Görümce düğünü 🤦

Kv öyle söyledi ayni gun doneriz dedi.

Aslinda napicagini kestiriyorum. Çok huzursuz olucak bir dakika yerinde duramicak ordan oraya kosturmak istiyicek.surekli bende arkasindan kosturucam.biz hastane bile giderken kan ter icinde kaliyorum peşinde kosturmaktan.. düğünlerede sogugum 🙁
Annenin bakma seçeneği yok mu? 5 saatlik yol, çocuğu heder etmektense ananesiyle kalır biraz

Arabada fazla sorun cikarmaz normalde ama uzun yol olunca sorun cikarirmi emin değilim.en son bebekken uzun yola ciktim oglumla 🙁 ama düğünde neler bekliuor beni cok iyi biliyorum 😅
O kısım da yorucu olacaktır eminim eşin de destek olur kayınvaliden de belki bi nebze rahat edersin diyeceğim de ne olursa olsun annenin sorumluluğu daha fazla malesef ki
Benim ailem de 4-5 saatlik mesafede çocuklarla yolculuğun yatılı kaldığında neler olduğunu bildiğimden çok iyi anlıyorum seni

Annenin bakma seçeneği yok mu? 5 saatlik yol, çocuğu heder etmektense ananesiyle kalır biraz
Annemde baska sehire gidiyor baglarina. Zaten olsaydida bakmazdi. Hastayım diyor kosturamiyorum diyor. En son diş hastanesine gittigimde mecburen biraktim defalarca aradi beni gel durmuyor diye...
Kayinvalidemde yine hastane dolasiyla birakmistim oda defalarca aramisti. Kucukken daha uysaldi aslinda.buyudukce cok hareketli oldu. Ozel durumuda var zaten. Hem dehp hemde otizm biaraya gelince.oglumun dilinden ben ve egiticimleri anliyor

Aynen. Zaten onlar kalsada biz kalamayiz geri döneriz herturlu.ama kv donecegimizi söyledi
Çocuğunu en iyi sen tanıyorsun canım zorlanırız ama idare edebiliriz diyorsan git ama bu durum çocuğumun durumunu olumsuz etkileyecek , uzun bi süre etkisinde kalacak, gelişimine ket vuracak diyorsan kesinlikle gitme

Normal şartlarda gidin derdim ama sizin bebişin özel durumu mevcut, eee görümceler de zaten çifkef insanlardı diye hatırlıyorum. O yüzden ben çocuğunuzu düşünerek gitmeyin diyorum.

Konu sahibi konularını bildiğimizi düşünerek yazmayı ihmal etmiş ama otizmli bir oğlu var😔 kızım da benzer süreçlerde.. ben de geçen yıl kuzenimi arayıp düğünlerine gelmeyi çok istediğimi , tüm kalbimle yanlarında olduğumu ama asıl gelirsem düğünlerinin tadının kaçabileceğini söylemiştim..kuzenim kendi kardeşimden çok bana insanlığı dokunan kişidir ..ama geçen yıl kızımın durumunu biliyorum mümkün değildi.. babanne dede evine ziyarete gittiğimizde bile çok zorlanmıştım
Çocuğun özel durumu varsa ozaman başka tabi. Bu durumda herkes anlayış gösterir,çocuğun durumunu en iyi anne bilir. Çok zor olacaksa tabi hiç gerek yok.

İyi geceler kızlar

Cok stres yaptım bu mevzuyu sanki benim düğünüm. Gorumcemin kınası bulunduğumuz memlekette düğün ise baska memleket. Ben kınaya giderim düğüne gitmem diye düşünüyordum.oglum durmaz yollarda kaos olur bizim için bunuda biliyorum. sadece esim gider diye vs.

Kayinvalideme söyledim (oyle şeymi olur dönüşümlü bakariz cocuga dedi)

Ya birde ben düğüne karsi inanilmaz soğuğum kendi düğünümden sonra
Benim kınamda kaza oldu o gün bizim icin travmaydi.nerde bi düğün görsem icim burkulur. Kinamin dugunumun olmamasına degil.kazada iki kişi öldü digeri cezaevine girdi.

Anlatinca gözümün onunden sahne gibi geçiyor.dugun goruncede ayni sekil.nefret ediyorum düğünlerden artik anliyacaginiz.

Sizce ben gitmelimiyim o düğüne birgun neysede düğün icin onca yol onca stres napicami sasirdim.ve içim sıkılıyor artik.
Eşinizin kardeşi gitmelisiniz tabiki olumsuz düşünmeyin

