pardon da kiskanmissiniz açık ve net sırf bu yüzden herşeyi batıyor görümce kişisinin .
he bide esin minnet etmiyorsa sana ne oldu?
artı belki kızı destek istiyordur da yardım ediyorlardır belki sonucta kendi kızı.
daha siz istemeden bunları düşünmüşsunuz zaten istemeyinde eğer sıkıntınız olursa birgun aç kalcak dereceye gelirseniz eşiniz ister yardım yani ama onun dışında yardım edilecek bişey göremedim herkez çocuğunun ihtiyacını kendisi karşilamak ZORUNDAA
Seviyorsan kıskanırsın.Onun numaralarını yemeyip gördüğümdendir sözlerim.
bana beni hatırlattınız . hanileyken hem abimi hem yiğenimi göreyim diye gitmiştik.gitmişkende gezmiştik.
ne var bunda
Yengenize yük olup sinirini zıplatmadıysanız sorun yoktur.Yapmacık davranmıyorsanız birde.
Hayır bebekler henüz doğmamışlar bile.
Doğmayan bebege don biçeni çok gördük de henüz dünyaya bile gelmemişlerken yememiş oldukları parayı
diline dolayanı ilk kez görüyorum.
Onlar yiyecek nasıl olsa benim çocuğumda az yesin nedir?
Korkunç bir düşünce bu, çok tehlikeli.
Böyle yazınca da konu sahibinin üzerine gidiyor oluyoruz
yazsak iticiyiz
yazmasak gönül razı değil.
Karşılıklı konuşmak eleştirelerime cevap vermeniz zoruma gitmez bakış açımı değiştirmeme yardımcı olur.
Doğmamışların yememiş oldukları parayı diline dolama yok ortada kim söyledi bunu.Şimdiden kıymetliler dedim.
İstesemmi diyen gitti zaten kötü bir fikirmiş yanlış düşünmüşüm bu hareket beni alçaltır yüzgöz olmamı sağlar.
İnsanlar parasını diledikleri kişiye verirler. Sen mi kazandın, yıllarını verdin de söz hakkı sahibi olduğunu düşünüyorsun? Resmen kıskanmışsın başka açıklaması yok.
İnsan sevdiğini kıskanır.
Ölsem para isteyemem kimseden, kp de görümceye yardım ediyorsa vardır bir bildiği , sizin de maddi durumunuz görümceniz kadar kritikse ( yani parayı adamdan alıp keyfi bankaya yatırmak ne alaka çözemedim) o zaman evlat ayrımı yapması iyi bişey değil tabi.görümcenizi de kıskanmaktan vazgeçin yani rahatınıza bakın. Kadın 2 günlüğüne kardeşinin evine geliyor ne var bunda doğum yaparım birdaha gezemem gelemem de denil zaten
Maddi durumu bizden daha iyi durumda.Bizimde çocuğumuz oldu zorluklar atlattık 2,5 sene çalışamadım şuan onun bu pozisyonundan çok daha kötüydük ama destek görmedik.İhtiyacı olmadığı halde daha doğurmamışken yapılması açıkcası zoruma gidiyor.Net.
Hep bekliyoruz kp kv versin versin , çocuğumun geleceğini yapsın . Yahu dedeye mi sordunuz yaparken. Adamcağızda varsa tabiki de verir zaten. Ama hep beklenti içinde olmayın. siz evladınıza verebilecekmisiniz acaba kp den beklentilerinizi
KİMSEYE SORMADIK YAPARKEN.SORUMLUSU BİZİZ.KİMSEYE YÜKLEMİYORUZ.
Allah sağlık verdiği sürece evladımıza yapmaya devam ederim.Birilerine güvenip hesap açmadım birilerine güvenip bireysel emeklilik yapmadım.Dert etmeyin.
Arada neden köprü oluyorsunuz ki böyle bi zorunlukugunuz yok sizin.
Aile onun ailesi o size diyor mu anneni ara kardeşini ara diye.Herkes kendi ailesinden mesuldur.
Bence bırakın eşiniz içinden gelirse arar gelmiyorsa aramaz.
