eğer aklında böyle kalacaksa gurur yapmak çok saçma...ara bence... sonuçta eğer kabul etmezse de hiç değilse aklında kalkmamış olur... ama aramazsan da hep aklının bi köşesinde keşkeler dönüp duracak... ara bence... bu kadar gurur iyi değil... gurur sahip olacağın güzel şeyleri örtbas eder unutma.....zaten onunda aklı sende kaldıysa kabul edecektir...ama oda gurur yapıp da kabul etmeyebilir bunu da bil...

Canim evlenmek istiyorsan ama evlilik adaylarinla iliskin flort duzeyinde bile degil. Boyle yapacagina en az bir 6 ay biriyle evlilik amaci gutmeden gorussen tanissan daha iyi olmazmi? Kendini bu kadar sartlama ... tanimadigin bir kac kez gordugun aranda bag olmayan insanlarla evlenmeye kalkisma. Benim tavsiyem cok uzulebilirsin.Herkes gibi normal bir iliskiyle basla niyetine gerisi gelir zaten.

Canim evlenmek istiyorsan ama evlilik adaylarinla iliskin flort duzeyinde bile degil. Boyle yapacagina en az bir 6 ay biriyle evlilik amaci gutmeden gorussen tanissan daha iyi olmazmi? Kendini bu kadar sartlama ... tanimadigin bir kac kez gordugun aranda bag olmayan insanlarla evlenmeye kalkisma. Benim tavsiyem cok uzulebilirsin.Herkes gibi normal bir iliskiyle basla niyetine gerisi gelir zaten.

sana katılıyorum canım...konu sahibi kusura bakmasın ama daha ilk görüşmede bu kadar kaptırmış kendini eğer bundan sonra o çocuk kabul ederde görüşmeye devam ederlerse bu işin sonu vahim üç güne kalmaz evlenir bunlar....tabi şayet ararsa... bence aklında kalmasın ara görüş kabul ederse.... ama sadece görüşün...hemen kapılma...bi erkeğin kaşına gözüne gülümsemesine bakıp ta evlenilmez canım... o dediklerin üç gün sonra gözüne batmaya başlar haberin olsun....görüşürseniz de gözüne kaşına bakmak yerine tanımaya çalış sana uygun olup olmadığına kısacası adammı diye bakmaya çalış...

Adamin guvenini sarstiginiz icin sizi aramaktan cekiniyordur.

Siz arayin demiyorum. Eger yazilmissa olacak demektir.

Bir de bu yasi buyuk adam neden hep birilerinin tanistirmasini bekliyor?

Cevresi yok mu? İs ortami, sosyal hayati?

Niye hep araci koyuyor? Boyle tiplerde vardir bir bit yenigi.

Ben de he böyle dusunmusumdur, çok mu şüpheciyiz ne :18:

adamı geri çeviren sizsiniz sonuçta.. aramaya çekindi belki...

ama yine de aradan bu kadar zaman geçmiş..araması gerekirdi...siz o samimi olmadığınız arkadaşınıza bir sorsanız..

benimde benzer birşey başımdan geçtii annemin arkadaşının kızının kaynıydı çocuk yanıma gelip o görüşmek istediğini söylemişti bende görüşmek istemediğimi söyleyip reddetmiştim ama aklımda kalmıştıı onunda aklında kalmışım herhaldeki sürekli babası çalıştığım yere gelmişti daha sonra annemin arkadaşına söylemiştik görüşmek istediğimi oda çocuğa telefon numaramı vermişti ve görüşmüştük iyikide tekrar görüşmeyi kabul etmişimmmm ve bi şekilde bunu belirtmişim şu anda onunla evliyim ve bebek bekliyoruzz herşeyin hayırlısı fakat içinizde kaldıysa tekrar sormalısınızz tanımalısınız sonun nasıl olacağını sadece allah biliyorr:16::16::16:

sana katılıyorum canım...konu sahibi kusura bakmasın ama daha ilk görüşmede bu kadar kaptırmış kendini eğer bundan sonra o çocuk kabul ederde görüşmeye devam ederlerse bu işin sonu vahim üç güne kalmaz evlenir bunlar....tabi şayet ararsa... bence aklında kalmasın ara görüş kabul ederse.... ama sadece görüşün...hemen kapılma...bi erkeğin kaşına gözüne gülümsemesine bakıp ta evlenilmez canım... o dediklerin üç gün sonra gözüne batmaya başlar haberin olsun....görüşürseniz de gözüne kaşına bakmak yerine tanımaya çalış sana uygun olup olmadığına kısacası adammı diye bakmaya çalış...

Kusura bakmıyorum tabiiki.Sizden fikir edinmek için açtım sonuçta bu konuyu.Öyle 3 günde evlenecek değilim.Sözlenme aşamasında olduğum kişiyle de görücü usulü tanışmıştık.Sonuçta 1,5 ay flört dönemi geçirdik.Mutaassıp bir aile yapımız olduğu için ailem kendisiyle tanışmak istedi.Sadece tanışmak...ne kadar ciddi olduğunu anlamak istedi.Sonuçta onunla da hemen evlenmicektim.Bu aramaya karar veremediğim,aklımın kaldığı kişiylede hemen evlenmiyeceğim tabii ki.Tabii ki adamm mı değil mi diye onu tanımaya çalışacağım.Önerin için teşekkür ederim canım.

Mutaassıp biri olduğu olduğu için araya birilerini koyuyor.Yani görücü usulünü tercih ediyor.Tabiiki de çevresi,iş ortamı,sosyal hayatı var.

