Görümce ile mesafem ne olmalı?

Madem erkek kınası yapacaklar damatla karar versinler sen niye karıştın ki? İstemiyorsan da nişanlınla konuşursun çok gereksiz samimiyetler
 
19 yaşında görümce haddini yaşını aşıp düğünle ilgili benim babama laf edecek bende saf saf dinleyeceğim. Üstüne markette beğendiği şey gelmiş diye haber edeceğim , aşık mısınız görümceye ? Böcek yapar ezerim o görümceyi bir daha kafasını kaldıramaz.
 
Ben fikirlere açık bir insanım. Asla ille de benim dediğim olsun diye tutturmam. Etrafıma danışırım fikir alırım. Benden küçük olmasına rağmen zevkine güvenip ona bile danıştığım şeyler olmuştur. Kendisi beni sürekli kendi istediğim şeyleri yaptırmakla itham ediyor. " öyle olsam kaç yaş küçüksün benden,gelip sana sorar fikir alır mıyım?" Diye sordum cevap veremedi. Kv çok iyi ama bir huyu var ki oğluna danışmadan salonlarla konuşuyor, düğün hazırlığı yapıyor vs. Oğlu defalarca "anne bana sormadan iş yapma, senin düğünün mü benim düğünüm mü?' Diye azarlamıştır. Ben oğlundan azar işitsin istemediğim için çoğu şeyi anlatmam eşime, " sen oğlunla konuş anne" derim. Eşim doğuda olduğu için telefonu zor çeker, çoğu zaman benle iletişim kurar. Eşya vs aldığımızı annesi benden öğrendi, kv arayıp eşime sitem ediyormuş " eşya aldın bana niye söylemedin hiç haberimiz yok" vs diye. Kocaman adam, her adımı annesine ailesine danışamaz ya. Eşimi onlara danışmadan iş yapmakla itham ediyor görümce. Ki kendisi sürekli sorar, nasıl apalım diye fikir alır, Asla ailesini hiç yerine saymaz. Ama kv ve görümce sanırım istiyor ki oğulları eve iğne alsa ya da adım atsa onlara haber versin. Halbuki oğulları ailesini dahil olmaları gerektiği kadar dahil ediyor zaten. Bir ara sürekli görümce bana " abim haber vermiyor bize; abim bize danışmadan iş yapıyor" diyordu kızdım artık, 'Bana anını şikayet edip durma, o benim eşim,haklı da olsanız size hak veremeyebilirim, ne sorun varsa evinizle halledin dedim. Bize dediği de anne babasına sormadan iş yapıyormuş,öyle diyorlar .
Bırnyorumda kv cok ıyı cok saygılı hıc bırseye karısmayan bırı demıssın burdada herseyden haberı olsn ıatıyr demıssınıZ. Dugun arası olur boyle seyler ama su konuda haklılar kendılerı esınıze kına yapmaknıstıyorlarmıs kendı taraflarında bırakın yapsınlar sızı ılgılendıren bı durum yok sıIn kınanı yıne dugunde olacak sızlık bı durum yok yanı. Olay bosuna buyumus mesafe koyun madem
 
Merhabalar değerli KK üyeleri. Ben 24 yaşındayım,resmî nikâhım var, 1.5ay sonra da düğünüm olacak. Eşim 25 yaşında askeri personel doğuda , 19 yaşında bir görümcem var. Görümce ile çok iyi anlaşırız benden küçük olmasına rağmen. Sıcak kanlı, samimî birisi. Ben herkese hemen ısınamayan biri olarak ona ısındım.

