Görümce sorunu

Kayınpeder'e alınmış görümceye demişsiniz. Ya hiçbir şey demeyecektiniz ya da tam o anda kayınpederinize kibar bir şekilde dile getirebilirdiniz ki ben hiçbir şey demezdim.
Kp art niyetle yaptığını sanmıyorum. Fakat görümce de görümceymiş yani yememiş içmemiş yetiştirmiş.

Dedenin unuttuğunu yada küçük olduğu için harçlık vermediğini düşünmüyorum.

Bazı büyükler basbaya torun ayırıyorlar büyükte olsa vermez bu kafa yapısıyla eğer parası yetmediyse hiçbirine vermesin madem.

çocukken bir bayram günü böyle birşey yaşandı bana ve kuzenime dedem harçlık vermedi ayırım yaptı benim umrumda olmadı ama kuzenim çok ağlamıştı. Büyükler bazen anne babaya tavırlılarsa böyle şeylerde yapabiliyorlar.

Görümcede tuhaf bana söylenmiş olsa unutmuştur canım vs diye geçiştirirdim yetiştirmiş birde bütün aileye

Madem zoruna gitti sende çantandan para çıkarıp çocuğuna verip "al oğlum senin harçlığını da ben vereyim dışlanmış hissetme" deseydin o an. Ona göre de kpye cevap hakkı doğardı ya da sessiz kalırlardı ama en azından bu kadar karışmazdı olay. Tepkini o an vermiş olurdun. Ne bekledin ki görümce babasını arayıp baba ayıp ettin diyecek kp de ksura bakma kızım unutmuşum mu diyecek? Dünya o kadar güzel bi yer değil 😀

Yahu Allah aşkına herkes diyor 2 yaşında bebe ne anlar paradan ne anlar paradan zaten anlamaz madem tüm torunlarına verdi onun hakkını da annesine verecekti annesi çocuğuna harcayacaktı . Kadının gözüne soka soka ayrım yapıyorlar içerlemiş haklı olarak görümce de alıngan değil fesat bence hadi sen içerleyip söyledin kavga eder gibi söylemediysen bu lafı büyütmenin anlamı yoktu . Neyse böyle böyle tecrübe kazanıyor insanlar bir daha görümcenle dertleşmeyeceğini anlamıssındır .

Dedenin unuttuğunu yada küçük olduğu için harçlık vermediğini düşünmüyorum.

Bazı büyükler basbaya torun ayırıyorlar büyükte olsa vermez bu kafa yapısıyla eğer parası yetmediyse hiçbirine vermesin madem.

çocukken bir bayram günü böyle birşey yaşandı bana ve kuzenime dedem harçlık vermedi ayırım yaptı benim umrumda olmadı ama kuzenim çok ağlamıştı. Büyükler bazen anne babaya tavırlılarsa böyle şeylerde yapabiliyorlar.

Görümcede tuhaf bana söylenmiş olsa unutmuştur canım vs diye geçiştirirdim yetiştirmiş birde bütün aileye
Kesinlikle

Yahu Allah aşkına herkes diyor 2 yaşında bebe ne anlar paradan ne anlar paradan zaten anlamaz madem tüm torunlarına verdi onun hakkını da annesine verecekti annesi çocuğuna harcayacaktı . Kadının gözüne soka soka ayrım yapıyorlar içerlemiş haklı olarak görümce de alıngan değil fesat bence hadi sen içerleyip söyledin kavga eder gibi söylemediysen bu lafı büyütmenin anlamı yoktu . Neyse böyle böyle tecrübe kazanıyor insanlar bir daha görümcenle dertleşmeyeceğini anlamıssındır .
Evet anladım tabi ki. Beni anlamanıza sevindim. Gorumcem aradi diyo ki kıskandın ailemizin huzurunu bozdun vs buna benzer neler o kadr doluymuş ki bana karşı.meselyi herkese anlatrak ailenin huzurunu kaçıran kendisi oldu farkinda değil.o an deseydi canm haftaya da seninkine verir dese bn yine anlarim ama olayı öyle bi büyüttü ki şimdi el olduğum için bn kötü oldum

