Evet haklısınız. İlla bir yerde görüp ilk görüşte aşık olunacak diye bir şey yok. Birileri tanıştırabilir ama ondna sonra baya vakit geçmeli bana göre. 3 5 ay bile bana çok az gelirken insanlar 1 ay da evleniyor. Herkes tanıyor biliyor güvenilir diyip evleniyor. Herkesin tercihi farklı aslında kimi aşk ister kimi para olsun gerisi önemli değil der.gorucu usulunun de modernlesmisi var,
eski tarz gorucu usulu evlilikler bana cok cok sacma geliyor, hele ki gunumuzde.
ama senin ailen veya arkadasin seni biriyle tanistirir ona gorucu diyenler var, bu cok normal, seni en iyi taniyan kisiler bunlar ve bazen senden daha dogru adaylari secebiliyorlar.
ama tabi ki 3 kez gorus evlen seklinde olmamali bu tarzda da.
onun disinda ben de 8 yilin ardindan evlendim, bazen sasiriyorum insanlar nasil 3 5 ayda evleniyorlar diye,
biraz daha yasla ve imkanlarla ilgili sanirim,
benim iliskim basladiginda 19 yasindaydim, adam evlenelim dese kosarak kacardim muhtemelen.
o yuzden cok soyle olmali boyle olmali diye sartlamadan ileriye bakmak lazim.
benim en buyuk kistasim, her seyi ile icine sinmesi, yani adam fakirdir sen onu dert ediyorsundur o zaman olmaz, ama sen diyorsundur ki olsun ikimiz calisir yapariz, tamam ne guzel.
Ne bileyim adamin boyu 170dir, sen adami kisa buluyorsundur, bu da olmaz. Ama sen desen ki adam cuce ama benim gozum hic gormuyor, o zaman da boy dedigin sorun mu olurmus derim.
Kisaca senin icine sinmesi onemli olan.
Gorucu usulune de bu durumda sans verilebilir, ama dedigim gibi modern tarzda olanina.
herşeyin hayırlısı demek gerek aslında
katiyyen öyle böyle istemem dememeliyiz :)
Alys arkadaşımızın dediği gibi evlendim :) eski usül görücü usülü
17. senemizin içindeyiz..
ve eşimi ilk günkü gibi seviyorum çok şükür oda beni öyle
ama şuanda bizim gibi evlenmeye niyetlenenlere tepki gösteriyorum iyice tanıyın öyle diye
Alys arkadaşımız haklı.. tanıştırıladabilir ama karar verme süresi uzamalı
bizimki bodoslama oldu ama şükür sonu güzel oldu
kısmet
Görücü usulü dediğiniz şey artık ailelerinin bilgisi dahilinde gezeceksiniz tozacaksınız. Kendi iyi ailesi iyiyse kalbin de ısınmışsa evlenirsin. Görücü usulü ancak böyle olur benceArkadaşlar merak ettiğimden soruyorum. Hiç o şekilde bir görüşmem olmadı ve hep soğuk baktım o durumu. Kesin ve net karşı çıktım hep. Ama hep merak etmişimdir cidden görücü usulü tanışıp evlenip, evliliği aşk dolu geçen var mı? Şundna soruyorum, çevremde görücü usulü evlenen çok insna var ve ben gözlerinde o mutluluğu, heyecanı göremiyor. Sürekli donuklar hayattan bezmiş gibiler. Sorduğunda esasında elle tutulur bir sıkıntıları yok maddi manevi her şey yolunda görünüyor, benim de aklıma acaba görücü usulü evlnedikleri için mi o heyecan paylaşım olmadığı için mi. Ben başka bir şeye bağlayamadım. Mesela çevremde 3 5 sene görüşüp aşkla evlenen insanlara bakıyorum maddi durumu kötü olanlar var, sıkıntı yaşayanlar var ama aralarındaki mutluluk çok bariz belli yani bizim aileden örnek vereyim. Dayım ile eş i biri doktor biri avukat. Dayım her şeye izin veren hiç sıkmayan esasında herkesin mükemmel dediği bir eş. Aralarında bir sıkıntıda yok. Ama sadece görünürde. Görücü usulü evlendiler 3 kez görüştüler nişan düğün oldu sonra. Ama onları görünce hiç özrnemiyorum her şeyleri harika görünmesine rağmen. Bir şeyler eksik gibi geliyor bana. Bağlılık, sevgi yok. Birbirlerine aşkla baktıklarını göremiyorum. Çok anlatamadım şuan ama siz anlamışsınızdır :) diğe taraftan ise kuzenim var 9 sene birlikteşikten sonra aileler izin vermemesine rağmen evlendiler. Maddi durumları çok iyi değil, orta diyelim yani. Ama onlara bakınca özeniyorum, çok fazla aşkla bakıyorlar birbirlerine, birbirlerinin üzerine titredikleri o kadar belli ki her hal hareketlerinden belli. Mesela eski fotoğrafları var, hediyeler, anıları var. Hepsini saklamışlar. Bir sürü hayalimiz vardır 9 sene boyunca hep hayalini kurduk şimdi tek tek gerçekleştiriyoruz ve bunun tadı hiçbir şeyde yok diyor kuzenim.