Siz de öyle içinizden ne geliyorsa onu yapın ağırlamak isyemiyorsaniz agirlamayin bahaneler bulun.
Zaten farklı sehirlerdesiniz.
Bu kadar dert edilecek bir şey yok.
Parayı da ben asla istemezdim minnet etmezdim eşiniz en güzelini yapıyor.
Yok tabi zorunluluk falan..demek ben yanlış yapıyorum bir arada tutmaya çalışıyorum eşimede onlarada kalsa kırk yılda bir ararlar.
Tamam sizi anlıyorum evlat ayrımı olmasın kızına yaptığını oğlunada yapsın istiyorsunuz ama bu eşinizin ailesiyle olan sorunu. Burada kv kp ye hesap soracak olan siz değilsiniz herşeyden mahrum kalan eşinizse ister hesabını sorar ister umursamaz yoluna bakar
Sonra yarın bir gün siz suçlu olursunuz bence karışmayın ve talepte bulunmayın
Ek olarak görümceler eleştirmiş demişsiniz görümce değilim
:) Umursamayıp yoluna bakıyor sanırım bundan böyle bende bunu yapmalıyım.Neyin çabası bu dertmi arıyorum kendime.
Aman yarabbi bu ne tuhaf düşünceler...yahu kayınpeder görümcenin BABASI...yedirirde giydirirde içirirde hesapsızca parada verir..
Ben bu konudan şunu anladım görümceni çok fene şekilde kıskanıyorsun..
Görümce kv ve kp oğullarının evine geliyor sende gelinsin kocanın ailesine hürmet edip onları misafir edip rahat ettirmek senin ve tüm gelinlerin görevi aynı şekilde benimde
1. Seversen kıskanırsın.
2.Görev konusuna gelince orda bir durun.Kimsenin kölesi değilim görev gibi görüpte birşeyler yapmam içimden gelirse yaparım.Hürmet ve saygıda kusur etmem ayrı.Ama bunu görevmiş gibi yapmam.Siz kendinizi böyle hissediyor diye herkesten bunu yapmasını bekleyemezsiniz.
Ekşi sözlüğün dilimize yamaladığı en tırt kelimelerden biri. Sorunsal. Görümce ile bir araya gelince daha da guzellesmis :) bunu söylemek için geldim. Görümce eminim giciktir.
Aman Yarabbi nasıl dusunuyorsunuz siz boyle.Kadin
tup bebek yapmis maddi olarak yipranmistir.Siz de calisiyormussunuz .Ihtiyaciniz da yok.Cocugun hesabina para at denir mi kp e .Sayilan degerinizi sifirlarsiniz.Kiskanc konumuna dusersiniz.Babasi annesi ilgilenir .Kocaniz soguk ve geri planda olabilir.Ayrica birlik olmak parayla mi oluyor sadece .Bir söz var eli olanin dili de olur bir kurus almam ben bakarim
Bu cocuk hesaplarini da ayri sacma buluyorum.Ne gerek var ya hu ?Hangimizin hesabi vardi buyuduk yetistik.
Karisaniniz yok,sıkıntı yok, kocanızla aranızda bi problem yok... Ailecek sağlığınız yerinde... daha ne olsun kii..
Herkesin maddi zorlukları oluyor.. Borç içinde yuzmuyorsunuz anladığım kadarıyla.. ıki kuruş için kimseyi tepeme cikarmazdim gerek yok. esin minnet etmemekle en doğrusunu yapiyor..
Kızlarına harcadıkları para sizi ilgilendirmez bence.. kimse kolay kolay evlat ayrımı yapmaz annesiniz sizin daha iyi bilmeniz gerekir zannımca..belki de onların daha çok ihtiyacı vardır haberiniz yoktur..Malum tüp bebek fiyatları uçmuş durumda ...
Tavırlı olmayın ve işinize bakın.. Eşinizi de ara konuş diye uyarmaniza gerek yok kaç yıllık ailesi o daha iyi bilir kime nasıl davranacağını. .
