Görümce ile aynı apt. taşınmak

Siz olsanız taşınır mısınız

• Evet

OY: 9 5,8%
  • Hayır

OY: 146 94,2%

• Ankete Katılan
    155

Gareysar

Hayırlısı
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2020
1.485
En iyi cevaplar
1
1.624
83
Görümcemle aynı binaya taşınmayı düşünüyoruz ama kararsız kaldım sizlere de fikir danışmak istedim.
Görümcem Allah için iyi kadın bir kötülüğünü görmedim gidip eşimle onlarda kalırız. Ama mesele ayni binada yasamak olunca tereddüte düştüm. Görümcemin üç çocuğu var büyükler bende yeni doğum yapacağım. Gitgeller çok olur mu diye düşünüyorum çünkü yalnızlığı rahatlığı seven biriyim. Bebek bakımı için bana yardım eder. Ama su an ki evim merkezi bir konumda orası merkeze uzak şöyle çıkıp da gezeceğim yerler yok. Ama kirası şimdiki evimin yarı fiyatına baya uygun ama eski bina. Bir iki yıl da olsa tasinsam mı maddi açıdan baya rahatlarız.
Sizce?

Görümcemle aynı binaya taşınmayı düşünüyoruz ama kararsız kaldım sizlere de fikir danışmak istedim.
Görümcem Allah için iyi kadın bir kötülüğünü görmedim gidip eşimle onlarda kalırız. Ama mesele ayni binada yasamak olunca tereddüte düştüm. Görümcemin üç çocuğu var büyükler bende yeni doğum yapacağım. Gitgeller çok olur mu diye düşünüyorum çünkü yalnızlığı rahatlığı seven biriyim. Bebek bakımı için bana yardım eder. Ama su an ki evim merkezi bir konumda orası merkeze uzak şöyle çıkıp da gezeceğim yerler yok. Ama kirası şimdiki evimin yarı fiyatına baya uygun ama eski bina. Bir iki yıl da olsa tasinsam mı maddi açıdan baya rahatlarız.
Sizce?
Benim gorumcelerimde çok iyi insanlardır, ikisini de gerçekten abla gibi seviyorum ama ne demisler çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş 🤭

Sakıııııınnnn bende eltimle ayni sitedeydim.ilk basta aaa ne guzel sessiz biri iyi anlasiriz dedim tasindim.ilk 15 gun abartmiyorum hergun bizde sabah gelir aksam giderdi.zar zor kavga kusme araya mesafe koydum.asla tavsiye etmem asla.akli olan yakin akarabayla yakin oturmaz.o cocuklar bebek gorucez diye evinizden cikmaz lohusalikta neler yasarsiniz bi canlandirin gozunuzde.allaha bin sukur tasindim ohhhhh😀😀😀

Çocuklar kuzenlerini görmeye, hala yeğenini görmeye sıkça gelebilir. İşim var diyip çocuklarını size emanet edebilir. Çok işim var diyip gel bana yardım et diyebilir. Ortak tanıdıklar (akrabalar) görümcenize gelince size de habersiz uğrayabilirler. Bir yere giderken nereye, bir yerden gelirken nereden diye sorabilir. Eşinin yapmadığı işleri kardeşinin yapmasını halletmesini isteyebilir. Kısacası para biriktirelim derken bunalıp cinnet geçirebilirsiniz. Belki de siz görümceye cinnet geçirtirsiniz belli mi olur. Kesin olan eninde sonunda birileri cinnet geçirir :)

Aynı sokakta ama biraz daha uzağa taşınsanız? Sonuçta doğum yapınca siz ona o da size çocuklarını emanet edecek, 3 çocukla boğulabilirsiniz biraz.

Yakınlarında benzer fiyata başka daireler vardır.

Yakına taşınma işini debriyajı kavramak gibi düşünün.

Bize akşam niye çıkmadın, yok bizi niye davet etmedin, hadi pazara gidiyorum çocukları sana bıraktım muhabbetleri yapmayacak kadar uzak, acil gününüzde ise birbirinize rahatça ulaşacak kadar yakın olacaksınız. 😊

Yalnızlıgı seviyorsan hic tavsiye etmem. Ne kadar. Gitsen bi türlü gitmesen bi türlü. Bu kadar yakın olunca çat kapi gelmeler de olur.

İyi veya kötü birşey diyemem ama mutlaka hergün bir seans görüşürsünüz. Üstüne kv kp kızı ve oğlu aynı yerde oturduğundan onlarada sizede ayrı ayrı grlseler yine yoplu bir merasim görüşürsünüz.

+ yanlarıda vardır tabi böyle ilişkileri seviyorsanız sorun olmaz.
Bebeğinizi oyalayacak birileri hep yakınınızda olur ve rahat edersiniz. Önyargılı yaklaşmayın derim.

Görümcem yok o yuzden evet dedim. Ama ben bir gorumceyim. yengemi ve kendimi düşününce ben rahati seviyorum yillarca butun amca halalar ayni mahallede oturduk evlerine gitmisligim sınırlıdır. Ablam 11 yildir evli ona da az giderim
Abimde 3 yildir evli ayni sehirdeyiz yine az giderim. Ayni binada otursak belki birbirimizi 2 haftafa bir anca görürüz. Öyle sürekli ne kadar abim bile olsa baskasinin evine gitmeyi pek sevmiyorum. Kendi evim en iyisi..O yuzden bizim gelin benimle ayni binada otursa hic beni hissetmez. 😊 ama mesela ablamla ayni binada otursa rahat edemez ablam cok sık gider gelir 🤣 gorumceden gorumceye degisir bu durum. Bizimde kismetse 3 hafta sonra gelinimiz dogum yapacak ben anneme bile 1 hafta kal sonra evine git diyorum. Kendi basina idare etmeyi cocuk bakmayı öğrenir rahat eder. Ihtiyacim var gel anne demedigi surece gitme diyorum anneme. Benimle oturan gelin yaşadı 😜😜

Büyük risk iyiyken kötü olma ihtimali yüksek. Ha ben görümceme ayak uydururum dersen bişe demem ama rahatınıma düşkünüm demişsin bulaşma derim aynı fiyata ev bulabilirsin mutlaka

Madem onun orada evler ucuz hemen o apartmanda oturmayın da birkaç yan apartmanda oturun. En azından pijemayla inecek modda zırt pirt kapını çalmaz, giyin,saçını başını topla,corap ayakkabı giy falan, usenir zırt pırt gelmeye

Sizce?
Fazla yakınlık tez ayrılık getirir deyip çıkıyorum..

Annemle bir dönem aynı binaya taşındım bak annem diyorum ikinci çocukta üst üste olunca iyi olur dedim olanları yazıyorum annem çok misafir sever herkes hergun onlarda çağırırlar gitmezsem bana gelirlerdi misafirleri mubalasiz iki çocuğa her gün misafir ağırlar oldum bazen gelmesinler diye giderdim ozamn da evini görelim diye çıkarlardı..çocuğum ikinciyi kıskandı sürekli onlara gitmek istedi anne çocuk bağımız o ağlamasın diye neredeyse kopuyordu gece bile orası kalabalık her istediği oluyor diye eve getiremiyordum..yalnızlığı bende çok severim 2 sene hiç vaktim olmadı sonra babamlar emekli olup şehir değiştirdiler de ben resmen düzen kurdum o yüzden sakın ha öyle bir riske girme ben kendi ailemle bile yapamadim

Back
X