Geçenlerde bana durduk yere onlara hakaret ettiğimi söyledi, kendisi bana kalbimi çok kıracak bir kelime etti. Malûm pandemiden dolayı kına düğün bir yapmaya karar verdik, bu şekilde konuşuldu. Kv ile telefonda düğün hakkında konuşurken "biz abime ayrı kına yapmak istiyoruz, sonuçta bir tane büyük oğlan evleniyor, herkes kına ayrı yapıyor, biz bir yaparsak laf ederler" gibisinden birşeyler söyledi. Bende çok doğal bir şekilde, içimde asla art niyet ve hakaret amacı olmadan " hani kına düğün bir yapacaktık, şimdi niye dönüyorsunuz?" Diye sordum. "Herkesin ne dediği en çok senin umrumda değildi , herkes öyle yapıyor diye bizde öyle yapmak zorunda miyiz ?" Diye sordum. Ki bu verdikleri karardan eşimin haberi yok. Görümce birden anlayamadığım bir şekilde " ama seninde baban sürekli fikir değiştiriyor " dedi alaycı bir ses tonu ile. Babam hazırlıklar sürecinde birkaç kez sıkıntı çıkardı, tamam dediği şeyden vazgeçti, bir şekilde hallettik yine de sonuca bağladık. Bende kendisine " Sen bunu benim başıma mi kakacaksın her fikir ayrılığına düştüğümüzde, ben sıkıntımı sana kardeş bilip anlatıyorum, ilk fırsatta başıma kakman için mi?" Diye sordum. Laf nereden geldiyse onlara hakaret ettim oldu. "Dönüyorsunuz " diyerek onlara dönek demişim,saygısızlık etmişim, bu ona göre kötü bir kelimeymiş. Öyle demediğimi, öyle olduğunu düşünsem direk söyleyeceğimi belirtmeme rağmen bağrış çağrış üste çıkmaya çalıştı,bende cevabımı verdim. ( bu arada telefon hoparlörde, kv yanında tamam kapatın konuyu tartışmayın vs diye bizi sakinleştirmeye çalışıyor) Ondan sonra alaycı ve gülerek bir ses tonu ile " bizim gibisini buldu da şişiyor " Diye bir cümle etti. Bana diyor ki " sen işine geldiği gibi anlıyorsun, sana ne dersek herşeye bir cevabın var, herşeye bir cevap veriyorsun öyle mi olur böyle mi olur diye." Diyor. " ne bekliyorsun, sende aynı böyle değil misin? Susup herşeye tamam mi diyeyim? " dedim. "Size güleryüzlü değilde her dediğimi yaptıran bir gelin mi lazımdı? " dedim. O benim "dönüyorsunuz" kelimemi dönek olarak alabiliyorsa bende bu cümleyi "sen bizim gibi aileye geldin bize layık olmamana rağmen, şükredeceğin yerde şişiyorsun" gibi algılarım, madem herkes istediği gibi anlıyor. Çok üzüldüm, sinirlerim bozuldu ağlayarak bağırarak kvye "ne demek bu kızın benimle nasıl konuşuyor?" Diye sordum. Hâlâ arkadan birşeyler söyleniyordu görümce. En sonunda bir şekilde sakinledim kapattık.

Allah yukarda , canımın sıkıntısından üzülmekten 2 gün gözümün yaşi durmadı. Gerçekten çok iyi anlaştığım bir kızdı. Herkes bize imrenirdi gelin görümce değilde kardeş gibisiniz derdi. Benimde defalarca ona laf sokma, birşeyleri başına kakma fırsatım olmasına rağmen asla bunu yapmadım, güzelde öğüt vermeye, anlatmaya çalıştım, yenge gibi değilde arkadaş gibi yaklaştım hep. Kayınvalidem çok şeker,çok saygılı,beni gelini değilde kızı gibi gören, saygılı,samimi çok tatlı bir kadın çok şükür. Asla beni ezmez, insanların yanında beni hep över, beni hep korur (oğluna karşı bile) , kimseye asla laf ettirmez. Onun samimiyetinden asla şüphem yok, Allah ondan razı olsun. Eşimde beni ailesine ezdirecek birisi değil. Eş-aile dengesini çok iyi koruyan,bana saygısızlık edilmesine asla izin vermeyen, beni el üstünde tutan birisi şükür. 🙏🧿

Sorum şu ki değerli üyeler, ben henüz görümce kv ilişkilerinde yeniyim,9 ay filan oldu.Birkaç gün sonra görümce aradı, birşey olmamış gibi. Ben çok aradığı istediği bir ürünü markette görüp sadece resmini attım ona, barışma amaçlı değil ama aradığı içim içim el vermedi, gidip alsın diye, yine iyi niyetim tuttu. Belki ilk adımı ondan beklemeliydim ama bilemiyorum. Bu durumu eşim bilse mutlaka bana saygısızlık ettiği için kardeşini sert bir dille uyarır, saygısızlık eşimin asla tahammül edemeyeceği birşeydir. Ancak ben bunu ona söylesem eşim kardeşine kızacak, kavga çıkacak ve ben ara bozan,kavgaya sebep olan gelin olmak istemiyorum.

