Görümce terörü

Normal doğum yapanlar bez takıyor zaten. Kanama oluyor diye. Yoksa tuvalete gidebilirsiniz. Mikrop kapabilirdiniz bu yüzden. Yanınıza anneniz yada kayınvalide gibi tecrübeli birini çağırsaydınız keşke .
Olan olmuş. Siz şuan bebeğinizi düşünün. Bir-kac güne toparlayınca görümcenizi arayıp konuşun bence. Davet edin. Yeni bebeğiniz olmuş küslük olmasın

Valla ben olsam o mesajı bile atmam siz ne olur gönül koyma üzülme falan diye baya ezilip büzülmüşsünüz. Ben orada canımın derdine düşmüşüm çokta umrumdaydı görümce yani. Çağırdığınıza sevinsin önce. Bu sizin suçunuz değil ki bilmeyerek iki kişi çağırmışsınız. Dinde bile bilmeyerek yedin mi oruç bozulmuyor :) Bence görümceyi çok nazlamışsınız. Gönül koyacağı yoksa da koymuş. Madem kendisine ayıp edildiğini düşünüyor, düşünceli olgun bir insan olsa bu sefer de ablasını gönderecekti ona ayıp olmayacak mıydı peki diye düşünürdü. Empati yok. Bide yazmış seni tanımıyorum bundan sonra... siz çok şımartmışsınız bu görümceyi o da tepenize çıkmış haliyle. Böyle devam ederseniz daha çok suçlu durumlarına düşüp, ezilirsiniz.

Yorumları okuyunca gerçekten şaşkına dönüyorum, baştan cağırmasaymıs, görümceye ayıp olmuş vs, doğum yapan sensin, stresi yaşayan, heyecanı yaşayan sensin, düşünceli ve kibar olması gereken onlar. Onca heyecan arasında hastaneyi kaç refakatçi gelebilir diye aramak zorunda değil, 1 kişi olarak belirtildiğinde, şans dileyip bir şeye ihtiyacın olursa buradayız demek bu kadar mı zor? İnsanın canı, kardeşi varken görümce söz konusu olabilir mi? El insaf! Lütfen kendini, bebeğini düşün, sen iyi ol ki o miniğine güzel bak, güzel sütün olsun iyi dinlen, sana onun ihtiyacı var. Yanında olmak isteyen olur, olmayan olmaz.
* Ve lutfen biraz farkında olalım, kadının kadina yaptığı bir nevi şiddet bu! Kendi yaşadığınız doğum hikayelerini bir başkasının yaşadığını söylediği şeylerle kıyaslayıp bu olamaz demeyin, olabilir.
Arkadaşım bebeğin hayırlı olsun, sağlıkla huzurla büyüt...

Neden bez baglandigini anlamadim ben. Kalkamayacak gibiysen sonda takiliyor birde sen depend aliyorsun bebek bezi gbi onu takıyorsun diye biliyorum. Neden cocuk gibi altmiz bezlenmesi gerek o kismi anlamadim
Herhalde o dependi bez bağlandı diye tabir ediyor, onu bile başkası tarafından yapılan abartı olarak gördüyse demek😂
Zorlu doğum olmuş, yakınen bilirim ne fenadır ki başka komplikasyonlar da gelişmiş herhalde ama doğum bu.
Sağ çıkıp çıkamayacağımız belli olmayan bir durumu bile programlayamamak, son dk hastane kapısında oluruna bırakmak en büyük sinir olduğum şey zaten konuda.

Konu sahibinin bebeğine çok üzüldüm, o ayrı.
Ama doğuma girmeden ne zor olacağı ne de böyle sonuçlanacağı biliniyordu.
Dolayısıyla ‘bu hallerimi elbet ablam yapar’ diye açıklama yapmak, yaptığına kılıf uydurmaktan başka bir şey değil.

En başta görümcenin ne işi var orada yahu, ne diye zaten çağırırsın, ne mana...

Herhalde o dependi bez bağlandı diye tabir ediyor, onu bile başkası tarafından yapılan abartı olarak gördüyse demek😂
Zorlu doğum olmuş, yakınen bilirim ne fenadır ki başka komplikasyonlar da gelişmiş herhalde ama doğum bu.
Sağ çıkıp çıkamayacağımız belli olmayan bir durumu bile programlayamamak, son dk hastane kapısında oluruna bırakmak en büyük sinir olduğum şey zaten konuda.

