Görümce düğünü 🤦

Acikcasi kayinvalidenin bi omur laf etmesindense gitmek daha iyi geliyor bana. Gidersemde sirf bi omur burnumdan getirmesin diye olur.onunla veya bir baskasiyla ugrasicak gucu bulamiyorum kendimde.
O zaman gidin ve cocuk orda hreketlendiginde kesinlikle babaya paslayin. Görmüş olur ve birdaha diyemez bence. Sizde sonra neresi olursa tatil veya şehir dışı laf dinlemeden gidersiniz içiniz rahat.

Meraba sağolun.Oğlum 4 yaşında annemler de düğünde bağlarına gitmis olacaklar. Yol 5 saat. Oglum otizmli bir cok sebebim var o uzun yola gitmemek icij aslinda.kina bulundugumuz yerde oraya gidicez zatende düğün baska sehirde olacağı icin biraz sıkıntılı
Çok haklısınız. 5 saat yol çok zor olur kücük cocuk ile.. anlayış gösterilebilirdi size..

Çocuğunuzun özel durumu yolculuk yapmaya engel mi? Yani çok nazik sormaya çalışıyorum affedin ama engelli çocuktan mı bahsediyoruz?
Eğer öyleyse annesi olarak siz verin bunun kararını. Ama normal bir çocuk, sadece uzun yolculukta sıkıntı çıkarırı diyorsanız gitmeniz gerek. Uçakla gidin arabayla mola vere vere gidin sonuçta eşinizin kardeşi. Herkese cevap yetiştirecek adam niye karısı gelmedi diye. Ayrıca eşiniz baskı yapmamış mecbur geleceksin diye.

Kaza olayı başka bir şey, travma yaratmıştır ama o günden sonra hiç mi arabaya veya bir taşıta binmediniz? Benim babam vefat etti bir ay sonra da görümcemin nişanı oldu. Sonuçta çok önceden kararlaştırılmış bir gündü ve eşimin ailesi “rahatsız olursan hiç gelme kızım herkes durumu biliyor” dedi.

Ben iki çocuğu süsledim giydirdim. Kuaför makyaj falan hiç yapmadan sade siyah bir elbiseyle gittim. Hem babam böyle özel günleri atlamazdı, gitmemi isterdi hem de eşimin çok desteği olmuştu rahmetlinin son zamanlarında.

Çocuğunuzun özel durumu yolculuk yapmaya engel mi? Yani çok nazik sormaya çalışıyorum affedin ama engelli çocuktan mı bahsediyoruz?
Eğer öyleyse annesi olarak siz verin bunun kararını. Ama normal bir çocuk, sadece uzun yolculukta sıkıntı çıkarırı diyorsanız gitmeniz gerek. Uçakla gidin arabayla mola vere vere gidin sonuçta eşinizin kardeşi. Herkese cevap yetiştirecek adam niye karısı gelmedi diye. Ayrıca eşiniz baskı yapmamış mecbur geleceksin diye.

Kaza olayı başka bir şey, travma yaratmıştır ama o günden sonra hiç mi arabaya veya bir taşıta binmediniz? Benim babam vefat etti bir ay sonra da görümcemin nişanı oldu. Sonuçta çok önceden kararlaştırılmış bir gündü ve eşimin ailesi “rahatsız olursan hiç gelme kızım herkes durumu biliyor” dedi.

Ben iki çocuğu süsledim giydirdim. Kuaför makyaj falan hiç yapmadan sade siyah bir elbiseyle gittim. Hem babam böyle özel günleri atlamazdı, gitmemi isterdi hem de eşimin çok desteği olmuştu rahmetlinin son zamanlarında.
Çocuğunuzun otizmli olduğunu okudum ve önceki yorumumda yazdığım gibi karar sizin. Kolay değil kimse siz değil, kimse çocuğunuzun halinden durumundan sizin gibi anlayamaz.

Peki kınanızda o kaza olay
Onada gitmek istemezdim açıkçası. Düğünleri sevmiyorum.o ses gürültü arada bulundugumuz yerde yapilir sokak düğünleri.cocuguda alip evden uzaklasiyorum yatma saatinde geliyorum düğün bitene kadar.o kadar tahammülüm yok yani anlayacaginiz
Peki kınanızın oldugu gün ya da gece o kaza yaşanmamış olsaydı dügün yapacak miydiniz?