Ben asla eşimin ailesine saygısızlık etmeyen biriyim. Ama istemediğim ,beğenmediğim, bana yanlış gelen bir durum olursa da saygımı kaybetmeden istemediğimi belirtir, fikrimi söyler, kendimi asla ezdirmem. Bu güne kadar hiç sorun yaşamadım kimseyle,onlarda iyiydi haklarını yiyemem. Ama görümce ile yaşadığım bu olay beni farklı şeyler düşünmeye itti. Acaba ben ne kadar iyi olursa olsun görümce ile bu kadar yakın olmakta hata mi ettim? Abla gibi değilde yenge gibi mi yaklaşmalıydım ona? Arama yeterince mesafe koyamadığım için mi bana saygısızlık etme cesaretini buldu kendine? Nasıl davranmam doğru olur sizce? Ne yapmalı böyle bir durumda? Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın, içimi buraya dökmek istedim.
Sen kalkıp okadar laftan sonra gidipte ona markette beğendiği birşeyin fotosunu atarsan daha coooook laf yersin 😀🤷
 
Senin daha yaşın küçük. Bırak da bu tarz konulara anne babalarla biz karar verelim.

19 yaşındaki çocuk da bir zahmet abisinin düğününe karışmasın. Sinirlendim bak. 😅 Herkes her konuda fikir beyan etmek zorunda değil. Yoksa işin içinden çıkamazsınız.
 
Gereksiz bi samimiyet olmuş görumce ile bırakın kv ile bile mesafe olmalı bu kadr içe girmemeli bence. Ben bnu anladım . Bir de her şeyinizi anlatmak hata hele erkek tarafına ..
 
Merhabalar değerli KK üyeleri. Ben 24 yaşındayım,resmî nikâhım var, 1.5ay sonra da düğünüm olacak. Eşim 25 yaşında askeri personel doğuda , 19 yaşında bir görümcem var. Görümce ile çok iyi anlaşırız benden küçük olmasına rağmen. Sıcak kanlı, samimî birisi. Ben herkese hemen ısınamayan biri olarak ona ısındım.

Geçenlerde bana durduk yere onlara hakaret ettiğimi söyledi, kendisi bana kalbimi çok kıracak bir kelime etti. Malûm pandemiden dolayı kına düğün bir yapmaya karar verdik, bu şekilde konuşuldu. Kv ile telefonda düğün hakkında konuşurken "biz abime ayrı kına yapmak istiyoruz, sonuçta bir tane büyük oğlan evleniyor, herkes kına ayrı yapıyor, biz bir yaparsak laf ederler" gibisinden birşeyler söyledi. Bende çok doğal bir şekilde, içimde asla art niyet ve hakaret amacı olmadan " hani kına düğün bir yapacaktık, şimdi niye dönüyorsunuz?" Diye sordum. "Herkesin ne dediği en çok senin umrumda değildi , herkes öyle yapıyor diye bizde öyle yapmak zorunda miyiz ?" Diye sordum. Ki bu verdikleri karardan eşimin haberi yok. Görümce birden anlayamadığım bir şekilde " ama seninde baban sürekli fikir değiştiriyor " dedi alaycı bir ses tonu ile. Babam hazırlıklar sürecinde birkaç kez sıkıntı çıkardı, tamam dediği şeyden vazgeçti, bir şekilde hallettik yine de sonuca bağladık. Bende kendisine " Sen bunu benim başıma mi kakacaksın her fikir ayrılığına düştüğümüzde, ben sıkıntımı sana kardeş bilip anlatıyorum, ilk fırsatta başıma kakman için mi?" Diye sordum. Laf nereden geldiyse onlara hakaret ettim oldu. "Dönüyorsunuz " diyerek onlara dönek demişim,saygısızlık etmişim, bu ona göre kötü bir kelimeymiş. Öyle demediğimi, öyle olduğunu düşünsem direk söyleyeceğimi belirtmeme rağmen bağrış çağrış üste çıkmaya çalıştı,bende cevabımı verdim. ( bu arada telefon hoparlörde, kv yanında tamam kapatın konuyu tartışmayın vs diye bizi sakinleştirmeye çalışıyor) Ondan sonra alaycı ve gülerek bir ses tonu ile " bizim gibisini buldu da şişiyor " Diye bir cümle etti. Bana diyor ki " sen işine geldiği gibi anlıyorsun, sana ne dersek herşeye bir cevabın var, herşeye bir cevap veriyorsun öyle mi olur böyle mi olur diye." Diyor. " ne bekliyorsun, sende aynı böyle değil misin? Susup herşeye tamam mi diyeyim? " dedim. "Size güleryüzlü değilde her dediğimi yaptıran bir gelin mi lazımdı? " dedim. O benim "dönüyorsunuz" kelimemi dönek olarak alabiliyorsa bende bu cümleyi "sen bizim gibi aileye geldin bize layık olmamana rağmen, şükredeceğin yerde şişiyorsun" gibi algılarım, madem herkes istediği gibi anlıyor. Çok üzüldüm, sinirlerim bozuldu ağlayarak bağırarak kvye "ne demek bu kızın benimle nasıl konuşuyor?" Diye sordum. Hâlâ arkadan birşeyler söyleniyordu görümce. En sonunda bir şekilde sakinledim kapattık.

