- 12 Mart 2012
- 523
- 666
- 103
- Konu Sahibi semelmelse
Hiç bir yorum okumadan diyorum ki; abiniz gelip neden herşeyi sizlere anlatıyor ki?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ılımlı yaklaşmaya çalışıyoruz zaten;ki bence kendime adıma olmasa dahi ailem cok sıcak ona karşı.eve yemeğe çağırmışlığımız,annemin akşam kahvesine çağırmışlığı çoktur.şu an nerede istiyorsa orada oturuyorzaten bunu önemsediğini öğrendikten sonra kimse ön koltuga gecmedi mesela.hani elimizden geldiğince iyi davrandıgımzı düşünüyorum ben.tabi bi de karşı taraftan bakmak lazım olaya.yanlış anlamayın ama siz abiniz daha evlenmeden görümce olmuşsunuz zaten :) 34 yaşında evli çocuk sahibi bir bayanım kardeşim 30 yaşında bekar, kız arkadaşı bizimle biryere giderse biz hep ona öne geç beraber oturun deriz.Yanımızdaykende uzaktaykende ona özel olduğunu hissettiririz..Yanlış yada bize göre itici bir kelime bile kullansa çok üstünde durmam ben.Sonuçta kardeşimin değer verdiği bize her yönü iyi gelmesede onun üzerine titrediği bitanecik sevgilisi..orda oturmuş,şoyle demiş,böyle bakmış diye herşeyi dideler sorun haline getirirseniz hem kendinizi hem karşı tarafı mutsuz edersiniz...Sonuçta iki farklı aile biraraya geliyor elbet anlaşmazlıklar olabilir ama bunları sorun haline getirecek biri varsa o kişi siz değilsiniz...Abinizle kızın arasında olan biten herşeyide mercek altına almanız ilginç..Bırakın nerde istiyorsa orda otursun demekki o şekilde daha rahat hissediyor kendini.Böyle şeyleri o sorun ediyorsada kendini rahat hissetmesi için ona bir fırsat verin daha ılımlı yaklaşın .En cadı gelin bile sahip çıkıldığını sevildiğini değer gördüğünü hissetmek ister.
evet ben de çoğunlukla ince düşündüğünden dolayı ya da farklı düşündüğümüzden dolayı bunu yaşadıgımızı üşünüyorum;ama sıklıkla olması insanı gercekten cok yoruyor.Açıkçası benim de böyle takintilarim var eğer takintiysa.. İnsan değer verildiğini sevildiğini bilmek istiyor, yanı koltuk ve yemek değil maksat..maksat değer.siz cagirsaniz belki gelmek bile istemeyecek..zaten siz ona gelin gözüyle bakıyorsunuz..benim de bu tarz durumlarim oldu nisanliydim eşim beni akraba düğününe goturmek istedi kaynana ailecek gideceğiz dedi, ama kendi gidemedi allah işte. Ön koltuk meselemi kimse bilmiyordu öğrendiler inadına öne birini oturtmalar filan..
Bunlar küçük ayrıntı gibi ama sizden sadece biraz ince düşünce bekliyor bence kendisi öyle olduğu için.
evet büyük bi olay yok,dediğiniz gibi bi ısınamamışlık var .zaman gecirdikçe birbirimizi anladıkça gececektir diye umuyorum :)aham şaham bi olumsuzluk yok, sadece kanın ısınmamış gibi geldi bana
ben nişanlıyken kayınvalidem asla öne oturmam sen oturacaksın dedi yemin etti, sanırım taze gelinim jest yapmak istedi
3 yıl oldu hala önde ben otururum
içinden keşke izin vermeseydim diyorsa da geç kaldı artık![]()
yok annem abime anlatmadı,tatsızlık olmasın diyeKusura bakmayın ama bu kadarda değil. Kimse annesine bunu layık görmez.
Vallahi benim anneme yapılsa zaten annem bana bırakmaz da bende paralar atarım kenara.
Bu mesele ön koltuk arka koltuk yemek arama falan değil.
Resmen sizi yumuşak baş görmüş dur ezeyim diyor.
Abin bilmiyor mu annene bunu dediğini?
Bildiği halde susuyorsa geçmiş olsun o çoktan safını belirlemiş
daha önce de bi kaç kişi sordu abim gelip anlatmıyor ya :) hani ikisinin de morali bozuk oldugunda biz soruyoruz sorun mu var diye konu o şekilde acılıyor ya bi şey yok diyip geciştiriyor(çoğunlukla)bunlar anlattıgı konulardı.Hiç bir yorum okumadan diyorum ki; abiniz gelip neden herşeyi sizlere anlatıyor ki?
yok annem abime anlatmadı,tatsızlık olmasın diye
tavsiyelerinizi dikkate alavagım teşekürler :)ben o kadar katı olamayacağım ya.bazen çok hassas olabiliyoruz.bende nişanlanmadan önce ailesiyle tanışmıştım.hep arabada,dışarıda evde önceliği bana vermişlerdir.çünkü o zamanlar ailenye yeni girecek bir adaydım gönlümü hoş tutuyorlardır aman kızımız alınmasın diye.ve haliyle oğlumuz bizimle tanıştırdıysa ciddidir nasılsa evlenecek bakışı vardı.şimdi benim bir tane erkk kardeşim var doğduğu günü bile hatırladığım kokusuna doyamadığım evlat gibi bir şey.yarın öbürgün bir kızarkadaşım var dese tanıştırmak istese ve gerçekten ciddi düşündüğü bir ilişkiyse(ergenlik,çocukluk dönemi değil) kız bizle yemeğe de gelir,annemde arar sorar,geç kızım sen otur derler zaten.Benim teyzem,kızı falan gelin adayının üstüne titrerler.Şimdi önceki gibi adı konulması beklenmiyor beraber aileyle vakit geçirmek için,o yüzden kız dışlanmış hissedebilirim.Ben olsam yakınlık kurarım.Hassassa dikkat ederim.Sonuçta benim kardeşim canım olsa da,ileride birlikte yaşayacak onlar.Siz ailecek dikkat etmeye devam edin sıcaklık kurmaya çalışın abin olmadan buluşun vakit geçirin falan :)
eminim siz de kıymetlisinizdir y öyle demeyin.ki bizim içi kıymetli birisi zaten sonuçta abimin sevgilisi ama değerini gösterme şeklimiz onunkiyle uyuşmuyor.Bu baş tacı olur bu!
