Gorumce dugunu

Dugun tarihi bile almislar babasinin rizasi olmadan
Tamam yasi basinda, resit insan ozgur ama derdi babasi ailesi veya ben degilim
O yuzden bende alet olmak istemiyorum buna.

Bunların hepsi onların sorunu. Önce kendi içlerinde bir halletsinler meselelerini.
Siz araya hiç girmeyin,
Dediğim gibi yapın,
Babamın hayır dediği yerde benim devre girmem doğru degil, saygısızlık olur yazın.
Eşiniz gelsinler diyorsa o da bir garip. Baba ezilmez yahu. İkna edilir. Öyle saçmalık mı olur.
Meseleler hallolunca size tavırlarına göre düşünürsünüz durumu.

Bunların hepsi onların sorunu. Önce kendi içlerinde bir halletsinler meselelerini.
Siz araya hiç girmeyin,
Dediğim gibi yapın,
Babamın hayır dediği yerde benim devre girmem doğru degil, saygısızlık olur yazın.
Eşiniz gelsinler diyorsa o da bir garip. Baba ezilmez yahu. İkna edilir. Öyle saçmalık mı olur.
Meseleler hallolunca size tavırlarına göre düşünürsünüz durumu.
Babasinin razi olacagini dusunuyor kendince gorumcem.
Ben esime bu konuda yorum bile yapmadim cunku vucut dilinden anlasiliyor dusunceleri
O yuzden ben gelmiyorum sen gudebilirsin gibi bir konusma yapip aradan cekildim.
Ikeride bunu benim kafama kakar mi dusuncesi var bende
Huzursuzluk istemiyorum cunku bunun lafini bana yaparsa ben susamayabilirim.

Şuan mesele görümce falan değil, eşiniz. Kanlı bıçaklı bile olunsa eşiniz gidiyorsa sizde gidin bence. Yalnız bırakmayın. Gidip orda sarmaş dolaş muhabbet etmek zorunda değilsiniz. Bi kenarda oturur dönersiniz.

Babasinin razi olacagini dusunuyor kendince gorumcem.
Ben esime bu konuda yorum bile yapmadim cunku vucut dilinden anlasiliyor dusunceleri
O yuzden ben gelmiyorum sen gudebilirsin gibi bir konusma yapip aradan cekildim.
Ikeride bunu benim kafama kakar mi dusuncesi var bende
Huzursuzluk istemiyorum cunku bunun lafini bana yaparsa ben susamayabilirim.

Ya ben anlatamıyorum galiba :)
Eşiniz babanızın istemediği yerde nasıl kendi evini açacak? Buna razı mı? Demiyor mu kardeşine, ben babamın müsaadesi olmayan bir şeye alet olmam diye?

Bence sadece düğüne eşinin yanında git misafir gibi.
Eşine de senin hatırın için düşüncesini empoze et :)

istemeye nişana falan gitmezdim. Düğüne de misafir gibi gider oturur gelirdim.Eşim başıma kalkmasın ya da kimse laf edemesin diye. Gerisine karışmazdım

Dugune gitmezsen omur boyu gorumcenle ipleri koparmis olacaksin
Belki kv ile kp ile de.

Bunu göze alabileceksen gitme dügüne.

Ama ben olsam soz isteme nisan vs asla gitmem ama dügüne giderdim sanirim

Tabii aranizdaki anlasmazligin boyutu da onemli.

Yani cok cok ciddi bir mesele varsa dugunune de gitmemen mantikli.

Misafir gibi gitmeniz gerekir. Benim dusuncem boyle cunku arada eslerimiz var ve isin icinden baska turlu cikilmiyor. Gidip 1er saat oturup misafir gibi kalkarsiniz. Ben yazdiklarinizdan sizin de gitmemek icinize sinmiyor gibi anladim. Hatir icin cig tavuk yeme hesabi, siz esinizle kendi aranizdaki muhabbete sevgiye hatira yatirim yapin derim.

Düğüne git bence çevreden görümcenle değil eşinle sorun var gibi görünür isteme sçz nişan zaten hamilesin rahatsızım der çabuk kalkarsın ama düğüne eşini yalnız yollama şahsen bende yalnız yollamam takımları çekcek yanında ben de yokum ayy kıskançlık krizleri geçiririm evde eşime güvenim tam ama olsun ne olursa olsun giderim giyin süslen git yüzüne bile bakma görmezden gel o sinir olsun