Allah yukarda , canımın sıkıntısından üzülmekten 2 gün gözümün yaşi durmadı. Gerçekten çok iyi anlaştığım bir kızdı. Herkes bize imrenirdi gelin görümce değilde kardeş gibisiniz derdi. Benimde defalarca ona laf sokma, birşeyleri başına kakma fırsatım olmasına rağmen asla bunu yapmadım, güzelde öğüt vermeye, anlatmaya çalıştım, yenge gibi değilde arkadaş gibi yaklaştım hep. Kayınvalidem çok şeker,çok saygılı,beni gelini değilde kızı gibi gören, saygılı,samimi çok tatlı bir kadın çok şükür. Asla beni ezmez, insanların yanında beni hep över, beni hep korur (oğluna karşı bile) , kimseye asla laf ettirmez. Onun samimiyetinden asla şüphem yok, Allah ondan razı olsun. Eşimde beni ailesine ezdirecek birisi değil. Eş-aile dengesini çok iyi koruyan,bana saygısızlık edilmesine asla izin vermeyen, beni el üstünde tutan birisi şükür. 🙏🧿

Sorum şu ki değerli üyeler, ben henüz görümce kv ilişkilerinde yeniyim,9 ay filan oldu.Birkaç gün sonra görümce aradı, birşey olmamış gibi. Ben çok aradığı istediği bir ürünü markette görüp sadece resmini attım ona, barışma amaçlı değil ama aradığı içim içim el vermedi, gidip alsın diye, yine iyi niyetim tuttu. Belki ilk adımı ondan beklemeliydim ama bilemiyorum. Bu durumu eşim bilse mutlaka bana saygısızlık ettiği için kardeşini sert bir dille uyarır, saygısızlık eşimin asla tahammül edemeyeceği birşeydir. Ancak ben bunu ona söylesem eşim kardeşine kızacak, kavga çıkacak ve ben ara bozan,kavgaya sebep olan gelin olmak istemiyorum.

Ben asla eşimin ailesine saygısızlık etmeyen biriyim. Ama istemediğim ,beğenmediğim, bana yanlış gelen bir durum olursa da saygımı kaybetmeden istemediğimi belirtir, fikrimi söyler, kendimi asla ezdirmem. Bu güne kadar hiç sorun yaşamadım kimseyle,onlarda iyiydi haklarını yiyemem. Ama görümce ile yaşadığım bu olay beni farklı şeyler düşünmeye itti. Acaba ben ne kadar iyi olursa olsun görümce ile bu kadar yakın olmakta hata mi ettim? Abla gibi değilde yenge gibi mi yaklaşmalıydım ona? Arama yeterince mesafe koyamadığım için mi bana saygısızlık etme cesaretini buldu kendine? Nasıl davranmam doğru olur sizce? Ne yapmalı böyle bir durumda? Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın, içimi buraya dökmek istedim.
Hiç gerek yok görümce görümcedir kardeş kardeştir.Mesafe olsun aranızda .Mesafe harika bişey .
 
Merhabalar değerli KK üyeleri. Ben 24 yaşındayım,resmî nikâhım var, 1.5ay sonra da düğünüm olacak. Eşim 25 yaşında askeri personel doğuda , 19 yaşında bir görümcem var. Görümce ile çok iyi anlaşırız benden küçük olmasına rağmen. Sıcak kanlı, samimî birisi. Ben herkese hemen ısınamayan biri olarak ona ısındım.

