Görücü usulü?

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
525
361
18
32
Arkadaşlar merak ettiğimden soruyorum. Hiç o şekilde bir görüşmem olmadı ve hep soğuk baktım o durumu. Kesin ve net karşı çıktım hep. Ama hep merak etmişimdir cidden görücü usulü tanışıp evlenip, evliliği aşk dolu geçen var mı? Şundna soruyorum, çevremde görücü usulü evlenen çok insna var ve ben gözlerinde o mutluluğu, heyecanı göremiyor. Sürekli donuklar hayattan bezmiş gibiler. Sorduğunda esasında elle tutulur bir sıkıntıları yok maddi manevi her şey yolunda görünüyor, benim de aklıma acaba görücü usulü evlnedikleri için mi o heyecan paylaşım olmadığı için mi. Ben başka bir şeye bağlayamadım. Mesela çevremde 3 5 sene görüşüp aşkla evlenen insanlara bakıyorum maddi durumu kötü olanlar var, sıkıntı yaşayanlar var ama aralarındaki mutluluk çok bariz belli yani bizim aileden örnek vereyim. Dayım ile eş i biri doktor biri avukat. Dayım her şeye izin veren hiç sıkmayan esasında herkesin mükemmel dediği bir eş. Aralarında bir sıkıntıda yok. Ama sadece görünürde. Görücü usulü evlendiler 3 kez görüştüler nişan düğün oldu sonra. Ama onları görünce hiç özrnemiyorum her şeyleri harika görünmesine rağmen. Bir şeyler eksik gibi geliyor bana. Bağlılık, sevgi yok. Birbirlerine aşkla baktıklarını göremiyorum. Çok anlatamadım şuan ama siz anlamışsınızdır :) diğe taraftan ise kuzenim var 9 sene birlikteşikten sonra aileler izin vermemesine rağmen evlendiler. Maddi durumları çok iyi değil, orta diyelim yani. Ama onlara bakınca özeniyorum, çok fazla aşkla bakıyorlar birbirlerine, birbirlerinin üzerine titredikleri o kadar belli ki her hal hareketlerinden belli. Mesela eski fotoğrafları var, hediyeler, anıları var. Hepsini saklamışlar. Bir sürü hayalimiz vardır 9 sene boyunca hep hayalini kurduk şimdi tek tek gerçekleştiriyoruz ve bunun tadı hiçbir şeyde yok diyor kuzenim.
Neyse sizler ne düşünüyorsunuz acaba? Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konularda

gorucu usulunun de modernlesmisi var,
eski tarz gorucu usulu evlilikler bana cok cok sacma geliyor, hele ki gunumuzde.
ama senin ailen veya arkadasin seni biriyle tanistirir ona gorucu diyenler var, bu cok normal, seni en iyi taniyan kisiler bunlar ve bazen senden daha dogru adaylari secebiliyorlar.
ama tabi ki 3 kez gorus evlen seklinde olmamali bu tarzda da.

onun disinda ben de 8 yilin ardindan evlendim, bazen sasiriyorum insanlar nasil 3 5 ayda evleniyorlar diye,
biraz daha yasla ve imkanlarla ilgili sanirim,
benim iliskim basladiginda 19 yasindaydim, adam evlenelim dese kosarak kacardim muhtemelen.

o yuzden cok soyle olmali boyle olmali diye sartlamadan ileriye bakmak lazim.
benim en buyuk kistasim, her seyi ile icine sinmesi, yani adam fakirdir sen onu dert ediyorsundur o zaman olmaz, ama sen diyorsundur ki olsun ikimiz calisir yapariz, tamam ne guzel.
Ne bileyim adamin boyu 170dir, sen adami kisa buluyorsundur, bu da olmaz. Ama sen desen ki adam cuce ama benim gozum hic gormuyor, o zaman da boy dedigin sorun mu olurmus derim.
Kisaca senin icine sinmesi onemli olan.

Gorucu usulune de bu durumda sans verilebilir, ama dedigim gibi modern tarzda olanina.

Evet haklısınız. İlla bir yerde görüp ilk görüşte aşık olunacak diye bir şey yok. Birileri tanıştırabilir ama ondna sonra baya vakit geçmeli bana göre. 3 5 ay bile bana çok az gelirken insanlar 1 ay da evleniyor. Herkes tanıyor biliyor güvenilir diyip evleniyor. Herkesin tercihi farklı aslında kimi aşk ister kimi para olsun gerisi önemli değil der.