Dolayısıyla ‘bu hallerimi elbet ablam yapar’ diye açıklama yapmak, yaptığına kılıf uydurmaktan başka bir şey değil.

Bilmem, dependi bile bez baglama olarak soyluyorsa bilemedim.
Allah bebegi saglgina en yakin surede kavustursun inşallah
surekli dogum yapan kadinin bir sey düşünmemesi gerektiği falan soyleniyor. Ben hic bilmiyorum bu isleri herhalde.
Dogum yapiyorsun beynini aldirmiyorsun ki , daha fazla düşünmek gerekir hatta.

Bilmem, dependi bile bez baglama olarak soyluyorsa bilemedim.
Allah bebegi saglgina en yakin surede kavustursun inşallah
surekli dogum yapan kadinin bir sey düşünmemesi gerektiği falan soyleniyor. Ben hic bilmiyorum bu isleri herhalde.
Dogum yapiyorsun beynini aldirmiyorsun ki , daha fazla düşünmek gerekir hatta.
Ya ben obsesifim ya da genel olarak kadınlar rahat.
Gerçi kk ya bile baktığımızda yok bu hafta şu kadar cm, yok şu kadar gram almış, kız mı erkek mi, eş ailesi çöp almadı vb konuları görünce; bir zahmet planla:)
Her şeyi ıncık cıncık düşünen, lohusa şerbeti bardağına kadar bakmayı bilen insanlarız, öğrenmemiş ne varmış....

Çünkü sen doğuracaksın ve senin bebeğin olacak, dünya için çok küçük, senin için ise dünyanın en büyük olayı.
Sen ve bebeğin babası hariç kimseyi ırgalamaz...

Geçmiş olsun öncelikle.Eve almamazlik yapmam ama adım da atmam.Gelirse kabul ederim.Gelmezse de onun gonlunu almaya çalışmam.Ben yokum diyorsa yok olsun bir zahmet.

Bezi dogum yapan herkes takiyor.
Depend yani sizin altnizi neden aldilar??.
Annem iki tarafli tpplam 30 dikisli dpgum yapmis hic altini aldirmamis. Ikinci gunu kalkmış , kalkmak zorundaymis çünkü bence insanlari bu kadar korkutmayin
:)) İnsalari korkutmak mi olanı yazmama mi istiyorsunz. Anlamadım.konu bitmiş gitmiş hanımefendi doğum yapmış. Bu bir ikincisi yoğun kanamam oldu herkesin tabiki böyle olmuyor. Bir digeride. İlk başta idrarımı yapamadim sfinkterler etkileniyor sonra glop oldu ve imkansız şekilde altıma yaptim idrarımı tüm çarşaf dsgisti. Buda birçok kişinin başına gelebiliyor aman bazı insanlar geçmiş olsun demez de sizin gibibide üstüne yalancı çıkarır... Doğumda daha neler oluyor açın okuyun korkulacak olsa kimse doğurmazdi

İnanın güldüm herhalde dependi bez bağlama olarak biliyor vs. Cümlesinde hele ... Hem hemsireyim hanımefendi. Depend le hasta bezini ayırt edeblyrm ve siz bir kendi dogumunuza şahitken yada. Diğer hanımefendi gibi sadece annesinin doğum.hikayelerini duymusken yüzlerce doğuma da şahit biriyim. Hastaların istemsizce. Büyük küçük tuvaletlerini yaptığını da blyrz birçok insanda bilir. Sadece doğumhanede degl yataktada doğum yasanabiliyor elbette. Kendi ablası anası gelmeli diye hala savunuyorm görümce de gelir lafım yok. Ama ikisi arasında bir tercih yapilacaksa abla olur. Ki öylede olmuş.

:)) İnsalari korkutmak mi olanı yazmama mi istiyorsunz. Anlamadım.konu bitmiş gitmiş hanımefendi doğum yapmış. Bu bir ikincisi yoğun kanamam oldu herkesin tabiki böyle olmuyor. Bir digeride. İlk başta idrarımı yapamadim sfinkterler etkileniyor sonra glop oldu ve imkansız şekilde altıma yaptim idrarımı tüm çarşaf dsgisti. Buda birçok kişinin başına gelebiliyor aman bazı insanlar geçmiş olsun demez de sizin gibibide üstüne yalancı çıkarır... Doğumda daha neler oluyor açın okuyun korkulacak olsa kimse doğurmazdi
Yok sadece annemden dinlemedim ben hikayeleri. O kadar çok korkutucu dogum hikayeleri anlatmayi seven teyzeler var ki 🤦🏻‍♀️ duyduklarım cook.
Depend ile hasta bezi farki ne olur? Depend cok daha pratiktir. Ama kilot seklinde hasta bezide var. Fark neymis bizi aydnlatir misinz? Neden altim bezlendi diye bir cumle kurdunuz gercekten anlayamadim.
Uyusukluk devam etmistir. Ameliyat ya da dogumdan cikar cikmaz depend ya da hasta bezi takmamissinizdir altiniza geçmiştir bu da cok normal