Geçenlerde bana durduk yere onlara hakaret ettiğimi söyledi, kendisi bana kalbimi çok kıracak bir kelime etti. Malûm pandemiden dolayı kına düğün bir yapmaya karar verdik, bu şekilde konuşuldu. Kv ile telefonda düğün hakkında konuşurken "biz abime ayrı kına yapmak istiyoruz, sonuçta bir tane büyük oğlan evleniyor, herkes kına ayrı yapıyor, biz bir yaparsak laf ederler" gibisinden birşeyler söyledi. Bende çok doğal bir şekilde, içimde asla art niyet ve hakaret amacı olmadan " hani kına düğün bir yapacaktık, şimdi niye dönüyorsunuz?" Diye sordum. "Herkesin ne dediği en çok senin umrumda değildi , herkes öyle yapıyor diye bizde öyle yapmak zorunda miyiz ?" Diye sordum. Ki bu verdikleri karardan eşimin haberi yok. Görümce birden anlayamadığım bir şekilde " ama seninde baban sürekli fikir değiştiriyor " dedi alaycı bir ses tonu ile. Babam hazırlıklar sürecinde birkaç kez sıkıntı çıkardı, tamam dediği şeyden vazgeçti, bir şekilde hallettik yine de sonuca bağladık. Bende kendisine " Sen bunu benim başıma mi kakacaksın her fikir ayrılığına düştüğümüzde, ben sıkıntımı sana kardeş bilip anlatıyorum, ilk fırsatta başıma kakman için mi?" Diye sordum. Laf nereden geldiyse onlara hakaret ettim oldu. "Dönüyorsunuz " diyerek onlara dönek demişim,saygısızlık etmişim, bu ona göre kötü bir kelimeymiş. Öyle demediğimi, öyle olduğunu düşünsem direk söyleyeceğimi belirtmeme rağmen bağrış çağrış üste çıkmaya çalıştı,bende cevabımı verdim. ( bu arada telefon hoparlörde, kv yanında tamam kapatın konuyu tartışmayın vs diye bizi sakinleştirmeye çalışıyor) Ondan sonra alaycı ve gülerek bir ses tonu ile " bizim gibisini buldu da şişiyor " Diye bir cümle etti. Bana diyor ki " sen işine geldiği gibi anlıyorsun, sana ne dersek herşeye bir cevabın var, herşeye bir cevap veriyorsun öyle mi olur böyle mi olur diye." Diyor. " ne bekliyorsun, sende aynı böyle değil misin? Susup herşeye tamam mi diyeyim? " dedim. "Size güleryüzlü değilde her dediğimi yaptıran bir gelin mi lazımdı? " dedim. O benim "dönüyorsunuz" kelimemi dönek olarak alabiliyorsa bende bu cümleyi "sen bizim gibi aileye geldin bize layık olmamana rağmen, şükredeceğin yerde şişiyorsun" gibi algılarım, madem herkes istediği gibi anlıyor. Çok üzüldüm, sinirlerim bozuldu ağlayarak bağırarak kvye "ne demek bu kızın benimle nasıl konuşuyor?" Diye sordum. Hâlâ arkadan birşeyler söyleniyordu görümce. En sonunda bir şekilde sakinledim kapattık.

Allah yukarda , canımın sıkıntısından üzülmekten 2 gün gözümün yaşi durmadı. Gerçekten çok iyi anlaştığım bir kızdı. Herkes bize imrenirdi gelin görümce değilde kardeş gibisiniz derdi. Benimde defalarca ona laf sokma, birşeyleri başına kakma fırsatım olmasına rağmen asla bunu yapmadım, güzelde öğüt vermeye, anlatmaya çalıştım, yenge gibi değilde arkadaş gibi yaklaştım hep. Kayınvalidem çok şeker,çok saygılı,beni gelini değilde kızı gibi gören, saygılı,samimi çok tatlı bir kadın çok şükür. Asla beni ezmez, insanların yanında beni hep över, beni hep korur (oğluna karşı bile) , kimseye asla laf ettirmez. Onun samimiyetinden asla şüphem yok, Allah ondan razı olsun. Eşimde beni ailesine ezdirecek birisi değil. Eş-aile dengesini çok iyi koruyan,bana saygısızlık edilmesine asla izin vermeyen, beni el üstünde tutan birisi şükür. 🙏🧿

Sorum şu ki değerli üyeler, ben henüz görümce kv ilişkilerinde yeniyim,9 ay filan oldu.Birkaç gün sonra görümce aradı, birşey olmamış gibi. Ben çok aradığı istediği bir ürünü markette görüp sadece resmini attım ona, barışma amaçlı değil ama aradığı içim içim el vermedi, gidip alsın diye, yine iyi niyetim tuttu. Belki ilk adımı ondan beklemeliydim ama bilemiyorum. Bu durumu eşim bilse mutlaka bana saygısızlık ettiği için kardeşini sert bir dille uyarır, saygısızlık eşimin asla tahammül edemeyeceği birşeydir. Ancak ben bunu ona söylesem eşim kardeşine kızacak, kavga çıkacak ve ben ara bozan,kavgaya sebep olan gelin olmak istemiyorum.

