• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce sorunsalı

Peki görümceniz kendi babasından para alıyor. Siz de görümcenizin babası yerine "kendi babanızdan" para almayı deneseniz?

AA ama bir dakika Türk kültürü degil mi? Telli duvaklı gelin geldiniz, bakacaklar tabi size de çocuğunuza da çoçuğunuzun çocuğuna da.

Bunu başarabildiğiniz için sizi tebrik ederim.Bu da bir bakış açısı denemeye değer olumlusunu görüp olumsuzu takmamak görmemek.İlla benimde hatalarım olmuştur hiçbirimiz sonuçta sütten çıkmış ak kaşık değiliz insanız sonuçta.Ve biz kabul edilsede edilmesede aileyiz.
Aileyiz tabiki ama gelin ailenin en zayıf halkasıdır.kendimizi asla ezdirmemek şartıyla olumlu olursak aslında herşey yerine oturuy
or daha bi aile olduğunu anlıyorsun.görümceni de tüm olumsuzluklarıyla kabul ettiğimizde aile oluyoruz.bilmem anlatabildim mi ? Neyse allah herkese huzur mutluluk versin.
Sanırım anlatamadım. Bana bakmak zorundalar demedim. Kimse bana bakmak zorunda değil annem babam olsa bile. Ama bana bakıp geçimimi sağlasalar bile (bile diyorum) bu kardeşimin karısını ilgilendirmez çok olsa kardeşimi ilgilendirir. Evet ben de gelinim 2 tane görümcem var başımın üstünde de yerleri var. Geldikleri zaman ister beni görmeye gelirler, ister gezmeye gelirler ben sadece onları iyi ağırlamakla sorumluyum asla bir işin ucundan tutup bana yardım etmek zorunda da değiller. Ve evet eşimle ailesi arasında olan bir olayda ben ''dış kapının mandalıyım''. Ayrımcılık yapıyorlarsa bu eşimin derdi. Görümcelerime yardım edip bize etmiyorlarsa bu eşimin derdi. Eşim onlara minnet edip yardım istemiyorsa affedersiniz ama bana b... yemek düşer. Aile olmamız milletin malında mülkünde söz sahibi olduğum anlamına gelmez. Kayınbabam ister oğluna harcar, ister kızına bana ne adamın keyfinin kahyası mıyım? Benim tek görevim eşim benimle dertleşiyorsa onu dinlemektir. Ona ''ailenden yardım iste.'' deme hakkına bile sahip değilim. Lazım görse kendisi ister. Haddime değil anlatabildim mi? Zira aynı durum eşim için de geçerli. Ailem ister bana yardım ederr ister kardeşime. Buna dertlenip tasalanmak eşimin haddine değil.
Eşim minnet etmediği halde ben ailesinden para istemeyi düşünsem var ya eşim bana yüz karasısın der... Bana yüz karası demesi için bunu aklımdan geçirmem bile yeterli. Artık konumunuzu siz değerlendirin.
vur dedik öldürdün lafı size cuk oturdu. Okadar saçma fikirleriniz varki kusura bakmayın yani. Siz de gelinmişsiniz ama görümce tarafınızla kendinizi de bütün gelinleri de rezil ettiniz . İşte görümcelerin sorunu bu benim babamm yapmak zorunda benim anam vermek zorunda vs ama erkekler ağzını açmaz. Eşleri söylese de sesleri çıkmaz babam vermek zorunda diye düşünmez.Ben kendimi hiçbir zaman dış kapının mandalı olarak görmedim hissettirmediler de öyle birşey sağolsunlar ağızlarından kızım kelimesi eksik olmaz.Ama siz kocanıza ailesi hakkında ağzını açamayacak kadar , görümcelerle ilişkiniz sadece hizmetten öte gidemeyecek kadar kadar ezik bir gelinsiniz , öyle hissettirilmiş eşiniz ve ailesi tarafından yazık üzüldüm size

Peki görümceniz kendi babasından para alıyor. Siz de görümcenizin babası yerine "kendi babanızdan" para almayı deneseniz?

AA ama bir dakika Türk kültürü degil mi? Telli duvaklı gelin geldiniz, bakacaklar tabi size de çocuğunuza da çoçuğunuzun çocuğuna da.