Fikrin için teşekkür ederim.Tabii ki evlenmeden önce adaylarımı tanımaya çalışıyorum.Zaten arayıp hemen evleneceğiz demiyorum.Birbirimizi tanımak için tabiiki görüşürüm bir süre.

Kalbim senin dediğin gibi diyor ama...Mantığım,aklım ya red edilirsen diyor.Endişeleniyorum.

ama aracilar var i$in kolay, mesela arkada$ina de "ya bence çok yaki$iyordunuz ke$ke bir $ans daha verseniz birbirinize, ikinizde evlenmediniz hala....ben Benisizdelirttiniz'e bahsettim tekrardan ama sesi çikmadi bence ararsan sana $ans verme ihtimali büyük" mesela aynen böyle dese çocuga hem sen reddedilmi$ olmazsin hemde sana kar$i bir$eyler hissediyormu etmiyormu ögrenirsin

ama aracilar var i$in kolay, mesela arkada$ina de "ya bence çok yaki$iyordunuz ke$ke bir $ans daha verseniz birbirinize, ikinizde evlenmediniz hala....ben Benisizdelirttiniz'e bahsettim tekrardan ama sesi çikmadi bence ararsan sana $ans verme ihtimali büyük" mesela aynen böyle dese çocuga hem sen reddedilmi$ olmazsin hemde sana kar$i bir$eyler hissediyormu etmiyormu ögrenirsin

Malesef aracı olan arkadaşım aradan çekildi.Birkaç kez kendisine ben ve diğer arkadaşlarım söylemek istesede söyleyen arkadaşlarıma ben karışmıyorum artık dedi.Ben söylediğimde de duymamış gibi yaptı. :( Yani artık aracı falan da yok.

oncelıkle bu adam kac yasın da calısmıyor mu cevresı hıc mı yok da,

hep araya bır aracı koyup bırılerıyle tanıstırılma geregı duyuyor

sonra sen bu cocugu ılk tanısıtırıldıgın da kesın net bırsey soylememıssın

dusuneyım ıkı gun sonra kararımı vereyım demıssın .ama aranızı yapmaya calısan

arkadasınız gıtmıs cocuga baska bır kız ayarlamıs ,senın kararını bıle duyma geregı duymadan .

madem baskasıyla tanıstırcakdı da ne dıye sana 2 gun dusun tasın haber ver bana dıyor .

sonra bu adam gıtmıs ,cok samımı olmasanız da uzaktan tanıdıgın arkadasınla nısanlanmıs .

sonra anlasamamıs ayrılmıslar .sonra sen de baska bır cocukla gorusup sozlenme asamasın da

terkedılmıssın cocuk evlılıge hazır degılım dıyerekden terketmıs senı ."buyuk ıhtımalle cocuk acele evlılık ıstemenden korktu "

neyse, bu sefer sen terkedılınce ıyıkı terkettı aklım dıger cocuk da kaldı deyıp dıger cocuga ulasmanın cabalarını arıyorsun .

cıdden kafam dondu dallas gıbı oldu yahu :1:

neyse eger cok ulasmak ıstıyorsan cekınme ara ulas ,ama o cocuk bıraktıgın yerdemıdır mechul .

ancak benım anlamadıgım ,sen ve o ılk gorustugun cocuk neden bu kadar hızlı evlılık ıstıyorsunuz ?

neden sevgılı bıle olmadan evlılık olarak sartlandırdınız kendınızı ?

Son düzenleme:
Bu ne böyle onla olmadı dıgerıyle , diğeriyle olmadı öbürüyle falan ..
Hiç hoş değil bır kere karşıdaki ozguvenı tam olan bır erkek olsa araya aracı koymaz , zaten gorusmussunuz dırek sızınle ırtıbata gecerdı..
Çocuk gb çevreye laf duyurmalar falan ..

oncelıkle bu adam kac yasın da calısmıyor mu cevresı hıc mı yok da,

hep araya bır aracı koyup bırılerıyle tanıstırılma geregı duyuyor

sonra sen bu cocugu ılk tanısıtırıldıgın da kesın net bırsey soylememıssın

dusuneyım ıkı gun sonra kararımı vereyım demıssın .ama aranızı yapmaya calısan

arkadasınız gıtmıs cocuga baska bır kız ayarlamıs ,senın kararını bıle duyma geregı duymadan .

madem baskasıyla tanıstırcakdı da ne dıye sana 2 gun dusun tasın haber ver bana dıyor .

sonra bu adam gıtmıs ,cok samımı olmasanız da uzaktan tanıdıgın arkadasınla nısanlanmıs .

sonra anlasamamıs ayrılmıslar .sonra sen de baska bır cocukla gorusup sozlenme asamasın da

terkedılmıssın cocuk evlılıge hazır degılım dıyerekden terketmıs senı ."buyuk ıhtımalle cocuk acele evlılık ıstemenden korktu "

neyse, bu sefer sen terkedılınce ıyıkı terkettı aklım dıger cocuk da kaldı deyıp dıger cocuga ulasmanın cabalarını arıyorsun .

cıdden kafam dondu dallas gıbı oldu yahu :1:

neyse eger cok ulasmak ıstıyorsan cekınme ara ulas ,ama o cocuk bıraktıgın yerdemıdır mechul .

ancak benım anlamadıgım ,sen ve o ılk gorustugun cocuk neden bu kadar hızlı evlılık ıstıyorsunuz ?

neden sevgılı bıle olmadan evlılık olarak sartlandırdınız kendınızı ?

ACaba EVLENEMEMEKTEN MI korkuyorlar?Yangindan mal kacirir gibi resmen...

Back
X