Ben asla eşimin ailesine saygısızlık etmeyen biriyim. Ama istemediğim ,beğenmediğim, bana yanlış gelen bir durum olursa da saygımı kaybetmeden istemediğimi belirtir, fikrimi söyler, kendimi asla ezdirmem. Bu güne kadar hiç sorun yaşamadım kimseyle,onlarda iyiydi haklarını yiyemem. Ama görümce ile yaşadığım bu olay beni farklı şeyler düşünmeye itti. Acaba ben ne kadar iyi olursa olsun görümce ile bu kadar yakın olmakta hata mi ettim? Abla gibi değilde yenge gibi mi yaklaşmalıydım ona? Arama yeterince mesafe koyamadığım için mi bana saygısızlık etme cesaretini buldu kendine? Nasıl davranmam doğru olur sizce? Ne yapmalı böyle bir durumda? Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın, içimi buraya dökmek istedim.
Birincisi hicbir gelin kayinvalidenin kizi drgildir kizi gibidir degil asla olmaz. Ikincisi hicbir gorumceyle gelin kardes degildir ucuncusu hicbir erkek kardesini atipta karisini tutmaz. 9 ay gibi sure icin tum yanilmalarinizi yanlis anladiklarinizi basta belirtmek istedim. Simdi konuya geleyim dedigim gibi 9 ay cok daha kisa. Ilerleyen zamanda kayinvalidende gorumcende bu olayi asla unutmayacaktir ozellikle kayinvalide. Evinin uzak olacagini askeri personel olacaginiz icin bunu sans olarak gormeni tavsiye ederim. Mesafen herzaman olsun kizkardes degil yenge olmanizi tavsiye ederim.bunlarin hayatin malesef cok aci gercekleri ben kayinvalidemi gokten inmis kanatsiz melek sanirdim hicbir nokta kadar eksisini gormemistim yillar sonra tir carpmis gibi oldum.askerlerin cogunun psikilojisi bozuktur bunuda ek paragraf olarak koyayim suraya. Suan yasayabildigini yasa hersey sana toz pembe aldirabildigini aldir bunlar ailece egolular bak basin agrimasin sonradan.
 
Sen niye kötü oluyorsun ki? Biz abinle böyle karar verdik, abinle konuş deyip konuyu paslasaydın. Onlar kardeş birbirlerine ne derlerse desinler unutur geçerler. Sen el kızısın, senin en ufak lafın batar.
Sen bu tür toplara girme. Madem nişanlın da aklı başında bi adam, tatlı canını niye üzüyorsun.
 
Ya pardon ama 19 yaşındaki görümce sizin düğün kınayla neden ilgileniyor onu ilgilendirmez ki finansman mı sağlıyor hayırdır yani hadi diyelim sağlıyor bu durumda bile saygısızlık bence kına ve düğün bu süreç sadece gelin damat için özeldir...Büyük abim evlenirken 17 yaşındaydım hiç böyle lüzumsuzluklar yapmadım dahil olmadım aklıma bile gelmedi.Bence sınırlarını bilmeyenler için gerekli birşey mesafe.Tabi aynı yerde olunca daha çok görüşülünce samimiyet boyutu değişebilir biz uzaktık hep.Ama bilmiyorum ya ben hiçbir zaman bana danışılmayan bir konuda fikrimi söyler olmadım çünkü hiç sevmem ve bana yapılmasını istemem.Bence sizin ilişkiniz içinde mesafe gerekli.Zaten evlenince belli zamanlarda hep beraber görüşürsünüz bayram olur doğum günü olur onları kutlarsınız ama o görümceyle birebir zaman geçirmem ve yakın olmazdım eskisi kadar ben.Hayatımdan detay vermem yüzüstü geçerim.Ha bu arada ailenizle ilgili yaşadığınız sorunları değil görümceye eşinize bile anlatmayın lüzumu yok...
 