Ben öyle bakan görmedim.Bakmayı talep eden bir gelin olmadım.Kendi başımızı kaşıdık.Görümcede öyle yapabilirdi ..Veya yapılıyorsa bir tarafa diğer tarafada yapılabilirdi ayrımsız adilce..
Samimiyetsizlikle gözyaşlarıyla işini yürütüyor.Alan memnun veren memnun bana da ne oluyor dimi ama..
Türk kültürüne göre gelin susup otursun dış kapıda kalmaya devam etsin herşeyi sineye çeksin hizmette kusur etmesin herkesi hoş tutsun..görümcelerde sömürsün..gelinlere söylendiği gibi onlarda biraz ayakları üzerinde durmayı denese..

vur dedik öldürdün lafı size cuk oturdu. Okadar saçma fikirleriniz varki kusura bakmayın yani. Siz de gelinmişsiniz ama görümce tarafınızla kendinizi de bütün gelinleri de rezil ettiniz . İşte görümcelerin sorunu bu benim babamm yapmak zorunda benim anam vermek zorunda vs ama erkekler ağzını açmaz. Eşleri söylese de sesleri çıkmaz babam vermek zorunda diye düşünmez.Ben kendimi hiçbir zaman dış kapının mandalı olarak görmedim hissettirmediler de öyle birşey sağolsunlar ağızlarından kızım kelimesi eksik olmaz.Ama siz kocanıza ailesi hakkında ağzını açamayacak kadar , görümcelerle ilişkiniz sadece hizmetten öte gidemeyecek kadar kadar ezik bir gelinsiniz , öyle hissettirilmiş eşiniz ve ailesi tarafından yazık üzüldüm size
Evlenselerde şımarıklık yapmaya bencil olmaya devam ediyorlar.
Ezik bir gelinsinizi ben söylemeyeyim dedim..Çok var böyle hissettirilen düşünen yazık ki ne yazık mutluyum mesudum sanıyorlar.Bu düşüncelere göre onun bir kıymeti yok Allah göstermesin ölse yerine bunları yapacak yüzeysel ailecilik oynayacak 2.bir eş çabucak bulunur.Bağ kurmak aile olmak başka birşey.

helal olsun size bir kendinize dönüp bakmadınız
Ne kadar tanıyosunuzda yaftalayıp duruyorsunuz.Yapmacıklıktan girip kendinize bakınızdan çıktınız.Bu ne önyargı.

Olumsuz şeyleri görmemekten burdan başlamalıyım sanırım.Insanlar aynı fikirde olmadığımız için yerden yere vurmaya çalışıyor.Empati duymamak için elinden geleni yapıyor.Medeni insanlar karşılıklı konuşabilmeli halbuki.Aynı fikre sahip olmayabilirsin ama anlamaya çalışıp hoşgörüyle saygıyla fikrini beyan edebilirsin.Yok illa laf sokucam öfkemi kusucam dersen o da bi iletişim yöntemi tabi.

Ben öyle bakan görmedim.Bakmayı talep eden bir gelin olmadım.Kendi başımızı kaşıdık.Görümcede öyle yapabilirdi ..Veya yapılıyorsa bir tarafa diğer tarafada yapılabilirdi ayrımsız adilce..
Samimiyetsizlikle gözyaşlarıyla işini yürütüyor.Alan memnun veren memnun bana da ne oluyor dimi ama..
Türk kültürüne göre gelin susup otursun dış kapıda kalmaya devam etsin herşeyi sineye çeksin hizmette kusur etmesin herkesi hoş tutsun..görümcelerde sömürsün..gelinlere söylendiği gibi onlarda biraz ayakları üzerinde durmayı denese..

Diyorum ya Kendi babanızdan bekleyin o zaman. Kendi babanızın vermediği şeyi başkasının babasından beklemeyin.

Para da para...ayy ne kıymetliymiş
para.....kayınpeder görümcene daha da çok para verir inşallah.tanısam o görümceyi çatır çatır babanın paralarını ye derdim.
Görümceye üzülüyorum bir bilse gelin arkasından neler diyo ne planlar kuruyo

Aileyiz tabiki ama gelin ailenin en zayıf halkasıdır.kendimizi asla ezdirmemek şartıyla olumlu olursak aslında herşey yerine oturuy
or daha bi aile olduğunu anlıyorsun.görümceni de tüm olumsuzluklarıyla kabul ettiğimizde aile oluyoruz.bilmem anlatabildim mi ? Neyse allah herkese huzur mutluluk versin.

