• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görücü usulu tanışma

selinli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
185
0
96
İstanbul
kızlar görücü usulü evlilik tanışmasında damat adayına ne tür sorular sormalıyım?:uhm: yakın bi tarihte görüşmeye gitcem fakat ne soracağım konusunda çok kararsızım?? :sm_confused:fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum acilen:utangac:

damat adayı kendini anlatır,sevdiklerini,sevmediklerini,hobilerini,sende kendini anlatırsın,fikirlerinizi paylaşırsınız,içine sinerse olumlu olur,içine sinmeyenleri söylersin,biryerde uzlaşırsınız,:dance:zaten ilk görüşmeden olumlu yada olumsuz anlaşılır canım,rahat ol,sıkılıp utanma ,relaxa.s.senin için hayırlısı neyse o olsun

bence gayet normal ve doğal davran.ayrıca BU GÖRÜcü usulunu anlamıyorum bütün herkez görücü usuluyle tanısıyor.onun tanıstırdığı,kendı gördüğün,sevdiğin,bece hepsi görücü usulu.ama sana tavsiyem rahat ve kendın ol.once kendıni tanıtsn sen tanıt kız arkadaslarını hemen sorma.:)
ok iyi akşmalr

canım benım bende gorucu usulu evlendım ben hiç soru sormamıstım ama bence sende sor mesela kendınden bahset ve olur gıbıyse sartlarından bahset

canım ben nişanlıyım görücü usulu tanıştırıldım
başbaşa oturduk konuştuk
ben pek soru sormadım gibi hatırlıyorum o anlattı
zaten öyle bir ortam oluyorki
laf lafı açıyor
kendin ol
yalan abartılı hiç birşey anlatma derim
biz unutsakta onlar unutmuyor hadi hayırlısı olur inş.

seni bilmem ama ben sunları sorcam; :smiley-cool:

- ayda kaç yetaale kazanıyon jeyyar
- kendi üstüne evin var mi? fisfisfis
- birden fazla evin varsa bi diğerlerini benim üstüme yapma olasılıgı yuzde kaç? CADIARZU
- kaynanayla yakın mi olcak oturcaamız ev? Çok üzgünüm çoook
- yazları beni maldivlere goturur musun? sengözlerimebaksanab
- kaç defa yurtdısına cıktın? :uhm:
- bunlar iş amaçli miydi tatil amaçlı mi? Kötü Kazen
- araban var mi? gamyoncuiremsu

hyr efendim evlendirme programı falan izledigim yoklülülülülülü

seni bilmem ama ben sunları sorcam; :smiley-cool:

- ayda kaç yetaale kazanıyon jeyyar
- kendi üstüne evin var mi? fisfisfis
- birden fazla evin varsa bi diğerlerini benim üstüme yapma olasılıgı yuzde kaç? CADIARZU
- kaynanayla yakın mi olcak oturcaamız ev? Çok üzgünüm çoook
- yazları beni maldivlere goturur musun? sengözlerimebaksanab
- kaç defa yurtdısına cıktın? :uhm:
- bunlar iş amaçli miydi tatil amaçlı mi? Kötü Kazen
- araban var mi? gamyoncuiremsu

hyr efendim evlendirme programı falan izledigim yoklülülülülülü

aslında soruların çok mantıklı
en doğal hakkın yani dimii
2 evi varsa birini sana yapsın.
hadi bakalım hayırlısı

görücü usulü mü...çabuk orayı terket..oranın 2 km yakınından geçme..allem edip kallem edip işi bağlıyolar...ah ahhh..o güne geri dönebilseydimmşakkıdı

canım sen bişe sormuyorsun ki zaten adam porgramlanmış bi şekilde onları anlatmaya gelmiş gibi geliyor benim tüm görücülerde böyle oldu ben çenesiz olmama rağmen 2 çift laf edemedim onlar soruyor zaten sende ya siz diyorsun?onların sorduklarına cevap verdikten sonra sende onlara aynı soruyu yöneltiyorsun:icecream:

kendini hiçç kasma elin ayağınada dolaştırma
erkeklerin zaten o ilk görüşmede bir gevezelikleri vardır ki şaşarsın senin hiçbirşey sormana bile nerdeyse fırsat vermezler
o günden sonrada nedense zorla konuşmaya başlarlar...laelaelaelaelae
serbest ol şartlarını konuş onun oturup duruşuna bakabilirsin yemek yiyişini takip edebilirsin.sana bakışına bak mesela
alllah beee bende yüz kişiyle çıkmış gibi bilgiler veriyorum haa aştım kendimi kolay gelsin canım inşallah gönlüne göredir.

bende 12 sene once:1rolleyes:ilk gorusecegimiz gun resmen cenem titriyodu acayip ama ve konusamiyodum dislerimin birbirine vurmasindan(yazin ortasi):roflol:bi yerde oturuyoduk yanimizdada teyzesi vardi donup bana demezmi ---ne o pastonmu yuttun oyle oturuyosun....:roflol:cok utanmistim ama anlataman,,,simdi guluyorum ama o zamanlar agliycaktim utancimdan nerdeyse(ey gidi gunler eeey):1rolleyes:

canım benim de öle bi emrivaki oldu aman diyim sen de beğenmediysen söyle sonra ilk günden sölemeyince sıkıldı bıraktı olur.

