- 13 Ağustos 2022
- 8.796
- 4.458
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Evliyken görücü çıktı bende kabul etmedimben hiçbir şey anlamadım
Kabul etmedim ki o kişiyi.Mantiksiz birşey.Eşine mesaj mı gönderemiyorsun buradan Nuran?
Malum burayi okuyor ve hatta yorum yaptığını falan düşünüyorsun.
Senin ciddi problemlerin olduğunu düşünüyorum.
Ne dediğin, yaptığın belli değil.
Buradan eşime duyrulur diyorsun yani, daha boşanmadan beni isteyenler oluyor ama ben sana aşık olduğum için kabul etmedim.Kabul etmedim ki o kişiyi.Mantiksiz birşey.
Tabiki araştırdım.Hukuken 300 gün Dini nikahta 4 ay ve 4 adet dönemi geçmesi gerekiyor.Hadi kayınvalide adayı komşusu tam bilgili değil.Nisan atmış kız gözüyle bakıyorlar.Ogullari birşey bilmiyor mu ?Düğünden dönmüş olmanız birşey değiştirmez, düğün değil nikahtır bağlayıcı olan. Dogru olanı yapmışsınız, sonucta evlisiniz siz.
Ayrıca çok emin olmamakla beraber hukuken (bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim) zaten boşandıktan sonra kadınlar 9 ay evlenemiyor herhalde. Ne saçma bir görücüymüş bu.
Siz doğru olanı yapmışsınız, bence burada konu açmanıza bile gerek yok, hic yaşanmamış gibi hayatiniza devam edin. Kuzeniniz de konuyu tekrar acmaya çalışırsa susturun konuşturmayın.Tabiki araştırdım.Hukuken 300 gün Dini nikahta 4 ay ve 4 adet dönemi geçmesi gerekiyor.Hadi kayınvalide adayı komşusu tam bilgili değil.Nisan atmış kız gözüyle bakıyorlar.Ogullari birşey bilmiyor mu ?
Düğünden dönmüş olmanız birşey değiştirmez, düğün değil nikahtır bağlayıcı olan. Dogru olanı yapmışsınız, sonucta evlisiniz siz.
Ayrıca çok emin olmamakla beraber hukuken (bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim) zaten boşandıktan sonra kadınlar 9 ay evlenemiyor herhalde. Ne saçma bir görücüymüş bu.
Yok ona ısrar etmisler.Beni göstermiş komşularına anlatmış falan kuzenim.Kadinda şöyle örnek vermiş.Biri nisan atıp 2 hafta sonra tanışıp 2 3 ay içinde nisan yapmış.Ne varmış bunda.Ben sadece nisan atmadım nikahimda var dedim.Siz doğru olanı yapmışsınız, bence burada konu açmanıza bile gerek yok, hic yaşanmamış gibi hayatiniza devam edin. Kuzeniniz de konuyu tekrar acmaya çalışırsa susturun konuşturmayın.
İşte ben tam hakim degilim konuya, teşekkür ederim bilgi içinIddet muhletinden bahsediyorsunuz, bosanan kadin tam tesekkullu bir hastanede gebe olmadigina dair rapor alir ve bunu dosyaya isletirse, 9 ay beklemek zorunda kalmaz.
E elifnurbeyza konularina hakim degilim, bu konuyu da anlamadim kim kimi istemis ama sanirim resmi olarak evlisin ve bu haldeyken densizin bir gorucu gelmis.
Reddetmeliydin zaten mantik bunu gerektirir.
Haklisin.
Ama anlamadigim siz nerelisiniz ki evli kadina gorucu geliyor?
Ankaraliyim.Zaten evlilik gibi düşüncem yok.Daha yeni babamla tartışıp bir sene içinde ayrı eve cikicam dedim.Iddet muhletinden bahsediyorsunuz, bosanan kadin tam tesekkullu bir hastanede gebe olmadigina dair rapor alir ve bunu dosyaya isletirse, 9 ay beklemek zorunda kalmaz.
E elifnurbeyza konularina hakim degilim, bu konuyu da anlamadim kim kimi istemis ama sanirim resmi olarak evlisin ve bu haldeyken densizin bir gorucu gelmis.
Reddetmeliydin zaten mantik bunu gerektirir.
Haklisin.
Ama anlamadigim siz nerelisiniz ki evli kadina gorucu geliyor?
Adam burayı okursa çok garip bir sülalen olduğunu düşünecek, bizim gibi.Kabul etmedim ki o kişiyi.Mantiksiz birşey.
Akrabam değil kadın konusmuslugum yok tanıyorum.Babam yada aile büyükleri bilmiyor bu durumu kuzenime demisler.Adam burayı okursa çok garip bir sülalen olduğunu düşünecek, bizim gibi.
Nikahlıyım olmaz diyorsun kuzenin hala efendi biri ama diyor.Akrabam değil kadın konusmuslugum yok tanıyorum.Babam yada aile büyükleri bilmiyor bu durumu kuzenime demisler.
Arkadaşım görücü usulü evlendi.Banada görücü evlenmesin diyor ailem gibi red cevabını verdikten sonra arkadaşıma bahsettim.Nikahlıyım olmaz diyorsun kuzenin hala efendi biri ama diyor.Açık kapı bıraksaydın boşanınca olurdu diyen arkadaş var bi de. Napıyonuz ya?
Eşin burayı okuyor ve ona "kaybettiğin kıza dön bak" mesajı mı veriyorsunBiliyorsunuz ben tamamen ayrılmadım.Kuzenim var anlatmıştı. Bizim köyden uzaktan akrabaya siz çok yakışırsiniz demişler.Cocugun haberi yok.Kuzenimde kabul etmemiş.Benim yaşadığımı herkes duydu az çok.Kuzenim aynı zamanda sağlık ocağında çalışıyor.Yaninda çalışan başka bayanda bu ailenin komşusu.Benim düğünden dönüp nikahim olduğunu bile bile talip çıkmışlar.Hatta kuzenim kendisine söylenen kişiyi anlamış.Agabeyini bana önermişler.O kişi de beni beğenmiş.Ben olmaz daha bosanmadim dedim.Mahkeme de de sıkıntı yaşarım ne dinen ne de ahlaken böyle birşeyi doğru bulmuyorum.İmam nikahim var dedim kuzenime olmaz dedim.Abla dedi haklısın istemeye istemeye söyledim ben olsam bende istemezdim dedi.Efendi biri ama abi dedi.Amcama soyleyecek misin dedi.Soylemeyegim dedim.Babam iddet bekleyeceksin demisti zaten.Nikah olsada olmasa da zaten ben birini istemiyorum çok yıprandım hasta oldum boşanacagim kişiyi de hala seviyorum.Unutamadim.
Arkadaşıma anlattim açık kapı biraksaydin bosaninca olurdu yaptı yok dedim.Kayinvalide adayı yada komşusu da şöyle demiş boşanana kadar sevgili gibi konusucakmisim.Kabul etmedim siz olsanız ne yapardınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?