Haha. :D Kusura bakmayın ama açıkçası yorumunuzu okurken epey güldüm. Yine de saygı duyuyorum siz fikirlerimi eziklik olarak görüyorsanız ne diyebilirim ki. Ama yanlış anladığınız noktalar var onlara açıklık getireyim. Kimsenin anne babası evladına bakmak zorunda değil. Siz sanmışsınız ki ailem bana zor durumda olduğumda bakmak zorunda. Hayır demek istediğim şey asla bu değil. Zaten kimse kimseyi zorlayamaz ne ben aileme bakmak zorundayım ne onlar bana bakmak zorunda. Ha kendi istekleriyle bana yardımda bulunurlar, o ayrı bir olay ve ailenin gelinine hiç laf düşmez bence. Konu sahibinin görümcesi de babasının kafasına silah dayayıp haraç almıyor herhalde??? Adam kızına kendi isteği olmadan neden yardım etsin? Adam kendisi gönlünden geliyor da yardım ediyor bu noktada bu durum konu sahibini hiç alakadar etmez benim anlatmak istediğim bu. Konu sahibinin eşine haksızlık ediliyor olabilir adam ağzını açamaz diye bir şey söylemedim elbette haksızlık oluyorsa savunsun kendini ama bunu çözmesi gereken kişi konu sahibi değil hele de eşi takmıyorsa boşvermişse karışmaya hiç hakkı yok bence. Eşim bana boş ver dediği halde aralarındaki olaya niye karışayım ki beni sadece eşim ilgilendirir ailesinden bana ne. Görümcelerimden bana ne.
Başımın üstünde yerleri var burası kardeşlerinin evi o yüzden gelebilirler isterlerse benden nefret etsinler beni görmeye gelmesinler umursamam çünkü umrumda olan tek kişi eşim zaten. Sadece gezmeye gelsinler hatta, bana ne umursamıyorum ki hiç alınmam o yüzden. Ayrıca evime gelip iş yapmak zorunda değil hiç kimse çünkü ben bir yere gittiğim zaman iş yapmayı sevmem misafirim sonuçta o yüzden evime gelene de iş yaptırmam prensip meselesi sadece görümcelerim için geçerli değil bu evime gelen herkes için geçerli.
Hoş böyle değiliz görümcelerimle aramız iyi tabii ama aramız soğuk olsaydı böyle olurdu takmazdım.

Eşime ailesi hakkında neden sesimi çıkarmam? Çıkaramayacağımdan değil. Bu da prensip meselesi eşim ailemle arama giremez buna asla müsaade etmem ben. İşin içinde kendisi yoksa sadece beni ilgilendiren bir konuysa eşime laf düşmez. O yüzden aynı saygıyı ben de eşime gösterir, ailesiyle kendisi arasında olan olaylara beni ilgilendirmiyorsa karışmam.
Eşime haksızlık ediyorlar diye ne yapayım gidip kavga mı edeyim seviyelerine mi düşeyim? Eşim kendisi çözemiyorsa ben mi çözücem? Karışırsam sadece kötü olurum düzeltmiş olmam ki o yüzden bir anlamı yok karışmanın bence. Ben bu yüzden karışmam diyorum bence bu eziklik değil.

Demekki yeryuzunde hicbir gelin aileden hicbir damat aileden gorulmuyor sizin bu soylemlerinize gore.Bu sizin yaşam biciminiz..Siz onlari iyi agirlayip hoş tutmayi gorev edinmissiniz.Siz evliligide gorev edinmissiniz.Benim bakis acimda hic oyle degil.
Doğru. Bakış açılarımız çok farklı. Beni ilgilendirmediği müddetçe eşimle ailesi arasına girmem, eşimin de ailemle arama girmesine müsaade etmem. Yani bu durum tek taraflı değil yazdığım şeylerin hepsi eşim için de geçerli. Bunlar bizim için görev değil de, her evlilikte olması gereken sorumluluk bence. Eşlerin birbirine olan saygısı ve sorumluluğu diyoruz biz buna.

Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..

Bu çok sacma. Onların torunu olabilir ama sorumluluk sizde. Bakamayacak olan çocuk yapmasın madem.

Ayrıca probleminiz de sacma geldi bana. Elle tutulur bir şey yazmamışsınız görümce ile ilgili.

