Görücü usulü?

Kesinlikle.
Evlilik zaten çok sempatik bir kurum değil. Anası danası kardeşi hısmı akrabası sana da akraba oluyor. Çekemeyeceğin insanlara tahammül ediyorsun mecburen. Aşk sevgi yoksa neden derdini çekesin ki??
hah ıste
adamı sevıyorsun ıyı guzel hos ama anacı , o akrabalar bır bır evlılıge comak sokuyor . oyuzden sadece sevmek yetmıyor . sevse askından olse bıle annesı kotu kalplı adam ozguvensız silik tıpse asla evlenılmez

Ama işte sevdiği için belki de anası babası bana hık diyemiyorlar. Karşılarında dağ gibi duruyor. Yani lohusalıkta kayınpederle çok gerildik, haksız olduklarım vardı, hepsinde yanımdaydı.
O da alık olunca kaybetmek istemiyor, yanında duruyor. Anacı babacı olmuyor.
Bizde öyle oldu en azından.
Bana tam tersi görücü usulü evlenen erkekler anacı babacıdır gibi geliyor. Yani kendi seçip aşık olup evlenmek yerine annesinin beğendiğini alıyor neticede.

erkegın yanında durması sevdıgınden mı yoksa bırey olarak esının yanında durması bende aıle kurdum benım alanıma savas acmayın dıye bırey oldugunu kanıtlama ıstegı olmasından mı o kısmını kestıremıyorum
cunku sevse de sevmese de zaten o es esının yanında durarak yapması gerekenı yapmıs. yanı olması gereken zaten o. erkekler sevmek mevzusuna bızım gıbı bakmıyorlar dıye dusunuyorum.
sahsen benım esım de benım yanımda hep bu yuzden 2 sene aılesıyle asla konusmadı. akrabalar gelın kaynana arasında sorun olur barısırlar sen aılene sırt cevırme dıyenlere sunu dedı. annem benı sevse benım evımın huzurunu bozacak seyler yapmaz. esımı sevmek zorunda degıl sevmese bıle benım ıcın ıyı davranmak saygı duymak zorunda. benım evlı oldugumu benım buyudugumu benım bır aıle oldugumu kabul etmek zorunda esımı uzdukce annemın bana olan sevgısını sorguluyorum dedı. yanı bu benı cok sevdıgınden mı yoksa kendı öz benlıgının farkında oldugundan mı ? ben bundan benı cok sevdıgını cıkarmadım. afferım akıllı adam hakkını nasıl savunuyor dıye dusundum hıc romantık yaklasmadım

O zaman bu işler komple şans
Yine de ben bu devirde anne baba hısım akraba yerine kendi sevsin, kendi bulsun isterim.
İleride de oğlum bi zahmet kendi bulsun beni akraba akraba gezdirmesin yani

Görücü usulüyle evlenip çok mutlu olanlarda gordum.flortlesip yıllarca beraber olup evlendikten sonra tamamen mutsuz olanda gordum bu işler tanışma şekline bakmıyor maalesef.

valla doğru eşi seçemediğimden henüz evlilik çok güzelmiş diyemedim, 6 ay önce boşandım , şuanda da evlilik düşünmüyorum.

çok güzel yaşayanlara da Allah devamını versin diyorum :)

bu kesinlikle kişilikten

Daha nişanlı ya onun etkisi çok büyük inşallah hep mutlu olurlar ama bi de evlenince görelim yorumum görücü usulünden bağımsızdır.
Tabii ki evlenince neler olacağını bilemeyiz. Ben de zaten o heyecanın, aşkın, kalp çarpıntısının görücü usulünde de yaşanabileceğini vurgulamak istemiştim o kadar

Benim kuzenim görücü usulü evlendi gercekten o kadar mutlular ki ben kesinlikle katılmıyorum böyle olursa şöyle olur meselesine tanışma şekli değil insanların tutumu evliliği güzelleştiren şey en yakın arkadaşım da 5 yıllık sevgilisiyle evlendi daha önce aynı evi paylaştılar tatile falan gittiler ama 1 yıl dolmadan bizim yanımızda bile ettikleri hakaretin haddi hesabı yok sürekli o uğruna her şeyi arkasında bıraktığı eşi yanımızda neler söyledi neler biz utandık arkadaşımızın adına. Yine eşimin iş arkadaşı 6 yıl sonra sevgilisiyle evlendi 1 yılin sonunda boşandı görücü usulü birini buldular 3 yıldır evli 1 de kızları var. Gercekten bu işin matematiği yok Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Sevgili olup çok mutlu evlilik yapan da var görücü usulü evlenip çok mutlu olan da var.