Kaç saat yol
Dediğim gibi çocuğu fanusun içinde büyütüyor degilsinizdir diye düşünüyorum
Teyzesinin dayısının düğünü olsa kendinizi zorlar şartları ayarlar çocuğu mutlu etmeye çalışırdınız yolu keyifli hale getirebilirsiniz pekala. Çocuğun hastalığı mi var özel durum dediginiz şey nedir
Çocuk otizmliymis ve çok zor çocuklar oluyorlar. Nerden mi biliyorum ablamın oğlu öyle. O da halasının düğününde ortalığı birbirine kattı. Ama ablam mecbur katıldı. Yine ablamın kaynının düğünü vardı ablam ona da katıldı.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Travmanız için destek almayı denemiş miydiniz? Çünkü bu düğün olmasa başka düğünlere de muhakkak çağrılacaksınız. Yani tamamen kaçınma şansınız olmayacak. Benim kardeşim de özel bir çocuktu, yolculuğu severdi, yolları izlerdi. Bilemiyorum tabi sizinki nasıl ama kendinizi gitmek için ikna ederseniz bunlara da çözüm bulabilirsiniz gibi geldi. Sonra yıllarca lafı ediliyor. Benim kuzenimin sünneti vardı ben de 14 yaşındaydım kardeşim rahatsızlandı o yüzden bana bırakıp gittiler. Üzerinden 12 13 yil gecmis olmasına rağmen amcam sen X'in sünnetine gelmemiştin demişti. Ben şoke olmuştum.

Travmanızı anlıyorum ama bir yerde gitmeniz gerekir aşmak için. Yabancı düğünü değil sonuçta. Bebekle kimse yolculuğa çıkmıyor mu elbet cikiyor bebekler arabada daha rahat ediyor emin olun. Arabanın sallaması onları rahat uyutuyor. Yarin bir gün hiç mi kendi tarafınızdan birinin düğünü olsa katılmayacaksiniz. İnsanlar 2 aylık bebeğiyle tatile gidiyor geziyor. Bebek hayata engel degilki. Oyle bir bahsetmissiniz ki bir sizde bebek var gibi. Bizlerde bebekle her yere gittik. Hatta ben 2 çocuğu araba atıp biri daha 4 aylık yola çıkıyorum. 5 yaşında olan onu eğlendiriyor hep. Bana bebek var diye gitmemek saçma geldi.

Travmanızı anlıyorum ama bir yerde gitmeniz gerekir aşmak için. Yabancı düğünü değil sonuçta. Bebekle kimse yolculuğa çıkmıyor mu elbet cikiyor bebekler arabada daha rahat ediyor emin olun. Arabanın sallaması onları rahat uyutuyor. Yarin bir gün hiç mi kendi tarafınızdan birinin düğünü olsa katılmayacaksiniz. İnsanlar 2 aylık bebeğiyle tatile gidiyor geziyor. Bebek hayata engel degilki. Oyle bir bahsetmissiniz ki bir sizde bebek var gibi. Bizlerde bebekle her yere gittik. Hatta ben 2 çocuğu araba atıp biri daha 4 aylık yola çıkıyorum. 5 yaşında olan onu eğlendiriyor hep. Bana bebek var diye gitmemek saçma geldi.
Üyenin çocuğunun özel durumları var

Eğer kendi kardeşim şehir dışında düğün yapsa bu sebeplerden kendi kardeşimin düğününe de gitmem diyebiliyorsunuz bence gitmeyin. Ben karşı tarafta olsam bu duruma anlayış gösterirdim. Ama daha sonra kendi kardeşinin vs şehir dışındaki düğününe vb. gittiğini duysam sıkıntı çıkartırdım.

Cocuga iyi gelmeyecekse gitme.. dugun eglenmek icindir.. sen strese gireceksen herkes eglenirken gereksiz. Kocan gider abi olarak zaten yengeye gerek bile yok. Gorumcene kv ye esine soylersin cocuktan dolayi katilamayacagini.. cocugundan kiymetli degil hic birsey. Daha sonra evine gidersiniz cocugunla

Travmanızı anlayabiliyorum ama kınaya katılacaksınız. Bu demektir ki zorda kalınca gidersiniz düğünlere.
Sizi tek düşündüren yol sanırım.
Çocuğunuzun özel durumunu bilmiyorum ama çok yormayacaksa gitmelisiniz.
Siz, eşiniz, kayınvalideniz el birliği ile ilgilenecekseniz gitmelisiniz.
Çünkü çok yakınınız, eş kardeşi🤷
Kendi kardeşiniz olsa giderdiniz bence.

Kardeş düğünüymüş sonra başınıza kakarlar ama sonrasında ben oralı olmam huzurumu etkilemez derseniz ayrı tabi. Benim de önceliğim çocuk olurdu acaba bir uzmana mı danışsanız bu durumu? Hani sorduk o da önermedi gibi

Cocuga iyi gelmeyecekse gitme.. dugun eglenmek icindir.. sen strese gireceksen herkes eglenirken gereksiz. Kocan gider abi olarak zaten yengeye gerek bile yok. Gorumcene kv ye esine soylersin cocuktan dolayi katilamayacagini.. cocugundan kiymetli degil hic birsey. Daha sonra evine gidersiniz cocugunla
Kesinlikle. Ya işte bende zaten istemiyorum kinaya katilacagim zaten şartları zorlayip neden düğün için gelemem dedigimde sasirdi tepki gosterdi anlamadim. Sanki iki adimlik yol.
Benim esimde bozuldu. hayir çocuğun durumunu biliyor bende yardim ederim dedi. Orda misafirlerle ilgilenicek sirf millet laf soz etmesin diye niye bu israr. Düğün burda olsaydi onada giderdim ama 5 saatlik yol zaten bizi yorucak birde düğün bir 5 saatte eve dönüş 🤦🤦🤦 aklima geldikce gerim geriliyorum.

Back
X