Neyse sizler ne düşünüyorsunuz acaba? Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konularda
Arkadaşlar merak ettiğimden soruyorum. Hiç o şekilde bir görüşmem olmadı ve hep soğuk baktım o durumu. Kesin ve net karşı çıktım hep. Ama hep merak etmişimdir cidden görücü usulü tanışıp evlenip, evliliği aşk dolu geçen var mı? Şundna soruyorum, çevremde görücü usulü evlenen çok insna var ve ben gözlerinde o mutluluğu, heyecanı göremiyor. Sürekli donuklar hayattan bezmiş gibiler. Sorduğunda esasında elle tutulur bir sıkıntıları yok maddi manevi her şey yolunda görünüyor, benim de aklıma acaba görücü usulü evlnedikleri için mi o heyecan paylaşım olmadığı için mi. Ben başka bir şeye bağlayamadım. Mesela çevremde 3 5 sene görüşüp aşkla evlenen insanlara bakıyorum maddi durumu kötü olanlar var, sıkıntı yaşayanlar var ama aralarındaki mutluluk çok bariz belli yani bizim aileden örnek vereyim. Dayım ile eş i biri doktor biri avukat. Dayım her şeye izin veren hiç sıkmayan esasında herkesin mükemmel dediği bir eş. Aralarında bir sıkıntıda yok. Ama sadece görünürde. Görücü usulü evlendiler 3 kez görüştüler nişan düğün oldu sonra. Ama onları görünce hiç özrnemiyorum her şeyleri harika görünmesine rağmen. Bir şeyler eksik gibi geliyor bana. Bağlılık, sevgi yok. Birbirlerine aşkla baktıklarını göremiyorum. Çok anlatamadım şuan ama siz anlamışsınızdır :) diğe taraftan ise kuzenim var 9 sene birlikteşikten sonra aileler izin vermemesine rağmen evlendiler. Maddi durumları çok iyi değil, orta diyelim yani. Ama onlara bakınca özeniyorum, çok fazla aşkla bakıyorlar birbirlerine, birbirlerinin üzerine titredikleri o kadar belli ki her hal hareketlerinden belli. Mesela eski fotoğrafları var, hediyeler, anıları var. Hepsini saklamışlar. Bir sürü hayalimiz vardır 9 sene boyunca hep hayalini kurduk şimdi tek tek gerçekleştiriyoruz ve bunun tadı hiçbir şeyde yok diyor kuzenim.
Neyse sizler ne düşünüyorsunuz acaba? Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konularda
teşekkür ederim:)maasallah size,
ne guzel.
benim de gordugum cok guzel ornekler var gorucu usulunde.
firsat varsa degerlendirmek lazim bence de,
ama iletisim cagindayiz yani,
gunumuzde oyle 3 gorusmeyle evlilik yoluna girecek kadin da adam da bana cok normal gelmiyor.
Görücü usulü olayının boyutu önemli.Mesela görücü usulü tanışıp sadece aile ortamında görüşüp evlenenler varken tanıştıktan sonra normal sevgili gibi görüşenlerde var.Bende görücü usulü evlendim ama çok rahat görüştük çok kısa sürede evlendik.Bence dediğiniz olayın nasıl tanışıldığı ile alakası yok tamamen kişisel birşey.Birde bazı insanlar ortam içinde sevgisini belli etmez bakışına bile dikkat eder Buda bir gösterge değildir.Arkadaşlar merak ettiğimden soruyorum. Hiç o şekilde bir görüşmem olmadı ve hep soğuk baktım o durumu. Kesin ve net karşı çıktım hep. Ama hep merak etmişimdir cidden görücü usulü tanışıp evlenip, evliliği aşk dolu geçen var mı? Şundna soruyorum, çevremde görücü usulü evlenen çok insna var ve ben gözlerinde o mutluluğu, heyecanı göremiyor. Sürekli donuklar hayattan bezmiş gibiler. Sorduğunda esasında elle tutulur bir sıkıntıları yok maddi manevi her şey yolunda görünüyor, benim de aklıma acaba görücü usulü evlnedikleri için mi o heyecan paylaşım olmadığı için mi. Ben başka bir şeye bağlayamadım. Mesela çevremde 3 5 sene görüşüp aşkla evlenen insanlara bakıyorum maddi durumu kötü olanlar var, sıkıntı yaşayanlar var ama aralarındaki mutluluk çok bariz belli yani bizim aileden örnek vereyim. Dayım ile eş i biri doktor biri avukat. Dayım her şeye izin veren hiç sıkmayan esasında herkesin mükemmel dediği bir eş. Aralarında bir sıkıntıda yok. Ama sadece görünürde. Görücü usulü evlendiler 3 kez görüştüler nişan düğün oldu sonra. Ama onları görünce hiç özrnemiyorum her şeyleri harika görünmesine rağmen. Bir şeyler eksik gibi geliyor bana. Bağlılık, sevgi yok. Birbirlerine aşkla baktıklarını göremiyorum. Çok anlatamadım şuan ama siz anlamışsınızdır :) diğe taraftan ise kuzenim var 9 sene birlikteşikten sonra aileler izin vermemesine rağmen evlendiler. Maddi durumları çok iyi değil, orta diyelim yani. Ama onlara bakınca özeniyorum, çok fazla aşkla bakıyorlar birbirlerine, birbirlerinin üzerine titredikleri o kadar belli ki her hal hareketlerinden belli. Mesela eski fotoğrafları var, hediyeler, anıları var. Hepsini saklamışlar. Bir sürü hayalimiz vardır 9 sene boyunca hep hayalini kurduk şimdi tek tek gerçekleştiriyoruz ve bunun tadı hiçbir şeyde yok diyor kuzenim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?