- 13 Haziran 2024
- 635
- 568
- 18
- Konu Sahibi derman bacak
-
1- gezmeye gittiğinizi nerden bilip peşinize takılıyorlar ? Biraz şu çeneleri tutup özelinizi özel yaşayınMerhaba hanımlar bir derdim var ve yardımınıza ihtiyacım var nasıl davranacağımı bilmiyorum .
Ben eşimle 1. Yıllık evliyim 6 sene de sevgililik dönemimiz oldu . Eşimin ailesi beni istemediler annemle babam ayrı oldukları ve annemle görüşmediğim için (küçükken bizi bıraktı) istemediler eşimin çabalaması sonucu evlendik . Ben eşimin ailesine evlendiğinizden beri saygı duydum görümcemin laf sokmalarını alttan aldım eşim 4 kardeş ve evin en küçüğü diğerleri bekar eşim evlendikten sonra onlarda da evlenme merakı başladı sürekli bizi kıskanmaları oldu eşimle gezmeye bi yere gidemezdik hemen kavga çıkarıp laf ederlerdi yada onlarda peşimize takılırlardı görümcem sürekli laf sokup görmezden geliyor beni sürekli suratı asık doğru düzgün sohbet etmiyo benimle genel yapısı öyle diye düşünmüştüm fakat başkalarına davranış şekline baktığımda aslında öyle olmadığını bana öyle davrandığını farkettim. Evim kayınvalidemlere yakın ve haftada 2 gün gidiyoruz bu yüzden ekstra telefonla arayıp sormuyorum neden telefonla arayıp sormuyorum diye sürekli laf ediyorlar ben telefonla konuşmayı sevmiyorum hem ztn haftada 2 gün geliyorum ekstra neden arim ki görümcem sevgilisinin ailesiyle aileleri tanıştırdı (sadece bayanları) ama beni çağırmadı bahane olarakta onu aramadığım için olduğunu söyledi sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Size gelen yerlerim ağrıyor de. Nefret ediyorum şu evde ne işin var sorusundan. Yahu belki insan sevmiyoruz olamaz mı yani.Doğrusun aslında ama başka şehire gelin geldim ve burada tanıdığım yok henüz çevre edinemedim evlenince işten de ayrıldım okulumda bitti evdeyim yani gitmediğimde hayırdır evde ne işin var sanki diyorlar
Doktor GR değerlerin yükselmiş dedi de.Doğrusun aslında ama başka şehire gelin geldim ve burada tanıdığım yok henüz çevre edinemedim evlenince işten de ayrıldım okulumda bitti evdeyim yani gitmediğimde hayırdır evde ne işin var sanki diyorlar
Hyr hatta tam tersi görümce ne derse kaynanam onu yaparGörümceniz annesini dinler mi? Yani annesi “kızım yengeni de/gelini de çağıralım”deseydi görümceniz sizi davet eder miydi mecburen yoksa annesini hiç takmaz mıydı
Kayınvalidem kayınpederim ve kayınlarım iyiler sağolsunlar ama görümcem evin en büyüğü otoriter ve hepsi onun dediğini yapıyorlar dolduruyo onları en basiti eşimin ailesiyle hep beraber gezmeye gidecektik onlarla gitmedik diye kaynımı doldurdu ve olay çıkarttırdı yani alttan yürütüyor işini1- gezmeye gittiğinizi nerden bilip peşinize takılıyorlar ? Biraz şu çeneleri tutup özelinizi özel yaşayın
2-eşin kavga çıkartmıyorsa hiç aramana gerek yok 2 gün görüşmek yeterli
3- görümcen işler ciddiye bindiğinde millete kötü görünmemek için seninle mesafeli değilmiş gibi yapar zaten. Yapmıyorsa da boşver kendi bilir o sana mesafe koydukça sende koy. Mesafe her zaman iyidir.