Peki kınanızda o kaza olay
Peki kınanızın oldugu gün ya da gece o kaza yaşanmamış olsaydı dügün yapacak miydiniz?
Tabikidde hersey hazirdi kuafordeydim ben ambulans önümüzden gecti siren sesiyle bilmiyoduk megerse bizim kinada olan olay icin gelmiş.

Bence bu travmanız için bi psikologla ya da psikiyatris ile görüşüp daha temkinli olabilirsiniz. Düğüne gidip surat asarsanız(tedirginlikten) yine yanlış anlayabilirler. Doktor reçetesinde sizi rahatlatacak kısa süreli ilaç kullanabilirsiniz. İnsanlar mülakatlara girerken bile heyecanlanmamak için ilaç desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Sizin durumunuz zaten üzücü bi durum. Ben sizin yerinizde olsam eğer emzirmiyorsam bu süreci en iyi şekilde nasıl atlatacağımı araştırıp görümcemin düğününe giderdim.
Anksiyete tedavisi gördum ben 6 ay. Emzirmiyorum tek çocuğum var 4 yasinda.yani gitmek istememe sebebim en cok uzak il de diye.kina burda olacagi icin zaten katilcam

Düğünüm 12 sakaatlik uzaklıktaydı. Abimin eşi düğüne gelmedi. Çünkü ben evleneceğim zaman bebekleri küçüktü. Bu sebeple gelmedi. Bu olayı hiç icsellestirmedim. Ablasının düğününe gider miydi? Belki giderdi. Banane! Düğünümde bir eksiklik olmadı. Keza ben hamileyken eltimin düğününe gitmedim. Laf olduysa da haberim yok.
Düğüne, ölüme gitmek tabiki önemlidir. Ancak bu durum insanın sağlığını, hayatını zora sokuyorsa zorlamak neden? Mazeretini bildirmek, iyi niyet sunmak neden yetmiyor insanlara? Galiba biz toplum olarak başkalarının hayatlarını, kendi hayatlarımıza mecbur bırakmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz.

Son düzenleme:
Düğünüm 12 sakaatlik uzaklıktaydı. Abimin eşi düğüne gelmedi. Çünkü ben evleneceğim zaman bebekleri küçüktü. Bu sebeple gelmedi. Bu olayı hiç icsellestirmedim. Ablasının düğününe gider miydi? Belki giderdi. Banane! Düğünümde bir eksiklik olmadı. Keza ben hamileyken eltimin düğününe gitmedim. Laf olduysa da haberim yok.
Akraba düğününe, ölümüne gitmek tabiki önemlidir. Ancak bu durum insanın sağlığını, hayatını zora sokuyorsa zorlamak neden? Mazeretini bildirmek, iyi niyet sunmak neden yetmiyor insanlara? Galiba biz toplum olarak başkalarının hayatlarını, kendi hayatlarımıza mecbur bırakmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz.
Kesinlikle. Cidden anlayis bekledim ben aslinda cocugun durumunu bildiginden. Hic sandigim gibi olmadi.hayir gitmezsem de bi omur soylenicek. Yarin birgün bir sehir dışına cikarsam onuda soyluyecek.aman ferb bende kararsizim o gun bi gelsinde gidisata gore bakicam.. keske herkes düşünceli olsa

kaynım benımde düğünümü burnumdan getirdiği için bende de hiç iyi izler bırakmadı ,
düğün konvoyu gördügüm her an , içimden saydıklarımı allah biliyor

yaşadıgını yaşamadan ölmesin

kaynım benımde düğünümü burnumdan getirdiği için bende de hiç iyi izler bırakmadı ,
düğün konvoyu gördügüm her an , içimden saydıklarımı allah biliyor

yaşadıgını yaşamadan ölmesin
Seni cok iyi anliyorum 🙁 en özel gününde bunları yasamak unutulmuyor malesef

İyi geceler kızlar

Cok stres yaptım bu mevzuyu sanki benim düğünüm. Gorumcemin kınası bulunduğumuz memlekette düğün ise baska memleket. Ben kınaya giderim düğüne gitmem diye düşünüyordum.oglum durmaz yollarda kaos olur bizim için bunuda biliyorum. sadece esim gider diye vs.