Iyi gunler kizlar
Konuya girecegim hemen, esimin kiz kardesi gorumcem evleniyor Ramazndan sonra . Dugunu dahi isteme gibi organizasyonlarina katilmayacagim bunuda eşine bugun belirttim niye diye beni dalayamadi elbette, biliyor problemlerimizi. Anlasamiyoruz. Ama bunu sebep gosteripte bu kindarligi gutmedim. En son elbise icin bana kufur kullanarak konusmasi artik bende mesafeyi iyiice acmam gerektigini hissettirdi. Bu gun esimede aynen sunu dedim " istemede, nisanda sozde veya dugunde butun bunlari bilerek bana baski yaparsan kendi bilirsin ama sonucunada katlanirsin" dedim. Seni ne zaman birseye zorladim ben kendin bilirsin dedi ama gonul koyacak zamani gelince biliyorum.
Kindarlik etmek istemiyorum ama icimde tuttugum cok sey var ve Kim olursa olsun bana kaba ve hakaret vari
Konusur bu tavirlarinda devamlilik gosterirse Silerim.
Evlenirken kimse den bir cift Soz dahil birsey beklemedigim gibi en yakin cenazelerimdede (dedem, amcam, ananem) gibi bir bassagligi da gelmedi esimin ailesinden. Hiçbir cenazeyede gelmediler zaten ama o zamanin ve acinin Verdigi duygulardan dolayi baslarina kakipta dillendirmedim. Şimdi gitmiyorum diye tefe tutulacagim biliyorum onemli degil bu fakat esim her ne kadar senin kararin desede bozulacak blki tartisacagiz bile gunu geldiginde. Kendi gider ama ben gitmem fakat o gun geldiginde bana yapacagi Afra tavrayi cekmek istemiyorum.
Ya açıkçası şöyle düşünüyorum;
1. onlar değil de diğer insanların hakkınızda konuşması sizin için bir şey ifade ediyor mu? (Kaldı ki sizin düğüne gitmemeniz onların nasıl insanlar olduğunu gösterir daha çok)
2.eşiniz geri kalan hayatınız boyunca bunu sürekli yüzünüze vurabilir, sürekli gündeme getirebilir buna hazırlıklı mısınız?

Bunlar dışında da eğer bir insanın benim gözümde bir kıymeti kalmamışsa aman aram bozulmasın aman yüz yüze bakacağız düşüncesini ben saçma görüyorum. Demek ki siz beraber olamıyorsunuz uzak durmak daha hayırlı bence. Yüz yüze gelip küfür edip kötü olmaktansa iletişim kesmeyi daha sağlıklı buluyorum kim olursa olsun. Ayrıca cenaze için beni bir kere bile aramayan insanın da cemiyetine gitmem, koca da kusura bakmasın kardeşine baksın.

Şunu da eklemek istiyorum eğer görümce kişisi acaba abim ne düşünür ne hisseder gönül koyar demeyip yengesine böyle davranabiliyorsa ben de hiç kim ne düşünür diye takmam. Ama o fikir de güzel, gidip 10-15 dk gelenlere görünüp imkanınız varsa erkenden çıkabilirsiniz de hatta kutlamak istemiyorsanız kutlamayın bile, o zaman da alacağı mesajı alırlar.

Ac
Ya açıkçası şöyle düşünüyorum;
1. onlar değil de diğer insanların hakkınızda konuşması sizin için bir şey ifade ediyor mu? (Kaldı ki sizin düğüne gitmemeniz onların nasıl insanlar olduğunu gösterir daha çok)
2.eşiniz geri kalan hayatınız boyunca bunu sürekli yüzünüze vurabilir, sürekli gündeme getirebilir buna hazırlıklı mısınız?

Bunlar dışında da eğer bir insanın benim gözümde bir kıymeti kalmamışsa aman aram bozulmasın aman yüz yüze bakacağız düşüncesini ben saçma görüyorum. Demek ki siz beraber olamıyorsunuz uzak durmak daha hayırlı bence. Yüz yüze gelip küfür edip kötü olmaktansa iletişim kesmeyi daha sağlıklı buluyorum kim olursa olsun. Ayrıca cenaze için beni bir kere bile aramayan insanın da cemiyetine gitmem, koca da kusura bakmasın kardeşine baksın.
Ikcasi elalemi takmiyorum
Zira benim tavrimdan once elaleme cok malzeme var onlarin uzerine

Misafir gibi gitmeniz gerekir. Benim dusuncem boyle cunku arada eslerimiz var ve isin icinden baska turlu cikilmiyor. Gidip 1er saat oturup misafir gibi kalkarsiniz. Ben yazdiklarinizdan sizin de gitmemek icinize sinmiyor gibi anladim. Hatir icin cig tavuk yeme hesabi, siz esinizle kendi aranizdaki muhabbete sevgiye hatira yatirim yapin derim.
Kendisinin yakin zamanda yoktan yere bana bir kufuru oldu bundan dolayi yuzunu gormek dahi istemiyorum.
Tek derdim bu bana yarin oburgun kakilirda evimde huzurum kacar

Back
X