İnsanlar aşık oldukları kişiyle bir şekilde tanışıyor değil mi, bu şekil görücü usulü de olabilir bence.
Bir arkadaşım görücü usulü tanıştı şu an nişanlı, kızın gözlerinden mutluluk akıyor resmen. Nişanlısının ismini söylerken bile şekli şemali değişiyor kızın ya
Açık olmak gerekirse size katılıyorum ben de.
Samimi arkadaşım görücü usulü evlendi, aralarında o sıcaklık yok. İnsan hissediyor yani. Aşkla evlenenler de hep mıç mıç değil belki ama bakışlarında dahi sıcaklık hissediyor insan.
Ben görücü usulüne toptan karşı olduğum için de olabilir tabii. Severek evlendim ben iyi ki evlendim derim. Sorumluluğum arttı evet, sorunlar da oluyor arada insanız. Tüm bunlara ama katlanmak için geçerli bir sebebin oluyor en azından. Aşk olunca insanın tahammül gücü artıyor kesinlikle. Aşık olmasam belki çok batan şeyi olurdu kocamın.
Evlenmek için evlenmeyin bence aşk kapıyı elbet çalar bir gün
Görücü usulünden ziyade evlenmiş olmak için evlendi sanırım arkadaşınız. Mantık evliliği yaptı belki de.
Mantık evliliğini sürdürebilene helal olsun diyorum, bence hem aşk hem mantık olmalı. Aşk da kör aşk değil karşılıklı saygı sevgi iletişim gibi öğeler içermeli.
gorucu usulu denılen eskısı gıbı degıl sımdıkı usulu ben desteklıyorum
mesela aıleler anlasıyor veya aılenın tanıdıgı bırı arası oluyor gencler bulusuyor gezıyor tozuyor bıraz vakıt gecırıyor ıkı taraf bırbırıne net ne ıstedıgını en bastan soyluyor uyuyorsa adını koyup söz yapıyorlar
yanı sımdıkı gorucu usulu dedıgımız sey dırek mantık evlılıgı
benım esım mükellefimdi abımınde arkadasıydı mantık evlılıgı yaptık bız . esım bana bırgun bız senınle evlenıcez demıstı ozamanlar bende yav he he demıstım
evlılık uzun bır yol ask dedıgınız sey fızıksel cekım zamanla sevgı boyut ve sekıl degıstırebılıyor ama saygı bır omur . saygıyla evlılık bır omur surer oyuzden mantık onde olmalı evlılıklerde. zıra aıle yonetıyorsun akrabaların kütüklerıne gırıp gen cogaltıyorsun aıleler toplum olusturur toplumun kulturu seklı yapısı yanı sadece evlenmek dıye bakmayın bunlar mantık gerektıren ısler :)
hıc sevmeden zor tabı ya en azından hoslanırsın ılgını ceker begenırsın ıstersın. zaten sımdıkı gorucu usulu dedıgımız mantık evlılıgınde de mutlaka vardır bu. yoksa ınsan yanı en azından kadınlar adına konusabılırım hıc sevmedıgı bırıyle nasıl karı koca olsun kı zor yanı ezıyet olur o resmenÇok haklısınız ama ben sadece sevgiyle yürütemiyorum, yoğun sevgi hatta aşk olmalı, yoksa adamı anasını danasını çekmek benim için çok sıkıntı:) Ben eski eşimin annesini mesela daha fazla çekemedim, gerçi kimse çekemez o kadını ama , hiç sevmeden mantık evliliği yapsaydım 1. senede boşanırdım.
Uzaktan akrabasıymış. Esasında eskiden platonik de seviyormuş güya. Ama aralarındaki ilişki donuk, eski zamandan fırlamış gibi.
Tabii ki aşk diye gidip kilimcinin kör oğluna aşık olmaktan bahsetmiyorum. Liseli ergen değilsek zaten fikren yakın, statü olarak yakın birini severiz.
Şahsen ben zaten çevremde kendi görüşüme zıt insan tutmuyorum zaten.
Ben aşkım ilk hallerini çok severim. O heyecanı yaşamadan evlenmek istemezdim. Hikayenin sevimliliği de güzel bir bağ oluyor bana göre. Yani oğlum anne nasıl tanıştınız diyince hatice teyzen önerdi bize geldiler tanıştık demek istemezdim. O ilk tanışma, acaba onun da duygusu var mı heyecanı, flörtler, sonra sevgili olmak, elele gezme, bunlar can veriyor bana göre. Bizim ilk çocuğumuzun adını mesela ailelerden gittiğimiz kaçamak üç günlğk bir tatilde koymuştuk mesela. Şarkı tutmuştuk, gelen şarkıda geçen bir söz üzerine koyduk adını. Bu romantik hikayeler de birer bağ bence
hıc sevmeden zor tabı ya en azından hoslanırsın ılgını ceker begenırsın ıstersın. zaten sımdıkı gorucu usulu dedıgımız mantık evlılıgınde de mutlaka vardır bu. yoksa ınsan yanı en azından kadınlar adına konusabılırım hıc sevmedıgı bırıyle nasıl karı koca olsun kı zor yanı ezıyet olur o resmen
ben mesela cok sevsem bıle kulturu egıtımı aıle yapısı bana uymuyorsa evlenmem . coluk cocuk yapıcam cunku bır omur gecırıcem benım ıcın sevgıden daha onemlı seyler var oyuzden evlılıgı tek basına sevgı uzerıne kurmadım hıc yoksa esıme cok gıcık oldugum zamanlarda kesin bosardım
Aynen öyle. Yani sırf mantığıma uyuyor diye evlenemem ben ya. Mantığıma uyan bir sürü erkek var ama onunla bir ömür geçirmek, üstelik ülkemizde çoğu zaman eşin tüm akrabaları da işin içine dahil oluyor.
eş dogru olursa da cok guzel ama degıl mı :) aıle olmak zor ama dogru evlılık cok guzel . her guzelın bır zorlugu varmısİkisi de dengeli olmalı. Ne sırf mantık ne sırf sevgi.
Zor bu işler gene de ya. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?