Ben size örnek vereyim.
Benim ablam aşk evliliği yaptı. Ailem arkalarında durmasa ne ev ne iş sahibi olabilirlerdi. Geçilemezlerdi. Şuan işleri var evleri var şükür ama o kadar çok çalışmak zorundalar ki evin borcunu ödemek için bibirlerini göremez durumdalar hatta geçim sıkıntısı o kadar zorluyor ki aralarındaki bağ iyice koptu ev arkadaşlığına döndü. Ayda yılda bir temizlik zoraki yapılıyor evlerinde ki benim ablam çok temizdi bakımlıydı önceden. Şuan kocasını geçtim aynaya bakamıyor. Eşiyle asker arkadaşı gibi artık bitsede gitsek moduna gelmişler. Sonuç olarak çok güzel başladılar aşk dolu ama hayatın gerçekleri zorladığı için koptular. Çok üzülüyorum onlara.
Ben eşimle görücü usulu evlendim. Evlendiğim ilk zamanlar o kadar kötü o kadar kötü geçti ki defalarca boşanma muhabbeti döndü nefret boyutuna gelmiştim. Ama kopamadık bir türlü. Destek aldık ve şuan çok çok iyiyiz bin şükür. Zaten maddi açıdan hiç bir sorunumuz yok borcumuzu bitirdik tek maaşla gayet rahat geçiniyoruz.( çalışmayı düşünüyorum ama geçim sıkıntısından dolayı değil keyfi kendimi geliştirmek için). Hamdolsun bir dediğim iki olmuyor giyim gıda para herşey. Aşk varmı diye sorarsanız var. Ama aşk evliliği yapanlar gibi değil. Gizli bir bağ oluyor aslında görücü usulu evliliklerde. Mesela ailemin yanına gidiyorum geliyorum özlemiş oluyoruz. Keyifli vakit geçiriyoruz. Ama monoton bir hayat yaşıyoruz. Sürekli hediyeler ne bileyim aşk sözcükleri yok ama kaliteli bir bağ var aramızda yani aşk değilde gerçek sevgi.

Valla bence evlenmeden önce ne kadar tanısan da evlendikten sonra değişiyolar hiç bir heyecanı kalmıyo

Benim annemle babam da görücü usülü evlendiler(birbirlerini çocukluktan beri tanıyorlar ama aralarında bir şey yokmuş babamın ablası demiş sanırım anneme ve ikisi de olur demişler vs olaylar gelişmiş)baksın görücü üsulü aşk yok diyebilirsiniz.Ama ben babamın zamanında pahalı diye annemin almadığı ipek eşarbı gidip gizlice almasında,dışarda güzel bir şey yese annem de yesin diye alıp gelmesinde,hasta olsa Sabah 5-6 ta işe gidecek olsa bile yine gece başında durmasında,28 senelik evliliklerinde başka bir kadına bakmayı bırak eşini aldatan arkadaşı ve yeğeniyle bile ilişkisini kesmesinde,çocuklarını aylarca görmese durur ama annemi gündüz çalışırken bile 10 kere aramasında aşkı görebiliyorum.Aşk illa mıç mıç olup gözünün içine hülyalı hülyalı bakmak değildir.Ne erkekler var dersin nasıl aşık karısına ama aldatır vs .Aşk biraz da davranışla verdiğin değerle kıymetle bilinen bir şey.Dışardan her aşk görünene de inanmamak lazım her görünmeyene de.Tanışma şeklinin de pek önemi yok.Her evlilik her aile biribirinden farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…