4- eğer sorun sadece görümcelerde ise kv iyi bir insansa onun gönlünü hoş tut
Onlara kalsa ev ayrı ama hep bir arada olalım her gün onlarda olayım gitmezsem bile aramak zorundaymışım gibi laf sokmaları imaları vs. de cabası bi iki laf eder oldum hemen işte biz seni çok seviyoruz gelmek istemiyorsanız sen bilirsin sanada bahane olur gibi laflar ettiler Ramazan ayında abartmıyorum rahat 15 günü onlarda geçirdik gitmediğimiz gün afedersiniz börek yapmış ertesi gün gittiğimizde ben börek yaptım dün gelmediniz oğlum yiyemedi diye tutturdu nezaketen siz yiyemediniz diyebilirdi. Oğlum yiyemedi, oğlum yiyemedi diye söylendi.görüşmeyi aza indirin, fazla yüz göz olunmuş. resmen ortak hayatınız var bunlarla. ayrı evde olmak sorunu çözmüyor.
hiç umursamayın, çağırmaması gerçekten çok ayıp
Yaaa olgunlukla alakalı bir durum değil anlayın lütfen sen iyi niyetle yaklaştıkça karşılığının böyle olması üzücü ne bilim abla gibi görmüştüm çeyizine hoşuma giden bişey varsa alıyordum eşim alma etme diyordu olsun ablan nolucak diyordum evlilik işi ciddiye binerse çamaşır makinasını fln biz alalım diyordum gerçekten ona karşı kötü düşüncem yoktu ya kimseye karşı kötü düşüncem yoktur benim herkesi kendim gibi görürüm bu tarz olaylar olduğunda ister istemez üzülüyorum sinirleniyorumBu ne olgunluktur ya maşallah gerçekten takdir ettim sizi beni çağırmasalar bozulurdum kesin çok üzülürdüm
Daha sonradan açıklama olarak zaman kötü kim iyi kim kötü bilemeyiz işte bide anan başında yok o yüzden endişelenmişmiş başıma buyruk olurmuşum rahat olurmuşum eşimi dinlemezmişim bekarken hem üniversitede okuyordum hem çalışıyordum fırsat buldukçada bu turlarla gezilere katılırdım özgürdüm biraz işte bende korktum o yüzden istemedim dedi hatta bi ara telefonda eşimle konuşurken o zaman sevgiliyiz yine aynı şeyleri söyledi ve ben duydum bunları ağlamıştım evlendikten sonra aynı meseleleri bana anlatırken gülerek anlamadı çok zoruma gitmişti benim için bu kadar hassa bi konu başkalarının gülerek anlatacağı bi konuydu demek kiBir kere anneniz başınızda yok diye bunu ayıplı bir şey görüp sizi istememiş. Böyle bir kadına ben sokakta görsem selam vermem. Bütün aile çöp. Ölene kadar görüşmem. Eşiniz de bir şey derse gitsin anası annesi başında olan birini bulsun.
Daha sonradan açıklama olarak zaman kötü kim iyi kim kötü bilemeyiz işte bide anan başında yok o yüzden endişelenmişmiş başıma buyruk olurmuşum rahat olurmuşum eşimi dinlemezmişim bekarken hem üniversitede okuyordum hem çalışıyordum fırsat buldukçada bu turlarla gezilere katılırdım özgürdüm biraz işte bende korktum o yüzden istemedim dedi hatta bi ara telefonda eşimle konuşurken o zaman sevgiliyiz yine aynı şeyleri söyledi ve ben duydum bunları ağlamıştım evlendikten sonra aynı meseleleri bana anlatırken gülerek anlamadı çok zoruma gitmişti benim için bu kadar hassa bi konu başkalarının gülerek anlatacağı bi konuydu demediBir kere anneniz başınızda yok diye bunu ayıplı bir şey görüp sizi istememiş. Böyle bir kadına ben sokakta görsem selam vermem. Bütün aile çöp. Ölene kadar görüşmem. Eşiniz de bir şey derse gitsin anası annesi başında olan birini bulsun.