Hem miç mic olmaya ne gerek var..İkide bir gelip rahatsız etseler herşeye karissalar bide kocanı doldursalar daha mı iyi olacak..
Keyfine bak ,yuvana bak ,oh miss bela mi arıyorsun ..
Kadin tüp bebek tedavisi görmüş ki hiç de kolay bir şey değil. maddi manevi çöketir insanı. o da kafasını dağıtmak istemiş kardeşinin evine gelmiş. yok gezdi yok yalan söylüyor ağrısı yok kapris yapıyor. Madem öyle kabul etmeseydiniz evinize hem kabul edip hem arkasından hamile kadına laf söylüyorsunuz.
Çocuğunuz sizin çocuğunuz paranız varsa siz yatırım yapın onun adına kp den beklemeyin. onun kendi parası kime isterse ona verir.
İlla eşin ailesi kötülenecek. Buraya konu açılacak, konu bir sürü yorum alacak falan filan.
Yahu yazdıktan sonra dönüp yahu ben ne yazmışım diye bi okumadınız mı konunuzu.
Sorun-sal- nerede burada. Kadın gelmiş hem yeğenini görmüş hemde gezmiş. Haaa babası para veriyormuş. Belki de annesine babasına çok sıcak davranıyordur onlarda veriyordur veya tüp bebekten dolayı sıkışıktırlar o yüzden vermiştir.
Sizin çocuğunuz için -sanki adam mecburmuş gibi- kayınpederden para istemeniz ne kadar abes.
Aslında sorun görümce değil de maddiyat gibime geldi.
Evladınızın geleceğini bi zahmet siz yapın. Evlat ayrımı varsa bırakın onuda eşiniz ailesiyle halletsin.
Evet bende bir görümceyim, iki tane yengem var, düğünlerinde iğnelerine kadar alındı, istedikleri altın takıldı, takılmasa alınmasa bile sizin gibi yapmazlardı eminim... Bırakın para istemeyi , zor duruma düştüklerinde bile kimseye belli etmediler... Ailem para basıyor olsa bir kuruşumuza tenezzül etmezler çünkü bize güvenerek yola çıkmadilar. İki kardeş dükkan açtılar işletiyorlar eşlerine destek oluyorlar bir yandan da çocuk büyütüyorlar. Şaka gibisiniz, size kalmadı o aileden para istemek. Siz tüp bebek 500 lira ile olup çıkıyor zannediyorsunuz herhalde ? Bugün özelde bir doğum bile 1500 liradan başlıyor varın siz düşünün harcamaları... Allah sizi bu kıskançlıktan Kurtarsın yoksa fazla yaşamazsniz...
@çileklisakiz Sevilen insan kıskanır,Allah sizede gelinlere olan önyargınızdan kurtarsın zira ileride bir gelininiz olursa yanmış ki ne yanmış acıdım haline.
Siz şimdi tüp bebek para moral fıstık diyosunuzda o nasıl oldu onu diyeyim size buyurun;
Bu uzun süredir evli,sırf kendisine,kocasına ve kocasının ailesine güvenmediğinden çocuk yapmadı korundu kocasından gizli,çok istiyordu adam çocuk.(şimdi pişman o zamanlar yapmadığına) Karar verdiler çocuk yapmaya tutmadı.Dr. hiçbir probleminiz yok biraz zaman verin kendinize stres yapmayın dedi.Yok dedi illa tüp bebek olsun.Olmama düşme ihtimalinden bahsetsede dr, olsun kabulum dedi.Çok şükür oldu.Olmasaydı gidip herifi boşayabilirdi o potansiyel var.
Bu zamana kadar agzimi acip hicbirsey istemedim bayramlarda gelini olarak bana dönüp harclik verdiginde bile almayacak kadarda omurgaliydim rahat olun.