Benim bir kaç çift var tanıdığım görücü usulü oldu ama baya aşık olarak evlendiler. Mesele tam olarak nasıl tanistiğiyla ilgili değil bence. Sonuçta görücü usulü tanistigin birine de aşık olabiliyorsun. Ama mesleği iyiymiş kendi de iyi biri evleneyim bari dersen mutlu olmayabilirsin tabi

herşeyin hayırlısı demek gerek aslında
katiyyen öyle böyle istemem dememeliyiz :)
Alys arkadaşımızın dediği gibi evlendim :) eski usül görücü usülü
17. senemizin içindeyiz..
ve eşimi ilk günkü gibi seviyorum çok şükür oda beni öyle

ama şuanda bizim gibi evlenmeye niyetlenenlere tepki gösteriyorum iyice tanıyın öyle diye
Alys arkadaşımız haklı.. tanıştırıladabilir ama karar verme süresi uzamalı

bizimki bodoslama oldu ama şükür sonu güzel oldu
kısmet

Ne alakası var şimdi bu söylediklerinle

En basitinden kk de o kadar konu okudum ki flört dönemini aşkla geçirip sonra işlerin başka boyuta geldiği ve aynı bi kaç şey gorucu usulunde de geçerli olabilir
Dusuncen biraz sığ geldi insanların sevgisini bazen gözlerinden anlayamassin o an sikintilidir bi derdi vardır insan normal bekar hayatinda bile kafasında milyon tane soru düşünce oluyo evliyken çalışma hayatindayken daha farklı olur

Bunu boyle basite indirgemek saçma geldi
Sadakat sevgi bağlılık bunlarda birazda karakterin tuzu vardır özellikle sadakate
Tanistigindan ziyade tanıdığın karaktere bak

Herkes kapisini kapattiginda yasadigini bilir.
Kendi yapisi öyledir duygularini belli etmez disarida yasamayi sevmez once huzuru onemser saygiyi onemser bilemeyiz evlenmisse evlilikleri yuruyorsa bariz problem yoksa kimseye laf dusmez. Benim etrafimda dusundugumde aklima gelen bir ornek okul arkadasligi uzun yillar gorusme sonucu evlenmis bir cift hayatta istedikleri icin cabaliyorlar adim adim ilerliyorlar asla birbirlerini ezmiyorlar ve destekler ama duygularini belli etmezler. Simdi onlar hayatini yasarken bize vay duygu yok vay bagli degiller demek dusermi bence dusmez.
Ayni sekilde disarida cok mutlu gozuken evde birbirine etmedigi hakaret kalmayan bir cift tanidim onlar hayatini oyle surdurmekten sikayetci degilse yine beni ilgilendiren bisey yoktur diye dusunuyorum.
Ben esimle komsu vasitasi ile tanismistim.
Ilk anda evet bu adam dedim, daha merhaba demeden anlamistim. Inadimdan ismini bile sormadan gittim bir aksam once sosyal medyada komsunun arkadas listesine bakip esimi secip keske o olsa demistim..
Hayatta hic bir zaman asla olmamali insan emek vermeli bilgi sahibi olup fikir uretmeli.

maasallah size,
ne guzel.

benim de gordugum cok guzel ornekler var gorucu usulunde.

firsat varsa degerlendirmek lazim bence de,
ama iletisim cagindayiz yani,
gunumuzde oyle 3 gorusmeyle evlilik yoluna girecek kadin da adam da bana cok normal gelmiyor.

Yani gorucu usulu tanistigin birine de ilk goruste asik olabilirsin bence neden olmasin
Soyle diyeyim, ille de evlenicem birini bulayim seklinde yola cikarsan, sonuc da genellikle isi var, arabasi evi var, duzgun de bir insan haydi evleneyim bari seklinde kagit ustunde uygun buldugum ama cok da asik olmadigin biriyle evlenmek oluyor. Bu durumlara rastlamissin bence.