Ahhahahahahaha ne bilim eşimin ailesi yüzyüze bakmak zorundayız insanın birbirinin yüzüne bakamayacağı şeyler olsun istemiyorum o yüzden çoğu şeyi alttan alıyorum ama hata yapıyorum galiba karşındakiler benden yaşça büyük onlar bunu düşünmüyorsa ben niye düşünimDoktor GR değerlerin yükselmiş dedi de.
O neymiş kız derse yani Görümce değerleri dersin. Acilen görümce ile görüşmeyi azaltarak bırakmalısın dedi de. Şakayla karışık söyle hep böyle şeyler.
Belki anlar zaar.
Ne kadar güzel bu zamana kadar güçlü bir şekilde ayaklarının üzerinde kalmış diye taktir edeceğine yobaz yobaz konuşmalar. O oğluna köle aramışDaha sonradan açıklama olarak zaman kötü kim iyi kim kötü bilemeyiz işte bide anan başında yok o yüzden endişelenmişmiş başıma buyruk olurmuşum rahat olurmuşum eşimi dinlemezmişim bekarken hem üniversitede okuyordum hem çalışıyordum fırsat buldukçada bu turlarla gezilere katılırdım özgürdüm biraz işte bende korktum o yüzden istemedim dedi hatta bi ara telefonda eşimle konuşurken o zaman sevgiliyiz yine aynı şeyleri söyledi ve ben duydum bunları ağlamıştım evlendikten sonra aynı meseleleri bana anlatırken gülerek anlamadı çok zoruma gitmişti benim için bu kadar hassa bi konu başkalarının gülerek anlatacağı bi konuydu demek ki
Sen onu bırak diğerleriyle aranı iyi tut. Atıyorum ara ara kayınvalideni ara. Kayınbiraderle sıkıntı olursa güzelce konuşarak çözün. Onu ekarte edin yani yolların ondan geçmesine izin vermeyin.Kayınvalidem kayınpederim ve kayınlarım iyiler sağolsunlar ama görümcem evin en büyüğü otoriter ve hepsi onun dediğini yapıyorlar dolduruyo onları en basiti eşimin ailesiyle hep beraber gezmeye gidecektik onlarla gitmedik diye kaynımı doldurdu ve olay çıkarttırdı yani alttan yürütüyor işini
Valla yarın yokmuşçasına millet aptal saptal hareketler yapıyorsa inan ki olduğu umrumda değil zevkine sokarım lafımı otururum aşağiya. Eskiden bende fazla iyi niyetliydim. Şimdi iyi niyetimi yitirdim hep.Daha sonradan açıklama olarak zaman kötü kim iyi kim kötü bilemeyiz işte bide anan başında yok o yüzden endişelenmişmiş başıma buyruk olurmuşum rahat olurmuşum eşimi dinlemezmişim bekarken hem üniversitede okuyordum hem çalışıyordum fırsat buldukçada bu turlarla gezilere katılırdım özgürdüm biraz işte bende korktum o yüzden istemedim dedi hatta bi ara telefonda eşimle konuşurken o zaman sevgiliyiz yine aynı şeyleri söyledi ve ben duydum bunları ağlamıştım evlendikten sonra aynı meseleleri bana anlatırken gülerek anlamadı çok zoruma gitmişti benim için bu kadar hassa bi konu başkalarının gülerek anlatacağı bi konuydu demedi
Ahhahahahahaha ne bilim eşimin ailesi yüzyüze bakmak zorundayız insanın birbirinin yüzüne bakamayacağı şeyler olsun istemiyorum o yüzden çoğu şeyi alttan alıyorum ama hata yapıyorum galiba karşındakiler benden yaşça büyük onlar bunu düşünmüyorsa ben niye düşünim