genç çocuk çok yakışıklı bilmemne die götürdüler beni bi adam geldi Allah Allah amcası herhalde dedim meğer oymuş. ben daha okuyorum aslında çok ısrar ettiler ama etraftan bi baktım kendimi adamın karşısında buldum hemen dedi sen buraya geldiğine göre sen de hemen evlenmek istiyosun dedi tam devam etcekti kusura bakmasın sözünü kestim "ben buraya hatır için geldim kendi isteğimle değil dedim" bozuldu sonra napiyim çektim gittim. genç dedikleri adam da 10 yaş büyüktü benden daha üniversite 2. sınıtaydım ya el insaf. meğer sırf istanbulda oturuyom diye istemişmişşşşşşş istanbul dışındakine ne hikmetse istanbul şahane görünüyor millet nasıl kapak atacağını şaşırıyor hayret bişi ya.

pataküteye getirmeye kalkarlarsa gözün açık olsun canım.

ya çok tuhaf inşallah hayırlısı olur canım bence erkekler genelde huylarını saklıyor bu görücu usulündede böyle sevgiliykende sonra evlenince görüyon çin malı olduklarını

ılk gun cok konusurlar muhtemelen, bıdıbdbıdıbdı, bıde elektrık pek alamassınız ben söliim bı defa görucuyle cıkmıstım karar veremedım fln, sonra ay ıstemıom dedım baska kurtulus yok bıde bahane de bulamıyosun begenmedıgınde hepsı yalan gıbı oluyor kurtulma asaması daha zor yani ,

umarım ıyı olur cnm ya mutlu olun bari, görucu mörücü arkadas tanıstırmıs vs bunların tek farkı senın daha az ısteklı olmanla alakalı, kendı buldugun daha cazıptır sen ıstemıssındır dıger turlu onune koymuslardır. ınsan ınsandır tanıstırma usulune bakma ıyıyse hayırlısı olsun.

Aslında sözlüye kalkmış çocuk edasına girmeye gerek yok ! Hakikaten de evlilikten beklentileriniz , ortak değer ve hassasiyetleriniz ,dış görünüşünüz,eğitim ,genel konular ve fıtrati özelliklerinizden bahsediyorsunuz.Cv gibi olmasa da ben artık rutine bağladım bir ara : ) kendinizden biraz bahseder misinize istinaden verilecek cevap ya da nedense bana konuşmayan ,ortamı sessizliğe boğup gözlerimi kaçırmama sebep olan kişiler rast geldiğinden adım ,yaşım ne kadar süre ile çalıştığımdan ve ideal eşten ve kendimden sözenden bir açıklama yaparım.Derken bir cümle de hemen karışır.Konu ilerler.Su gibi.Hiç kasma kendini.Eğer madde madde istersen de : )

Evlilikten beklentilerini belirt.Karşı tarafa da yönelt.
Kendinden ve nelerle meşgul olduğunu ( kurs,okul,iş vs.. ) aynı şekilde karşı tarafı dinle.Bazen işte ki bir program yüzünden bile konu uzayabilir : ) bayi toplantısına dönüyor .

İş dışında yaşam kaliteni artırabilmek için devam ettiğin ,katıldığın etkinliklerden söz et.( hobi-beceri-kişisel gelişim ).karşı tarafa da mikrofon ver : )

Fıtrati özellik olarak sevmediğin huylar,prensipler varsa altını çiz.Kendisinde sezmişsen teyit et .Ki sonrasında sorun olmasın.Nelere önem verdiğinden vs...

Nasıl birini aradığından ?Hangi özellikleri taşıması ve taşıdğından bahset.Ve niçini üzerine yorum yapacaksınız.Bu arada doğrulamış olursun.Gazan mübarek ola : )

kesinlikle rahat ol derim..
ben de eşimle tanıştırma usulü evlendim.
ben baya kasmıştım ama kendimi..
ama saolsun benimki elinde sorulacaklar listesi ile gelmiş.
ama süper olmuştu doğrusu.
konuştukça açıldık.
onun sorularına ya siz? diyerek ben de onu tanımış oluyordum.

bir de evlilik işinde insan zaten Allah tarafından hissediyor.
hafif de olsa ilk görüşmede bir çekim illa ki oluyor.
olmıcaksa da o iticiliği mutlaka hissediyorsun(yani heralde öledir,ben yaşamadım)

Allah hayırlısını nasip etsin.
sevgiler .a.s.

kızlar görücü usulü evlilik tanışmasında damat adayına ne tür sorular sormalıyım?:uhm: yakın bi tarihte görüşmeye gitcem fakat ne soracağım konusunda çok kararsızım?? :sm_confused:fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum acilen:utangac:

Bugünlerde benimde kafamı kurcalayan bir olay..Bakalım hayırlısı rahat olmak gerek öncelikle

Öncelikli olarak karşı tarafı bir araştır bakalım onunda ilk görüşmesimi
ilkse zaten arada buluşursunuz oda aynı senin düşündüklerini düşünüyor.korkuyor/çekiniyor......

Back
X