Görücü usulü dediğiniz şey artık ailelerinin bilgisi dahilinde gezeceksiniz tozacaksınız. Kendi iyi ailesi iyiyse kalbin de ısınmışsa evlenirsin. Görücü usulü ancak böyle olur bence

görücü usulu olan da aşkla olabiliyor ama sizin doktor ve avukat dediğiniz biraz iş ortaklığı gibi oluyor.

İyi bi işi var maaşı var diye kendisi gibi birisinin istiyor öyle birini buluyor evleniyor :) Bence bu ortaklık gibi bi şey. Aşk sevgi bambaşka bi şey :) yokluğa da varlığa da aşkla varım

Herşey dışarıdan gözüktüğü gibi olmayabilir. Eşim ciddi ve mesafelidir yapı olarak dışarıda, aşk böceği gibi gözükmeyiz dışarıdan bakan için ama evin içinde tam tersiyiz. Bizde modern görücü usulü diyebileceğimiz şekilde arkadaşlarımız tarafından bir tanıştırıldık, gayet severek, isteyerek evlendik.

3 kere görüşüp 1 ayda evlenmeyi bende doğru bulmuyorum ama görücü usulü diye kestirip atmaya da gerek yok.

Görücü usulünü neden bu kadar kötü görüyoruz ben anlamıyorum o aşk dolu evlilikler erkeğin merd-i kadının temizi kalbi güzel yuzu guzel olanı sadece dizilerde kaldı oyle deli divane aşk ile evlilik olmaz başlasa bile öyle devam etmez aşk azalır belki ama , eşini ilk günkünden daha çok seversin aşk tutku degil mi sonuçta, o ihtiras bir yerden sonra yerini sevgiye bırakıyor... Başka başka huylarını seviyorsun mesela ekmegin yanında sizin sevdiğiniz çikolatayı alması romantik geliyor artık yada siz yorulmayın diye çöpü dökmesi .... Velhasıl kelam , sevgi artan bir şeydir aşk sa zamanla azalır bana göre....

teşekkür ederim:)
tabi şuan devir değişti haklısınız
devir de insanlar da değişti

Benim etrafımda tam tersi örneklerle dolu. Büyük bir aşkla evlenen bir çift keşke hiç tanışmasaydık hiç sevmeseydik noktasına geldiler.
Ben eşimle görücü usulü tanıştım. Ama daha önceden de tandığım birisiydi. Şuan Dünyanın en mutlu kadını gibi hissediyorum kendimi.
Daha farklı örneklerde olabilir. İnsanların mutlu oluşunu ya da olmayışını tanışma şekillerine bağlamamak lazım. Karşılıklı karakterler, evlendikten sonra değişip değişmeme, değer verme ve verdiğin değeri hissettirme, sevgi ve saygı olsun gerisi çok kolay.

Eskiden görücü usulü bir kere gördüğün ya da hiç görmediğin biriyle evlenmek anlamına geliyormuş. Ama artık devir Değişti. Ailen gel seni Şunla tanıştıralım dediğinde önce tanışıyorsun bi süre görüşüyorsun uygun olursa nisan takıyorsun zaten.
Arkadaşının ya da kuzeninin vs tanıştırdığı biriyle tanışman gibi yani arada pek bi fark yok. Zorlama da yok.
Ve çevremde var görücü usulü anlaşıp evlenen mutlu olan da var.

Görücü usulü olayının boyutu önemli.Mesela görücü usulü tanışıp sadece aile ortamında görüşüp evlenenler varken tanıştıktan sonra normal sevgili gibi görüşenlerde var.Bende görücü usulü evlendim ama çok rahat görüştük çok kısa sürede evlendik.Bence dediğiniz olayın nasıl tanışıldığı ile alakası yok tamamen kişisel birşey.Birde bazı insanlar ortam içinde sevgisini belli etmez bakışına bile dikkat eder Buda bir gösterge değildir.

Vallaha ben tam anlami ile Görücü Usulü Evlendim hic aklimda bile yokken.

Nisan Günü Gördüm kendisini tabi öncesinden yazistik biraz Aileler vs uzakdan tanismisliklari vardi.

Kisa ve Öz Mutluyum Maddi Skinti haricinde hicbirsikintimiz yok cok Sükür ve 2 Yildir evliyiz Zaman ne gösterir orasini bilemem . Tabi Tartismalarimiz vs olyuor oda her Evlilikde oldugu gibi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…