Merhabalar değerli KK üyeleri. Ben 24 yaşındayım,resmî nikâhım var, 1.5ay sonra da düğünüm olacak. Eşim 25 yaşında askeri personel doğuda , 19 yaşında bir görümcem var. Görümce ile çok iyi anlaşırız benden küçük olmasına rağmen. Sıcak kanlı, samimî birisi. Ben herkese hemen ısınamayan biri olarak ona ısındım.

Geçenlerde bana durduk yere onlara hakaret ettiğimi söyledi, kendisi bana kalbimi çok kıracak bir kelime etti. Malûm pandemiden dolayı kına düğün bir yapmaya karar verdik, bu şekilde konuşuldu. Kv ile telefonda düğün hakkında konuşurken "biz abime ayrı kına yapmak istiyoruz, sonuçta bir tane büyük oğlan evleniyor, herkes kına ayrı yapıyor, biz bir yaparsak laf ederler" gibisinden birşeyler söyledi. Bende çok doğal bir şekilde, içimde asla art niyet ve hakaret amacı olmadan " hani kına düğün bir yapacaktık, şimdi niye dönüyorsunuz?" Diye sordum. "Herkesin ne dediği en çok senin umrumda değildi , herkes öyle yapıyor diye bizde öyle yapmak zorunda miyiz ?" Diye sordum. Ki bu verdikleri karardan eşimin haberi yok. Görümce birden anlayamadığım bir şekilde " ama seninde baban sürekli fikir değiştiriyor " dedi alaycı bir ses tonu ile. Babam hazırlıklar sürecinde birkaç kez sıkıntı çıkardı, tamam dediği şeyden vazgeçti, bir şekilde hallettik yine de sonuca bağladık. Bende kendisine " Sen bunu benim başıma mi kakacaksın her fikir ayrılığına düştüğümüzde, ben sıkıntımı sana kardeş bilip anlatıyorum, ilk fırsatta başıma kakman için mi?" Diye sordum. Laf nereden geldiyse onlara hakaret ettim oldu. "Dönüyorsunuz " diyerek onlara dönek demişim,saygısızlık etmişim, bu ona göre kötü bir kelimeymiş. Öyle demediğimi, öyle olduğunu düşünsem direk söyleyeceğimi belirtmeme rağmen bağrış çağrış üste çıkmaya çalıştı,bende cevabımı verdim. ( bu arada telefon hoparlörde, kv yanında tamam kapatın konuyu tartışmayın vs diye bizi sakinleştirmeye çalışıyor) Ondan sonra alaycı ve gülerek bir ses tonu ile " bizim gibisini buldu da şişiyor " Diye bir cümle etti. Bana diyor ki " sen işine geldiği gibi anlıyorsun, sana ne dersek herşeye bir cevabın var, herşeye bir cevap veriyorsun öyle mi olur böyle mi olur diye." Diyor. " ne bekliyorsun, sende aynı böyle değil misin? Susup herşeye tamam mi diyeyim? " dedim. "Size güleryüzlü değilde her dediğimi yaptıran bir gelin mi lazımdı? " dedim. O benim "dönüyorsunuz" kelimemi dönek olarak alabiliyorsa bende bu cümleyi "sen bizim gibi aileye geldin bize layık olmamana rağmen, şükredeceğin yerde şişiyorsun" gibi algılarım, madem herkes istediği gibi anlıyor. Çok üzüldüm, sinirlerim bozuldu ağlayarak bağırarak kvye "ne demek bu kızın benimle nasıl konuşuyor?" Diye sordum. Hâlâ arkadan birşeyler söyleniyordu görümce. En sonunda bir şekilde sakinledim kapattık.

Allah yukarda , canımın sıkıntısından üzülmekten 2 gün gözümün yaşi durmadı. Gerçekten çok iyi anlaştığım bir kızdı. Herkes bize imrenirdi gelin görümce değilde kardeş gibisiniz derdi. Benimde defalarca ona laf sokma, birşeyleri başına kakma fırsatım olmasına rağmen asla bunu yapmadım, güzelde öğüt vermeye, anlatmaya çalıştım, yenge gibi değilde arkadaş gibi yaklaştım hep. Kayınvalidem çok şeker,çok saygılı,beni gelini değilde kızı gibi gören, saygılı,samimi çok tatlı bir kadın çok şükür. Asla beni ezmez, insanların yanında beni hep över, beni hep korur (oğluna karşı bile) , kimseye asla laf ettirmez. Onun samimiyetinden asla şüphem yok, Allah ondan razı olsun. Eşimde beni ailesine ezdirecek birisi değil. Eş-aile dengesini çok iyi koruyan,bana saygısızlık edilmesine asla izin vermeyen, beni el üstünde tutan birisi şükür. 🙏🧿

