Görümce ile aynı apt. taşınmak

Siz olsanız taşınır mısınız

• Evet

OY: 9 5,8%
  • Hayır

OY: 146 94,2%

• Ankete Katılan
    155
Görümcemle aynı binaya taşınmayı düşünüyoruz ama kararsız kaldım sizlere de fikir danışmak istedim.
Görümcem Allah için iyi kadın bir kötülüğünü görmedim gidip eşimle onlarda kalırız. Ama mesele ayni binada yasamak olunca tereddüte düştüm. Görümcemin üç çocuğu var büyükler bende yeni doğum yapacağım. Gitgeller çok olur mu diye düşünüyorum çünkü yalnızlığı rahatlığı seven biriyim. Bebek bakımı için bana yardım eder. Ama su an ki evim merkezi bir konumda orası merkeze uzak şöyle çıkıp da gezeceğim yerler yok. Ama kirası şimdiki evimin yarı fiyatına baya uygun ama eski bina. Bir iki yıl da olsa tasinsam mı maddi açıdan baya rahatlarız.
Sizce?
Merhabalar öncelikle 6 ay sonraya bi konu daha açacaksınız görümcemle kavga / dedikodumu yapıyormus diye..eski nickimle total de 10 senedir takip ediyorum burayı asla sasmaz

Görümcemle aynı binaya taşınmayı düşünüyoruz ama kararsız kaldım sizlere de fikir danışmak istedim.
Görümcem Allah için iyi kadın bir kötülüğünü görmedim gidip eşimle onlarda kalırız. Ama mesele ayni binada yasamak olunca tereddüte düştüm. Görümcemin üç çocuğu var büyükler bende yeni doğum yapacağım. Gitgeller çok olur mu diye düşünüyorum çünkü yalnızlığı rahatlığı seven biriyim. Bebek bakımı için bana yardım eder. Ama su an ki evim merkezi bir konumda orası merkeze uzak şöyle çıkıp da gezeceğim yerler yok. Ama kirası şimdiki evimin yarı fiyatına baya uygun ama eski bina. Bir iki yıl da olsa tasinsam mı maddi açıdan baya rahatlarız.
Sizce?
Ben hem görümceye hem kaynanaya yakın oturuyorum ve tavsiye etmem. İyi insan olmaları beni rahatsız etmicekleri anlamına gelmiyor. Bir arada olmak kötü de değil aman uzak gidemeyiz bahanen olmuyor neden gelmedi muamelesi yapıyorlar.

benim görümce kv ye yakın oturdu 5 sene . en sonunda kv dayanamadı, evini değiştirdi . Kızından uzaga taşındı.
bir bunu düşünün

ben olsam taşınmazdım.
Şimdi ilişkilerin iyi ama ya çok içiçe olunca bozulursa
Bu riski göze alamazdım.

Önyargılı olmayın sonuçta gorumcenizi buradaki herkesten daha iyi tanıyorsunuz. Ben abimle 3 sene alt-üst oturdum. Haftada 1 gün bile ugramazdim çoğu zaman. Çocuğum oldu yegenlerim sevmeye gelirdi ilk zamanlar o kadar. Yengemle yaşımız yakın ortak çevremiz vardı ama birbirimizden bağımsız görüşürdük. Herkes sınırını bilirse faydasını bile görürsünüz

Bu görümcenizin yapısına bağlı aslında
Kimisi gelip gitmeyi çok sever misafirliği vs
Kimisi evde kalmayı daha çok sever
Bende bi görümceyim mesela aynı apt otursak çat pat gitmezdim kendi davet ettikçe giderdim ve kendim davet ederdm çat pat gelmeye alışmasn diye

Mesela ben görümcemle aynı binada oturabilirim sebebi görğmcemin özgürlüğüne, rahatına düşgün olması. Gel desen gelmez gelse bile en fazla yarım saat oturur. Samimidir fakat içli dışlı olmasını sevmez. Yani gitmesem, cağırmasan, sorun almaz. Ama gelinimizle çok iyi anlasmamıza rağmen istemem. Çünkü yeri gelir istemese bile o kendini zorunlu hisseder, ya da ben. Onu kırmak, bilmeden üzmek hiç istemem. O yüzden ayrı olmayı tercih ederim

Görümcem yok o yuzden evet dedim. Ama ben bir gorumceyim. yengemi ve kendimi düşününce ben rahati seviyorum yillarca butun amca halalar ayni mahallede oturduk evlerine gitmisligim sınırlıdır. Ablam 11 yildir evli ona da az giderim
Abimde 3 yildir evli ayni sehirdeyiz yine az giderim. Ayni binada otursak belki birbirimizi 2 haftafa bir anca görürüz. Öyle sürekli ne kadar abim bile olsa baskasinin evine gitmeyi pek sevmiyorum. Kendi evim en iyisi..O yuzden bizim gelin benimle ayni binada otursa hic beni hissetmez. 😊 ama mesela ablamla ayni binada otursa rahat edemez ablam cok sık gider gelir 🤣 gorumceden gorumceye degisir bu durum. Bizimde kismetse 3 hafta sonra gelinimiz dogum yapacak ben anneme bile 1 hafta kal sonra evine git diyorum. Kendi basina idare etmeyi cocuk bakmayı öğrenir rahat eder. Ihtiyacim var gel anne demedigi surece gitme diyorum anneme. Benimle oturan gelin yaşadı 😜😜
o görümcelerdende biri benim =D

Ben içeriğe bakmadan oy vermek istemedim
Kendi düşüncem: ev sahibi ile bile ayni binada/sitede/mahallede oturmak istemem 🤣 evli degilim ama kaynana gibi ev sahibi ile yasayinca aman aman dedim
Ben kendi ailemle de yakin olmak istemem en azindan cat kapi gelme gitmeler bana gore degil ben de kisisel alanima düşkünüm, yalnızlığı seviyorsanız hic yeltenmeyin öyle abla gel deyince gelecek, bana sormadan gelemez derseniz biraz hayal dunyasinda yasiyorsunuz derdim.
Ne demişler: mesafe candir😀

Back
X