Bi yerden cekipte anlatmayin kendinizi.Konuyu ve yorumlari butunuyle dikkate alip soylemde bulunursaniz daha hoş olur

Ne güzel işte bundan sonra da istemeyin
Şimdiye kadar o mu bakmış size? Hayır
Şimdiden sonra da bakmasın
Bayramlarda harçlık vermek mi? Geline mi? Benim kayınpederim bana böyle birşey yapmadı yapamaz belki hediye verir ama para veremez almayacağımı vermemesi gerektiğini bilir
Çocuklarıma verebilir
Sizi Yadırgamıyorum yanlış anlamayın eşimin aile yapısı bu
Mesela bir konuda yazmıştı konu sahibi Annesi damada harçlık vermişti 20 tl
Ben oraya da yazmıştım benim eşime para verecek insan son duasını falan etmiş olmalı çünkü kıyamet kopar ! Biz karı koca olarak bu konuda biraz ortalamanın dışında fikirlere sahibiz
Minnetsiziz ama tavsiye ederim İnanın çok güzel bir yaşam biçimidir![/QUOTE]
Çocuğuma verirken banada uzatmıştı geçmiş zamanda tabikide almadım,tekrarı yaşanmadı bir daha.
Bizde minnetsiziz ne evlenirken ne bu zamana kadar kimseden talebimiz olmadı ayaklarımızın üzerinde durduk başımızı kendimiz kaşıdık kimsede işimize karışamadı.
Bazı şeyler artık rahatsız ettiğinden acaba böyle olsa mı bir düşünceydi torun içindi.Buraya yazmak iyi geldi fikirler almak cidden varolan düzenimi huzurumu bozmaya değmez.
Zorlama dert konularından biri daha. Zira şu anlattıklarınızdan hiç birinde sorun yok, hele " sorunsal" hiç yok. Takmışsınız eşinizin ailesine, yoktan sorun çıkarıyorsunuz, görünen bu.
Kayınpederden para isteme konusunda diğer yorumculara katılıyorum.
Görümce konusu ayrı bir fiyasko. Kadın yeğenini görmeye geldi, gelmişken çıktı gezdi diye suçlu olmuş. :) Komik. Zaten kk'nın klasığidir bu: görümce, elti vs eş ailesi çocuğunuzu arayıp sormasa, aramaz sormaz, ilgilenmez diye konu açarsınız. Arayıp soranı, sevip öpeni de "samimiyetsiz, aslında umru değil de, seviyormuş gibi yapıyor" diye yaftalarsınız. Yahu bu insanlar size yaranmak için ne yapsın? Şunu bilin ki sorun görümcenizde değil, sizde, sizin bakış açınızda. İçinizi temizleyin ki temiz bakın biraz olaylara. İyi davranışlardan bile kötülük senaryoları çıkaryorsunuz. İyi niyetli bir insan bu duruma " görümcem buraya geldi, yeğenini de özlemiş, geldi hem çocukla hasret giderdi, hem kendi işine baktı" der. Sizin gibi samimiyetsiz deyip şuralara eften püften konu açmaz, ayıp yani.
Bir de, bence siz köprü olma muhabbetini bırakın, şu varolan aile vaziyetlerine çomak sokmayın yeter. Yazdıklarınız kadarıyla, sizin gibi birinden aile bağları için " köprü" çıkmaz, yoktan sorun çıkaran siz varolanı da bozarsınız. Hiç kendinizi kandırmayın yani.
Cidden araya araya başları ağrısa cidden gerçekten hissettirselerde sevdiklerini bende gelip buraya antin kuntin yazsaydım şöyle ammann sürekli arıyorlar böyle amman ilgileniyorlar diye.Ortada varolan düzgün bir iletişim yokki çomak sokulsun herşey yüzeysel bencilce.
Bu kk sayesinde daha neler duyacağız kimbilir
Ay kimseden para istemeyin madem çocuğunuza istediğiniz geleceği veremeyecektiniz neden dünya ya getirdiniz kayinbabaniza güvenerek mi ayy ne saçma yaa
Hayat insana neler öğretiyor.KİMSEYE GÜVENİP WC YE GİTMEDİM RAHAT OLUN.
Sizin hayatınızda anlaşılan hiç saçma şeyler olmuyor ve herşey herkes dört dörtlük.Uzaydamı yaşıyosunuz ?