Sorum şu ki değerli üyeler, ben henüz görümce kv ilişkilerinde yeniyim,9 ay filan oldu.Birkaç gün sonra görümce aradı, birşey olmamış gibi. Ben çok aradığı istediği bir ürünü markette görüp sadece resmini attım ona, barışma amaçlı değil ama aradığı içim içim el vermedi, gidip alsın diye, yine iyi niyetim tuttu. Belki ilk adımı ondan beklemeliydim ama bilemiyorum. Bu durumu eşim bilse mutlaka bana saygısızlık ettiği için kardeşini sert bir dille uyarır, saygısızlık eşimin asla tahammül edemeyeceği birşeydir. Ancak ben bunu ona söylesem eşim kardeşine kızacak, kavga çıkacak ve ben ara bozan,kavgaya sebep olan gelin olmak istemiyorum.

Ben asla eşimin ailesine saygısızlık etmeyen biriyim. Ama istemediğim ,beğenmediğim, bana yanlış gelen bir durum olursa da saygımı kaybetmeden istemediğimi belirtir, fikrimi söyler, kendimi asla ezdirmem. Bu güne kadar hiç sorun yaşamadım kimseyle,onlarda iyiydi haklarını yiyemem. Ama görümce ile yaşadığım bu olay beni farklı şeyler düşünmeye itti. Acaba ben ne kadar iyi olursa olsun görümce ile bu kadar yakın olmakta hata mi ettim? Abla gibi değilde yenge gibi mi yaklaşmalıydım ona? Arama yeterince mesafe koyamadığım için mi bana saygısızlık etme cesaretini buldu kendine? Nasıl davranmam doğru olur sizce? Ne yapmalı böyle bir durumda? Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın, içimi buraya dökmek istedim.
Cok ozur dilerim ama 19 yasindaki cocuga ne kinadan dugunden? O ne karisir? En basindan vermissiniz bu cesareti, hicbir zaman anlayamayacagim gorumceyi kardesi, kayinvalideyi annesi gibi gorenleri gercekten. Elbette mesafeli olacaksiniz, herkes duracagi yeri bilecek. Gorumce kim oluyor da babaya laf ediyor? Haddine mi? Kesinlikle ilk adimi atmamaliydiniz, evde şişine şişine annesiyle konuştuguna eminim.
 
Klişe olacak ama "fazla samimiyet tez ayrılık getirirmis ".Son yazdığınız cumlelerde sorularınızın cevabı saklı aslında .Ben eşler arasında bile çok ince bir çizgi olması taraftarıyım ..Yoksa yüz göz olunuyor .Yol yakınken tavrinizi alın.
 
Karşınızda 19 yaşında yeni yetiskin bir ergen var. Kayinvalide degil kayin peder degil nişanlın degil. Hesap sormak ona düşmediği gibi böyle hesap vereceğiniz bir kisi de olmamali.
 
Ya pardon ama 19 yaşındaki görümce sizin düğün kınayla neden ilgileniyor onu ilgilendirmez ki finansman mı sağlıyor hayırdır yani hadi diyelim sağlıyor bu durumda bile saygısızlık bence kına ve düğün bu süreç sadece gelin damat için özeldir...Büyük abim evlenirken 17 yaşındaydım hiç böyle lüzumsuzluklar yapmadım dahil olmadım aklıma bile gelmedi.Bence sınırlarını bilmeyenler için gerekli birşey mesafe.Tabi aynı yerde olunca daha çok görüşülünce samimiyet boyutu değişebilir biz uzaktık hep.Ama bilmiyorum ya ben hiçbir zaman bana danışılmayan bir konuda fikrimi söyler olmadım çünkü hiç sevmem ve bana yapılmasını istemem.Bence sizin ilişkiniz içinde mesafe gerekli.Zaten evlenince belli zamanlarda hep beraber görüşürsünüz bayram olur doğum günü olur onları kutlarsınız ama o görümceyle birebir zaman geçirmem ve yakın olmazdım eskisi kadar ben.Hayatımdan detay vermem yüzüstü geçerim.Ha bu arada ailenizle ilgili yaşadığınız sorunları değil görümceye eşinize bile anlatmayın lüzumu yok...

işte iyi geçinmenin püf noktaları ..
 
X