Bakın kendinizi farkedin. Biliyorum farklı bir şehire evlenip tek yalnız hissediyor olabilirsiniz. Ama onların dediklerini kanun olarak kabul etmeyin. Doğru tektir. Ne derlerse desinler. Laf sokmalar,gelmek istemiyorsanız siz bilirsiniz demeler. Birincisi derlerse desinler ya hiç etkilenmeyip takmayacaksiniz dır dır konussalarda ikincisi yada cevabınızı verip yine takmayacaksiniz. Siz başta onların dediğini çok icsellestiriyorsunuz. Siz eşinizle evlendiniz. Herkes kapısını kapatınca diğer aile üyeleri dışarıda kalıyor. Lafınızı soyleyip geçin bence direkt. Aile zaten saygılı edepli insanlar olsaydı ortalığı karıştırıp laf sokmazdi sizeOnlara kalsa ev ayrı ama hep bir arada olalım her gün onlarda olayım gitmezsem bile aramak zorundaymışım gibi laf sokmaları imaları vs. de cabası bi iki laf eder oldum hemen işte biz seni çok seviyoruz gelmek istemiyorsanız sen bilirsin sanada bahane olur gibi laflar ettiler Ramazan ayında abartmıyorum rahat 15 günü onlarda geçirdik gitmediğimiz gün afedersiniz börek yapmış ertesi gün gittiğimizde ben börek yaptım dün gelmediniz oğlum yiyemedi diye tutturdu nezaketen siz yiyemediniz diyebilirdi. Oğlum yiyemedi, oğlum yiyemedi diye söylendi.
Benzer baska seyler yasadim ve sana belirtmek isterimki bu insanlar kaos yaratmaktan zevk alirlar, assaglik kompleksli ve egolu birisi sadece. Yapicagin sey sana nasil davraniliyosa ayni o sekilde mesafeli davranmak. Tartisma, konusma fazla görusme. O yokmys gibi davran. Gör bak böyle tiplere bu sekilde davraninca kuduruyolar, gercek yuzleri iyice ortaya cikiyor. Hayatina devam et pskolijinin bozulmasina izin vermeMerhaba hanımlar bir derdim var ve yardımınıza ihtiyacım var nasıl davranacağımı bilmiyorum .
Ben eşimle 1. Yıllık evliyim 6 sene de sevgililik dönemimiz oldu . Eşimin ailesi beni istemediler annemle babam ayrı oldukları ve annemle görüşmediğim için (küçükken bizi bıraktı) istemediler eşimin çabalaması sonucu evlendik . Ben eşimin ailesine evlendiğinizden beri saygı duydum görümcemin laf sokmalarını alttan aldım eşim 4 kardeş ve evin en küçüğü diğerleri bekar eşim evlendikten sonra onlarda da evlenme merakı başladı sürekli bizi kıskanmaları oldu eşimle gezmeye bi yere gidemezdik hemen kavga çıkarıp laf ederlerdi yada onlarda peşimize takılırlardı görümcem sürekli laf sokup görmezden geliyor beni sürekli suratı asık doğru düzgün sohbet etmiyo benimle genel yapısı öyle diye düşünmüştüm fakat başkalarına davranış şekline baktığımda aslında öyle olmadığını bana öyle davrandığını farkettim. Evim kayınvalidemlere yakın ve haftada 2 gün gidiyoruz bu yüzden ekstra telefonla arayıp sormuyorum neden telefonla arayıp sormuyorum diye sürekli laf ediyorlar ben telefonla konuşmayı sevmiyorum hem ztn haftada 2 gün geliyorum ekstra neden arim ki görümcem sevgilisinin ailesiyle aileleri tanıştırdı (sadece bayanları) ama beni çağırmadı bahane olarakta onu aramadığım için olduğunu söyledi sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Dengini bulmuştur umarım görümcekkkMerhaba hanımlar bir derdim var ve yardımınıza ihtiyacım var nasıl davranacağımı bilmiyorum .
eşim evlendikten sonra onlarda da evlenme merakı başladıMerhaba hanımlar bir derdim var ve yardımınıza ihtiyacım var nasıl davranacağımı bilmiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?