Şimdiden yapıyor yerini...
Valla doğru yanlış demeyeceğim malum doğru insanın kıymeti yok bakınız ben
Kıymetli oluyor daha doğrusu kendisini kıymete bindirmeyi biliyor.
Benim gibiler de vay anasını diye böyle bakıyor işte ne yapcan![]()
annem işe başdıktan sonra aramaıştı sevgilisini,sonraki buluşmlarında neden aramadnız üzüldüm demiş.sonra annem gün içinde aramış öylesine.''ben dedim diye arıyorsunuz yoksa aramyacaksınız,samimi değilsiniz yapmacıksınız.'' demişannene bir şey mi dedi ?
ya onlar iyi gidiyorsa annem ya da ben bizimle yaşanan bi durumu söylememyi tercih ediyoruz.hii şimdi gördüm.annemin samimiyetinden eminsem ve biz ailecek her şeyi düşünüp yapıyorsak sorun yoktur.yani sizde hatalasınız.o kadar her şeye davet ediyorsanız gelin statüsüne koymuşsunuz demektir o zaman tabi çağırmanız gerekir.ama o da hatalı.serzenişte bulunup ben diyorum diye arıyorsunuz diyebilir ama yapmacık dediği an sen ne dediğini sanıyorsun derim.hele annemi ağlatacaksa. bu terbiyesizliktr nasıl konuşacağını bilmiyor.bunda da kardeşimi uyarırdım konuşmaları konusunda uyarsın diye.bence sizde abinizi uyarın.iki tarafta dikkat etsin.baktınız siz özverili oldukça o terbiyesizlik ediyor o zamanda kararı abin verecek.
annem işe başdıktan sonra aramaıştı sevgilisini,sonraki buluşmlarında neden aramadnız üzüldüm demiş.sonra annem gün içinde aramış öylesine.''ben dedim diye arıyorsunuz yoksa aramyacaksınız,samimi değilsiniz yapmacıksınız.'' demiş
ya onlar iyi gidiyorsa annem ya da ben bizimle yaşanan bi durumu söylememyi tercih ediyoruz.
tamamdır düşüneceğim bu konuyu çünkü içim içimi yiyor . yine de karar annemin :)yapmacık kelimesinden sonra ben yolardım onu açık ve net.Sen kardeşsin abinle dertleşir gibi sohbet aç ve kzıın tavrının anneni kırdığını ağlattığını söyle.kızında sizinde terbiyesizlik etme hakkınız yok sonuçta.bu aile ve sevgililik ilişkisini dengede tutacak olan abin.biz her şeyiyle özverili oluruz oluyoruz ama sende uyar lütfen bir daha annemi kıracak kelimeler kullanmasın de.bu konuda susarsanız evlenince çok ezer bu kız anneni.
annem işe başdıktan sonra aramaıştı sevgilisini,sonraki buluşmlarında neden aramadnız üzüldüm demiş.sonra annem gün içinde aramış öylesine.''ben dedim diye arıyorsunuz yoksa aramyacaksınız,samimi değilsiniz yapmacıksınız.'' demiş
bilemiyorum ya evet hep sessiz kalmayı tercih ettim ama içimde birikmesi daha kötü olacak onu anladım;en iyisi konuşmak ama o zaman da kardeşin böyle dedi kavgası çıkar diye de korkmuyorum değil.ya aile içinde mesela çok rahat konuşuluyor bu konular mesela ben anneme kırıldıgım şeyleri rahat söylerim oturur konuşuruz e sevgilisi de aileden görüyor kendini tamam öyle görüp içimi sıkan şeyleri alınganlık yapa diye konuşamıyorum.ayh pek zormuş bu işlerSu mesaji okuyana kadar kiz artik ciddi adimlar atilsin istiyor kendisini aileden gormek hissetmek istiyor diye dusunuyordum ki bu sozlerini okuyunca sok oldum.ben ki 7 yillik sevgilimin annesini defalarca arayip sormama ragmen telefon acmadan once hep heyecanlanan, aman yanlis anlaşilacaj bir şey demeyeyim diye dikkat eden bir insanim ( ki kendisi biraz Patavatsiz birisidir daldan dala atlar bos muhabbetlere bayilir , su an kvalidem oluyor artik :)bu kiz ne cesaretle arada hcbir resmiyet yokken bu denli terbiyesizlesme curetini kendinde buluyor, ? Hem sen hem abin hem annen coj fazla sessiz kalip goz yummussunuZ bir cok seyine.madem onun direk tel acip cat cat konuşmaya insanlari huzursu etmeye yüreği var, sen de direk ona tel ac ve su sy tavırlarından hoslanmiyorum annemin ve abimib uzuldugunu görüyorum de.sizin abin uzulmesin diye olan sessizliginizi kafasına göre ilgisizlik olarak yorumlayip içten ice doluyor hanfendi şimdiden.
Bizde de buna coj benzer bir versiyonu var da ordan cok ii biliyorum. Gorumce olan annem.zamaninda dediğim gibi yapsaydi su an cok rahat ederdik hepimiz. ..