Kayinvalideme söyledim (oyle şeymi olur dönüşümlü bakariz cocuga dedi)

Ya birde ben düğüne karsi inanilmaz soğuğum kendi düğünümden sonra
Benim kınamda kaza oldu o gün bizim icin travmaydi.nerde bi düğün görsem icim burkulur. Kinamin dugunumun olmamasına degil.kazada iki kişi öldü digeri cezaevine girdi.

Anlatinca gözümün onunden sahne gibi geçiyor.dugun goruncede ayni sekil.nefret ediyorum düğünlerden artik anliyacaginiz.

Sizce ben gitmelimiyim o düğüne birgun neysede düğün icin onca yol onca stres napicami sasirdim.ve içim sıkılıyor artik.
Eşin için gitmelisin uzak akraba değil ayıp olur

umarım sorunsuz bu işi halledersin ,

aslında eşinin sana destek olması lazım hayır o gelemez sonra sıkıntı yaşıyor dese herkes ağzını kapatır

ama erkekler bu konuda çok bencil
Ben söyledim esime bak gelmeyelim biliyosun durumu cocuk durmaz orda uzak yer diye.yuzu asildi ben yardim ederim annemde edicekmis iste dedi.. ama ikiside bana yardim edemez bunu biliyorum.misafirlerle ilgilenmeleri gerek

Tabikidde hersey hazirdi kuafordeydim ben ambulans önümüzden gecti siren sesiyle bilmiyoduk megerse bizim kinada olan olay icin gelmiş.
Dugunleri sevmiyorum demissiniz o yuzden sormustum aslinda sevmeyen kendine de dugun yapmaz cunku.
Bence de cok gerekli degil.
Bana kalirsa esinizin yaninda olmalisiniz sonucta kardesi evleniyor yarin obur gun bir sey oldugunda sen kendin git diyebilir.
Bu tur olaylarda sonradan dusundukce kinlenebilir insan bir ablamin ya da kardesimin dugunune gelmedi diyebilir.
Kv. Yine esinizi doldurabilir.
Ama tabii ki karar sizin cocugum hic durmaz diyorsaniz esim sonradan bunu sorun yapmaz eminim diyorsaniz gitmeyin.

Ben söyledim esime bak gelmeyelim biliyosun durumu cocuk durmaz orda uzak yer diye.yuzu asildi ben yardim ederim annemde edicekmis iste dedi.. ama ikiside bana yardim edemez bunu biliyorum.misafirlerle ilgilenmeleri gerek
Biz bakarız yardım ederiz olayı külliyen yalan oluyor bu durumlarda

Dugunleri sevmiyorum demissiniz o yuzden sormustum aslinda sevmeyen kendine de dugun yapmaz cunku.
Bence de cok gerekli degil.
Bana kalirsa esinizin yaninda olmalisiniz sonucta kardesi evleniyor yarin obur gun bir sey oldugunda sen kendin git diyebilir.
Bu tur olaylarda sonradan dusundukce kinlenebilir insan bir ablamin ya da kardesimin dugunune gelmedi diyebilir.
Kv. Yine esinizi doldurabilir.
Ama tabii ki karar sizin cocugum hic durmaz diyorsaniz esim sonradan bunu sorun yapmaz eminim diyorsaniz gitmeyin.

Oyle degil kendi düğünumde olay oldu o gunden beri düğünlere sogugum zaten o ayri konu.birkac sebebim daha var kinaya gidicem zaten.ama dugun 5 saatli yolda.
Suan bende kararsizim bakicam

Simdi tuhaf gelicek size zaten biz evlenen gorumceyle ezelden soguguz birbirimize karsi.konusmayiz bile mecbur kalmadikca.
Oyuzden ona soylemedim kayinvalideme söyledim. Anlayis gosterir sandim torunundan ötürü. Beraber bakariz dedi
çocuğunuzun özel durumu nedir? konuda göremedim
hani bir laf varya sahibinin hatrı var diye heh o hesap

yalnız çocuğun sağlığı ciddi ama kesinlikle ciddi şartta etkilenecekse gitmem kesinlikle
yoksa eşimin çok yakın akrabası gitmek gerekir

Back
X