Yok sadece annemden dinlemedim ben hikayeleri. O kadar çok korkutucu dogum hikayeleri anlatmayi seven teyzeler var ki 🤦🏻‍♀️ duyduklarım cook.
Depend ile hasta bezi farki ne olur? Depend cok daha pratiktir. Ama kilot seklinde hasta bezide var. Fark neymis bizi aydnlatir misinz? Neden altim bezlendi diye bir cumle kurdunuz gercekten anlayamadim.
Uyusukluk devam etmistir. Ameliyat ya da dogumdan cikar cikmaz depend ya da hasta bezi takmamissinizdir altiniza geçmiştir bu da cok normal
Keza böyle hastaların yatağı da hasta bakım örtüsüyle zaten kaplanıyor, ben anlamadım valla, neyden bahsediyorlar...

Yani afedersiniz daha ne kadar açıklayabilirim doğumda ıkınırken belki 3-4 defa altıma yaptım çıktıktan sonra da aynı şey oldu ayrıca neden abartayım ilk doğumum ve gerçekten çok zor geçti 30 a yakın dikişim var bundan sonra çişimi tutabileceğim bile muamma Allah bütün doğum yapanların yardımcısı olsun kimi kadın kolay yapar kimisi zor her kadın her vücut farklı Rabbim bir an evvel evladıma kavuşmayı nasip etsin görümce vs bahane lohusa kafası insan ister istemez böyle şeylere takılıyor bende farkındaym şu an önemli olan bebeğim başka hiç birşey değil

Yani afedersiniz daha ne kadar açıklayabilirim doğumda ıkınırken belki 3-4 defa altıma yaptım çıktıktan sonra da aynı şey oldu ayrıca neden abartayım ilk doğumum ve gerçekten çok zor geçti 30 a yakın dikişim var bundan sonra çişimi tutabileceğim bile muamma Allah bütün doğum yapanların yardımcısı olsun kimi kadın kolay yapar kimisi zor her kadın her vücut farklı Rabbim bir an evvel evladıma kavuşmayı nasip etsin görümce vs bahane lohusa kafası insan ister istemez böyle şeylere takılıyor bende farkındaym şu an önemli olan bebeğim başka hiç birşey değil
Bence de takilman gereken nokta bu. Bu kadar anlayış gostermiyorsa neden umursayim. Insan sinir olur tabi de oncelik suan o değil.

Keza böyle hastaların yatağı da hasta bakım örtüsüyle zaten kaplanıyor, ben anlamadım valla, neyden bahsediyorlar...
Hamile oldugunu duyunca birde acili ve korkunç hikayelerini anlatanlar var. Insani cezbeden yani var herhalde. Yahu kaidn zaten biraz korkuyor. Aklini almanin ne geregi var. 😀 evet örtü oluyor yataga gecmesin dye. Yani gene altina yaparsin olabilir insanlik hali. Anestezi almissniz, epudiral olmustur. Ikinirken zaten normal bunu yapmak, kaçırmak. Ama korkunclu hikayeler anlatmak dogumsal bir heyecan haline gelmis bazi kisilerde.

Hamile oldugunu duyunca birde acili ve korkunç hikayelerini anlatanlar var. Insani cezbeden yani var herhalde. Yahu kaidn zaten biraz korkuyor. Aklini almanin ne geregi var. 😀 evet örtü oluyor yataga gecmesin dye. Yani gene altina yaparsin olabilir insanlik hali. Anestezi almissniz, epudiral olmustur. Ikinirken zaten normal bunu yapmak, kaçırmak. Ama korkunclu hikayeler anlatmak dogumsal bir heyecan haline gelmis bazi kisilerde.
İkiniz çok tatlisiniz bulmuşsunuz birbirinizi

Back
X