hah ısteKesinlikle.
Evlilik zaten çok sempatik bir kurum değil. Anası danası kardeşi hısmı akrabası sana da akraba oluyor. Çekemeyeceğin insanlara tahammül ediyorsun mecburen. Aşk sevgi yoksa neden derdini çekesin ki??
hah ıste
adamı sevıyorsun ıyı guzel hos ama anacı , o akrabalar bır bır evlılıge comak sokuyor . oyuzden sadece sevmek yetmıyor . sevse askından olse bıle annesı kotu kalplı adam ozguvensız silik tıpse asla evlenılmez
erkegın yanında durması sevdıgınden mı yoksa bırey olarak esının yanında durması bende aıle kurdum benım alanıma savas acmayın dıye bırey oldugunu kanıtlama ıstegı olmasından mı o kısmını kestıremıyorumAma işte sevdiği için belki de anası babası bana hık diyemiyorlar. Karşılarında dağ gibi duruyor. Yani lohusalıkta kayınpederle çok gerildik, haksız olduklarım vardı, hepsinde yanımdaydı.
O da alık olunca kaybetmek istemiyor, yanında duruyor. Anacı babacı olmuyor.
Bizde öyle oldu en azından.
Bana tam tersi görücü usulü evlenen erkekler anacı babacıdır gibi geliyor. Yani kendi seçip aşık olup evlenmek yerine annesinin beğendiğini alıyor neticede.
erkegın yanında durması sevdıgınden mı yoksa bırey olarak esının yanında durması bende aıle kurdum benım alanıma savas acmayın dıye bırey oldugunu kanıtlama ıstegı olmasından mı o kısmını kestıremıyorum
cunku sevse de sevmese de zaten o es esının yanında durarak yapması gerekenı yapmıs. yanı olması gereken zaten o. erkekler sevmek mevzusuna bızım gıbı bakmıyorlar dıye dusunuyorum.
sahsen benım esım de benım yanımda hep bu yuzden 2 sene aılesıyle asla konusmadı. akrabalar gelın kaynana arasında sorun olur barısırlar sen aılene sırt cevırme dıyenlere sunu dedı. annem benı sevse benım evımın huzurunu bozacak seyler yapmaz. esımı sevmek zorunda degıl sevmese bıle benım ıcın ıyı davranmak saygı duymak zorunda. benım evlı oldugumu benım buyudugumu benım bır aıle oldugumu kabul etmek zorunda esımı uzdukce annemın bana olan sevgısını sorguluyorum dedı. yanı bu benı cok sevdıgınden mı yoksa kendı öz benlıgının farkında oldugundan mı ? ben bundan benı cok sevdıgını cıkarmadım. afferım akıllı adam hakkını nasıl savunuyor dıye dusundumhıc romantık yaklasmadım
eş dogru olursa da cok guzel ama degıl mı :) aıle olmak zor ama dogru evlılık cok guzel . her guzelın bır zorlugu varmıs
kaynananın kotusune erkegın cahılıne denk gelınce berbat onlarda da balık bastan kokuyor hep , evlenmıs olmak ıcın evlenmemek gerekır kesınlıkle
erkegın yanında durması sevdıgınden mı yoksa bırey olarak esının yanında durması bende aıle kurdum benım alanıma savas acmayın dıye bırey oldugunu kanıtlama ıstegı olmasından mı o kısmını kestıremıyorum
cunku sevse de sevmese de zaten o es esının yanında durarak yapması gerekenı yapmıs. yanı olması gereken zaten o. erkekler sevmek mevzusuna bızım gıbı bakmıyorlar dıye dusunuyorum.
sahsen benım esım de benım yanımda hep bu yuzden 2 sene aılesıyle asla konusmadı. akrabalar gelın kaynana arasında sorun olur barısırlar sen aılene sırt cevırme dıyenlere sunu dedı. annem benı sevse benım evımın huzurunu bozacak seyler yapmaz. esımı sevmek zorunda degıl sevmese bıle benım ıcın ıyı davranmak saygı duymak zorunda. benım evlı oldugumu benım buyudugumu benım bır aıle oldugumu kabul etmek zorunda esımı uzdukce annemın bana olan sevgısını sorguluyorum dedı. yanı bu benı cok sevdıgınden mı yoksa kendı öz benlıgının farkında oldugundan mı ? ben bundan benı cok sevdıgını cıkarmadım. afferım akıllı adam hakkını nasıl savunuyor dıye dusundumhıc romantık yaklasmadım
Tabii ki evlenince neler olacağını bilemeyiz. Ben de zaten o heyecanın, aşkın, kalp çarpıntısının görücü usulünde de yaşanabileceğini vurgulamak istemiştim o kadarDaha nişanlı ya onun etkisi çok büyük inşallah hep mutlu olurlar ama bi de evlenince görelimyorumum görücü usulünden bağımsızdır.
Ben size örnek vereyim.Arkadaşlar merak ettiğimden soruyorum. Hiç o şekilde bir görüşmem olmadı ve hep soğuk baktım o durumu. Kesin ve net karşı çıktım hep. Ama hep merak etmişimdir cidden görücü usulü tanışıp evlenip, evliliği aşk dolu geçen var mı? Şundna soruyorum, çevremde görücü usulü evlenen çok insna var ve ben gözlerinde o mutluluğu, heyecanı göremiyor. Sürekli donuklar hayattan bezmiş gibiler. Sorduğunda esasında elle tutulur bir sıkıntıları yok maddi manevi her şey yolunda görünüyor, benim de aklıma acaba görücü usulü evlnedikleri için mi o heyecan paylaşım olmadığı için mi. Ben başka bir şeye bağlayamadım. Mesela çevremde 3 5 sene görüşüp aşkla evlenen insanlara bakıyorum maddi durumu kötü olanlar var, sıkıntı yaşayanlar var ama aralarındaki mutluluk çok bariz belli yani bizim aileden örnek vereyim. Dayım ile eş i biri doktor biri avukat. Dayım her şeye izin veren hiç sıkmayan esasında herkesin mükemmel dediği bir eş. Aralarında bir sıkıntıda yok. Ama sadece görünürde. Görücü usulü evlendiler 3 kez görüştüler nişan düğün oldu sonra. Ama onları görünce hiç özrnemiyorum her şeyleri harika görünmesine rağmen. Bir şeyler eksik gibi geliyor bana. Bağlılık, sevgi yok. Birbirlerine aşkla baktıklarını göremiyorum. Çok anlatamadım şuan ama siz anlamışsınızdır :) diğe taraftan ise kuzenim var 9 sene birlikteşikten sonra aileler izin vermemesine rağmen evlendiler. Maddi durumları çok iyi değil, orta diyelim yani. Ama onlara bakınca özeniyorum, çok fazla aşkla bakıyorlar birbirlerine, birbirlerinin üzerine titredikleri o kadar belli ki her hal hareketlerinden belli. Mesela eski fotoğrafları var, hediyeler, anıları var. Hepsini saklamışlar. Bir sürü hayalimiz vardır 9 sene boyunca hep hayalini kurduk şimdi tek tek gerçekleştiriyoruz ve bunun tadı hiçbir şeyde yok diyor kuzenim.
Neyse sizler ne düşünüyorsunuz acaba? Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konularda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?