Üç kezdir olan aynı durum için konuşmak üzere bula bula görümceyimi buldunuz. Kayınbabanızla veya eşinizle konuşmalıydınız. Üzücü ve zor bir durum size hak veriyorum fakat keşke eşinize deseydiniz sakin bir dille böyle böyle oldu üzüldüm diye. Eşinizin haberi yok mu şuan ? Haberi varsa ne dedi ? Cevaplarsanız eğer ona göre yorum yapacağım

Evet anladım tabi ki. Beni anlamanıza sevindim. Gorumcem aradi diyo ki kıskandın ailemizin huzurunu bozdun vs buna benzer neler o kadr doluymuş ki bana karşı.meselyi herkese anlatrak ailenin huzurunu kaçıran kendisi oldu farkinda değil.o an deseydi canm haftaya da seninkine verir dese bn yine anlarim ama olayı öyle bi büyüttü ki şimdi el olduğum için bn kötü oldum
Ayyy hiç sorma bilirim uzak dur gerçekten en iyisi o

2 yaşındaki çocuk harçlıktan ne anlayacak diye düşünüp vermemiş. Gereksiz alınganlık yapan siz olmuşsunuz hemen torun ayırıyor diye laf sokmaya gerek yokmuş. Görümceniz de yersiz şekilde uzatmış. İkiniz de tuhafsınız.

görümcelerin çocuklarının hepsine verildiyse benim çocuğuma da verilmeli
sonuçta annesi çocuğa harcar o parayı
bende olsam herhalde alınırdım
görümce de şu açıdan haklı babasına laf söylemişsiniz
kv ararsa beni evet ayırım yaptı derim hiç kasmam

Görümceye diyeceğine orada kayınpederine diyebilirdin şaka yollu dedesi küçük torununu unuttun diye görümce ne alaka 😄 sanki o ver demiş

Görümcemin alınganlığı yüzünden aile icerisinde surekli tatsızlıklar yaşıyoruz. Dün görümcelerle birlikte kayinvalideye kahvaltıya gittik. Dönüşte vedalasirken kayinpeder Gorumcemin 3 çocuğuna harçlık verip benm 2 yaşındaki oğluma vermedi bu durumda benm zoruma gitti. O an abla dedm benimkine babam harçlık vermeyip ayırdı çok zoruma gitti dedim. Aksam aradi sen ne demk istedin benm babama kimse laf edemez babam sokaktan gecene bile isteyince para verir neden bu kadr kıskandın dedi..abla dedm mesele para degil diğer torunlara verilirken benimkinin ayrılmasi dedim.buyuttu de büyüttü eşine anlatms kayinvalideye anlatms şimdi bn kötü oldum.sizce bu olaydan snra nasıl davranmalıyım
Görümcenin cocuklara verildi diye alınmanızı,görümceye söylemeniz :D
Aman verdiği 10 tl 20 tldir,vermesin cok mu lazımn?
Milletin agzına bosa laf vermissiniz.

Görümcemin alınganlığı yüzünden aile icerisinde surekli tatsızlıklar yaşıyoruz. Dün görümcelerle birlikte kayinvalideye kahvaltıya gittik. Dönüşte vedalasirken kayinpeder Gorumcemin 3 çocuğuna harçlık verip benm 2 yaşındaki oğluma vermedi bu durumda benm zoruma gitti. O an abla dedm benimkine babam harçlık vermeyip ayırdı çok zoruma gitti dedim. Aksam aradi sen ne demk istedin benm babama kimse laf edemez babam sokaktan gecene bile isteyince para verir neden bu kadr kıskandın dedi..abla dedm mesele para degil diğer torunlara verilirken benimkinin ayrılmasi dedim.buyuttu de büyüttü eşine anlatms kayinvalideye anlatms şimdi bn kötü oldum.sizce bu olaydan snra nasıl davranmalıyım
öyle karakterde biri için keşke hiç demeseydin o lafı gereksiz yere büyütmüş canını sıkmış onun yanında konuşma ağzına laf verme bence

gereksiz takılmışsınız.
ve gereksiz söylemde bulunmuşsunuz.
karşı tarafın yaptığı sonucunda da saçmasapan olaylar yaşanmış.
bazen susmak, mesafeli olmak en güzel davranış biçimidir.

Back
X