Görümcenin yaptığını savunmuyorum bak. Samimiyetsiz bir insan olabilir kabul. Ama yardım talep ediyorsa en azından kendi ailesinden talep ediyor annesinin babasının başına silah dayamıyor vermesin canım onlar da? Yardım etmesinler madem görümce sömürüyor. Ama işte kv niz kb nız o parayı yine de görümceye veriyorsa kim ne diyebilir ki verme mi diyeceksiniz kp inize? Eşiniz bile bunu demiyorsa denilir mi yani bu? Şunu deseniz anlarım.
''Ya yaptığı doğru değil gözyaşlarıyla ailesini sömürüyor ama bana ne kv kp kendisi veriyor.'' Bunu deseniz anlaşılır. Ama siz bunu baya dert ediyorsunuz parada gözünüz varmış gibi.
Eşinize haksızlık ediyorlar o da kabul. Ama eşiniz bu durumu umursamıyor belli ki umursasaydı kendisi çözmeye çalışırdı ailesiyle konuşurdu. Belki konuşmuştur çözememiştir ve boş vermiştir eşiniz minnet etmem demiş çünkü. Eşinizin parası hakkında tabii söz hakkınız var hayat birleştirmişsiniz ama kv kp in parasında söz hakkınız yok maalesef.
Samimi söylüyorum. Kendimi sizin yerinize koyuyorum. Eşime çok haksızlık ediyorlar diyelim. Eşim boş vermişse ne yapayım eşimi kışkırtayım mı hakkını ara mı diyeyim? Paralarında gözüm varmış gibi olur çirkince bence. Sizin için doğru olan bu mu??? Bence çok çirkin ailem bana karşı ayrımcılık yapsa yardım etmese eşim de beni doldurmaya çalışsa laf söylese ben bunalırım ona ne ya? Haksızlık ediliyorsa bana ediliyor eşim gözümden düşerdi o an çünkü bana gelecek olan parada gözü varmış gibi olurdu.
Ben o yüzden karışmayı doğru bulmuyorum bu tarz konularda. Böyle konularda karışmak yanlış diyorum çünkü yanlış anlaşılabilirsiniz. Eşinizin gözünden düşebilirsiniz parasında gözünüz varmış gibi hisseder sizi yanlış anlar.

Yorumlarınızı okudum.

Siz görümcenizi kıskanan bir gelinsiniz. Hem de maddi açıdan.

Görümceniz kp ve kv'nizin kızı, istedikleri kadar para verebilirler. Senin ailen de sana versin! Ne diye sorun yapıyorsun.

Yorum yapanların çoğu görümce demişsin. Evet ben bir görümceyim üstüne bir de gelinim. Benim yengelerim de aynı senin gibi para para diye diye yedi bitirdi babamları. Rahmetli annem oğluma 1 kazak örse demediği lafları bırakmazlardı. Kıskançlıktan geberirlerdi.

Halbuki onlara on misli yapılırdı yine de gözleri doymazdı.

Sende, senin olmayan paranın davasını ne güdüyon anlamadım.

Yorumlarınızı okudum.

Siz görümcenizi kıskanan bir gelinsiniz. Hem de maddi açıdan.

Görümceniz kp ve kv'nizin kızı, istedikleri kadar para verebilirler. Senin ailen de sana versin! Ne diye sorun yapıyorsun.

Yorum yapanların çoğu görümce demişsin. Evet ben bir görümceyim üstüne bir de gelinim. Benim yengelerim de aynı senin gibi para para diye diye yedi bitirdi babamları. Rahmetli annem oğluma 1 kazak örse demediği lafları bırakmazlardı. Kıskançlıktan geberirlerdi.

Halbuki onlara on misli yapılırdı yine de gözleri doymazdı.

Sende, senin olmayan paranın davasını ne güdüyon anlamadım.
Hay ağzınıza sağlık...

Bu para fikirden vazgectigimi yazdim diger sayfalarda mevcut.Bu zamana kadar kaşıdığımız gibi kendi başımızı kaşımaya devam edeceğiz.
Gorumcenin karakteri evet bir sorun bunun icinde çözümüm olumlu taraflarini gormeye calisip daha ılımlı duşunmeye çalışıcam belki daha çekilir bir kişi olur boylelikle.Buraya sorun yok goremedim yazanlar olmuş oturup tek tek yazmadım şoyle boyle yaptı diye..bizzat yaşadığım icin sorun var.

Back
X